Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Maşallah çocuklarınıza. Ben de 25 haftalık doğum yapmıştım maalesef 4 gün yaşayabilmişti 800 gram doğmuştu. Kısmet diyorum.
Kaçıncı haftadan itibaren ölçtü dr niz? 12. ve sonraki haftalarda kaçtı ölçüm? Kısalma başlamış mı yoksa hep aynı mıydı? 2.5 altı riskli. Bu arada acil kısalsa dr n acil serklaj tecrübesi nasıl? Bunları konuş çünkü acil serklajda dr tecrübesi çok önemli maalesef acil serklajda olumsuz örnek çok burada... Bu arada proluton depot haftada yarım ya da tam doz mutlaka ve mutlaka vurdur...

2- haftada da bir kanda crp idrar tahlili kültürü arada vajinal kültür baktır. bol su iç

2- haftada da bir kanda crp idrar tahlili kültürü arada vajinal kültür baktır. bol su iç

Idrarima her hafta bakiliyo. Dr iki haftadir olcuyo iki haftadir bunun konusu var.. serklaj takilsa direk hastanede yapilacak. Kendi yerinde degil. Kisalma olup olmadigimi bilmiyorum dr ilk defa dedi iste. Korkmamam gerektigini soyledi 3 cm normal dedi. Her hafta idrarima ve rahim.boynuna bakilacak. Hecen hafta 3 dü bu carsamva zekrar olcukecek. Suyu cok iciyorum ve magnesiumu. Uzaniyorum bol ama iste iki cocukla biraz zir :). Ev isi yapmiyorum. Sadece yemek. Esim supuruyo hergun ben iki uc gunde vir tozlari aliyorum yerkeri siliyorum.camasir haftada bir. Baska bisi yapmiyorum. Bu ragim boyunun uzama sansi var mi?

Yatarak uzadığı oluyor. Bol yat. prolutonu ihmal etme çok önemli...

[SUB][/SUB]Erken doğumu engellemede yeni yaklaşım
Daha evvel yapılan çalışmalar geçmişinde erken doğum öyküsü bulunan gebelerde cervix (rahim ağzı) uzunluğu ölçümünün erken doğumu tahminde önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Rahim uzunluğu ne kadar kısa ise; erken doğum ve rahim içi enfeksiyon ihtimali de o derece artmaktadır. Yakın dönemde uygulamaya giren tedavi yaklaşımlarından biri de geçmişinde erken doğum öyküsü olan hastalara progesteron tedavisi verilmesi ile erken doğumun anlamlı şekilde azaltılmasıdır.

Progesteron tedavisi erken doğum riskini azaltır
Temmuz 2011 de yapılan çok merkezli bir çalışmada görülmektedir ki; geçmişinde erken doğum öyküsü bulunmayan ve risk faktörü olmayan 19-24. gebelik haftasını içeren grupta rahim uzunluğunun kısa ölçüldüğü durumlarda, vajinal yoldan yapılan progesteron tedavisinin erken doğumu anlamlı şekilde azalttığı gözlenmiştir.

Tüm gebeler rahim uzunluğu ölçümü yaptırmalı
Tüm hamilelik süreçlerinde erken doğumu tahmin ve engellemede izlenecek yol rahim uzunluğu ölçümü ile tarama gerçekleştirmektir. Çünkü erken doğuma giren hastaların yarısında geçmişinde bir risk faktörü bulunmamaktadır.

DOÇ.DR.ARDA LEMBET

Kızlar bendede raydan şüphelenirken Drum kanıma bakmak istediğini söyleyip kanımın genetiğine baktırdı ve kanımda pıhtılaşma çıktı şimdi kafamda birsürü soru işareti o yüzdenmi bu yüzdenmi psikolojim bozuldu artık

canım rahim boyun kaç su an korkma bak burada neler gördük tek yapman gerekn yatmak nidilat falan baslandımı?bir de serklaj yapırken serviks uzunluğu kaçtı
canım benm 13.haftada dikiş atıldığında rahim boyuyla ilgili bi sıkıntım yoktu..kısalma olmadığı halde dikiş istedi doktorum çünkü rahim ağzım yumuşakmış benm..şu anda da kısalmayla ilgili hiçbişe sölemedi..sanırım o açıdan bi sıkıntım yok benm..yani hunileşme olunca illa ki kısalma olmuyo sanırım..benm anladığım bu ama bilemiyorum..nidilat falan vermedi.sadece ciğer geliştirici iğnemizi yaptı önlem olarak..inşallah 2 hafta sonra iyi şeyler duyarım..

maşallah bebeğine..inşallah sağ salim hepimiz gününde alırız yavrularımızı kucağımıza..kontrolden beri ben de hep uzun yatıorum..buraları gördük..inşallah devamı da gelir..inanmak başarmanın yarısıdır demişler..çok sağol moral oluyor gerçekten bunları duymak..çoğunuz benden çok önceki haftalarda yaşamışsınız bu sıkıntıyı..sanırım yine de şanslıym..allahım güzel günler nasip etsn hepimize..

arkadaşlar merhaba ...
çoğumuz yatarak hamilelik geçirdiğimizden keyifli alışveriş yapamıyoruz maalesef gezerek ben bu hevesimi internet vasıtası ile almaya çalışıyorum bugün de beşiğimiz geldi bende hem beşik almak isteyenlere fikir olur diye paylaşmak istedim .
ben bir aydır beşik ve araba bakıyorum forumlar falan da okuyorum aslında park yatakları sevmiyordum çadır gibi geliyordu o yüzden ahsap yataklara baya bir baktım .fakat işimiz dolayısıyla taşındığımız için bebek odası yapmayacağımızdan ve avantajları dejavantajları kıyaslayarak biz park yatağa karar kıldık.bu seferde o kadar çok park yatak baktım ki sağlam olsun rengi sade şık olsun vu kullanışlı olsun diye. en sonunda Graco Contour Prestige primo rengini aldık .eğer sade bir renk istiyorsanız çok ideal biz kurduk bugün. duruşu kumaşı kullanım özellikleri çok iyi ve gayet şık durdu bizim evimiz de açık renklerde genelde her yere uyum sağladı:)beşik almak isteyenlere tavsiye ederim bizimkinin boyutu70*100 ben alırken acaba küçük mü diye tereddüt ettim gayet geniş ve boyutuda ideal bence. ama hala arabada karar kılamadık tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim ben arabadada aynı markanın modellerine bakıyorum ama netleştiremedik henüz...

Kızlar benim daha önce rahim filminde çıkmış bir rahim ağzı yetmezliğim olduğu için 14. haftada serklaj yapıldı.çok iyi geçti, sonrası da ağrısız sızısız geçti.şimdi hamileliğimin 20. haftasına girdim; ama sürekli korku içindeyim.burada da dikiş olmasına rağmen olan kayıpları okudukça tedirgin oluyorum. çalışmam da gerekiyor. gerçi çok ayakta kalmamaya dikkat ediyorum, ama korkularımla nasıl baş eedeceğimi bilmiyorum.zor elde edilmiş bir hamilelik benim için,kaybını düşünmek istemiyorum.bu kayıpları yaşayanların öncesinde belirtisi filan oldu mu,yoksa hep ani mi gelişti?bir de beni doktorum muayeneyi hep karından yapıyor,rahim ağzını dikişleri filan da öyle kontrol ediyor.sizce yeterli mi yoksa vajinal ultrason şart mı?

bendede kan pırtılaşması çıktı 3 bebegi öyle kaybettim kızımda dikiş olmasına ragmen ögretmiş gibi gene aynı haftada vefat etti dogum sancılaıyla gitim hastaneye anlıcagın hamile kalmadan genetikten tutta pırtılaşmaya aklına ne gelirse yaptır atladıgım brişey olursa kusura bakma oglanı doyurmaya kalktım uykulu artık idare et bugün bebek hiç uyumadı huzursuzdu fırsatım olmuyor buraya yazmaya faceye yazıyorum ama hoş benim oglan faceyede izin vermiyor sag olsun çok usludur

her gittigimde altan muayene etti karından olanı tam sonuç vermiyor burda çalışan annelrim vardı sag sgalim dogum ettti allah yardımcın olsun ben 90 gün yatakta yattım hiç kalmadım o agustos sıcagınla afedersin altımdan aldılar amam deydi umarıms ende sag sagli kavuşursun bebegine bende serklaj yok peser taktı arda beyburaya yazmasamda okuyorum ara ara bebek iizn verdigi sürece ahanda gene uyandı gidiyim uyutuyum bu arada şimdiden günleirnin kıymetini bil dogunca çok arıcaksın bu günleri

allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin..ray konusunda anladığım kadarıyla pek bi belirti vermiyor..ama dikişle olumlu sonuç alanlar daha fazla canım..buna odaklanmalıyız herlade..kendini çok yormamaya dikkat et yine de..her fırsatta uzan.benm doktorum da hep üstten muayene yapıyor..sanıırım bi sıkıntı görse alttan da yapar die düşünüyorum ben..ilk zamanlar benm de ödüm kopuyodu.hala da korkularım var ama tedbir bizden takdir allah tan..kendini takip edip sıkıntın varsa doktora gitmekten başka yapcağımız bişe de yok sanırım..inşallah sıkıntıtısız atlatırız bu günleri..

canım çok dikkat et çalışırken ayakta kalmamaya dikkat et akşam gelince hemen yat.doktoruna 15 günde bir git rahim boyuna baktır mutlaka.karnında sertleşme ağrı olmamasına dikkat et bide kasıklarında şiddetli ağrı olmamasına.benim doktorum dikişten sonra alttan hiç ölçmedi hep karından bakıyor.banada dr 20 haftadan sonra çalış dedi ama ben 3 kayıptan sonra cesaret edemedim çalışmaya rapor aldım.seninde için rahat değilse doktorun heyet raporu yazsın

Merhabalar,

Yazılanları okudum...
Neler neler yaşanmış. Allah tüm dileyen ve isteyenlere HAYIRLISIYLA (bu çok önemliymiş gerçekten) sağlıklı evlatlar nasip etsin. Hepinize diliyorum....
Benim de başımdan 2 acı tecrübe geçti. 16. haftada suyum geldi ve normal doğum ile bebeklerimi kaybettim. Servikal yetmezliğin yanı sıra kan pıhtılaşma bozukluğu da mevcut. Ben küçük bir ilde yaşıyorum. İnanın burada doktor bulamadım, buradaki doktorlar beni mahvettiler rahmim parçalanma noktasına geldi.
Eğer bilen var ise lütfen bana Ankara'da bir doktor tavsiye edebilir mi.
Sanırım şu an hamileyim, çok erken olduğu için test de yaptırmadım ama, bir türlü bu konuda uzman ankara2da bir doktor bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Başın sağ olsun( Ankaralı arkadaşlar yardımcı olacaktır. Geriye doğru bakabilirsen tavsiye listemiz var oradan da fikir alabilirisn...

İmkanın varsa rapor al evde yat,ama illede çalışman gerekiyorsa yapacak bisey yok burda dikisli olup çalışan arkadaslarımızda oldu,hem senin filimde çıkmış kaybın yok doktorun belliki tedbir amaçlı atmış dikişi bu konuda şanslisin,belirtileri sormuşsunuz kazılmaların başlarsa kanaman olursa durma doktora git,bende bu hamileliğimde fazla yatamiyorum bı bebeğim var cok şükür bu güne geldik,benim iki hamilleigimde de dıkis sonrası vajinal usg ile bakmadı doktorum hep karnımdan bakıp ölçüyor vajinal usg şart değil demekki

Basın sag olsun canım Allah tekararini yaşatmasın,burda doktor listemiz var ordan bakabilirsin,Ankara'da bildigim burda başarılarını duydugum özgür deren var giden arkadaslar cok memnundu

Merhaba canim bu foruma soyle bir goz gezdirirken gordum seni tavsiye istemissin bende kucuk bir ilcede oturuyorum ama kontrollerime hep ankaraya gidiyorum.benimde rahim anamolim var yani rahmin yarim allaha sukur 26 haftama geldim dikisim.yok her ay kontrol ediliyor...benimde 1 kayibim var gekisim gerikigi nedeniyle ve benide salak bi dr 2 defa kurtaj yapip parca birakti 3 u kez yapmaya kimse cesaret edemedi ve benim suanki dr ile.yollarim.kesisti....ayrica bana bu taniyi koyanda suan ki dr um.hemde hic bir filimsiz rahim filmimi bi le baska bir serefsiz dr ters cekmis ve raporda alakasiz bisey yazmis....kisacasi prof.dr murat sönmezer derim tek gecerim....cok rahatlatici bir dr dur ne gorduyse gevelemeden soyler
.kendi int sitesi var arastir....rahim konusinda son derece uzman

Herkese merhaba. Daha önce yazmıştım ama hamilelikte endişeleniyorum diye eşim ve Arda bey girme bi süre siteye demişti. 19+2 de bi kaybım vardı. Şu anda çok şükür 32+6 oldum. Ama bu zamana kadar yatarak geldim. Bu hamileliğimde Arda bey takip yapıyodu rahim boyunu. 12. haftada yatmaya başladım. 21 haftada 3,89 olan rahim boyu 22+5 de tamamen açılmış kesem vajene inmişti. Ben tam bir rahim ağzı yetmezliğiymişim çünkü rahim silinmeden birden açılıyo anladığımız kadarıyla. Acil hastaneye kaldırıldım. Arda bey ameliyathaneye inince bakıcam serklaj yapabilecek miyim dedi. Ama çok şükür bu sefer olabildim. Arda bey hayatımda 2. zor serklajımdı dedi. Rahim içi enfeksiyon olmuş. İçeriyi hıv sabunlarıyla yıkadım antibiyotiği bastim dedi. Serklajdan sonra 10 gün antibiyotik tedavisi oldum. 41 gün hastanede yattım. 28+ da eve geçtim hastane yatağı kîraladık. Ambulansla 2 haftada bir sedyeyle muayeneye gidiyorum. Bugün muayenemde Arda bey artık siteye girebilirsin dedi size de selam söyledi:) bugün tam 72 gündür kalkmadım. Artık başını yavaş yavaş doğrult 10 dk uzanarak otur 10 adım yürümeye çalış bikaç gün içinde dedi. 34ü görelim eşin boğazda gezdirmezse seni doğurtmıcam dedi. Bakalım hayırlısıyla inşAllah Allah o günleri gösterir. Arda beyden Allah razı olsun. Mükemmel bir dr ve en önemlisi egosuz bi insan. Moralim yerine gelsin diye hangi dr kızını ziyarete getirir. Herkese hayırlı saglıklı hamilelikler dilüyorum. Sormak istediğiniz bir soru olursa Arda beye sorabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…