Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım bana 29 haftada yapıldı 4 doz bende sancı çıktı çünkü.kendi doktoruma gitmemiştim başka hastanede nst bağlayınca sancı çıktı dr ciğer geliştirici yapcam dedi bende kendi doktorumu aradım yaptır hiç bi zararı yok dedi.kendi doktoruma kontrole gittiğimde tekrar sordum hiç bir zararı yok bende aynısını yapardım dedi.için rahat olsun zararı olmaz herhalde bi çok arkadaşa tedbir amaçlı yapıyolar

Teşekkür ederim arkadaşım buradan aldığım cevaplar beni çok rahatlatıyor buradaki arkadaşlar bazen dr lardan daha rahatlatıcı oluyor

Hatice hemşire kaybettiğim bebeğimin doğumunda vardı çok tatli biri. Benim en sevdiklerim de onlardi Serefnur Özden bide gündüzleri Seda hemşire. Arda beyi hergün umutla beklerdim güzel bişeyler soylucek diye sesini duyunca nasil heyecanlanirdim. Hele 24-25 haftalık hamileyken kritik zamanlarda nasil gecti günlerim simdi dusunuyorum da şükürler olsun. Allah yardım etti.
Özel sigortam var ama bı önceki gebeliğimden limitim sıfırdi o yüzden cepten ödedik herseyi. Ah hastane gunlerimi sorma zaten bir dokun bin ah işit. 41 güne cok cok ciddi bir para stediler.Burdan yazılır mı bilemedim istersen özelden yazarım. bir de gercekten stresli günler geçirdim.O kadar gun gecirince hastanenin iç yüzü çok farklı.1 hastabakici abla 40 odaya bakıyordu. Ben sürgu hastasıyim affedersin altımda sürguyle kac defa yarım saat bekledim. Enfeksiyon nasil kapmadım hayret ediyorum hala. O da Allah'ın işi. Arda bey olmasa 1 dk durmazdim o hastanede. Çalışanların hepsi çok iyilerdi ama hastane yönetiminin kafası az çalışanla çok iş yaptırmak.

Söylerlerdi herhalde ama yine de tedbirli olmak lazım bir dahaki muayenede plasentanin yerini sorar belki kardesin. İnsAllah bir daha tekrarlamaz. Allah saglikla kavuşmayı nasip etsin.

Merhaba Arda bey bana 24+0ve 24+1 de yaptırdı iğneleri. Ama benim acil serklaj oldu o nedenle erkenden yaptı. 2 gun önceki muayenemde tekrar yapalım mı diye sordum. O da fazlası bebegin beyin kıvrımlarını düzlestirir dedi ve yapmadı. doktorunuzun verdigi doz Arda Beyle aynı. İciniz rahat olsun bence.

Teşekkür ederim canım Arda Beyin fikri benim için çok önemliydi arayıp sormadan yaptırmak sıkıntı yaratmıştı

Canım ben 28. haftamdayım daha.Ama kasılmalarım en son 2 gün önce günde 20 defa oluyordu heralde.Bebeğin hareketlerinde yavaşlama hissettinmi sanki daha az hareket ediyor.Bir de su günde ne kadar içiyorsun?İlaca başladıktan sonra doktor nelere dikkat etmen gerektiğini söyledi?Tansiyonun düşmesin diye bir şey yapıyormusun?Riskli zamanlarını atlatmışşsın.hiç korkma tam olarak kaçıncı haftandasın çünkü hastanede 34 buçuk haftada doğum yapan kadının çocuklarını gördüm maşallah çok sağlıklıydılar ve de tam yeni doğmuş bebeğe benziyorlardı

ah seda hemşireyi bilmemi poyrazımın annesi obeni görmeye hergün gelirdi hakını ödüyemem emegi çok geçmişti bana bende merak ettim özelden zahmet olmazsa yazarmısın bende 12 gün yattım deidgin fiyat ne ka merak ettim benim fiyatı duyunca fena olmuştum seninkini düşünemiyorumgidersen çok sevam söyle allah nasip ederse ordamı dogum yapıcen benim sürgü sorunum yoktu eşim yanımda kaldı kayınvalidem allah onlardan razı olsun onlar olmasydı zordu yane

Son düzenleme:
Mcty canm sagol cvp icin gidince sorsn bakalm ne dick doktr rabbm hepimizn bebeklerni korusn
Jeton canm gunde 3_4 kasilmayimi takiyosn sakin ol canm burada kasilma yuzundn hamileligi isgenceye donusms biri olark 40 . Haftada dogrdm gunde 30 kere kasilmam oluyordu hemde nidilati ictiktn bir saat sonra basliyordu xaten gap yarm saat sonra etki gisteriyo yarim saat mi beni koruyo diye sinir oluyodm benmki ilaca ragmen hic kesilmedi ama dikism enfeksiyn kwpms butun skintiyi o verms ins haftan iyi sag salik vaktnde alirsn bebegni kucagna canm

kızlr ne okuyabiyorum ne yazabiliyorum çok miğdem bulanıyor.
hatta 3 gün sürekli kustum bir yudum su içemez oldum sonra hastaneye yatım serum verdiler bide hap içiyorum aç karnına gerçi zararlıdır diye bıraktım. fakat şimdide 2 gündür kayınvalidede habire yedim karnımda dünden beri isal olcakmış gibi ağrı var ama tuvalete gidiyorum bişey yok hatta kabızım gibi sıkıntı var. bilmiyorum anlatabildim mi ? bugun yine doktora gitçektim ama haftasonu doktor yok bide haftada iki kez kenndimi doktorda buluyoruum. artık kendimde sıkıldım. 2 gündür çok yememe rağmen tuvaletim gelmiyo ama krnımda isal ağrısı... akşam 15dk-30dk bir geliyordu. düzenli kasılma falan mı bu dedim biran. eşimde bişey yoktur 2 gündür durmadan yiyosun diyor. bağırsaklarım mı tıkandı acaba...
bunu yaşayan var mı kızlar ne yapmalıyım sizce

Aleykümselam. Evet nasipse inşAllah orda yapıcam Arda bey olduğu için. Sürgü kısmında başta çok çekiniyodum annemden ama şimdi evde zaten annem yaptırıyo. Keşke hastanedeyken anneme alışsaydım da o rezilliği çekmeseydim. Neyse bugünlere geldim şükür. Fiyatı yazıcam özelden becerebilirsem tabi :)

Özelden mesaj yazmayı beceremedim sadece buraya yazmak için girdiğimden siteyi kullanmayı da bilmiyorum pek. Nasıl yazıldığını tarif edersen yazıcam mesaj :)

Böyle bir durum yaşamadım. Ama içinin rahatlaması için yazmak istedim. Erken gebelik haftalarında kasılma olması pek mümkün değil. Acaba mideni üşütmüş olabilir misin. Kabızlık da stresten olabilir eğer kafana taktıysan. Yani pek yardımcı olamadım ama kasılma değildir için rahat etsin.

canım 33 haftadayım 34 bitirsem dahada rahatlayacam.benim bebiş bi gün tekmeler savuruyor bi gün hafif hareket ediyor odan anlamıyorum azmı çokmu hareket ettiğini.20 defa kasılmanın yanında 3-4 defa bişey değilmiş o zaman.3 lt su içiyorum su içmeyi severim.dr nidilat için tansiyonunu düşürür dikkat et dedi şimdilik hiç düşmedi üstelik benim normal tansiyonum 9/6 hep düşüktür.senin haftanda iyi çok şükür.

canım sağol içimi rahatlattın.ben nidilat kullanmama rağmen kasılıyorum ya endişelendim acaba erkenmi doğurcam diye 3-4 kez bişey değilmiş o zaman

Canım geçmiş olsun kaçıncı haftadasın tam bilmiyorum fakat 12 altında olduğunu tahmin eviyorum. Bende o zamanlar okumak ve yazmak istemiyordum bulantıdan.
Kaç gündür yemediğin için yediklerin gaz yapmıştır canım. Stres yapma ayaklarınındıcak tut. Bol su
Ç. Ve ılık birşeyler iç.haftan küçük evde hafif gezin ki gaz atabil.
Bende 15. Haftaya kadar 4-5 günde bir acilde Dr dsaydım. Evet gazım vardı ana ray boyumda kısaltmıştı.
Olmadı yinede Dr git.
Birde malesef hep hafta sonu olur bu ağrı ve sancılar. Nefret ederdim pazar günlerinden.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi

canım benim ben 12 gün kaldım hastanede kaynanam çok nadir altıma sürgü sürdü eşimden alah raız olsun evde 90 gün yattımozamnda eşim yaptırdı kendim küçük abdestide büyügüde kendim yapıp temizleniyordum kaynanam anca döküyordu ne utanç verici brişeydi allahım
Özelden mesaj yazmayı beceremedim sadece buraya yazmak için girdiğimden siteyi kullanmayı da bilmiyorum pek. Nasıl yazıldığını tarif edersen yazıcam mesaj :)

şimdi benim üstüme tıkla mesaj yaz çıkıyor sayfamda oraya gir araya yaz bekliyourm canım benim dur ben sana yazayım beni bul cevpla yazıyor sende ordan cevaplayınca ban ageliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…