Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Kayıpların için başın sağolsun canım. Benimde 20 haftalık bir kaybım var şuan 37 haftalık hamileyim çok şükür bugünlere geldik doktorum Aydan Biri bana serklaj yerine pesser uyguladı tecrübeli bir dr, soracakların olursa cevaplamaya çalışırım.

Mrb kizlr hersey yokunda gozukuyo benm hamile arkadslara bir sorum olack kiz kardesm 14 haftalij hamile ilg gundn beri progestana ragme kanamasi oluyo arada kesiliyo dun yine anidn lekelnme olms sonra dojotra gitms beklrkn bir anda yogun bir kaamasi olms cok korkms dusuk yaptm diye ama cok sukur dusmedi ultrasndada hersey normal cikiyo igne tedavisne basladi dojtoru simdilk rapor aldi dinleniyo aranzda boyle bir durum yasayn var mi yada bilen enfeksiynda yok anlamadk chnb canm sendebunaezr bisey yasamstn gakiba bilgi verirmisn

ya karnında sertleşme olmamasına dikkat et demişsin de nasıl bir sertlik senin dediğin, bende sertlik var ama karnım büyüdüğü için mi yoksa başka bir sertlik mi nasıl anlayacağım bilmiyorum. özellikle kasık bölgem sert ama normaldir diye umut ediyorum.onun dışında şükürler olsun ağrım sızım yok.

Allah'ın izniyle canım zamanında doğacak. Sen devam et canım aynen yaptıklarına. Benim 34. Haftada doğumda bile oğlum göbek deliğimin 4 parmak anca üstüne çıktı. 26. Haftada doğum kanalına başı girdi. Hiç değişmedi doğduğunda kafa yapısı uzundu. Hatta sezeryandan Dr ooo sen nerelere girmişsin böyle deyip çıkardı.

Enfeksiyon ve kanama varken serklaJ yapmak malesef tehlikeli.

Camım benim ben hep merak ettim seni.
Maşallah bu günlere gelmişsin. Arda hocam ileri haftalarda serklaJ başarılarına bende şahsen yaşamış biriyim.
Büyük oğlum 24+5 de ayağı doğum kanalına girmiş birşekilde ayağını itersek dikiş atmıştı. Bende bu haftadan doğuma kadar hastanede sonra yatak ayaklarım havada hiç kalkmadan ve düEnsiz fakat sürekli olan kadılmalarım olarak 31+5 de doğum yaptım
Önce Allah'ın izniyle sonrada Arda hocam sayesinde de oğlumu kucağına aldım şimdi 7 yaşında. Ve abi oldu 13 ay önce yüne Allah'ın izni ve Arda hocam sayesinde.

Sadece sana tavsiyem 34. Haftaya kadar hiç kalma. Biri 32 diğeri 34 hafta doğum yapmış biri olarak aradaki 2 haftanın ne kasar önemli olduğunu tecrübeye yaşadım.
Banada büyük oğlumda Arda bey her sabah kalk yüzünü yıka artık demişti. Zaten sürekli düzensiz kasılmam vardı. 2 kere yaptım 3.gün kadılmalarım düzenli oldu ve doğum oldu. Biliyorum sürekli yatmak çok zor. Biraz daha sabret canım

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Banada hastanede yatarken lara kızımızı ziyaretime getirmişti. Bende çok mutlu olmuştum. O zaman 7 yaşındaydı. Şimdi genç kız olmuş maşallah BarekAllah.

Son düzenleme:
günaydın herkese...
benim hamilelik öncesindede idrar yolu enfeksiyonum vardı ara ara oluyordu. hali ile hamilelikte de oldu birkaç kez 3 hafta önce kültürde üreme olunca sef adında bir antibiyotik kullandım geçti tekrar üreme olmadı ama yanmalar yine başladı ve ben günde rahat 3 yada 3,5 litre su içiyorum, günde 3 kez iççamaşırı değiştiriyorum önerilen temizlik yöntemlerini uyguluyorum. ama yine yanmam oluyo iki üç gün daha da dikkat derek bol su içerek bekleyeceğim haftayada yine kültür testi yaptıracağım. doktorun size verdiği başka tavsiye var mı???

çok sevindim bu günleri gördüğünüze inşallah 37 leride görmek nasip olur .bende sürekli yatarak geldim 32. haftaya hala yatıyorum ama siz daha da zor günler geçirmişsiniz inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza...

benim 9 haftada kanamam ve 13. haftada da çok yoğun kanamam oldu 13. haftadaki kanamam çok şiddetli oldu hatta önceden bahsetmiştim acilde tanımadığımız doktor kesin düşecek deyip suni sancı dahi verdi biz tedaviyi reddedip oradan çıkıp şuanki doktoruma gittimizde muayenede rahim ağzımın çok kısa olduğunu söyledi ve serklaj yapıldı 14. hafta. kanamam bununla ilgilimiydi net bilgim yok ama birdaha kanamam olmadı çok şükür. kardeşiniz rahim ağzını ölçtürdü mü

Kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum ? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum 23 haftadayım yeterlimi acaba?

sertleşme dedigin bebek bri yere toplanır taş gibi olur ara ara bırakır kendini kasıklara agrı girer ilaç olaraktan progestan ve mannezyum iyidir hiç proluton ignesi vurunmuyormusun geçmiş olsund evamlı yat sakın kalma bol su iç en az 3 litre

bende diyorum bu kız nerde:44::44:sevindim senin adına inan bende arda beye minnettarım önce rabime tabi arda bey banada çok ugraştım mavişinme selamlarımı söyle peserlinin selamı var deoglumu işşallah yanına götürücem bri nisan ayı gelsinde işşallah bakıcez bu mart ayında oglanın kontrolleri var nörolojiye dermatologa beyin cerrahına kalp doktoruna yavrum gene doktor doktor gezicek hepside özele götürücem hastane özel olunca daha 4 aylık olsun ignesi var 14 4 aylık olucak benim küçük adamımallahım olmayan herkeze nasip etsin anneligi bende 90 gün yattım altımdan aldılar wc gitmem yasaktı ama emegime deydi inan bebegini 53 gün yogun bakımda görsemde artık yanımda çok şükürprametüre annesi olmak çok zormuş onu anladım

BBahar canm sagol cvp icin bende ayni seydn suphelendm bende rahim agzi yetmzligi var kalitsal olack diye bir kaide yok ama surekli kanamasi olunca bende suphelendm kardesimin ilk bebegi yok cok yeni hersey alttan baktrmaya korkuyo dojtr bakim istetsn demis buda temiz deglm diye kabuk etmems bende kizdm haftaya cumaya kontrolu var ozamn mutlaka baktr dedim ama ins gec olmz

Canım kanda crp baktırdı mı hemen baktırsın. Benim 9 artı 3 te oldu foş diye geldi Antakyadaydım o zaman. Hemen yattım. Coraspin kullanıyorsa kessin. Benim kesmişlerdi. 3 gün arka arkaya proluton depot iğne olmuştum. Rahim ağzı yetmezliğinin genetik olabileceği yönünde çalışmalar varmış. Rahim operasyonu vs geçirmediyse genetik ihtimali de düşünsün takibi iyi yaptırsın.

Bak kıskandım şimdi. Ben Larayı görmedim. :)) Ben resmini görmüştüm. Maşallah genç kız olmuş:)) Bu sene sanırım lise 1 dir. Ben hamileyken sbs ye girecekti.

Kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum ? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum 23 haftadayım yeterlimi acaba?

Bir yerde toplanma hissi ya da karnın taş gibi olması.

Ben de çok merak ettim seni. Ebru Akelin programında bahsettiği hastanede yatan sendin demek. Çok sevindim bu zamana geldiğine. Serklajın da zararaı var. Arda bey takipten yana. Zaten kısaldığında ileri haftada başarılı olabilen dr. Çok şükür sende de başarı sağlanmış. Benim de görevli gelmeyince benim yürüyen sandalyeyle asansöre kadar götürmüştü. Şaşırmıştım koca dr ne bu mütevazilik diye:)) Araştırma yapılmış ya. Hastaların kadın doğum dr leri ile duygusal bir bağ oluşuyormuş diye. Ben de hatta eşim de:)) Arda beye pek bağlandık Antakyadaki kadın doğum dr me de öyle. Allahım sonuna kadar başarıyla götürmeni nasip etsin...

karında sertleşme derken kasılma olmamasına yani bebek bi yerde toplanır sadece orası tas gibi olur küçük bi top gibi elinle dokunduğunda yuvarlak bişey hissedersin.karnımız büyüdüğü için sert malum.kasılma olursa farkedersin mutlaka bende bi kac hafta öncesine kadar anlamıyodum hep o sertlikleri kasılmamı acaba diye düşünüyodum ama farkediliyor

Benim aklıma plasentanın aşağıya yerleşme ihtimali de geldi böyle bi durumda da kanama olabiliyomuş. Ama haftalar ilerledikçe plasenta yukarı çıkmaya başlıyomuş. Gwçmiş olsun. Bi daha olmaz inşAllah

mrb kızlar ben gecenlerde lekelenmem oldu demştm daha çok yeni 6.haftadaydm düşük yaptım bunun sebebi ray etkilemiş midir sizde hiç oldumu erken doğm yaşadktn snra düşük yaşadnız mı kafam allk bullk oldu iyce zatn yetmezlik vardı belli bi süre snra yatıcam diodm şimdi bide düşük olcak diye krkumdan yatmaya mı başlıcam anlamadm gtti

ben de 25 haftalık kaybımdan sonra 8 haftalık düşük yaşadım. pıhtılaşma testleri bağııklık testleri ve eşin ve sen preferik kanda kromozom analizi yaptır bence. raydan olmaz o haftada...

Çok sağol inşAllah çoğu gitti azı kaldı. Arda bey bizim gibi hamileler için çok büyük şans. Ve en güzeli de maşAllah çok inançlı biri bu da ona güvenimi daha da arttırıyor. Acil serklaj en korktuğum şeydi hatta serklaj yapamayabilirm bile dedi ama şükür Allahın izniyle ve tabi Arda beyin özverisiyle bu haftaları görebildim. Arda bey bu işin ustası gerçekten. Yatmak çok zor ama Allah öyle bi güç veriyor ki zaman bi şekilde geçti işte.
Allah çocuklarını size bağışlasın. Peki çocukların küvezde kaldı mı? Bu kadar zaman sabrettim inşAllah küvöze girmesin diye geçiriyorum içimden. Ben de kalkmaya pek niyetli değilim korkuyorum da artık yürümekten. Arda bey artık tuvalete kalk duşa gir bile dedi. Ama ben biraz daha bekleme taraftarıyım. En azından 34 ten sonra adım atıyım diyorum inşAllah o zamanı görürsem.
Evet Lara maşAllah kocaman ve Arda beyin kopyası çok şaşırdım görünce. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın.

Çok sağol inşAllah burdaki herkes en az 37 yi görür:) ama benim durumum tam belli değil. Dr.um eğer herşey normal şartlarda devam ederse 37 dolmadan alabilirim belki riske atmak istemiyorum dedi geçen kontrolde. Bu sefer nisan başını da bekleyebiliriz doğum için dedi. O yüzden hayırlısı diyorum artık bu haftalar benim için o kadar uzak ve hayaldi ki. Hala 33 hafta derken bile inanamıyorum. Allah vakitli doğumlar nasip etsin.

Allah evladını bağışlasın. Senin haberlerini Arda beyden sonrasında da Yeşim hanımdan aldım hep ve de çok mutlu oldum. Selamlarını iletiirim. Hastanede bile adını andık hastabakıcı ablayla :) çok şükür Allah çocuklarımızın mutluluklarını görmeyi nasip etsin. Sen de çok zor bir hamilelik yaşamıştın. Sonu güzel oldu. Darısı bekleyen herkesin başına olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…