Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Rahim uzunlugunun durup da açılmanın olmasını tam anlayamıyorum. O yuzden yorum yapmam doğru olmaz. Ama genel olarak diyebileceğim rahim agzı uzunlugu normalde 3-5 cm arasında olmalı. Uzunluk 2,5 cm altına düşerse erken doğum riski oluşuyor. Bunu önlemek için serklaj operasyonu yapılabilir. Gün içinde uzanarak zaman geçirebilirsin. En önemlisi de progesteron tedavisi proluton depot iğnesi. Sancıyı ben de tam ayırt edemiyorum.

Mery tebrik ederim hamileliğini. Senin hikayeni de okumuştum. Çok geçmiş olsun. Umarım enfeksiyonu bir an önce atar vücudun. Bu sefer inşAllah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.

Mcty teşekkür ederim arkadasım..inan hamileliigim basladıgından beri hep birseylerle ugrasıyorum..Okadar süre bekledim ama sevincimi okadar yasayamadım buna şükür tabi ki.. Seninde basına neler gelmiş korkarak okudum..Allah yardımcın olmus cok şükür

İnsallah hepimiz saglıkla alacagız yavrularımızı kucagımıza..

Valla bende pek anlamiyorum :44: artik haftaici bidaha gidince kafama takilan hersseyi sorucam ama tesekkur ederim yinede rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin hepimize ins suan progestan kullaniyorum yani aslinda en bastan beri kullaniyodum zaten simdi dozunu artirdi doktorum. Bana sancilar sanki normalde hamilelikte olan batmalarmis gibi geliyor ama hayirlisi Allahtan cani verende o alanda o yavrularimizi bizlere bagislasin ins

Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi

merhaba..
bendede kanama sonrası farkettiler kısalmayı doktorum farklı şeyler olduğunu söylemişti ama her vücut farklıdır tabi bende birebir ilgili değil demişti doktor.

Kizlr size bisey danismk istiyorm bebegi olanlr nasil yolculuk yapiyosnz ben annemleri ozledm kardeslr hep bir arada ben yokum birazda kafa dagtmk istiyorm ama cok panik bir insanm bebwgmle birkez ozel arabayla yola ciktm ozamanda aglaynca susturamadm esim aldi sustrdu simdi yanlz gidecm uc araba degstirecm yaslasik 8 saat sureck kizimi zce nasil oyalarm gitmeyi cok istiyorm annemlrde kusuyo arabamz yok yakin zamandada olmick er yada gec yolculyk yapacm bu bir baslangc olack napsam fikri olan var mi acaba

Hayrli geceler arkadaşlar..ne yapacagimi bilmedigim icin yardim istiyorum..yaklasik 2 ay once 14 haftalik bebegimi kaybettm.ilk adetim 35 gun sonra geldi..normalden biraz az oldu.ikinci bu ayin 13 de olmasi gerekirken 8.inde pembe renkli bu gunde kirmizi ara ara az miktarda kanamam oluyor..adetteki bu duzensizlik normal mi..yoksa kürtaj sonrası bi sikintinin mi isareti bilemedim..ustelik kanama devam edecek gibi de durmuyor..nolur bilen birileri yardim etsin..

canım hanmile olma ihtimalin varmı

Canm benim Bu ay korunmadik ama dogrusu ilk aklima gebelik ihtimali geldi yerleşme kanamasi falan mi dedim ams bu gün kirmizi renkte gelince bi sorun oldugunu düşünüyorum artim..

cnm bende hamile olduğumu yeni öğrendim bende de kırmızı kanama oldu öyle pembe yada kahverengi değildi bence bi test yaptır olmadı doktora gdersin

cnm bende hamile olduğumu yeni öğrendim bende de kırmızı kanama oldu öyle pembe yada kahverengi değildi bence bi test yaptır olmadı doktora gdersin

Gercekten mi ...doğrusu heyecan yapmamak elde deil..insallah senin gibi olmustur canm..yarin idrar testi yapsam cikar mi ki..norml de 3 gun var adete..benim bulunduğum ilcede kan tahlli yapilmiyor malesef..calistigim icin hafta ici gitme sansim da yok..hayrlisi insallah Rabbim nadip etmistir..

evet cnm öncelikle hayırlısı tabi ama düşündüğümüz gibi yerleşme kanamasıysa eğer idrar testinde yarın değilde yarından sonra falan çıkar die düşünüyorum ama sen yine yap bir test ne kaybedersin negatif çıkarsa bi sonraki gün yada regli gününde yenilersin

Haklisin zor bisry deil ama o stresi yasamak bile zor..yarin cesaretimi toplayabilirsem yapayim insallah..

Gecmis olsun tekrar niye geçmiyor bu enfeksiyon,dikiş atmaya engelli? ilaçların yani sıra wcde sirkeli su kullan çamaşırlarını sık sık değiştir utule birde burda okumuştum ev yapımı yoğurdun üstündeki su ve kizilcik enfeksiyona iyi geliyormuş tez zamanla gecer inşallah

Canım benim oğlum 6 aylikken istanbuldan Amasya ya gitmiştik bende endislenemistim ama oğlum gikini çıkarmadı bütün gece kucağımda uyudu araba mola verdikce uyandi uyandikca mama verdim,sabah kadınlar bile maşallah dedi,donustede gunduzdu yine sesini çıkarmadı askında bebekler arabayla gezmeyi sever susarlar ama her bebek aynimi bilemem

Kürtaj sonrası dzuensizlik olabilir,doktora git derim

yorgunbulutlar tebrik ederim ben sana demiştim bak 30 lu haftalarına geldinnasıl geçiyor hamileliğin canım bir kaç gündür yoksun

benim bebeğimi kaybedeli 42 gün oldu.herkes gibi yeniden hamile olmayı cok istiyorum.sorumda böyle bebeğini kaybettikten ne kadar zaman sonra tekrar hamile kaldınız acaba onu merak ettim.cok gec olmasından hatta olmamasından cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…