- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.901
Hatice hemşire kaybettiğim bebeğimin doğumunda vardıçok tatli biri. Benim en sevdiklerim de onlardi Serefnur Özden bide gündüzleri Seda hemşire. Arda beyi hergün umutla beklerdim güzel bişeyler soylucek diye sesini duyunca nasil heyecanlanirdim. Hele 24-25 haftalık hamileyken kritik zamanlarda nasil gecti günlerim simdi dusunuyorum da şükürler olsun. Allah yardım etti.
Özel sigortam var ama bı önceki gebeliğimden limitim sıfırdi o yüzden cepten ödedik herseyi. Ah hastane gunlerimi sorma zaten bir dokun bin ah işit. 41 güne cok cok ciddi bir para stediler.Burdan yazılır mı bilemedim istersen özelden yazarım. bir de gercekten stresli günler geçirdim.O kadar gun gecirince hastanenin iç yüzü çok farklı.1 hastabakici abla 40 odaya bakıyordu. Ben sürgu hastasıyim affedersin altımda sürguyle kac defa yarım saat bekledim. Enfeksiyon nasil kapmadım hayret ediyorum hala. O da Allah'ın işi. Arda bey olmasa 1 dk durmazdim o hastanede. Çalışanların hepsi çok iyilerdi ama hastane yönetiminin kafası az çalışanla çok iş yaptırmak.
Canım ya, zaten iyi dr olmasa kim gider ki bu tür hastanelere. Antakyada gecesini 80 tl ye kalıyordum tek fark orada banyoda saç kurutma makinası yoktu zaten banyo yapamıyordum.Sömürü düzeni hep var...He bu arada mesela antakyada eşim sürgü tutardı hastaneden bize çöp poşeti verirdiler sürgüye geçirirdik ki enfeksiyon olmasın tek kullaaaımlık olurdu poşet. Ama memoriale biz söyledik biz sürgüyü böyle kullanmak istiyoruz. Ama kadına da sınırlı veriyorlar galiba poşeti. Kadından zor alırdık bu yüzden eşim bimden alırdı ince mavi çöp poşeti. Bir de yemekler. O komposto hala öyle şekerli mi?
Bir de ben yine bimden 4 numara çocuk bezi aldırdım tek seferlik wc ihtiyacımı ona giderdim yani hiç demedim sürgü tutun baa diye. iki kere yatakta silme banyo yaptılar.
Ama doğumda daha ilgililerd. Özellikle bebekle ilgileenler...
Teşekkür ederim canım Arda Beyin fikri benim için çok önemliydi arayıp sormadan yaptırmak sıkıntı yaratmıştı
sen de arda beyin hastası mıydın? biraz hareketlerde o gün azalma olurmuş içini rahat ol...
merhaba arkadaşlar. bende rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapan annelerdenim. ilk bebeğimi 17. haftada kaybettim fakat nedeni anlaşılamamıştı. ilk bebekten sonra 6. ayda tekrar hamile kaldım bu sefer aynı doktora devam etmedim. benim için heran ulaşabileceğim bi doktor olması gerekiyordu çünkü. bu gittiğim doktorda daha ilk muayenede anladı bnm sorunumu ve sana 12. veya 13. haftada dikiş atmamız gerek dedi. 13. hafta girer girmez serklaj ameliyatı oldum. ameliyattan sonra hastanede kalmadım ama bütün hamileliğim boyunca yataktan kalkmadan yatttım ve bir günde tam 15 tane ilaç içiyordum. içtiğim ilaçların adı prepar(bundan 12 adet), progestan (bundan 2 adet) ve bi tane vitamin adı şimdi aklıma gelmiyor, ayrıca haftada birde prolüton diye iğne vuruluyodum.İlaçlar bana o kadar etki ediyoduki kalbim nasıl çarpıyodu anlatamam size nefes almak bile o kadar güçtü. 31+5 de doğum yaptım ama o zaman gelene kadar neler yaşadım bi allah bilir. gerçekten de çok zor bi süreçti. her doktora gittiğimde iyi bişey söylesin diye dua ediyodum ama malesef eve her dönüşte daha da kısaldığını daha cok dikkat etmem gerektiğini söylüyodu. işte bu yüzden ancak 31+ 5 i görebildik. ama şimdi dünyalar tatlısı bi kızım var cok şükür kucağımda, dün tam düzeltilmiş 6 aylık oldu. tabi doğduğunda 15 gün yoğun bakımda kaldı ama cok şükür o günleride atlattık. Allahım inşallah sizlerinde bebek isteyen tüm annlerinde yardımcısı olur.
size şunu söylemek istiyorum lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve kendinizi mutlu hissttirecek şeylerle meşgul olun, ben yapamadım malesef ama ne kadar rahat olursanız bebekleriniz onu hissediyor bunu unutmayın.
maşallah canım. dr n kimdi burada?
kızlr ne okuyabiyorum ne yazabiliyorum çok miğdem bulanıyor.
hatta 3 gün sürekli kustum bir yudum su içemez oldum sonra hastaneye yatım serum verdiler bide hap içiyorum aç karnına gerçi zararlıdır diye bıraktım. fakat şimdide 2 gündür kayınvalidede habire yedim karnımda dünden beri isal olcakmış gibi ağrı var ama tuvalete gidiyorum bişey yok hatta kabızım gibi sıkıntı var. bilmiyorum anlatabildim mi ? bugun yine doktora gitçektim ama haftasonu doktor yok bide haftada iki kez kenndimi doktorda buluyoruum. artık kendimde sıkıldım. 2 gündür çok yememe rağmen tuvaletim gelmiyo ama krnımda isal ağrısı... akşam 15dk-30dk bir geliyordu. düzenli kasılma falan mı bu dedim biran. eşimde bişey yoktur 2 gündür durmadan yiyosun diyor. bağırsaklarım mı tıkandı acaba...
bunu yaşayan var mı kızlar ne yapmalıyım sizce
canım telde konuşmuştuk. şimdi nasılsın?
Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi
benim de 24 artı 3 te kanamam olmuştu...