Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ya, zaten iyi dr olmasa kim gider ki bu tür hastanelere. Antakyada gecesini 80 tl ye kalıyordum tek fark orada banyoda saç kurutma makinası yoktu zaten banyo yapamıyordum.Sömürü düzeni hep var...He bu arada mesela antakyada eşim sürgü tutardı hastaneden bize çöp poşeti verirdiler sürgüye geçirirdik ki enfeksiyon olmasın tek kullaaaımlık olurdu poşet. Ama memoriale biz söyledik biz sürgüyü böyle kullanmak istiyoruz. Ama kadına da sınırlı veriyorlar galiba poşeti. Kadından zor alırdık bu yüzden eşim bimden alırdı ince mavi çöp poşeti. Bir de yemekler. O komposto hala öyle şekerli mi?

Bir de ben yine bimden 4 numara çocuk bezi aldırdım tek seferlik wc ihtiyacımı ona giderdim yani hiç demedim sürgü tutun baa diye. iki kere yatakta silme banyo yaptılar.
Ama doğumda daha ilgililerd. Özellikle bebekle ilgileenler...

Teşekkür ederim canım Arda Beyin fikri benim için çok önemliydi arayıp sormadan yaptırmak sıkıntı yaratmıştı

sen de arda beyin hastası mıydın? biraz hareketlerde o gün azalma olurmuş içini rahat ol...

maşallah canım. dr n kimdi burada?

canım telde konuşmuştuk. şimdi nasılsın?

Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi

benim de 24 artı 3 te kanamam olmuştu...

Ben de sizlerin buradaki tavsiyeleri ile ve tabii cem beyin tüp bebek hastası olmam sebebiyle arda beyi buldum ilk muaynede sormuşlardı kim yönlendirdi diye kadınlar kulübü demiştim ve sayenizde o kadar güvenerek ve inanarak gittim ki kendisine... Bu arada ciğer geliştirici iğne ile ilgili başka forumlarda kortizonlu oluşu enfeksiyon riskinin oluşu gibi şeylerden bahsedilmiş dr verirken bunlardan bahsetmemişti bunlarla ilgili kullanıp sıkıntı yaşayan oldu mu merak ettim tedbiren bişey yapmak gerekirmiydi bilemedim

Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi

Pıhtılaşma bende de var. İlk bebeğimi 19+2 de raydan kaybettim. 18+ 4 de kanamam başlamıştı. Kanamanın sebebi ray dır. Yani pıhtılaşmadan olsa dr söylerdi bu sebepten oldu diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.

Arkadaslar hepinize merhaba . oncelikle hamile olan arkadslara hayirla kucaklarina almalarini doguranlarin gule gule buyutmelerini ve biraz okudumda erken dogum yapipta bekleyis icinde olanlara sabir diliyorum Allah yardimciniz olsun ins
Bende suan 17+5 haftalik hamileyim dun kontrolum vardi ve doktorum alttan muane yaparak rajhim agzimda acilma oldugunu soyledi. 0.29 cm acilma olmus ve erken dogum riski oldugunu soyledi. Bu konuda hic bilgim yok yani bu aciklik bu zaman icin cokmu fazla. Yada durdurulabilirmi acilma bunun gibi cok soru var kafamda sizlerden biraz bilgi alabilir miyim :44::44:

Merhaba Allah evladınızı bağışlasın. Yanlış anlamadıysam rahim ağzı uzunluğunuz sıfırlanmış ve yarım cm açılma var. Hamileliğiniz erken bir hafta daha. Öcelikle dr.unuz serklaj operasyonundan bahsetmedi mi ? Serklajla rahim ağzı torba gibi büzülüyo ve dikiş atılıyor. İşlemden sonra yerçekimine karşı koyarak yani olabildiğince yatarak haftalarınızı ilerletebilirsiniz. Tabi serklaj için dr.unuzun deneyimi de önemli. Benim de rahimim tamamen açıktı 22+5 de serklaj oldum ve şu an 33+3 üm. Sürekli kalkmadan yatıyorum. Haftada 1 proluton depot iğne oluyorum. Siz de serklajdan sonra dikkat ederek ileri haftalara gelirsiniz inşAllah. Hangi şehirdesiniz ve dr.unuz kim? Burada serklaj da başarılı olan dr.ların isimleri var liste olarak. Belki size yardımcı olur dr konusunda.

Söylemiştim ben de oldum bu iğnelerden hatta benim gibi bi bayan daha oldu hastanede yatarken Arda beyin hastası. İkimiz de hiç bir sıkıntı yaşamadık enfeksiyonla ilgili. Hatta o bayan 26+ da erken doğum yaptı ve bebeği doğarken ağlamış. Bu da bebeğin ciğerlerinin geliştiğinin göstergesiymiş.

kızlar bir haftadır belki de daha fazla kötüydüm..hala da aynı aslında.. hiç iştahım yok yemek yemek bir zulüm..
günde 10 tane ilaç içince agzım hep acı..zorla ıkı lokma atıorm agzıma üzerine ilaç..

enfeksiyonumda gecmedi 10 gün antibiyotık tedavisinden sonra lökositim 45 olmus.
dr yeni antibiyotık ve fitil yazdı.. Aaslında bugün 12.haftam doldu ama bebegim geriden geliyor
persembe günü 10+5di... ve dr ilaç yazmakta sıkıntılı ilk trimesteri atlatmadın her ilacı yazamıorum dedi..
Şimdi 15 günlük antibiyotık tedavisine basladık..umarım faydasını görürüm..

çünkü 24 mart a serklaj tarihi aldık ama persembe dr.dan geldikten sonra rahatsızlıgım cok arttı..
wc de yanma,alt tarafımda agrı,sızı,baskı...yeşil iltihap akıyor resmen..
progestanı da vajinal degil artık içmeye basladım günde 600mg..çünkü akıntımı anlayamıyordum yoksa..

Sanırım hep kötü haberlerle geliyorum..daha şimdiden böleyken beni nasl bir hamilelik bekliyor acıkcası düşününce korkuyorum.
Ama maddi manevi elimden gelen herseyi de yapıyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

BURCİM haberini simdi okudum hayırlı olsun Allah kucagına almayı nasip etsin..
aklımdaydı yazacaklarım ama unuttum..tüm gecmişi birden okuyunca sanırım kafam karıstı:))

Allah razi olsun cumlemizin ins. Oyle degil aslinda rahim boyunun normal oldugunu ancak 2.6 mm lik bir acilma olmus dedi. Yarim santim degil henuz ama ilerlermi bilmiyorum. Suan dikis atilcak bi durumun olmadigin ve dikkat etmem gerektigini soyledi surekli yat demedi ama dinlen dedi. Ve progestan kullaniyordum suan dozajini artirdi. Sancim olup olmadigini sordu. Ama ben o sanciyi nasil ayirt edicemi bilmiyorum karnimin icinde bicak batmalari oluyo bu o sancilar mi bilmiyorum. Doktorumdan son derece memnunum kayseride prof mustafa basbuga gidiyorum riskli gebeliklerde uzman bir doktor.

yılmak yok yola devam ne güzel hamilesin ne kadar çok bekledim senin hamil eoldugun günü duymayı ben biliyormsunallahıms galıklı gebelik geçirtsin işşallah kız yeşilmi geliyor amanın suyu çok içiyormusun bakem sen

Mmery Canım nasılsın altta görüyorum seni
Akıntın nasıl azaldı mı

komşum sagolasın iyi sayılırım..
akıntım azaldı gibi ama agrım sızım oldukça azaldı şükür..
İlacın 3. günü insallah faydasını görürürüm..ama cok korkuyorum bu kadar erken haftalarda baslamasına..

elcacım
üzülerejkten aramıza hoş geldin diyorum canım 2-5 altına inerse kötü anında dogum oluyor ben kızımdan biliyorum hemen serklajh san aşart diktir rahimini ilaç ne kullanıyorsun bakalım doktorun iyimi

ah paşam benim bilmez miyim dualarını hala da ihtiyacım var..gözlerim doldu sen simdi böyle diyince..
yok yılmadım ama korkuyorum işte..serklaj yokken böle enfeksiyon atılınca ne olacak diyorum(
suyu 3litre içiorum wcden gelemıorum ki hiç canım..orda gececek hamileligim sanırım:)

canını sıkma canım inan ne oluyorsa olan oluyor ben biliyorum benim küçük adam uyandı gidiyimde sevişiyim şununla yavrum annen geliyor bu arada ben küçük adamın sponsoruyum uyursa gene gelirim allah kolay gebeli geçirtsin işşallah

Hosbulduk cok tesekkur ediyorum :) bu konuda cok yeni oldugum icin pek anlayamadim ne 2-5 altina duserse kotu rahim boyumu ? Ben suan pihtilasma icin clexcan igne elevit bide gunde 600 mg progestan kullaniyorum. Doktorumdan memnunum riskli gebeliklerde uzman bir doktor . gecen sene bir dusugum olmustu o yuzden simdi bu doktora basladim ve memnunum.

Mery tebrik ederim hamileliğini. Senin hikayeni de okumuştum. Çok geçmiş olsun. Umarım enfeksiyonu bir an önce atar vücudun. Bu sefer inşAllah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…