Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

elca bende kayserideyim 20 h bi kaybım var dr um ersad batmazdı hüma hastanesinde sonrasında mustafa basbuğa gittim ve seriksin kısa olduğunu tesbit etti.ben dr a güvendim hatta yazını okuyunca aklıma acaba benim gibi bi vakayı görünce tüm hastalarına böle ozenle mi bakıyor die geldi seninde buraya yazman arastırman cok güzel tanısmayı isterim özelinede yazıdm ama benim için buraya girip yazmak gercekten cok zor oluyor facebookta da hesabımız var ve grubumuz var ama bence sende sorun ilerlemicek ,inş

tevekkül edince oluyor inan , senin de çok geçmeyecek üzerinden inşallah. aynen öyle düşününce rahatlıyor insan ya 9 ayın sonunda bunları yaşasaydın kucağına alıp zaman geçirseydin beterin beteri var..
Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın her isteyene versin..

amin inş. cümlemizin...yeterki allah istesin ol desin olur inş. zamanla

Canimm bende gecen sene bi dusuk yaptim iki aylikti kalbi durdu icerde o zaman bende ersada gidiyodum. Simdi bu hamilelikte supriz oldu bana beklemiyodum hic ogrenince mustafa beyi tavsiye ettiler. Rabbim sanada en kisa zamanda tekrar nasip etsin ins tabi sonu gelebilen bi hamilelik olsun ins. Bende isterim tanismayi ben eklerim simdi faceden :))

Kizlar ya bende bide neredeyse hamile kaldigimdan beri afedersiniz buyuk tuvaletim yuzde seksen karin agrili oluyo farkinda olmadan usutuyor muyum bilmiyorum. En son bugun bayilcak gibi oldum tuvalette gozumun onu falan karardi. Doktora gittigim zaman danisicam ama bilemedim acaba bu karin agrilarida rahim acilmasini tetiklemis olabilir mi bilmiyorum.

canım demir ilacı ve vitaminler kabızlık yapıyor ondan ağrı çekiyorsundur muhtemelen.
ama tabi doktoruna danışmakta fayda var belki de rahim açılmasını tetikliyordur

canım demir ilacı ve vitaminler kabızlık yapıyor ondan ağrı çekiyorsundur muhtemelen.
ama tabi doktoruna danışmakta fayda var belki de rahim açılmasını tetikliyordur

Evet vitamin hapi kullaniyorum ondan olabilir dedigin gibi hergun olmasada duzenli calismadigi oluyo bagirsagimin. Eger bu agrilarin boyle bi etkisi varsa ne yapmak gerekir diye bi sorayim doktora

Son düzenleme:

çok sevndm. inşallah böbrekleri de normal olacak .dikişten bahsetti mi doktor ne zaman alınacak belli mi

çok sevndm. inşallah böbrekleri de normal olacak .dikişten bahsetti mi doktor ne zaman alınacak belli mi

sağol canım.dün dikişimi atan doktora gitmedim ben iki doktora gidiyorumda ne olur ne olmaz diye sırf içim rahat etsin diye.dün gittiğim doktor biraz sezeryan yanlısı gibi kıymetli gebelik diyor.ben normal istiyorum dedim dikişi alırsak normal doğurursun diyor.13 nisan gibi dikişi alırız dedi sezeryan olursanda 13 nisan diyor.bakalım haftaya dikişi atan doktoruma gitcem o ne diyecek ben onu esas alırım sanırım.sen nasılsın yoktun kaç gündür forumda

Benim 3. hamileliğimde 24 arı 5 te suyum foş diye geldi hastanede ciğer gelişimi için ciğer geliştirici iğne yapıldı. Tam 25 te bebeğim doğdu ve doğarken ağlamıştı. Ciğer gelişimi için gerçekten etkili bir iğne. Vefat nedeni de zaten ciğer gelişiminden değil böbreklerden oldu idrarını boşaltamamıştı. Ve çok kızıyorum büyük şehirde olsam kesin ameliyat edip irarı boşaltırlardı çooook üzgünüm aklıma geldikçe çok da sinirleniyorum....((((((((((((

inşallah hayırlısı ile gönlünden geçen olsun canım. mart ayını sağlıkla geçiririz inşallah. bende devlet hastanesindeki doktora gittim dün tahlillere oaradan yapıyoruz ve çocuğa sıvısına bakıyor oradaki doktorumuz çok akıntım vardı idrar ve vajınal kültür verdim umarım iyi çıkar benimde dikiş yapan doktorumla randevum haftaya salı bende o günü bekliyorum açılma varmı nasıl gidiyor diye insan çok merak ediyo devlet hastanesinde bakmıyorlar ona. küçük küçük kasılmalar arada oluyordu ama dün akşam bir kere baya şiddetli bir ağrı oldı kasığımda korktum çok ama çok şükür tekrarlamadı. yine de bu haftaı sadece tuvalete kalkarak geçircem balkona falan da çıkmıyorum birşey yoktur umarım . bende hep normal istiyorum ama benim oğlum tam düze dönmüştü ki dün gittiğimizde yine ayaklar aşağıdaydı hayırlısı olsun diyorum artık .umarım haftaya muayenede iyi haberler alırız. forumdaki herkes gibi tek isteğimiz sağlıkla bebeklere kavuşmak Allah hepimize nasip eder inşallah...

canm adetın kacıncı gunuydu 14 mu progeatnaı kac tane vajınl mı aldın.endometrıyum ıncemıydı acaba hemn baslattı

cnm miğdem bulanıyo ve kasığım sızlıyor diye pek giremiyorum.
şimdi benim 14.gün aşılama oldu endometrıyum normaldi. progestanı fitil olarak 3 tane kullan dedi 200lük... yöntemleri bu galiba yani gerekli diye değil.

kızlar bende ARDA beye gittim pazartesi günü...
vajinal progestanı günde bir tane al yeter dedi. birde bana şırıngalı krem antibiyotik verdi önceki gebeliğimde enfeksiyon çıktı diye 7 günlük.
miğde bulantısı için zofran verdi. clexan 0.4 kullanabilirsin zararı yok dedi.
beni çok yakından tanıyor gibi gider gitmez tüm önceki sorunlarımı sıraladı çok mutlu oldum. inşallah şeytanın bacağını kırıcaz dedi.1 ay sonra gel dedi dikişe karar vericez dedi...

yalnız o gün ben 6 saat yol çektim. 2 gündür kasığımda uzun arada olsa sızlama var... kaybetme korkusundan kurtulamıyorum...
birde vajinal kullandığım kremde ilk üç ay tehlikeli diyor ben bugün 9.haftadayım. Arda beyi de arayamıyorum. birşey olur mu diye sonuçta o verdi...
ARKADAŞLAR BEBEĞİM İÇİN YASİN TOPLUYORUM OKUYABİLECEK OLAN VARSA ÇOK SEVİNİRİM. GERÇİ BİLİYORUM ÇOĞUNUZ RİSKLİ GEBELİK YAŞIYOSUNUZ KENDİNİZE ZOR BAKIYOSUNUZ...
İnşallah bu sefer yüzümüz güler...

Mery inşallah çabuk gecer,bende bı sıkıntı yok cok şükür bugün seker yüklemesi yaptırdım,sabah cok erken kalktım,birde ac karna sekerli su icinde bayılacak gibi oldum,kafam sersem gibi hala,şimdi sonucları bekliyorum cok tirsiyorum yüksek çıkacak diye :18:

Canım ben okudum senin için demeyi unuttum. Görüşmenin iyi geçmesine sevindim. Bu arada zofran ben de kullandım ve üzerinde kanser hastaları da kullanıyor diyor. Eczacı bana vermemişti bu yüzden arda beye demiştim kızmıştı eczacılara. Kanser hastalarında tedavi esnasında oluşan bulantı için de veriliyormuş bulantı ilacı yani...

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben bebeğimi kaybettikten 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Ama dr 3-4 ay sonra kalabilirsin demişti. Lütfen üzülmemeye çalışın. Biliyorum demesi kolay ama ben de aynı şeyleri yaşadım. Bebeğimi kaybettiğim gün sorduğum ilk soruydu. İnsan neye sarılıcağını şaşırıyor Bekleme süresinde dr kontrollerine gidersiniz gerekli testler varsa onlar yapılır. İnşAllah en hayırlı zamanda tekrar hamile kalırsınız ve bu sefer sağlıkla kucağınıza alırsınız. Biraz sabır sadece.

Merhaba zamanında serklaj olmanıza çok sevindim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Proluton depot iğnelerini ihmal etmeyin haftada 1 kere. Benim de sizin haftalarınızda karnım sertleşiyo gibi hissediyordum sırt üstü yattığımda. Ama sağa sola döndüğümde geçiyordu. Çok şükür şu an biraz zorlu olsa da 33+6 oldum. Mümkün oldukça uzanarak zaman geçirin.

Çok sevindim çok şükür. Ben de bugün 33+6 oldum. Ama korkumdan hala yataktan kalkamadım. Hayırlısı diyorum. Bebeğin böbrekleri de zararsız değerde çıkmış çok şükür.Hiç canımı sıkma. Allahın izniyle bebeğini de sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşAllah.

Tekrar başın sağolsun Başımıza gelen herşey bir sebep işte. Aslında naparsak yapalım sonucu değiştiremiyoruz. Alnımıza yazılanı yaşıyoruz. Ama tabi insan acabalardan alamıyo kendini. Ben de hala kendimi acaba daha dikkatli olsaydım bebeğimi yine de kaybeder miydim? diye suçlarken buluyorum (

Amin inşAllah. Hamilelik uzun ve bilinmeyen bi süreç hele bizim gibi riskli gebelikler için.. Allahım sonumuzu güzel etsin.Hiç unutmuyorum muayeneden hastaneye apar topar gidişimizde eşim ağlamaya başlamıştı. Çünkü aynı şeyi ikinci kere yaşıyoduk. O zaman eşime dedim ki hayır ağlamıcaksın bu sefer bebeğimi bırakmıcam dedim. Bu sefer inandım çünkü. Sen de inan bu sefer Allahın izniyle bırakmıcam de. Allahım senin için zamanı su gibi akıp geçirsin inşAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…