- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.801
benimde 20 haftada atılan acil serklajım var ama sonra suyum gelmişti ve doğum Allah bu yavrularımıza ömür versin.bu benim 4 gebeliğim diğer üçünde kahverengi akıntım olmamıştı seninde geçer inşallah
enfeksiyon nasıl anlaşılır idrarda kandamı baktıracam şu anda idrarımda yanma yok ray ne benim pek bilgim yok bu konularda canım ya
hayırlı olsunSibelsibel38, eylülgülü, gurbetçi
arkadaşlar iyi dilekleirniz için teşekkür ederim.
Aslında bu bebeği 13.hafta dikişe kadar kimseye söylemeyecektim ama bir yandan da benim için dua edecek çok kişiyi engellemiş oluyorum. 500 yasin toplamak istiyorum farklı kişilerden. bu bebeğim için rapor almaya başlayınca tefriciye okumak istiyorum.
ilaçlarıma gelince mthfr677 heterezigot um. kan sulandırıcıya başladım. progesteron fitil kullanıyorum bide folibol elevit...
10-15 gün içinde Arda beye gidicem kısmet olur inşallah.
Allahım çok isteyince hiç bir kulunu elini boş çevirmediğini bu topikte gördüm ben. İnşallah 30.haftalara gelirim.
h geldin canm ilk zamanlar bende cok korkuyordum ama burdaki arklar hep umut oldu bana inş sağlıkla gebe kalmayı istiyorum su an 21 haftada direk acıklık mı farkedildi hunileşme mi sende kanam a varmıydı dikiş atılırken? gene senin denenmiş dikiş bende o bile denenmediçok tşk.ederim allah razı olsun.ben cok duydum Bülent beyide.önemli olan suan dikiş atan iyi doktoru bulmak benim doktorum 21.haftada acil dikişi atamadı yani tabi kısmette degilmişte ne bilim burda okudum hep atılabilen var.benimkini dikerken suyu patlamış yani off uzun hikaye.yani iyimi sence Bülent bey daha başka dikiş attıranda varmı ona cok korkyorum yani bidaha kaybetmekten
.millosh bende serklaj yapılmamasından muzdaribim ama sizleri okuyunca diyorum belki benmkide durmayacakt benim 20 h kaybım ve dr 2 cm acıklık var die sserklaj yapmadı senin öncesinde nasıldı kaç cm di sonrasında büyük ht enfeksiyondan sorun olmustur canm suyun mu geldi önce ve sonra antibiyotik test bunlar yapılmadımı?
canım rahim boyun kaç su an korkma bak burada neler gördük tek yapman gerekn yatmak nidilat falan baslandımı?bir de serklaj yapırken serviks uzunluğu kaçtıçok çok sağol canım..ben de aynen hep aşağıda hissediorum..çok nadir yukarıda olduğu..o kadar takmıodum ama bu kontrolden sonra onu da dert etmiştm..böyle duyunca içim rahatlıyr..allah a şükürler olsn ben bu hunileşmeyi 29 haftada duydum en azından..2 hafta sonra tekrar kontrol
m var bakalım..inşallah ilerleme olmaz..yatıorum tabi..hatta geçen yazmıştım oturur pozisyonda da duruyorm die ama artk ona bile korkuorum..yemek yerken bile çok doğrulmamaya çalışıorum..inşllah 30 ları görürüm diodum gördüm allah a şükr..sanırım inanmaya devam etmek gerek..inşallah sağ salim kucağımızda görürüz..sadce rüyalarda kalmaz..
acıklık yoktu o zaman sende.ayrıntılıda her dr rahim agzı uzunluğuna bakıyormuki size kendi söyledi demi birseyden süphlendiğinden değidi.ama kanama varken nasıl serklaj yapmıslarki yapılmaz yazıyor heryerde.nidilat da baya bi ateş ypıyor serklaj öncesi enfeksiyon bakılmadı o zaman.
benim 20. haftada detaylıda karından yapılan ölçümde 4.61 cmdi baya iyiydi yani.( doğru ölçüm yapıldıysa tabi)
3 hafta sonra birden 2,5 cme düştü. ama o dönemde yoğun akıntıyla kanamam oluyordu. başka bi dr 1,5 cm olarak vajinal ölçü aldı. ertesi gün acil serklaj yapıldı. 1 hafta boyunca akıntım geldi sanırım nişandı . bilmediğim için anlamıyordum. ateşim çıkıyordu ya enfeksiyondan yada drun bana verdiği nidilat , antibiyotik ve endolden oluyor orası muamma.sonrasında birden suyum geldi.
kesinlikle kısmetten öte yol yokİleri gebelik haftalarında dikiş atılıyor ama dikişi atacak drun iyi olması gerekiyor. biraz da kısmet işi tabi. allah yazsaydı bi şekilde karşıma hayırlı dr çıkardı.
enfeksiyon nasıl anlaşılır idrarda kandamı baktıracam şu anda idrarımda yanma yok ray ne benim pek bilgim yok bu konularda canım ya
ablacım aynı soruyu sanada sormak istiyorum niçin serklaja rağmen durmadı atılırken acıklık kaö cm di benim 20 h iken 2 cm acıklık varıd ve dr ısrarlarıma rağmen serklaj yapmadı(
arkadaşlar ben cuma günü kontrolüme gittim geldim çok şükür ama haftalar sonra ilk kez moralim bozuk çıktım..buna da şükür elbet ama biraz morale ihtiyacım var ve de tavsiyeye..doktor bebeğin gelişimi falan iyi dedi onda sıkıntı yok allah ıma şükürler olsn 1145 gr olmuş minik erkeğim..ama hunileşme var az da olsa dedi..sende bu haftalarda bekliodum zaten dedi..yani kendisi çok tedirgin olmadı ama haliyle beni tedirgin etti..cumadan beri her an doğurcakmışım hissiyle yatıp kalkıorum inanır mısınız..o kadar etkilendim..şimdi tecrübeli arkadaşlar rahim ağzı hala dikişle kapalı durumdayken bu az miktarda hunileşme çok mu tehlikeli bi durum? bu arada bebeğim de baş aşağı duruyo..yani yeni mi döndü hep mi öleydi bilmiorum ama..yani sonuçta elimde yatmaktan başka ne var diyorum kendime..düşünmemeye çalışıorum ama tahmin edersiniz olmuyo..bugün itibariyle 29+1 olduk daha..çok minik daha ya..korkuorum.iyi bişeler duymaya ihtiyacım var..hem de çok..
3 cm açıklığım vardı ve hunileşme vardı doktor ilkten dikş atmadı 1 hafta pregestan iğne verdi ve yattım 1 hafta sonra dikiş attı tabi bu arada açıklık arttımı bilmiyorum.dikişi atan dr kendi dr değildi açıklığı görünce devlet hastanesine sevketti ben devlete gitmeyip başka bi özel hastaneye gittim orda dikişi atan dr hayatında kaç kez dikiş attı bilemiyorum ama ya bir ya ikidir herhalde.dikişi atan doktorda önemli keseye zarar vermiş olabilir dikerken 3 gün sonra suyum geldi enfeksiyonda yapmış olabilir yada nasipten ötesi olmaz diyorum.tamamen cahildim o zaman 3 cm açıklığın var dedi dr ben kötü bişeymi diye soruyorum doğuruyomuşum haberim yok yaşananlar tecrübeleştirdi.senin hikayeni hatırlayamadım senin kaybın olmuşmuydu
acıklık yoktu o zaman sende.ayrıntılıda her dr rahim agzı uzunluğuna bakıyormuki size kendi söyledi demi birseyden süphlendiğinden değidi.ama kanama varken nasıl serklaj yapmıslarki yapılmaz yazıyor heryerde.nidilat da baya bi ateş ypıyor serklaj öncesi enfeksiyon bakılmadı o zaman((
3 cm açıklığım vardı ve hunileşme vardı doktor ilkten dikş atmadı 1 hafta pregestan iğne verdi ve yattım 1 hafta sonra dikiş attı tabi bu arada açıklık arttımı bilmiyorum.dikişi atan dr kendi dr değildi açıklığı görünce devlet hastanesine sevketti ben devlete gitmeyip başka bi özel hastaneye gittim orda dikişi atan dr hayatında kaç kez dikiş attı bilemiyorum ama ya bir ya ikidir herhalde.dikişi atan doktorda önemli keseye zarar vermiş olabilir dikerken 3 gün sonra suyum geldi enfeksiyonda yapmış olabilir yada nasipten ötesi olmaz diyorum.tamamen cahildim o zaman 3 cm açıklığın var dedi dr ben kötü bişeymi diye soruyorum doğuruyomuşum haberim yok yaşananlar tecrübeleştirdi.senin hikayeni hatırlayamadım senin kaybın olmuşmuydu
Idrar tahlili yaptırman lazım ama bazen tahlilde çıkmayan idrar kültüründe çıkıyor , şikayetim yok deme bence ayda bir önlem amaçlı hem kanda baktır hem idrar kültürü yaptır
h geldin canm ilk zamanlar bende cok korkuyordum ama burdaki arklar hep umut oldu bana inş sağlıkla gebe kalmayı istiyorum su an 21 haftada direk acıklık mı farkedildi hunileşme mi sende kanam a varmıydı dikiş atılırken? gene senin denenmiş dikiş bende o bile denenmedi
idrarda kanda bir de vajinal kültürle baktır canım. ray rahim ağzı enfeksiyonu
abla özeline yazdım faceden tanıyosun ben buraya cok giremiyrum:) nasipmeselesi evetbenim dr ileri hafta serklajına tamamne karsı ya kendine güvenemiyo ama erken haftalarda 100lerce yaptı serklaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?