- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.861
Amin çok sağol evet o programdan 2 gün önce serklaj olmuştum hatta. Hakkımda hayırlısı bu şekildeymiş. Çok şükür Allah Arda bey gibi dr.ları başımızdan eksik etmesin. Ben evden ambulansla ilk kez gelicem muayeneye diye içim rahat etmedi tv programını iptal ettim dedi beni muayeneye etmeye geldi Allah razı olsun hastalarına gerçekten çok değer veriyor. Duygusal bağa kesinlikle katılıyorum. Biz de ailecek hayranız diyebilirim:) Ben, eşim ve annem. Bu kadar dolu bi adam nasıl böyle mütevazi olabiliyor maşAllah. Ben bu rayı çok araştırdım makaleler okudum. Artık foruma girebilir miyim dediğimde sizîn adınızı andı zaten seni de chnb hanımla beraber fahri asistanım yapıcam dedi:) Bir de dedi ki bana dua edin sizin dualarınızla ayaktayım. O kadar yoğun ki Allah yardımcısı olsun.Canım kanda crp baktırdı mı hemen baktırsın. Benim 9 artı 3 te oldu foş diye geldi Antakyadaydım o zaman. Hemen yattım. Coraspin kullanıyorsa kessin. Benim kesmişlerdi. 3 gün arka arkaya proluton depot iğne olmuştum. Rahim ağzı yetmezliğinin genetik olabileceği yönünde çalışmalar varmış. Rahim operasyonu vs geçirmediyse genetik ihtimali de düşünsün takibi iyi yaptırsın.
Bak kıskandım şimdi. Ben Larayı görmedim. :)) Ben resmini görmüştüm. Maşallah genç kız olmuş:)) Bu sene sanırım lise 1 dir. Ben hamileyken sbs ye girecekti.
Bir yerde toplanma hissi ya da karnın taş gibi olması.
Ben de çok merak ettim seni. Ebru Akelin programında bahsettiği hastanede yatan sendin demek. Çok sevindim bu zamana geldiğine. Serklajın da zararaı var. Arda bey takipten yana. Zaten kısaldığında ileri haftada başarılı olabilen dr. Çok şükür sende de başarı sağlanmış. Benim de görevli gelmeyince benim yürüyen sandalyeyle asansöre kadar götürmüştü. Şaşırmıştım koca dr ne bu mütevazilik diye:)) Araştırma yapılmış ya. Hastaların kadın doğum dr leri ile duygusal bir bağ oluşuyormuş diye. Ben de hatta eşim de:)) Arda beye pek bağlandıkAntakyadaki kadın doğum dr me de öyle. Allahım sonuna kadar başarıyla götürmeni nasip etsin...
mrb kızlar ben gecenlerde lekelenmem oldu demştm daha çok yeni 6.haftadaydm düşük yaptım bunun sebebi ray etkilemiş midir sizde hiç oldumu erken doğm yaşadktn snra düşük yaşadnız mı kafam allk bullk oldu iyce zatn yetmezlik vardı belli bi süre snra yatıcam diodm şimdi bide düşük olcak diye krkumdan yatmaya mı başlıcam anlamadm gtti
Amin hepimizin sonu güzel olsun inşAllah vakitli doğumlarımız olsun. Dr önemlî tabi ama tecrübe de çok önemli. O yuzden varsın ilişkiniz mesafeli olsun yeter ki dr.unuz doğru teşhislerle doğru müdahalede bulunsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun.kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum bu hafta için yeterlimi acaba ? [/QUOTE
bunu ben de merak ediyorum hep..bi ara yaşıodum.böle karnımın bir tarafında bebek toparlanıodu sanki.ama sertleşme midir kestiremiodum..gerçi şimdi kalmadı allah a şükür ama bi sıkıntı olur da anlayamazsam die korkmuyorum desem yalan olur..magnezyum zaten kasılma önlemek için progestan da..bi de proluton depot iğnesi var erken doğumu engellemeye yarıomuş..bunlar öneml, sanırım..ama benm kalsiyum,vitamin, demir ve balık yağı da var..benm doktor ilaççı biraz sanırım :)
böyle güzel doktor örneklerini okuyunca çok duygulanıorum ben ya..maşllah size de bebişe de doktorunuza da..ben doktoruma güveniyorum ama insani anlamda ilişkimiz sıfır diyebilirm..ağzından zorla laf alıorum..ne güzel en azından bu süreci böle bi doktorla atlatmak..allahım inşallah sonunu da güzel getirsin..sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum..
çok çok geçmiş olsun..bu kadar erken düşük olmuyo pek ray da ama yine de detaylı bi inceleme lazım sanırım..kan pıhtılaşması için bakıldı mı sizde..allah yardımcınız olsun..
Allah evladını bağışlasın. Senin haberlerini Arda beyden sonrasında da Yeşim hanımdan aldım hep ve de çok mutlu oldum. Selamlarını iletiirim. Hastanede bile adını andık hastabakıcı ablayla :) çok şükür Allah çocuklarımızın mutluluklarını görmeyi nasip etsin. Sen de çok zor bir hamilelik yaşamıştın. Sonu güzel oldu. Darısı bekleyen herkesin başına olsun.
Amin çok sağol evet o programdan 2 gün önce serklaj olmuştum hatta. Hakkımda hayırlısı bu şekildeymiş. Çok şükür Allah Arda bey gibi dr.ları başımızdan eksik etmesin. Ben evden ambulansla ilk kez gelicem muayeneye diye içim rahat etmedi tv programını iptal ettim dedi beni muayeneye etmeye geldi Allah razı olsun hastalarına gerçekten çok değer veriyor. Duygusal bağa kesinlikle katılıyorum. Biz de ailecek hayranız diyebilirim:) Ben, eşim ve annem. Bu kadar dolu bi adam nasıl böyle mütevazi olabiliyor maşAllah. Ben bu rayı çok araştırdım makaleler okudum. Artık foruma girebilir miyim dediğimde sizîn adınızı andı zaten seni de chnb hanımla beraber fahri asistanım yapıcam dedi:) Bir de dedi ki bana dua edin sizin dualarınızla ayaktayım. O kadar yoğun ki Allah yardımcısı olsun.
Çok sağol inşAllah çoğu gitti azı kaldı. Arda bey bizim gibi hamileler için çok büyük şans. Ve en güzeli de maşAllah çok inançlı biri bu da ona güvenimi daha da arttırıyor. Acil serklaj en korktuğum şeydi hatta serklaj yapamayabilirm bile dedi ama şükür Allahın izniyle ve tabi Arda beyin özverisiyle bu haftaları görebildim. Arda bey bu işin ustası gerçekten. Yatmak çok zor ama Allah öyle bi güç veriyor ki zaman bi şekilde geçti işte.
Allah çocuklarını size bağışlasın. Peki çocukların küvezde kaldı mı? Bu kadar zaman sabrettim inşAllah küvöze girmesin diye geçiriyorum içimden. Ben de kalkmaya pek niyetli değilim korkuyorum da artık yürümekten. Arda bey artık tuvalete kalk duşa gir bile dedi. Ama ben biraz daha bekleme taraftarıyım. En azından 34 ten sonra adım atıyım diyorum inşAllah o zamanı görürsem.
Evet Lara maşAllah kocaman ve Arda beyin kopyası çok şaşırdım görünce. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın.
ah canım saglasın inan ordaki hemşireler vardı tugba seda kübra hemşire kübra hemşire geceleri kalırıd kilolu bri kızdı ne lak lak yapardık allah razı olsun çok yardımettielri canım sıkılırıd yatmadıgımı bilirlerdi konuşmaya gelrilerdi aradım hastaneden çıkınca ne sevindiler allah nasip etsin nil hanıma hemşireler söz verdim onlara götürücem bebegi zamanı gelsinde işşallah
sag sgalim alırısn işşallah bebegini kucagına allahım acılarını göstermesin işşallah evlatlarımızın
ah canım saglasın inan ordaki hemşireler vardı tugba seda kübra hemşire kübra hemşire geceleri kalırıd kilolu bri kızdı ne lak lak yapardık allah razı olsun çok yardımettielri canım sıkılırıd yatmadıgımı bilirlerdi konuşmaya gelrilerdi aradım hastaneden çıkınca ne sevindiler allah nasip etsin nil hanıma hemşireler söz verdim onlara götürücem bebegi zamanı gelsinde işşallah
sag sgalim alırısn işşallah bebegini kucagına allahım acılarını göstermesin işşallah evlatlarımızın
Allahım Arda Bey ev tüm dr lerimize yardım etsin artık hiçkimse kayıp yaşamasın inşallah. Amin...
Çok şükür artık bilinçliyiz. Asistanı da seve seve oluruz.:))
Acaba Arda Bey kızını da yetiştiriyor dersin. Belki ileride o da babasının yolundan devam eder Lara. Maşallah ona da... Allah yuvalarından huzur ve mutluluğu eksik etmesin. Eşi de hakkını helal etsin bizim gibi hastalar yüzünden onun vaktinden de çalıyoruz:))
Evet hemşireler de çok iyiydi ama 41 gün kalınca araları daki entrikaları da anlıyo insan :) neyse geçti gitti çok şük
Amin inşAllah kimsenin kaybı olmasın artık. Gerçekten ben de hep onu diyorum annemle konuşurken eşine Allah sabır versin. Akşam 10-11 de hatta gece 1 de hastaneye hastalarının yanına geliyo ertesi sabah 6 da yine hastanede oluyor. İşini çok seviyo Arda bey gerçekten takdir edilesi bir dr. Lara da maşAllah çok saygılı ve de çok tatlıydı.Belki de ileride Arda beyin yerine geçer kim bilir :) Allah huzurlarını daim etsin.
Çok şükür. İnşallah suyuda toplayacak kendini
Canlar şu crp sanırım 25 den sonra daha çok çıkabiliyor
Benimde 28. Haftada yapılan ölçümüm de 29 a yükselmişti. Birde Arda hoca seminerdeydi sonuçlarımı bir hafta sonra bakıldı birazda geç oldu tabi 32 de hastaneye yatıncada kadar evde çok yoğun antibiyotik kullandım. Sonrasındada hastane de damar yoluyla devam edildi 34. Hafta ya kadar. Yani bence benimde kasılmalarımını artıp dikişimin kaymasına ve sonra suyunun gelmesinin sebebi yüksek CRP.
Aman diyeyim aylık crp ölçümü yaptırmayı unutmayın. Ben 2 ay atlamışım sonucu bu oldu.
kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum bu hafta için yeterlimi acaba ?
Kızlar bu hafta hemen hemen her saat kasıldım.ben de korkunca doktorumu aradım.Lavobaya giderken bile taş gibi oluyordu karnım.Resmen zor yürüyordum.Malesef nst de kasılmam çıktı.Doktor adalat verdi günde 3 defa.Burdaki arkadaşlar genelde nidilat kullanmış.Sizin doktorlarınız neyi önerdi?
canım ben 29 haftada nst sancı çıkınca dr nidilat başlattı.ilk 4 saatte bir kullanıyodum çok ateş ve terleme yapınca bide çarpıntı 6 saate çıkardı dr.şimdi sıkıntı yapmıyor nidilat ama 3-4 sefer kasılıyorum günde.doktorum 30 haftadan sonra 3-4 kez kasılırsın bu dahada artar haftalar ilerledikçe dedi bilmiyorum nidilta rağmen 3-4 kez kasılmak normalmi.sen kaçıncı haftadasın
merhaba arkadaşlar. bende rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapan annelerdenim. ilk bebeğimi 17. haftada kaybettim fakat nedeni anlaşılamamıştı. ilk bebekten sonra 6. ayda tekrar hamile kaldım bu sefer aynı doktora devam etmedim. benim için heran ulaşabileceğim bi doktor olması gerekiyordu çünkü. bu gittiğim doktorda daha ilk muayenede anladı bnm sorunumu ve sana 12. veya 13. haftada dikiş atmamız gerek dedi. 13. hafta girer girmez serklaj ameliyatı oldum. ameliyattan sonra hastanede kalmadım ama bütün hamileliğim boyunca yataktan kalkmadan yatttım ve bir günde tam 15 tane ilaç içiyordum. içtiğim ilaçların adı prepar(bundan 12 adet), progestan (bundan 2 adet) ve bi tane vitamin adı şimdi aklıma gelmiyor, ayrıca haftada birde prolüton diye iğne vuruluyodum.İlaçlar bana o kadar etki ediyoduki kalbim nasıl çarpıyodu anlatamam size nefes almak bile o kadar güçtü. 31+5 de doğum yaptım ama o zaman gelene kadar neler yaşadım bi allah bilir. gerçekten de çok zor bi süreçti. her doktora gittiğimde iyi bişey söylesin diye dua ediyodum ama malesef eve her dönüşte daha da kısaldığını daha cok dikkat etmem gerektiğini söylüyodu. işte bu yüzden ancak 31+ 5 i görebildik. ama şimdi dünyalar tatlısı bi kızım var cok şükür kucağımda, dün tam düzeltilmiş 6 aylık oldu. tabi doğduğunda 15 gün yoğun bakımda kaldı ama cok şükür o günleride atlattık. Allahım inşallah sizlerinde bebek isteyen tüm annlerinde yardımcısı olur.
size şunu söylemek istiyorum lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve kendinizi mutlu hissttirecek şeylerle meşgul olun, ben yapamadım malesef ama ne kadar rahat olursanız bebekleriniz onu hissediyor bunu unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?