- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.921
Rahim uzunlugunun durup da açılmanın olmasını tam anlayamıyorum. O yuzden yorum yapmam doğru olmaz. Ama genel olarak diyebileceğim rahim agzı uzunlugu normalde 3-5 cm arasında olmalı. Uzunluk 2,5 cm altına düşerse erken doğum riski oluşuyor. Bunu önlemek için serklaj operasyonu yapılabilir. Gün içinde uzanarak zaman geçirebilirsin. En önemlisi de progesteron tedavisi proluton depot iğnesi. Sancıyı ben de tam ayırt edemiyorum.Allah razi olsun cumlemizin ins. Oyle degil aslinda rahim boyunun normal oldugunu ancak 2.6 mm lik bir acilma olmus dedi. Yarim santim degil henuz ama ilerlermi bilmiyorum. Suan dikis atilcak bi durumun olmadigin ve dikkat etmem gerektigini soyledi surekli yat demedi ama dinlen dedi. Ve progestan kullaniyordum suan dozajini artirdi. Sancim olup olmadigini sordu. Ama ben o sanciyi nasil ayirt edicemi bilmiyorum karnimin icinde bicak batmalari oluyo bu o sancilar mi bilmiyorum. Doktorumdan son derece memnunum kayseride prof mustafa basbuga gidiyorum riskli gebeliklerde uzman bir doktor.
Mery tebrik ederim hamileliğini. Senin hikayeni de okumuştum. Çok geçmiş olsun. Umarım enfeksiyonu bir an önce atar vücudun. Bu sefer inşAllah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.
Rahim uzunlugunun durup da açılmanın olmasını tam anlayamıyorum. O yuzden yorum yapmam doğru olmaz. Ama genel olarak diyebileceğim rahim agzı uzunlugu normalde 3-5 cm arasında olmalı. Uzunluk 2,5 cm altına düşerse erken doğum riski oluşuyor. Bunu önlemek için serklaj operasyonu yapılabilir. Gün içinde uzanarak zaman geçirebilirsin. En önemlisi de progesteron tedavisi proluton depot iğnesi. Sancıyı ben de tam ayırt edemiyorum.
Kızlar rahim ağzı yetmezliğinde kanama yaşadınız mı hiç benim çok kanamam vardı acaba bu yüzden olmuş olabilir mi gerçi bende pıhtılaşmada var acaba Buda kanama sebebi olabilir mi
Hayrli geceler arkadaşlar..ne yapacagimi bilmedigim icin yardim istiyorum..yaklasik 2 ay once 14 haftalik bebegimi kaybettm.ilk adetim 35 gun sonra geldi..normalden biraz az oldu.ikinci bu ayin 13 de olmasi gerekirken 8.inde pembe renkli bu gunde kirmizi ara ara az miktarda kanamam oluyor..adetteki bu duzensizlik normal mi..yoksa kürtaj sonrası bi sikintinin mi isareti bilemedim..ustelik kanama devam edecek gibi de durmuyor..nolur bilen birileri yardim etsin..
canım hanmile olma ihtimalin varmı
Canm benim Bu ay korunmadik ama dogrusu ilk aklima gebelik ihtimali geldi yerleşme kanamasi falan mi dedim ams bu gün kirmizi renkte gelince bi sorun oldugunu düşünüyorum artim..
cnm bende hamile olduğumu yeni öğrendim bende de kırmızı kanama oldu öyle pembe yada kahverengi değildi bence bi test yaptır olmadı doktora gdersin
Gercekten mi ...doğrusu heyecan yapmamak elde deil..insallah senin gibi olmustur canm..yarin idrar testi yapsam cikar mi ki..norml de 3 gun var adete..benim bulunduğum ilcede kan tahlli yapilmiyor malesef..calistigim icin hafta ici gitme sansim da yok..hayrlisi insallah Rabbim nadip etmistir..
Haklisin zor bisry deil ama o stresi yasamak bile zor..yarin cesaretimi toplayabilirsem yapayim insallah..evet cnm öncelikle hayırlısı tabi ama düşündüğümüz gibi yerleşme kanamasıysa eğer idrar testinde yarın değilde yarından sonra falan çıkar die düşünüyorum ama sen yine yap bir test ne kaybedersin negatif çıkarsa bi sonraki gün yada regli gününde yenilersin
Haklisin zor bisry deil ama o stresi yasamak bile zor..yarin cesaretimi toplayabilirsem yapayim insallah..
Gecmis olsun tekrar niye geçmiyor bu enfeksiyon,dikiş atmaya engelli? ilaçların yani sıra wcde sirkeli su kullan çamaşırlarını sık sık değiştir utule birde burda okumuştum ev yapımı yoğurdun üstündeki su ve kizilcik enfeksiyona iyi geliyormuş tez zamanla gecer inşallahkızlar bir haftadır belki de daha fazla kötüydüm..hala da aynı aslında.. hiç iştahım yok yemek yemek bir zulüm..
günde 10 tane ilaç içince agzım hep acı..zorla ıkı lokma atıorm agzıma üzerine ilaç..
enfeksiyonumda gecmedi 10 gün antibiyotık tedavisinden sonra lökositim 45 olmus.
dr yeni antibiyotık ve fitil yazdı.. Aaslında bugün 12.haftam doldu ama bebegim geriden geliyor
persembe günü 10+5di... ve dr ilaç yazmakta sıkıntılı ilk trimesteri atlatmadın her ilacı yazamıorum dedi..
Şimdi 15 günlük antibiyotık tedavisine basladık..umarım faydasını görürüm..
çünkü 24 mart a serklaj tarihi aldık ama persembe dr.dan geldikten sonra rahatsızlıgım cok arttı..
wc de yanma,alt tarafımda agrı,sızı,baskı...yeşil iltihap akıyor resmen..
progestanı da vajinal degil artık içmeye basladım günde 600mg..çünkü akıntımı anlayamıyordum yoksa..
Sanırım hep kötü haberlerle geliyorum..daha şimdiden böleyken beni nasl bir hamilelik bekliyor acıkcası düşününce korkuyorum.
Ama maddi manevi elimden gelen herseyi de yapıyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun..
BURCİM haberini simdi okudum hayırlı olsun Allah kucagına almayı nasip etsin..
aklımdaydı yazacaklarım ama unuttum..tüm gecmişi birden okuyunca sanırım kafam karıstı:))
Canım benim oğlum 6 aylikken istanbuldan Amasya ya gitmiştik bende endislenemistim ama oğlum gikini çıkarmadı bütün gece kucağımda uyudu araba mola verdikce uyandi uyandikca mama verdim,sabah kadınlar bile maşallah dedi,donustede gunduzdu yine sesini çıkarmadı askında bebekler arabayla gezmeyi sever susarlar ama her bebek aynimi bilememKizlr size bisey danismk istiyorm bebegi olanlr nasil yolculuk yapiyosnz ben annemleri ozledm kardeslr hep bir arada ben yokum birazda kafa dagtmk istiyorm ama cok panik bir insanm bebwgmle birkez ozel arabayla yola ciktm ozamanda aglaynca susturamadm esim aldi sustrdu simdi yanlz gidecm uc araba degstirecm yaslasik 8 saat sureck kizimi zce nasil oyalarm gitmeyi cok istiyorm annemlrde kusuyo arabamz yok yakin zamandada olmick er yada gec yolculyk yapacm bu bir baslangc olack napsam fikri olan var mi acaba
Kürtaj sonrası dzuensizlik olabilir,doktora git derimHayrli geceler arkadaşlar..ne yapacagimi bilmedigim icin yardim istiyorum..yaklasik 2 ay once 14 haftalik bebegimi kaybettm.ilk adetim 35 gun sonra geldi..normalden biraz az oldu.ikinci bu ayin 13 de olmasi gerekirken 8.inde pembe renkli bu gunde kirmizi ara ara az miktarda kanamam oluyor..adetteki bu duzensizlik normal mi..yoksa kürtaj sonrası bi sikintinin mi isareti bilemedim..ustelik kanama devam edecek gibi de durmuyor..nolur bilen birileri yardim etsin..
Kürtaj sonrası dzuensizlik olabilir,doktora git derim
bilmez miyim canım ama serin kanlı olmaya çalışne kadar rahatsan o kadar çabuk kavuşursun bebeğine hakkında hayırlısı olsun inşallahhh canı gönülden dileğimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?