Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Amin çok sağol evet o programdan 2 gün önce serklaj olmuştum hatta. Hakkımda hayırlısı bu şekildeymiş. Çok şükür Allah Arda bey gibi dr.ları başımızdan eksik etmesin. Ben evden ambulansla ilk kez gelicem muayeneye diye içim rahat etmedi tv programını iptal ettim dedi beni muayeneye etmeye geldi Allah razı olsun hastalarına gerçekten çok değer veriyor. Duygusal bağa kesinlikle katılıyorum. Biz de ailecek hayranız diyebilirim:) Ben, eşim ve annem. Bu kadar dolu bi adam nasıl böyle mütevazi olabiliyor maşAllah. Ben bu rayı çok araştırdım makaleler okudum. Artık foruma girebilir miyim dediğimde sizîn adınızı andı zaten seni de chnb hanımla beraber fahri asistanım yapıcam dedi:) Bir de dedi ki bana dua edin sizin dualarınızla ayaktayım. O kadar yoğun ki Allah yardımcısı olsun.

6 haftalık hamilelikte bebeğin bir ağırlığı olmadığı için ray la alakalı bir durum olamaz. Kanda pıhtılaşma eğilimi olabilir. Ya da krormozom bozukluğundan dolayı vücut atmış olabilir. Bunlarla alakalı test yaptırabilirsin. Çok geçmiş olsun.

Öğretmen merhaba. Sana cevap yazdım fakat özel mesaj yollayamıyormuşum. Msjlarımın 50 olması gerekiyormuş. İstersen burdan yazıyım istersen de msj sayım dolunca tekrar cevap yollarım.

ah canım saglasın inan ordaki hemşireler vardı tugba seda kübra hemşire kübra hemşire geceleri kalırıd kilolu bri kızdı ne lak lak yapardık allah razı olsun çok yardımettielri canım sıkılırıd yatmadıgımı bilirlerdi konuşmaya gelrilerdi aradım hastaneden çıkınca ne sevindiler allah nasip etsin nil hanıma hemşireler söz verdim onlara götürücem bebegi zamanı gelsinde işşallah
sag sgalim alırısn işşallah bebegini kucagına allahım acılarını göstermesin işşallah evlatlarımızın

Allahım Arda Bey ev tüm dr lerimize yardım etsin artık hiçkimse kayıp yaşamasın inşallah. Amin...
Çok şükür artık bilinçliyiz. Asistanı da seve seve oluruz.:))

Acaba Arda Bey kızını da yetiştiriyor dersin. Belki ileride o da babasının yolundan devam eder Lara. Maşallah ona da... Allah yuvalarından huzur ve mutluluğu eksik etmesin. Eşi de hakkını helal etsin bizim gibi hastalar yüzünden onun vaktinden de çalıyoruz:))

Evet hemşireler de çok iyiydi ama 41 gün kalınca araları daki entrikaları da anlıyo insan :) neyse geçti gitti çok şük

Amin inşAllah sağ salim alırız hepimiz bebeklerimizi kucağımıza. Evet hemşireler çok iyilerdi hele bazıları gerçekten çok tatlılardı ama 41 gün kalınca aralarındaki entrikalara da inanamıyo insan :) neyse geçti gitti o günler çok şükür.

Amin inşAllah kimsenin kaybı olmasın artık. Gerçekten ben de hep onu diyorum annemle konuşurken eşine Allah sabır versin. Akşam 10-11 de hatta gece 1 de hastaneye hastalarının yanına geliyo ertesi sabah 6 da yine hastanede oluyor. İşini çok seviyo Arda bey gerçekten takdir edilesi bir dr. Lara da maşAllah çok saygılı ve de çok tatlıydı.Belki de ileride Arda beyin yerine geçer kim bilir :) Allah huzurlarını daim etsin.

Metal bir de merak ettiğim ilk gebeliğinde kaç gün yattın ve en önemlisi o kadar zamandan sonra nasıl yürüdün ? Benim bacaklarımdaki kaslar bitti artık hamur gibi ve de bacaklarımda çok ağrım var. Ayak tabanlarım bacaklarımdan da kötü. Şimdi şimdi acısı çıkıyo sanırım bu kadar yatmanın. Yürümeye korkuyorum biraz.
Bir sorum daha çocuklarının küvez süreci nasıl oldu? Kaç gün kaldılar ve ciğer gelişimi emme reflekesi nasıldı ikisi arasında? kaç kg doğdular?
Çok sordum sanırım ama bu soruları en iyi yaşayan cevaplar diye düşündüm.lütfen kusura bakma. Şimdiden çok sağol.

Evet hemşireler de çok iyiydi ama 41 gün kalınca araları daki entrikaları da anlıyo insan :) neyse geçti gitti çok şük

Ben Hatice hemşireyi çok sevmiştim emzirme hemşiresi gerçi. Bir de Özden hemşire ve şerefti galiba adı o hemşireler de ilgiliydi. Bir de ben yattığımda daha yeni başlayan hemşire vardı Yeditepe ün. hastanesinden unuttum adını. entrika ahhh nerede yok. bak koca osmanlıyı yok etmiş...

Koridordan gelirdi sesi bak kulaklarımda çınladı:)) bu arada senin özel sağlık sigortan var di mi 45 gün yatmak güç olmuştur yoksa

Hemen detaylarimi anlatayim ikili testimizi yaptirdik ultrason sonuclarimiz güzel kan tahlilimizi bekliyoruz teyzeler :) rahim uzunluğunda kisalma yok ayni .. Kan tahlilleri cikinca dikise karar verecek. Dikiş atilsada atilmasada İçim rahat olacak çünkü bnm diğer gebeligimde cok büyük ihmaller vardi ve ben bebeğimi bir hic uğruna kaybettiğini düşünüyorum inşallah herkesin gönlüne gore olur herşey

Kizlr cvp icin sagolun
Chnb canm sinir oluyorm herseyi bizmi soylicz niye bakmiyolr anlamiyorm zaten ben yasadm ya cok yardmci oluyorm sunu yap bunu yap diye uyarp duruyorm crp yide soyliym proluton u verms canm 5 gunluk yapilack ben ondn sonrada devam et haftada bir vurul dedim kanamasi kesilms sukur ki ins tekrar olmz
Arkadasm nikini unuttum bende plesanta asagida olabilr dedim bakms dojtor buyuk renkli ultrasonada girms boyle bisey soylememslr olsa soylrlerdi herhalde

Slm cnm senin eski bir yazini buldum ayni surecten gecmisiz cok zor suan bnim icinde hayat. bende 18 haftalik hamileyim. Crp yuksekligi ile hastaneye yattim 3 gun serum olarak yogun antibiyotik verdiler simdi de evde devam ediyorum. Crp dususte suan gittigimde 7 kusurdu suan 2 .25 cok sukur. Tek korkum endisem su kullndiginiz antibiyotikler. B grubu olsada yogun bi sekilde aldim bebisime zarari olurmu diye cok korkuyorum. Sen dogum yaptin sanirim nasil bbisin ins hic bir sorunu yoktur. Eminim sende bnim dusunduklerimi dusunup endiselenmissindir zamaninda;(

Kızlar bu hafta hemen hemen her saat kasıldım.ben de korkunca doktorumu aradım.Lavobaya giderken bile taş gibi oluyordu karnım.Resmen zor yürüyordum.Malesef nst de kasılmam çıktı.Doktor adalat verdi günde 3 defa.Burdaki arkadaşlar genelde nidilat kullanmış.Sizin doktorlarınız neyi önerdi?

kızlar sertleşme nasıl oluyor ben bilmiyorum ? ilaç olarak ta sadece progestan ve magnezyum kullanıyorum bu hafta için yeterlimi acaba ?

Canım benim sana tavsiyem mutlaka pruloton depot iğneyi haftada bir kez vurdur.İğneden önce ben de magnezyum ve progestron kullandım ama yeterli olmadı.Birden 1 cm düştü.İğneyle 4 hafta daha değerimi korudum Ama şimdi kasılmalarım var.Onun için de başka bir ilaç verdi doktorum.Kasılma olunca bütün karnın neredeyse kubbe gibi semsert üstte toplanıyor.Ve o anda kasıklarına hafif sancı giriyor.Ve benim yüzüm terliyor.Göbek deliğinin üst tarafı geriliyor.Göbek deliğinin altında olan ağrısız sertleşme tehlikeli değil.Dediğim gibi bütün karnının birden toplanıp,gevşemesi lazım.

canım ben 29 haftada nst sancı çıkınca dr nidilat başlattı.ilk 4 saatte bir kullanıyodum çok ateş ve terleme yapınca bide çarpıntı 6 saate çıkardı dr.şimdi sıkıntı yapmıyor nidilat ama 3-4 sefer kasılıyorum günde.doktorum 30 haftadan sonra 3-4 kez kasılırsın bu dahada artar haftalar ilerledikçe dedi bilmiyorum nidilta rağmen 3-4 kez kasılmak normalmi.sen kaçıncı haftadasın

merhaba arkadaşlar. bende rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapan annelerdenim. ilk bebeğimi 17. haftada kaybettim fakat nedeni anlaşılamamıştı. ilk bebekten sonra 6. ayda tekrar hamile kaldım bu sefer aynı doktora devam etmedim. benim için heran ulaşabileceğim bi doktor olması gerekiyordu çünkü. bu gittiğim doktorda daha ilk muayenede anladı bnm sorunumu ve sana 12. veya 13. haftada dikiş atmamız gerek dedi. 13. hafta girer girmez serklaj ameliyatı oldum. ameliyattan sonra hastanede kalmadım ama bütün hamileliğim boyunca yataktan kalkmadan yatttım ve bir günde tam 15 tane ilaç içiyordum. içtiğim ilaçların adı prepar(bundan 12 adet), progestan (bundan 2 adet) ve bi tane vitamin adı şimdi aklıma gelmiyor, ayrıca haftada birde prolüton diye iğne vuruluyodum.İlaçlar bana o kadar etki ediyoduki kalbim nasıl çarpıyodu anlatamam size nefes almak bile o kadar güçtü. 31+5 de doğum yaptım ama o zaman gelene kadar neler yaşadım bi allah bilir. gerçekten de çok zor bi süreçti. her doktora gittiğimde iyi bişey söylesin diye dua ediyodum ama malesef eve her dönüşte daha da kısaldığını daha cok dikkat etmem gerektiğini söylüyodu. işte bu yüzden ancak 31+ 5 i görebildik. ama şimdi dünyalar tatlısı bi kızım var cok şükür kucağımda, dün tam düzeltilmiş 6 aylık oldu. tabi doğduğunda 15 gün yoğun bakımda kaldı ama cok şükür o günleride atlattık. Allahım inşallah sizlerinde bebek isteyen tüm annlerinde yardımcısı olur.
size şunu söylemek istiyorum lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve kendinizi mutlu hissttirecek şeylerle meşgul olun, ben yapamadım malesef ama ne kadar rahat olursanız bebekleriniz onu hissediyor bunu unutmayın.

Merhaba arkadaşlar bugün dr kontrolüm vardı 31 hafta olduk bugün daha önceki erken doğumum yüzünden dr tedbiren ciğer geliştirici celestone iğne verdi 2 tane karıştırılıp yapılıyormuş bugün yaptırdık 24 saat sonra tekrar yapılacak bebeğe bir zararı olmaz erken doğum olursa da faydası olur dedi aslında arda beyi arayıp sorardım yaptırayımmı diye bu sefer sormak aklıma gelmedi burdaki dr da güvendiğim için yaptırdım iğneyi sizlerin bu iğneyle ilgili tecrübeleriniz varmı arkadaşlar

canım yavrunu Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah.riskli haftaları atlatınca rahatladım birazda yinede o endişe hiç bitmiyor.31 haftada kac kilo doğdu solunumda sorun yasadınmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…