Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Peki canm..bi sorum daha olcak duzensizlik olmasi sorun oldugu anlamina mi geliyor..
Yok canım illa bı sorun olması gerekmiyor düşünsene uzun bı süre regli olmuyor vücut yeniden düzen kurmaya çalışıyordur,benim kürtajdan sonraki muayenede kist çıkmıştı ilaçla gecmisdi belki bunun gibi ufak seyler olabilir

Ben kaybdan sonra özel saglık sigortası yaptırmıştım sigorta şartları gereği 6 ay korundum sonra ilk ay olmadı korummasiz ikinci ayımda da hamile kaldım,bu bebegimdede karar verir vermez hamile kaldım,
Bende kayıp sonrası bı daha hamile kalamamaktan korkmuştum üstelik korunduğum 6 ay boyunca bunu düşündüm,zaman cok zor geçmişti bana senin 1.5 ay olmuştu doktor 3 ay korunma yeter demişti bana inşallah tez zamanda tekrar hamile kalıp alırsin bebeğini kucagna

Insallah sorun yoktur canm ama boyle aklinda kurarak daha da gözümde büyükçem sanirimm..isten izin alip en kisa sürede gitsem iyi olcak..

amin inş. cümlemizde alırız.cok saol allah razı olsun.bana doktor 40 ından sonra korunma dedi.ilk bebekte zaten çatlatma iğnesi ile olmuştu ondan korunma dedi heralde.olmazsa mayısta gel tedavi yapalım yine dedi.ne bilim allahım hayırlı sağlıklı zamanında doğan bebekler nasip etsin inş.

merhaba arkadaşlar, bende serklajlı olarak aranıza katıldım,2 gün önce yapıldı operasyonum 19.haftamızda 2,5 cm ölçüldü ve daha önce yine bu haftalarda kayıp yaşadığım için doktorumuz zorunlu gördü. şimdilik bir problem yok ,bol istirahat önerdi.
ama size sorum olacak karnınızda ara ara sertleşme oluyor mu?(ben sırtüstü yatamıyorum bu sebepten)

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, bu acıyı burada hepimiz yaşadık Allah bir daha kimseye yaşatmasın, acını çok iyi anlıyorum. hemen hamile kalmak sanki acıları geçirecek gibi geliyor aslında öyle de..
ama kendine ve vücuduna biraz zaman tanımalısın ki zaten bir süre regl düzene girmeli .ben kaybımdan 5 ay sonra yeniden hamile kaldım.
zaten bunun ilk iki ayı regl olamamıştım. sen bilirsin ama akışına bırak kafanı rahat tut olması gerektiği zaman oluyor zaten.

merhaba arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum ben de bebeğimi 2,5 ay önce kaybettim, 2,5 ayın her saniyesi kızımı düşünüp ağlamakla, yeniden hamile kalmak için dua etmekle ve sanki 5 dk sonra olacak bir şeyi bekliyormuş gibi zamanın geçmemesinden ötürü hem sıkıntıyla hem de kaygıyla geçti. Hayat durdu, ne gezmeye ne yemeye ne konuşmaya odaklanabildim, odaklanabildiğim tek şey zamandı geçsin geçsin geçsin diye. Beklemek zor biliyorum özellikle de benim gibi tezcanlı isen çok daha zor ama şunu söyleyebilirim ki doktorlar eğer tedavisi gereken bir sorunun yok ise genellikle ya 6- ya 3 ay veriyor korunmak için ve 2,5 aylık derin araştırmalarımdan hareketle söyleyebilirim ki eğer sen hazırsan geneli 3 ay veriyor. Sen hazır değilsen 6 ay oluyor önerileri. Tabi sezeryan olduysan iş değişiyor biraz daha uzatabiliyorlar. Eğer bebeğin küçükse o zaman hiç korunma diyebiliyorlar. Benim 20 haftalıktı melek kızım. 40 gün sonra kontrole gittim 4 ayrı doktora. İlk dr en az 3 ay korun dedi. Mümkünse 6 olsun dedi. İkincisi cerrahpaşa idi, ikinci regliden sonra gerek yok korunmana dediler. 3. sü Arda Beydi, 3 ay dedi. 4. sü ise Ali Gedikbaşı idi o da bir antibiyotik verip bu bitince yeter dedi. Çok uzattım canım kusura bakma ama detaylı bir şekilde anlatmamın sebebi şu, bu işin tek doğrusu yok, kişiye göre bile değil gördüğün gibi aynı kişinin gittiği doktora göre de değişebiliyor. Bu nedenle istersen sen de bir kaç farklı doktora görün ve sonra da kendi dengeni kur ona göre.

Hosgeldin canim oncelikle cok gecmis olsun. İns saglikla alirsin yavrunu kucagina. Allah kolaylik versin ins. Benim henuz serklaj yok cok bilgim yok ama ben sana bi soru sormak istiyorum :44: bu setrtlesmeler kasilma oluyor sanirim da tam olarak nasil bisey yani karin sisligi gibi mi nasil hissediliyor

çok teşekkür ederim canım sende inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. aslında tam olarak şöyle sırtüstü yatınca karnın ortaya toplanıyor ve sert bir yuvarlak geliyor eline. doktoruma sordum yalancı kasılmalar olabiliyor dedi önemli olan sık sık olmamasıymış. Rahmin kasıldığı anlamına geliyor ki bu bizim gibi serklaj operasyonu geçirenler için tehlike arz ediyor.

selam canlar.kontrolden geldim 33+6 2300 olmuşuz.nst sancı çıkmadı şimdilik hersey yolunda cok şükür.bu haftadan sonra doğarsa sıkıntı olmazmış ,iki hafta daha yat sonra normal hayatına dönebilirsin dedi doktor.birazda bebeğimin böbreği büyükmüş 8-10 üstü olursa sıkıntıymış benimkinin böbreği 7 doğduktan sonra normalede dönebiliyomuş ama çocuk doktoruna söyleyip takip ettircekmişim biraz canım sıkıldı buna.hakkımızda hayırlısı

ya ne güzel moral oldun canım çok sevindim inşallah sağlıkla alırsın kucağına , zor zamanların geçmiş darısı başımıza . süreç nasıl geçti peki?

ya ne güzel moral oldun canım çok sevindim inşallah sağlıkla alırsın kucağına , zor zamanların geçmiş darısı başımıza . süreç nasıl geçti peki?

canım sende serklajını yeni olmuşsun geçmiş olsun bebeğin hayırlı olsun.ben 13+6 da serklaj oldum o günden beri wc harici hep yattım yemeğimi bile yattığım yerden yedim banyom 10 dk geçmedi.idrar tahlili yaptırdım bazen 10 bazen 15 bazende 1 ayda bir.akıntın olup olmadığına dikkat et özellikle sarı akıntı.karnındaki sertleşşmeler erken başlamış sanki bunu bi daha dr görüş ilaç verir belki.benim 29 haftada nst sancı çıktı nidilat kullanıyorum o günden sonrada günde 4-5 sefer karnımda sertleşmeler başladı 2-3 hafta öncesine kadar sertleşme olmadı bende.bu haftalar için 4-5 sefer karında sertleşmeler normalmiş önemli olan 10 dk bir olmamasıymış.inşallah hepimizde zamanında alırız bebişleri kucağımıza

Cok sevindim canım
Böbrek için birşey soyleyemeyecegim ama doktoruna bırak kuruntu yapma, genelde bebişler anne karnında illa ki bir yürek hoplatıyor :))

mrb haklısın aslında bende diyorum kendime zamana bırak takma die ama işte bunu aklıma anlatsam kalbim anlamıyo yüreğim yanıyo.bide senle aynı anda hamile olan birileri helede bi eltin varsa dayanılmıo işte.hemen olsun istio insan.kısmet inş. olur yakında.

çok sağol canım tavsiyelerin için dikkat edeceğim idrar tahlili aklıma gelmemişti ama haklısın enfeksiyon kapmamamız lazım,istirahate gelince eve tıkıldım kaldım hareketlerimi yavaşlattım yatıyorum sürekli ama çok sıkıcı nasıl dayandın ya
nidilatı bana da verdi ama çok sık olursa kullan dedi , şimdilik ara sıra oluyor. yarın kontrole gideceğim tekrar sorarım belki sürekli kullanmam gerekir.
senin haftalarına kadar gelsem çok rahatlayacağım:)
inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza minişleri..

mrb geçmiş olsun.cok cok iyi anlıyorum bnde seni.benimde 21.haftada kızım gtti melek oldu.suni sancı ile normal doğum oldu.ben kendimi hazır hissedyrm aslında bişeyim yok sebebide doktorum bnce.burda herkes en az 3 ay demişler mesela bnm dr 40ındn snra korunma dedi.hayırlısı inş. en kısa zamanda olur cok istiyorum.regl olmaya başlayınca giderim heralde doktora.

aynı sorun bende de vardı aynı anda hamile olanların bebekleri şimdi doğdu ve 5-6 aylık.. ama başlarda acıtıyor sonra azalıyor zaman her şeyin ilacı..
isyan etmemek lazım bir sonrakinde her ihtimali düşünüp önlem almak lazım. içini ferah tut canım lütfen ,,o şimdi melek bizimkiler gibi..
söylemesi zor yaşayan bilir ama kendini toparlamalısın hayat devam ediyor bak bize yeni bebek telaşındayız ne garip..

tesekkür ederim canım.. ah bilemedim niye gecmiyor direncli çıktı benmki..
simdi 15günlük yeni ilaçlarımla devam ediyorum sanki daha iyiyim hissediyorum..
tavsiyelerine uyucam:) sen nasılsın sıkıntı varmı?
canım ben 6 ay korundum ...sonra biraz gec hamile kaldım ama pkos var bende sen simdiden bunları düşünüp beynini sartlama sakın
canım bana heüz serklaj uygulanmadı bilemicem ama gecer cabucak insallah
ne güzel ne mutlu sana canım..
Darısı beklyen isteyen tüm hamişlerimize:))
bebegin ölçümlerine can sıkma canım simdiden umarım dogunca hersey normal olacak

asla isyan etmedim ilk günlerde okadar acıyla bile etmedim cok şükür hayırlısı böyleymiş dedim hep.ya dogup ölseydi daha kötü dedim.inan bnde seninki gbi olmasına razıyım inş. olur.yani su an 5 aylık hamilesin ve serklajın yapılmış ne güzel maşallah yani sag saglim kucagınada alırsın inş.yani seninki iyi yinede çabuk olmuş maşallah.5 aylık bebeğin olcana 5 aylık hamilesin buda bi teselli yani bnce.allahm isteyen herkese yeni bebek telaşını versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…