Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim destekleriniz ve dualarınız için o gün son size yazdıktan sonra doktora gitmeye karar verdim olduğum yerden 1 saat uzaklıkta o günde demiştim doktorum izinli diye artık mecbur başka bir doktora görünecektim tanımadığım içinde tedirgin gittim ama kanamam kesilmediği için gitmek en iyisiydi.neyse hemen hastaneye gittik acilden giriş yapıp doktorun odasına çıkardılar beni hemen ultrasona aldı alttan ve karından baktı rahimde biraz kısalma olmuş.bebeğin suyu ve gelişimi iyi dedi.kızım maşşallah 2140 gr olmuş.hastaneye yatman gerek dedi.servise çıkınca serum verdiler birde kan aldılar..bi kaç saat sonra kan sonucum çıktı ve kanda çok fazla enfeksiyon çıktı ve antibiyotiğe başlandı.sabahında kanamam büyük ölçüde kesilmişti en azından çok az ve kahverengiydi. doktor buna çok sevindi. bende doktordan o kadar memnun kaldımki artık bundan sonra inş bu doktora gitmeyi düşünüyorum o kadar tatlı dilli o kadar cici bir bayanki allah ondan razı olsun .kendi doktorumdan bile iyiymiş.neyse bir gece kaldım hastanede dün tekrar muayene etti daha fazla kısalma yok dünkü ile aynı dedi.antibiyotiğin ilacını verdi taburcu etti.şükür şimdi evdeyim ve kanamamda kesildi gibi en azından kırmızı değil doktor bunun normal olduğunu söyledi.. neticede benim kanamammın sebebi enfeksiyonmuş iyikide doktora gitmişim yoksa evde telefonla doktordan haberleşmek yanlış ilaç kullanmama neden oluyordu.doktorum 36. haftayı anca görür dedi ama korkma inş kız bebekte olunca kendini kurtarır kız bebkler daha dirençli dedi. beni sağolsun rahatlattı. işte öyle kızlar sizlerde merak edersiniz diye size haber vereyim dedim.hepinizden allah razı olsun ...

canım bu yazdığını dün okumuştum o kadar etkilenmişimki rüyamda 25 haftalık doğum yapıyodum allah hayırlara çıkarsın inşallahh...
başın sağolsun allah sana ve ailesine sabırlar versin...

maşallah canım işşallah bebem işşallah bizde görürüz o güzel günleri ne güzel olur sizlerle mercimegimi paylaşırım yavrum şöyle yavrum böyle diye konuşuruz demisizlerden okadr güzel şeyler ögrendimki allah razı osun hepinizden
maşallahcanım yerim kız senin mercimegi kızişşallah sag saglim dogurusun canım benim rabbim saglıklı saatli evladını nasip etsin kucagına almayı onun kokusunu içine çek bütün acıların geçer işşallah mükafatını alıcaksın bebem

sagolasın canım içimi rahatlattın kız senin mercimekte ne tatlı olur demi yesin onu sevtun teyzesi
allahım yardımcın olsun ne güzel degilmi insanın içinin rahat olması işşallah bizde görürüz o günleri bir gün gelecek bende sizlerle paylaşıcam işşallah mutluluklarımı

şu hastanelerin para kaygısı sinir ediyor beni...
sanki doğum başlayınca şıp diye doğu veriyor...
allah yardımcın olsun canım...
eğer açılma falan yoksa evde de bekleyebilirsin...
hakkında hayırlısı olsun...

gelmeyince merak ettim canım çok şükür iyisin...
iyiki dr a gitmişsin canım yoksa o enfeksiyonla kesin doğururdun...
çünkü biliyorsun enfeksiyon tek başına bir erken doğum nedeni...
şimdi hiç kalkmadan yat canım...
allahın izniyle biraz daha dayanırsın...
allah yardımcınız olsun...

kızlar ne güzel haberler vermişsiniz bugün

yaren ve güldenaz bakıyorum bebeklerimiz içeride rahat bu kadar sıkıntı çekip erken doğmasından korkup dikiş alınınca da gününü beklemesi çok güzel bi duygu olsa gerek gerçi güldenazcım sana suni sancı verilmiş çok acı çekmişsin muhakkak ama maalesef bebişimiz doktorlardan daha iyi biliyor ne zaman gelmesi gerektiğini kızlar dikiş alınmasına rağmen bebeklerin hala beklemesi beni daha da çok umutlandırıyor nedense... benim ki de 37. haftaya gelse dikiş alınsa beklese diyorum... herşeyin hayırlısı...

tatlişoğlum çok sevindim canım sorunun tespit edilip çözülmesine.. bizim durumumuzda en küçük bir olumsuzlukta hastaneye gitmek en iyisi demek ki.. geçmiş olsun arkadaşım.

hamile kalmak isteyen arkadaşlardan da iyi haberler bekliyoruz arkadaşlar heyecanla ben inanıyorum hepimizin yüzü gülecek birgün. en azından sorunumuzu biliyoruz. elimizden geleni yapıyoruz değil mi???

nuraycığım ben de dün gittim doktora, baskı var ama iyi dedi. 1975 gram olmuş benimkisi doktor "34. haftayı da atlatınca korkma artık" dedi. bi de "çok eziyet çektin ama bugüne kadar getirdiğin bebeğini. aferin" dedi ben de zaten 32 bittikten sonra korkmadığımı söyledim. ama inşallah 34ü de bitiririz, daha da uzun kalırlar... ne kadar kalsa o kadar iyi sonuçta..

bu arada doğru söylüyorsunuz... fusboru ve özlemi ben de çok merak ettim arkadaşlar... umarım iyidir ikisi de...

yaa canım sorma doktorumdan resmen nefret ettim.bu sabah da yine suni sancı vermeye devam edicem göndermem dedi eeeşim artık dayanamadı biz çıkalım evden geliriz sancılarımız sıklaşınca dedi.doktor da demez mi gönderirim ama ya evde sancıların başladığında bebeğin kalp atışları düşer oksijensiz kalıp nörolojik sorunlar çıkarsa dedi. ben mesuliyet kabul etmem dedi bi kağıt imzalatıp da gönderdi.:2:tabi benim moral sıfır hastaneden ayrıldım .kalsam bi türlü gitsem bi türlü ssezeryan olup da bebeğimi kucağıma almak istiyorum bu sefer eşim başlıyor ne gerek var inanma doktorun sözüne diye yani çaresiz bir durumda kaldım.şimdi evdeyim ama ev etilerde hastane yeşilköy de trafikde kalırsak korkusu ne bileyim ben ilk çocuğumda çok rahattım . böylesi zormuş allah sağlıklı kolay doğumlar versin yarencim çok zahmet çektik hamileliğimizde doğum geldi ohh dedim bu sesfer başka türlü sorunlar olmasın diye korkuyorum.

selam kızlar...bız hastanedeyız hala rabbıme cok sukur bu haftalarıda gordum...
kızımda bende cok ıyıyız enson 25+2 de 920 olmustu dr umuz cok ıyı dedı haftaya doplerımız var ıns oda cok ıyı gecer...
dr dıkısımın 30 kadar annca tutar dıo bıraz gergın mıs hayırlısı artık...
guzel allahım hepımıze herseyın hayırlısını versın....

iyi akşamlar kızlar ben dr gittim ama memnun kalmadım haliyle hiç tanımadığım bi dr kızım iyi ama benim sancılarımı geçiştirdi üşütmüşsündür deyip,sinir oldum geldim kısaca su içmeye devam şikayetlerim azaldı zaten yatıp dinlenince..rahim ağzımı bile ölçtüremedim karından ölçülmezmiş benim dr ölçüyor dedim cevap bile vermedi..p.tesi kendi dr gidicem artık..
özlemcim mayıs annelerindende dualarımdasın burdada karşılaştık maşallah bebeğine inşallah 30.haftayı görebiliriz canım..
chnb bende özel trakyada kemal hamamcıoğluna gittim bugün hiççç beğenmedim..ekole gitmeye üşendim sonrada eve döndük..sen asıl nerelisin canım?

sagol eylemcıgım allah razı olsun...ıns canım agfrın mı var senın????
aslında en dogru olcumu vajınal usg yle yapıyorlar benım karından 2.5 cıkan servıks uzunlugun vajınal olcumde 1.5 cıkıyo hastanede dr umdaoyle olcuyo...

İnşallah iyi bir rüyadır, iyiye yor iyi olsun. Benim oğlum tam 25 haftalık doğdu. Malesef 4 gün dayanabildi. Bu yüzden de kız bebeklerin direncini de duyduğum için inşallah yeni hamileliğimde kızım olsun diye dua ediyorum. İnan Çin takvimine bile baktım. Hatta İkbal Gürpınar yumurtlamanın ilk günü vücut ısısı yumurtlama döneminde normal günlerden 1 derece fazla oluyormuş. Yalnız O gün ilişki olursa erkek, diğer günleriyse kız olıyor demişti. Hiç ateşimi ölçmedim, denemedim,denesem mi diyorum bazen. Sonra da Allah'ın işine karışılmaz diyorum. Bak 6 yaşındaki oğlumdada erken sancım tuttu, zamanında doğdu,yiyecek ekmeği varsa bu dünyada yaşar diyorum, vazgeçiyorum. Bu sene kız senesi herhalde inşallah benim de sağlıcakla bir kızım olur. Canım sen de stres yapma. Allah inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip eder. Senin de kız sanırım, değil mi?

ağrı değilde sanki vajinamın içinden iğneler batıyo kasıklarıma doğru.kendi dr um karından baskı yaparak 2,4 çıktı vajinal 2,1 çıktı..yatış verdi 2,2 olmuş böyle devam demişti ama bu şikayetlerim annemde olduğundan gidemedim daha var kontrolüme kısalmaya devam ederse hastaneye yatırıcak böyle devam ederse evdeyim bakalım..ahh 30.haftayı bir görsek rahatlıycaz biraz,sonrası allah kerim ne yapalım..

canım varya bugün hiç aklımdan çıkmadın çok üzüldüm sana yaptıklarına doktorun, insanları nasıl huzursuz ediyorlar, zaten streslisin zor bir gebelik dönemin olmuş seni rahatlatıcağına birde daha çok korkutuyor..insafsızlar ya resmen para kaygısı bunlarınki başka birşey değil, bir daha gitsen şimdi belkide seni kaçırmamak için korkutup sezeryan yapıp daha çok paranı alıcak.. Allah ıslah etsin böyleleri.. söylemesi ayıp kaç paranı aldı o senin şimdi iki gündür birde acı çektire çektire
bende öğlen doktorumu arayıp gittim, bir hafta oldu dikişlerden sonra bir ağrım falanda yok baksın diye suyu falan herşeyi iyiymiş, pazartesiye kadar doğurmazsam yine kontrolüm var, sağolsun bana hiç baskı yapmıyor, doğum şeklim açısından normal istiyorum durumum müsaitse dedim, oda kendini hazırladıysan normal yapabilirim diye hiçbir engel yok dedi, sezeryan isteseydim onuda yapıcaktı, ama korkutarakta teşvik edebilirdi isteseydi,şimdide kaç santim açılmış, geç kaldın falan diyede acele etmiyor, bugünde dedi, o geliceği zamanı bilir herşey yolunda olduktan sonra süreci beklemek gerek diyor..bebek hareketlerini takip et günde en az sekiz on kez aynuyorsa sorun yoktur dedi..bende de durum böyle yani canım, içim rahatladı baya bebek iyi olduktan sonra kırk haftayı bulsun ne olucak acele etmemek gerek, madem normal doğum normal süreci takip edicez öyle değilmi....

maşallah acnım kızına ve sana.. iyi olmanıza çok sevindim.. bak 26 haftayı gördün inşallah.. 28.- 30. haftalarıda rahatça görceksin..moralini yüksek tut herşey güzel olsun..

bende senin gibi kızım olmasını çok istiyorum kaybettiğim bebeğim de kızdı. aldıklarım, hazırladıklarım, hayallerim hep yarım kaldı onun için yine bi kızım olsun istiyorum ama sonra dediğin gibi Allah'ın işine karışılmaz diyorum vazgeçiyorum. sağ salim dünyaya gelsin de kız erkek farketmez diyorum hayırlısı neyse hakkımızda o olsun. ama içimde de hep kız var işte ne yapayım

maşallah acnım kızına ve sana.. iyi olmanıza çok sevindim.. bak 26 haftayı gördün inşallah.. 28.- 30. haftalarıda rahatça görceksin..moralini yüksek tut herşey güzel olsun..
ıns yarencıgım ıns rabbım cok buyuk ben ona sıgınıyorum ve guvenıyorum bılıyorum kı bızım ıcın en hayırlı neyse onu verecektır...
hastaneye ılk yattıgım gunden berı hatta tedavımden bu tarafa hıc kotu dusunmedım moralımı senınde yazdıgın gıbı hep yuksek tuttum canım...
bılıyorum kı bende dr larımda elınden gelenı yaptı hersey nasıp ben guzel kızımın saglıkla gelecegıne butun kalbımle ınanıyorum ıns oyle olur...
rabbıme dua ederken bıle hıcbırzaman ıllede olsun dıye bıle dua etmedım hıc bızım ıcın hayırlısı neyse onu nasıp et dedım...
ıns guzel gunler bızı beklıyordur....

doktorrum sabahdan başlıyordu mesaisi bitene kadar suni sancıyı veriyor beşde kapatıyor du resmen otel gibi gece kalıp yeniden sabah geliyor yok bu gün doğurtayım seni artık diye sancıyı başlatıyordu.allah sağlık versin paraya bakılmaz ama bizde enayi değiliz toplam ikki gün iki küsür milyar tutmuş.bir de biz çıkmak istiyoruz deyince başlamazmı kalp atışları düşer de kasılmalar sırasında diye anlatırken ağzını yamultuyor özürlü taklidi yapıyor ne biçim bir doktor anlayamadım o kadar üzüldüm ki yaren sen doğumu nerede yapıcan senin doktorun muayenehane no sunu verirmisinbu vakitten sonra olmaz ama en azından güvendiğim bir doktora danışmak istiyorum.

Allah hayırlısını versin demek lazım arkadaşım. 25. haftalık doğan oğlumun erkek olduğunu 12. haftada çok erken öğrenmiştik. Doktor ultrasona bakarken eşime bu da çok hareketli eli ayağı hiç durmuyor erkek herhalde demiştim. Doktor da gülümseyerek erkek demişti. Açıkçası bir oğlum olduğu için kız duymayı bekliyordum. Bazen kendime kızıyorum. Acaba ben kız olsaydı diye düşündüğüm için mi bunları yaşadım diyorum. Bu yüzden de Allah hayırlısını, sağlıklısını versin kız erkek farketmez aslında. Ama yine de gönlümüzden geçiyor işte....

inş canım allah hayırlara çıkarsın dedim artık...
ahh kıyamam küçücük canlarıyla yaşama gayreti gösteriyolar
benimki kız allahım ben görücekmiyimki doğduğu günleri

Canım Kemal Bey'i biliyorum ama hiç muayene olmamıştım. Benim doktorum Aydın Kaya idi. Sana bir tavsiyem olacak. Pazartesiye kadar orada kalacağını yazmışsın. Bence uzun bir süreç bu. Bu arada sıkıntın devam ederse Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin aciline gitmeni tavsiye ederim. Normal Kadın Doğum Servisine sıra alıp gitme. Memnun kalmazsın asistanlar saatlerce bekletir seni, sistemsiz bir yer. Ben son hamilelik haberimi oradan öğrenmiştim. Ama yatan hastada ilk düşüğümde kalmıştım. Gerekli tüm müdahaleleri herkese yapıyorlar.Ama özel odada kalmanı tavsiye ederim bir durum olursa. İnşallah olumsuz bir şey olmaz. Bizim ağzımız daha önce yandığı için malesef yoğurdu hep üfleyerek yemek zorundayız. Bu arada Edirneli değilim. İstanbul'da doğdum büyüdüm. Ama 14- 15 sene Edirne'de yaşayınca oralı gibi olmuşuz. Oğlum Özel Trakya Hastane'sinde doğmuştu. Gidemesek de orada hala bir evimiz var.Emekli olursak bir gün dönmeyi düşünürüm.

Canım şimdiye kadar sana doğrudan yazamasam da yazdıklarını takip ediyorum. Üzme kendini canım. Doktorundan rahatsız olduysan da bence değiştir. İçine sinmesi çok önemli. Ticarethane gibi yapmışlar resmen hastaneyi. Neden bizleri düşünmezler ki! Zaten bu yolda dünyanın masrafını dökmüşüz ve ellerimiz boş dönmüşüz birçoğumuz defalarca. Bizlerde nihayetinde orta gelirli insanlar sayılırız. Birçoğumuz onların bir muayene ücreti için günlerce çalışıyor. Hiç bunları düşünmüyorlar. İnşallah hayırlısıyla Allah'ım bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…