- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.821
Herkese selam. Ben 19 haftalik hamileyim. Benim ilk kizim 36 haftalik ve ikizlerim 25 haftalik dogdu. Birini kaybettik biri cok sukur yasiyor. Smdi bir bucuk yasinda. Size sormaj istedigim su. Dr gecn hafta olctu rahim boynunu ve 3. Cm dedi. Rahim agzi kapali. Sizce 3 cm kisa degilmi? Iki kere erken.dogum yasadigim icin korkularim var. 3 cm ile hamileligini bitiren varmi. Drum.her hafta kontrol edecehini olcecegini yazdi. Eger kisalma 2.5-2 olursa dikis yada serklaj takilacagini solledi. Erken dogumu engellemek icin. Sizce 19 haftalikken 3 cm nasil?
2- haftada da bir kanda crp idrar tahlili kültürü arada vajinal kültür baktır. bol su iç
Idrarima her hafta bakiliyo. Dr iki haftadir olcuyo iki haftadir bunun konusu var.. serklaj takilsa direk hastanede yapilacak. Kendi yerinde degil. Kisalma olup olmadigimi bilmiyorum dr ilk defa dedi iste. Korkmamam gerektigini soyledi 3 cm normal dedi. Her hafta idrarima ve rahim.boynuna bakilacak. Hecen hafta 3 dü bu carsamva zekrar olcukecek. Suyu cok iciyorum ve magnesiumu. Uzaniyorum bol ama iste iki cocukla biraz zir :). Ev isi yapmiyorum. Sadece yemek. Esim supuruyo hergun ben iki uc gunde vir tozlari aliyorum yerkeri siliyorum.camasir haftada bir. Baska bisi yapmiyorum. Bu ragim boyunun uzama sansi var mi?
canım benm 13.haftada dikiş atıldığında rahim boyuyla ilgili bi sıkıntım yoktu..kısalma olmadığı halde dikiş istedi doktorum çünkü rahim ağzım yumuşakmış benm..şu anda da kısalmayla ilgili hiçbişe sölemedi..sanırım o açıdan bi sıkıntım yok benm..yani hunileşme olunca illa ki kısalma olmuyo sanırım..benm anladığım bu ama bilemiyorum..nidilat falan vermedi.sadece ciğer geliştirici iğnemizi yaptı önlem olarak..inşallah 2 hafta sonra iyi şeyler duyarım..canım rahim boyun kaç su an korkma bak burada neler gördük tek yapman gerekn yatmak nidilat falan baslandımı?bir de serklaj yapırken serviks uzunluğu kaçtı
ben kendi durumumu anlatayım belki moral olur
ben 14. haftada serklaj oldum sonra herşey ii gitti çalışmak istedim 16. haftada başladım işe bir ay sonra 20. yada 21. haftaydı galiba doktora gittik benim moralim çok iyiydi hiç bir sıkıntı hissetmedim. iyi haberler beklerken doktor hunileşme var dedi ve hunileşme bekliyordum fakat bu kadar erken beklemiyordum dedi.ama umutsuz konuşmadı hemen yatak istirehati dedi ve o andan beri yatıyorum sağolsun doktorum hep çok umutlu idi ben genelde korkarak günleri geçirdim ve 28. haftaya kadar tuvalet harici hep uzun yattım yatakta ve şuan 31+3 oldum:)çok şükür.28. haftadan beri kalkmadım tabi sadece daha rahatım ve günde 3-4 kez balkona çıkıp evin içinde dolanıyorum 2-3 dakka. ve hunileşmede ilerleme hiç olmadı. haftada bir pruloton vuruluyorum.doktorum 34. haftam dolunca bana daha da rahatlayacağımı biraz kalkabileceğimi söyledi o yüzden hiç umutsuz olma. senin haftanda çok iyi ben kaç hafta ilerlemeden sürdürdüm. yatmak en iyi ilaç bizim hamileliğimiz için umarım zamanında doğar bebeğin...
bendede kan pırtılaşması çıktı 3 bebegi öyle kaybettim kızımda dikiş olmasına ragmen ögretmiş gibi gene aynı haftada vefat etti dogum sancılaıyla gitim hastaneye anlıcagın hamile kalmadan genetikten tutta pırtılaşmaya aklına ne gelirse yaptır atladıgım brişey olursa kusura bakma oglanı doyurmaya kalktım uykulu artık idare et bugün bebek hiç uyumadı huzursuzdu fırsatım olmuyor buraya yazmaya faceye yazıyorum ama hoş benim oglan faceyede izin vermiyor sag olsun çok usludurKızlar bendede raydan şüphelenirken Drum kanıma bakmak istediğini söyleyip kanımın genetiğine baktırdı ve kanımda pıhtılaşma çıktı şimdi kafamda birsürü soru işareti o yüzdenmi bu yüzdenmi psikolojim bozuldu artık
Kızlar benim daha önce rahim filminde çıkmış bir rahim ağzı yetmezliğim olduğu için 14. haftada serklaj yapıldı.çok iyi geçti, sonrası da ağrısız sızısız geçti.şimdi hamileliğimin 20. haftasına girdim; ama sürekli korku içindeyim.burada da dikiş olmasına rağmen olan kayıpları okudukça tedirgin oluyorum. çalışmam da gerekiyor. gerçi çok ayakta kalmamaya dikkat ediyorum, ama korkularımla nasıl baş eedeceğimi bilmiyorum.zor elde edilmiş bir hamilelik benim için,kaybını düşünmek istemiyorum.bu kayıpları yaşayanların öncesinde belirtisi filan oldu mu,yoksa hep ani mi gelişti?bir de beni doktorum muayeneyi hep karından yapıyor,rahim ağzını dikişleri filan da öyle kontrol ediyor.sizce yeterli mi yoksa vajinal ultrason şart mı?
Kızlar benim daha önce rahim filminde çıkmış bir rahim ağzı yetmezliğim olduğu için 14. haftada serklaj yapıldı.çok iyi geçti, sonrası da ağrısız sızısız geçti.şimdi hamileliğimin 20. haftasına girdim; ama sürekli korku içindeyim.burada da dikiş olmasına rağmen olan kayıpları okudukça tedirgin oluyorum. çalışmam da gerekiyor. gerçi çok ayakta kalmamaya dikkat ediyorum, ama korkularımla nasıl baş eedeceğimi bilmiyorum.zor elde edilmiş bir hamilelik benim için,kaybını düşünmek istemiyorum.bu kayıpları yaşayanların öncesinde belirtisi filan oldu mu,yoksa hep ani mi gelişti?bir de beni doktorum muayeneyi hep karından yapıyor,rahim ağzını dikişleri filan da öyle kontrol ediyor.sizce yeterli mi yoksa vajinal ultrason şart mı?
Merhabalar,
Yazılanları okudum...
Neler neler yaşanmış. Allah tüm dileyen ve isteyenlere HAYIRLISIYLA (bu çok önemliymiş gerçekten) sağlıklı evlatlar nasip etsin. Hepinize diliyorum....
Benim de başımdan 2 acı tecrübe geçti. 16. haftada suyum geldi ve normal doğum ile bebeklerimi kaybettim. Servikal yetmezliğin yanı sıra kan pıhtılaşma bozukluğu da mevcut. Ben küçük bir ilde yaşıyorum. İnanın burada doktor bulamadım, buradaki doktorlar beni mahvettiler rahmim parçalanma noktasına geldi.
Eğer bilen var ise lütfen bana Ankara'da bir doktor tavsiye edebilir mi.
Sanırım şu an hamileyim, çok erken olduğu için test de yaptırmadım ama, bir türlü bu konuda uzman ankara2da bir doktor bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İmkanın varsa rapor al evde yat,ama illede çalışman gerekiyorsa yapacak bisey yok burda dikisli olup çalışan arkadaslarımızda oldu,hem senin filimde çıkmış kaybın yok doktorun belliki tedbir amaçlı atmış dikişi bu konuda şanslisin,belirtileri sormuşsunuz kazılmaların başlarsa kanaman olursa durma doktora git,bende bu hamileliğimde fazla yatamiyorum bı bebeğim var cok şükür bu güne geldik,benim iki hamilleigimde de dıkis sonrası vajinal usg ile bakmadı doktorum hep karnımdan bakıp ölçüyor vajinal usg şart değil demekkiKızlar benim daha önce rahim filminde çıkmış bir rahim ağzı yetmezliğim olduğu için 14. haftada serklaj yapıldı.çok iyi geçti, sonrası da ağrısız sızısız geçti.şimdi hamileliğimin 20. haftasına girdim; ama sürekli korku içindeyim.burada da dikiş olmasına rağmen olan kayıpları okudukça tedirgin oluyorum. çalışmam da gerekiyor. gerçi çok ayakta kalmamaya dikkat ediyorum, ama korkularımla nasıl baş eedeceğimi bilmiyorum.zor elde edilmiş bir hamilelik benim için,kaybını düşünmek istemiyorum.bu kayıpları yaşayanların öncesinde belirtisi filan oldu mu,yoksa hep ani mi gelişti?bir de beni doktorum muayeneyi hep karından yapıyor,rahim ağzını dikişleri filan da öyle kontrol ediyor.sizce yeterli mi yoksa vajinal ultrason şart mı?
Basın sag olsun canım Allah tekararini yaşatmasın,burda doktor listemiz var ordan bakabilirsin,Ankara'da bildigim burda başarılarını duydugum özgür deren var giden arkadaslar cok memnunduMerhabalar,
Yazılanları okudum...
Neler neler yaşanmış. Allah tüm dileyen ve isteyenlere HAYIRLISIYLA (bu çok önemliymiş gerçekten) sağlıklı evlatlar nasip etsin. Hepinize diliyorum....
Benim de başımdan 2 acı tecrübe geçti. 16. haftada suyum geldi ve normal doğum ile bebeklerimi kaybettim. Servikal yetmezliğin yanı sıra kan pıhtılaşma bozukluğu da mevcut. Ben küçük bir ilde yaşıyorum. İnanın burada doktor bulamadım, buradaki doktorlar beni mahvettiler rahmim parçalanma noktasına geldi.
Sanırım şu an hamileyim, çok erken olduğu için test de yaptırmadım ama, bir türlü bu konuda uzman ankara2da bir doktor bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar,
Yazılanları okudum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?