- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.841
Merhabalar,
Yazılanları okudum...
Neler neler yaşanmış. Allah tüm dileyen ve isteyenlere HAYIRLISIYLA (bu çok önemliymiş gerçekten) sağlıklı evlatlar nasip etsin. Hepinize diliyorum....
Benim de başımdan 2 acı tecrübe geçti. 16. haftada suyum geldi ve normal doğum ile bebeklerimi kaybettim. Servikal yetmezliğin yanı sıra kan pıhtılaşma bozukluğu da mevcut. Ben küçük bir ilde yaşıyorum. İnanın burada doktor bulamadım, buradaki doktorlar beni mahvettiler rahmim parçalanma noktasına geldi.
Eğer bilen var ise lütfen bana Ankara'da bir doktor tavsiye edebilir mi.
Sanırım şu an hamileyim, çok erken olduğu için test de yaptırmadım ama, bir türlü bu konuda uzman ankara2da bir doktor bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
canım çok dikkat et çalışırken ayakta kalmamaya dikkat et akşam gelince hemen yat.doktoruna 15 günde bir git rahim boyuna baktır mutlaka.karnında sertleşme ağrı olmamasına dikkat et bide kasıklarında şiddetli ağrı olmamasına.benim doktorum dikişten sonra alttan hiç ölçmedi hep karından bakıyor.banada dr 20 haftadan sonra çalış dedi ama ben 3 kayıptan sonra cesaret edemedim çalışmaya rapor aldım.seninde için rahat değilse doktorun heyet raporu yazsın
şu yazdıklarını okudum ya..cumadan beri ilk kez huzurla uyuycam diyebilirm canım allah razı olsun..gece gece beni sevindirdin allah da seni sevindirsin..haftalar sonra ilk kez bu kadr ümitsizliğe düşmüştüm gerçekten..şu an moralim düzeldi inan..yani 20.haftadan 34 e kadar bu hunileşmeye rağmen bebeğin senleydi öyle mi? inşallah benm bebeğim de dayanır..hareketleri hep aşağıda..insanlar bebekten midem sıkışıyor falan der ya hiç yaşamadım bunu..devamlı kasıklarımda..hatta bazen daha aşağıda hissediyorum..bu kontrolden sonra da iyice demek ki doğacak die şartlanmaya başlamıştım..allahım yüzümüze baksın inşallah..buralara kadar geldik..emeklerimiz boşa çıkmasın..çok teşekkür ederim sana tekrar ya..
.
benim 20. haftada detaylıda karından yapılan ölçümde 4.61 cmdi baya iyiydi yani.( doğru ölçüm yapıldıysa tabi)
3 hafta sonra birden 2,5 cme düştü. ama o dönemde yoğun akıntıyla kanamam oluyordu. başka bi dr 1,5 cm olarak vajinal ölçü aldı. ertesi gün acil serklaj yapıldı. 1 hafta boyunca akıntım geldi sanırım nişandı . bilmediğim için anlamıyordum. ateşim çıkıyordu ya enfeksiyondan yada drun bana verdiği nidilat , antibiyotik ve endolden oluyor orası muamma.sonrasında birden suyum geldi.
Herkese merhaba. Daha önce yazmıştım ama hamilelikte endişeleniyorum diye eşim ve Arda bey girme bi süre siteye demişti. 19+2 de bi kaybım vardı. Şu anda çok şükür 32+6 oldum. Ama bu zamana kadar yatarak geldim. Bu hamileliğimde Arda bey takip yapıyodu rahim boyunu. 12. haftada yatmaya başladım. 21 haftada 3,89 olan rahim boyu 22+5 de tamamen açılmış kesem vajene inmişti. Ben tam bir rahim ağzı yetmezliğiymişim çünkü rahim silinmeden birden açılıyo anladığımız kadarıyla. Acil hastaneye kaldırıldım. Arda bey ameliyathaneye inince bakıcam serklaj yapabilecek miyim dedi. Ama çok şükür bu sefer olabildim. Arda bey hayatımda 2. zor serklajımdı dedi. Rahim içi enfeksiyon olmuş. İçeriyi hıv sabunlarıyla yıkadım antibiyotiği bastim dedi. Serklajdan sonra 10 gün antibiyotik tedavisi oldum. 41 gün hastanede yattım. 28+ da eve geçtim hastane yatağı kîraladık. Ambulansla 2 haftada bir sedyeyle muayeneye gidiyorum. Bugün muayenemde Arda bey artık siteye girebilirsin dedi size de selam söyledi:) bugün tam 72 gündür kalkmadım. Artık başını yavaş yavaş doğrult 10 dk uzanarak otur 10 adım yürümeye çalış bikaç gün içinde dedi. 34ü görelim eşin boğazda gezdirmezse seni doğurtmıcam dedi. Bakalım hayırlısıyla inşAllah Allah o günleri gösterir. Arda beyden Allah razı olsun. Mükemmel bir dr ve en önemlisi egosuz bi insan. Moralim yerine gelsin diye hangi dr kızını ziyarete getirir. Herkese hayırlı saglıklı hamilelikler dilüyorum. Sormak istediğiniz bir soru olursa Arda beye sorabilirim.
Herkese merhaba. Daha önce yazmıştım ama hamilelikte endişeleniyorum diye eşim ve Arda bey girme bi süre siteye demişti. 19+2 de bi kaybım vardı. Şu anda çok şükür 32+6 oldum. Ama bu zamana kadar yatarak geldim. Bu hamileliğimde Arda bey takip yapıyodu rahim boyunu. 12. haftada yatmaya başladım. 21 haftada 3,89 olan rahim boyu 22+5 de tamamen açılmış kesem vajene inmişti. Ben tam bir rahim ağzı yetmezliğiymişim çünkü rahim silinmeden birden açılıyo anladığımız kadarıyla. Acil hastaneye kaldırıldım. Arda bey ameliyathaneye inince bakıcam serklaj yapabilecek miyim dedi. Ama çok şükür bu sefer olabildim. Arda bey hayatımda 2. zor serklajımdı dedi. Rahim içi enfeksiyon olmuş. İçeriyi hıv sabunlarıyla yıkadım antibiyotiği bastim dedi. Serklajdan sonra 10 gün antibiyotik tedavisi oldum. 41 gün hastanede yattım. 28+ da eve geçtim hastane yatağı kîraladık. Ambulansla 2 haftada bir sedyeyle muayeneye gidiyorum. Bugün muayenemde Arda bey artık siteye girebilirsin dedi size de selam söyledi:) bugün tam 72 gündür kalkmadım. Artık başını yavaş yavaş doğrult 10 dk uzanarak otur 10 adım yürümeye çalış bikaç gün içinde dedi. 34ü görelim eşin boğazda gezdirmezse seni doğurtmıcam dedi. Bakalım hayırlısıyla inşAllah Allah o günleri gösterir. Arda beyden Allah razı olsun. Mükemmel bir dr ve en önemlisi egosuz bi insan. Moralim yerine gelsin diye hangi dr kızını ziyarete getirir. Herkese hayırlı saglıklı hamilelikler dilüyorum. Sormak istediğiniz bir soru olursa Arda beye sorabilirim.
Mrb kizlr hersey yokunda gozukuyo benm hamile arkadslara bir sorum olack kiz kardesm 14 haftalij hamile ilg gundn beri progestana ragme kanamasi oluyo arada kesiliyo dun yine anidn lekelnme olms sonra dojotra gitms beklrkn bir anda yogun bir kaamasi olms cok korkms dusuk yaptm diye ama cok sukur dusmedi ultrasndada hersey normal cikiyo igne tedavisne basladi dojtoru simdilk rapor aldi dinleniyo aranzda boyle bir durum yasayn var mi yada bilen enfeksiynda yok anlamadk chnb canm sendebunaezr bisey yasamstn gakiba bilgi verirmisn
Kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum 23 haftadayım yeterlimi acaba?
Mrb kizlr hersey yokunda gozukuyo benm hamile arkadslara bir sorum olack kiz kardesm 14 haftalij hamile ilg gundn beri progestana ragme kanamasi oluyo arada kesiliyo dun yine anidn lekelnme olms sonra dojotra gitms beklrkn bir anda yogun bir kaamasi olms cok korkms dusuk yaptm diye ama cok sukur dusmedi ultrasndada hersey normal cikiyo igne tedavisne basladi dojtoru simdilk rapor aldi dinleniyo aranzda boyle bir durum yasayn var mi yada bilen enfeksiynda yok anlamadk chnb canm sendebunaezr bisey yasamstn gakiba bilgi verirmisn
Allah'ın izniyle canım zamanında doğacak. Sen devam et canım aynen yaptıklarına. Benim 34. Haftada doğumda bile oğlum göbek deliğimin 4 parmak anca üstüne çıktı. 26. Haftada doğum kanalına başı girdi. Hiç değişmedi doğduğunda kafa yapısı uzundu. Hatta sezeryandan Dr ooo sen nerelere girmişsin böyle deyip çıkardı.
Enfeksiyon ve kanama varken serklaJ yapmak malesef tehlikeli.
Camım benim ben hep merak ettim seni.
Maşallah bu günlere gelmişsin. Arda hocam ileri haftalarda serklaJ başarılarına bende şahsen yaşamış biriyim.
Büyük oğlum 24+5 de ayağı doğum kanalına girmiş birşekilde ayağını itersek dikiş atmıştı. Bende bu haftadan doğuma kadar hastanede sonra yatak ayaklarım havada hiç kalkmadan ve düEnsiz fakat sürekli olan kadılmalarım olarak 31+5 de doğum yaptım
Önce Allah'ın izniyle sonrada Arda hocam sayesinde de oğlumu kucağına aldım şimdi 7 yaşında. Ve abi oldu 13 ay önce yüne Allah'ın izni ve Arda hocam sayesinde.
Sadece sana tavsiyem 34. Haftaya kadar hiç kalma. Biri 32 diğeri 34 hafta doğum yapmış biri olarak aradaki 2 haftanın ne kasar önemli olduğunu tecrübeye yaşadım.
Banada büyük oğlumda Arda bey her sabah kalk yüzünü yıka artık demişti. Zaten sürekli düzensiz kasılmam vardı. 2 kere yaptım 3.gün kadılmalarım düzenli oldu ve doğum oldu. Biliyorum sürekli yatmak çok zor. Biraz daha sabret canım
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Banada hastanede yatarken lara kızımızı ziyaretime getirmişti. Bende çok mutlu olmuştum. O zaman 7 yaşındaydı. Şimdi genç kız olmuş maşallah BarekAllah.
Kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum 23 haftadayım yeterlimi acaba?
ya karnında sertleşme olmamasına dikkat et demişsin de nasıl bir sertlik senin dediğin, bende sertlik var ama karnım büyüdüğü için mi yoksa başka bir sertlik mi nasıl anlayacağım bilmiyorum. özellikle kasık bölgem sert ama normaldir diye umut ediyorum.onun dışında şükürler olsun ağrım sızım yok.
mrb kızlar ben gecenlerde lekelenmem oldu demştm daha çok yeni 6.haftadaydm düşük yaptım bunun sebebi ray etkilemiş midir sizde hiç oldumu erken doğm yaşadktn snra düşük yaşadnız mı kafam allk bullk oldu iyce zatn yetmezlik vardı belli bi süre snra yatıcam diodm şimdi bide düşük olcak diye krkumdan yatmaya mı başlıcam anlamadm gtti
Allah'ın izniyle canım zamanında doğacak. Sen devam et canım aynen yaptıklarına. Benim 34. Haftada doğumda bile oğlum göbek deliğimin 4 parmak anca üstüne çıktı. 26. Haftada doğum kanalına başı girdi. Hiç değişmedi doğduğunda kafa yapısı uzundu. Hatta sezeryandan Dr ooo sen nerelere girmişsin böyle deyip çıkardı.
Enfeksiyon ve kanama varken serklaJ yapmak malesef tehlikeli.
Camım benim ben hep merak ettim seni.
Maşallah bu günlere gelmişsin. Arda hocam ileri haftalarda serklaJ başarılarına bende şahsen yaşamış biriyim.
Büyük oğlum 24+5 de ayağı doğum kanalına girmiş birşekilde ayağını itersek dikiş atmıştı. Bende bu haftadan doğuma kadar hastanede sonra yatak ayaklarım havada hiç kalkmadan ve düEnsiz fakat sürekli olan kadılmalarım olarak 31+5 de doğum yaptım
Önce Allah'ın izniyle sonrada Arda hocam sayesinde de oğlumu kucağına aldım şimdi 7 yaşında. Ve abi oldu 13 ay önce yüne Allah'ın izni ve Arda hocam sayesinde.
Sadece sana tavsiyem 34. Haftaya kadar hiç kalma. Biri 32 diğeri 34 hafta doğum yapmış biri olarak aradaki 2 haftanın ne kasar önemli olduğunu tecrübeye yaşadım.
Banada büyük oğlumda Arda bey her sabah kalk yüzünü yıka artık demişti. Zaten sürekli düzensiz kasılmam vardı. 2 kere yaptım 3.gün kadılmalarım düzenli oldu ve doğum oldu. Biliyorum sürekli yatmak çok zor. Biraz daha sabret canım
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Banada hastanede yatarken lara kızımızı ziyaretime getirmişti. Bende çok mutlu olmuştum. O zaman 7 yaşındaydı. Şimdi genç kız olmuş maşallah BarekAllah.
çok sevindim bu günleri gördüğünüze inşallah 37 leride görmek nasip olur .bende sürekli yatarak geldim 32. haftaya hala yatıyorum ama siz daha da zor günler geçirmişsiniz inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza...
bende diyorum bu kız nerde:44::44:sevindim senin adına inan bende arda beye minnettarım önce rabime tabi arda bey banada çok ugraştım mavişinme selamlarımı söyle peserlinin selamı var deoglumu işşallah yanına götürücem bri nisan ayı gelsinde işşallah bakıcez bu mart ayında oglanın kontrolleri var nörolojiye dermatologa beyin cerrahına kalp doktoruna yavrum gene doktor doktor gezicek hepside özele götürücem hastane özel olunca daha 4 aylık olsun ignesi var 14 4 aylık olucak benim küçük adamım allahım olmayan herkeze nasip etsin anneligi bende 90 gün yattım altımdan aldılar wc gitmem yasaktı ama emegime deydi inan bebegini 53 gün yogun bakımda görsemde artık yanımda çok şükür prametüre annesi olmak çok zormuş onu anladım
kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum bu hafta için yeterlimi acaba ? [/QUOTE
bunu ben de merak ediyorum hep..bi ara yaşıodum.böle karnımın bir tarafında bebek toparlanıodu sanki.ama sertleşme midir kestiremiodum..gerçi şimdi kalmadı allah a şükür ama bi sıkıntı olur da anlayamazsam die korkmuyorum desem yalan olur..magnezyum zaten kasılma önlemek için progestan da..bi de proluton depot iğnesi var erken doğumu engellemeye yarıomuş..bunlar öneml, sanırım..ama benm kalsiyum,vitamin, demir ve balık yağı da var..benm doktor ilaççı biraz sanırım :)
böyle güzel doktor örneklerini okuyunca çok duygulanıorum ben ya..maşllah size de bebişe de doktorunuza da..ben doktoruma güveniyorum ama insani anlamda ilişkimiz sıfır diyebilirm..ağzından zorla laf alıorum..ne güzel en azından bu süreci böle bi doktorla atlatmak..allahım inşallah sonunu da güzel getirsin..sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum..Herkese merhaba. Daha önce yazmıştım ama hamilelikte endişeleniyorum diye eşim ve Arda bey girme bi süre siteye demişti. 19+2 de bi kaybım vardı. Şu anda çok şükür 32+6 oldum. Ama bu zamana kadar yatarak geldim. Bu hamileliğimde Arda bey takip yapıyodu rahim boyunu. 12. haftada yatmaya başladım. 21 haftada 3,89 olan rahim boyu 22+5 de tamamen açılmış kesem vajene inmişti. Ben tam bir rahim ağzı yetmezliğiymişim çünkü rahim silinmeden birden açılıyo anladığımız kadarıyla. Acil hastaneye kaldırıldım. Arda bey ameliyathaneye inince bakıcam serklaj yapabilecek miyim dedi. Ama çok şükür bu sefer olabildim. Arda bey hayatımda 2. zor serklajımdı dedi. Rahim içi enfeksiyon olmuş. İçeriyi hıv sabunlarıyla yıkadım antibiyotiği bastim dedi. Serklajdan sonra 10 gün antibiyotik tedavisi oldum. 41 gün hastanede yattım. 28+ da eve geçtim hastane yatağı kîraladık. Ambulansla 2 haftada bir sedyeyle muayeneye gidiyorum. Bugün muayenemde Arda bey artık siteye girebilirsin dedi size de selam söyledi:) bugün tam 72 gündür kalkmadım. Artık başını yavaş yavaş doğrult 10 dk uzanarak otur 10 adım yürümeye çalış bikaç gün içinde dedi. 34ü görelim eşin boğazda gezdirmezse seni doğurtmıcam dedi. Bakalım hayırlısıyla inşAllah Allah o günleri gösterir. Arda beyden Allah razı olsun. Mükemmel bir dr ve en önemlisi egosuz bi insan. Moralim yerine gelsin diye hangi dr kızını ziyarete getirir. Herkese hayırlı saglıklı hamilelikler dilüyorum. Sormak istediğiniz bir soru olursa Arda beye sorabilirim.
mrb kızlar ben gecenlerde lekelenmem oldu demştm daha çok yeni 6.haftadaydm düşük yaptım bunun sebebi ray etkilemiş midir sizde hiç oldumu erken doğm yaşadktn snra düşük yaşadnız mı kafam allk bullk oldu iyce zatn yetmezlik vardı belli bi süre snra yatıcam diodm şimdi bide düşük olcak diye krkumdan yatmaya mı başlıcam anlamadm gtti
çok çok geçmiş olsun..bu kadar erken düşük olmuyo pek ray da ama yine de detaylı bi inceleme lazım sanırım..kan pıhtılaşması için bakıldı mı sizde..allah yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?