- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.821
sevgili chnb ne güzel paylaşmışsın..
ben de iki kızımı kaybettiğimde dualarla içimi rahatlattımdı..
hep demiştim ki bu belkide çok yüce bir mertebe herkese nasip olmaz deyip sabır diledimdi..
çünkü yapacak bir şeyimiz yok veren Allah ım emanetini alıyor..ateş hep yanıyor..onlar ciğer parçası..
Allah ım sabırlar versin..
olan olmuş canım keşke dikiş atılmasaydı diye kafana takıp bide ona stres yapma...merhaba kızlar
fusbor canım yazını okuyunca çok ama çok üzüldüm insanın böyle durumalrda ne elinden ne de dilinden diyecek şeyleri yapacakalrı olmuyor malesef topikte seni takip ediyor ve merak ediyordum ..kötü bir durum ama ne yapacaksın Allahın takdiri b acıyı bende yaşamış biri olarak seni anlıyorum o melek prensesin inş seni cennetin kapısında bekliyor olacak hiç endişelenme onun elini tutacaksın.hakkımızda hayırlısı olsun....
benimde dün sabah tuvalette yine kanamam oldu hemen doktoru aradım oda gel bakalım dedi apar topar yine gittik.bu sefer az da olsa hafif ağrımda vardı nst ye girdim az sancı çıktı ulatrasonla bakıldı bebkte şükür bişey yoktu rahim boyuda pazartesi ile aynıydı kısalmamıştı ama bu haftalarda yalancı sancılar oluyormuş ve bendede olduğu için o da dikişleri geriyormu ve kanama oluyormuş.enfeksiyon için tekrar kan verdim değer geçen güne göre düşmş biraz antibiyotiğe devam dedi.birde bu doktor ben olsam bu haftalarda kesinlikle serklaj yapmazdım dedi eğer serklaj olmasaydı kanamamda olmayacakmış.serklej yapmak için çok detaylı incelemek gerek dedi daha öncesinde normal doğum yapmış biri için çok gereksizdi dedi ama bir yandanda moral vermeye çalıştı artık olan olmuş bundan sonrasına bakacağız faln diye inanın benimde kafam karıştı..şimdi evdeyim çok sancım ağrım olursa gel dedi artık benim için bu kanamalar doğal olacakmış.ama ben her gördüğümde tedirgin oluyorym.siz siz olun arkadaşlar bir doktora bağlı kalamyın mutlaka araştırın pat diye kendinizi masaya atmayaın..hepimizin hakkında hayırlısı olsun...yaren ve güldenaz sizlerinde doğumlarını sabırsızlıkla bekliyorum inş sağlıcakla doğum yaparsınız...
selam kızlar hepimize güzel hafta sonları dilerim,benim annemin yanında son gecem eşim almaya geldi yarın dönüyoruz kısmetse..kendinize iyi bakın allaha emanet olun.
olan olmuş canım keşke dikiş atılmasaydı diye kafana takıp bide ona stres yapma...
önceden yazdığına göre dr seni eve bile göndermemiş bu yüzden araştırmaya fırsatın olmamış...
allaha çok şükür dikişi sorunsuz atlatmışsın...
işin en tehlikeli kısmı o zamandı...
şimdi de bol bol dinlen zaten maşallah 33 hafta oldunuz sayılır...
yani iyi bir haftadasınız...
tabi yinede insan gönülden az daha dayansın istiyor...
inş biraz daha sabredecektir meleğin...
allah yardımcınız olsun....
sağ salim kucaklarsın inş...
canım paylaştıgın için sagolasın bu güzel şeyiCanım, sabah bu haberi yazdığında aynı anda forumdaydık. Okuyunca üzüntüden ne yapacağımı bilemedim. İnan çok ama çok üzüldüm. Bu gün cuma saati geçen hafta çağırmışlardı duaya gittim ve senin için çok dua ettim. Allah'ım sabırlar versin. Biliyorsunki seni buradakilerden daha iyi kimseler anlayamaz. Ne zaman dertleşmek istersen biz hep buradayız. Ben burayı çok geç buldum ve inan beni çok mutlu ettiği kadar çok da üzdü. Ama bu üzüntü kötü bir üzüntü değil, aynı yaşanmışlıkların üzüntüsü. Acını senle birlikte yaşıyorum inan. Almina'nın, Edamecrin'in, Yaren'in, Mumidihaba'nın, Fadik'in, Sevtun'un daha şu an ismi aklıma gelmeyen birçok arkadaşımın üzüntüsünü yaşadığım gibi.
Ben bebeğimi kaybettiğimde şu bulduğum yazıyı defalarca okumuştum. Biraz bana teselli olmuştu. Hem ağladım hem okudum. Belki seni de biraz olsun rahatlatır:
Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.
Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]
Oğlu İbrahim ölünce de, (Ya İbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.
(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]
Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]
(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]
(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]
(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]
Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]
Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]
Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]
Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! İyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.
Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.
Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.
Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.
Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.
İyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!
Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.
Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.
Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.
Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (İzzim hakkı için bağışladım) buyurur.
Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.
Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.
Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.
Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.
Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.
Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...
sevtuncum yok hala gelmedi bebeimiz bekliyorum .allahım sanada benim gibi 38 .haftalrı hayırlısıyla görmeyi nasip etsin.dikişler gitti iki gün boyunca suni sancı aldım rahmim iki cm zaten açık ama daha fazla açılmadı artık günü vakti saatini dolduracak öyle gelicek herhalde
Fadikçiğim nasılsın? Aklıma gelmişkenyazayım herhalde Zeki Bey Zeynep Kamil'de hala çalışıyor.Orayı arayıpsor istersen. Araştırmaların nasıl gidiyor. Ben bugün regl oldum.3 gün önce oldu. 3 gündür de eşimle küsüz. Sanırım benden başka kimse yeni bir bebek arzusu içinde değil. Ben çok yıprattım kendimi. Artık bu konuyu onunla konuşmamaya karar verdim. Hatta geçen akşam folik asitleri bile fırlatıp atasım geldi ama bir türlü elim değmedi.Dün gece rüyamda doktorumu gördüm. Sizler dışında kimse beni anlamıyor. Sen bıraktın mı korunmayı? Değerlerinde bir değişiklik oldu mu? Bu ara fazla giremiyorsun buraya sanırım. Kaç gündür kötüydüm. Fusbora da çok üzüldüm. Bu da tuzu biberi oldu. Güçlü kadın görünmekten sıkıldım artık. Pazartesi okulda açılıyor belki zihnimi dağıtırım...
evet haklısın canım o zamanda doktor bir adım bile attırmak istememişti ne biliyim artık olan oldu bundan sonrasını bekleyeceğiz sorunsuz şu haftaları da atlatsak daha rahat edeceğim hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım inş sende tez zamanda sağlıklı hamile kalırsın ve sağlıklı bebişin olur..
olan olmuş canım keşke dikiş atılmasaydı diye kafana takıp bide ona stres yapma...
önceden yazdığına göre dr seni eve bile göndermemiş bu yüzden araştırmaya fırsatın olmamış...
allaha çok şükür dikişi sorunsuz atlatmışsın...
işin en tehlikeli kısmı o zamandı...
şimdi de bol bol dinlen zaten maşallah 33 hafta oldunuz sayılır...
yani iyi bir haftadasınız...
tabi yinede insan gönülden az daha dayansın istiyor...
inş biraz daha sabredecektir meleğin...
allah yardımcınız olsun....
sağ salim kucaklarsın inş...
evet haklısın canım o zamanda doktor bir adım bile attırmak istememişti ne biliyim artık olan oldu bundan sonrasını bekleyeceğiz sorunsuz şu haftaları da atlatsak daha rahat edeceğim hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım inş sende tez zamanda sağlıklı hamile kalırsın ve sağlıklı bebişin olur..
oh oh maşallah...gez cnım azıcıkta tadını çıkar...arkadaşlar ben hala doğurmadım.dikişlerim alındığınndan beri ciddi ciddi dışarılarda uzun yürüyüşler yapıyorum.görenler karnımın aşağı indiğini söylüyor ama doğum belirtim yok ,ççok heyecanlıyım.
canım zeki beyin özel yerini bulup aradım...sekreterle konuştum adresini sordum...Fadikçiğim nasılsın? Aklıma gelmişkenyazayım herhalde Zeki Bey Zeynep Kamil'de hala çalışıyor.Orayı arayıpsor istersen. Araştırmaların nasıl gidiyor. Ben bugün regl oldum.3 gün önce oldu. 3 gündür de eşimle küsüz. Sanırım benden başka kimse yeni bir bebek arzusu içinde değil. Ben çok yıprattım kendimi. Artık bu konuyu onunla konuşmamaya karar verdim. Hatta geçen akşam folik asitleri bile fırlatıp atasım geldi ama bir türlü elim değmedi.Dün gece rüyamda doktorumu gördüm. Sizler dışında kimse beni anlamıyor. Sen bıraktın mı korunmayı? Değerlerinde bir değişiklik oldu mu? Bu ara fazla giremiyorsun buraya sanırım. Kaç gündür kötüydüm. Fusbora da çok üzüldüm. Bu da tuzu biberi oldu. Güçlü kadın görünmekten sıkıldım artık. Pazartesi okulda açılıyor belki zihnimi dağıtırım...
canım kendini hazır hissetmek çok önemli ve gerçekten zamanın çok önemi var...canım benim seni çok iyi anlıyorum çoğu zaman bende aynı şeyleri yaşıyorum nezaman bu konuyu açsam sanki çok umursamaz davranıyor yada bana öyle geliyor sanırım daha çok ilgi bekliyorum benim kadar o da düşünsün istekli olsun istiyorum ama yok. bazen bende senin gibi sadece benmi istiyorum yeni bir bebek diye isyan ediyorum düşünmiycem diyorum ama yapamıyorum işte.
gerçi fadik'e sormuşsun ama bende durumumu anlatayım. sevtun, fadik, sen, ben aynı durumdayız başka unuttuğum arkadaşlar varmı bilmiyorum şuan aklıma gelmedi. allah izin verirde hamile kalırsak haftalarımızı birlikte sayacağız inşallah.
benimde bugün 2.kontrolüm vardı. doğumdan sonra rahimde yara oluşmuştu geçmezse dondurulacaktı çok şükür geçmiş. doktorum her şey yolunda korunmayı bırakabilirsin dedi folik asit verdi. bu ayı da pas geçmeyi düşünüyorum henüz 2 defa hastalandım 3.yüde olayım istiyorum. benim öncekinde de dikişlerim vardı ama olmamıştı yine olmazsa diye çok korkuyordum ki fusborun yaşadıklarından sonra daha çok korkar oldum. bakalım bir ay daha beklemeyi düşünüyorum
canım benim seni çok iyi anlıyorum çoğu zaman bende aynı şeyleri yaşıyorum nezaman bu konuyu açsam sanki çok umursamaz davranıyor yada bana öyle geliyor sanırım daha çok ilgi bekliyorum benim kadar o da düşünsün istekli olsun istiyorum ama yok. bazen bende senin gibi sadece benmi istiyorum yeni bir bebek diye isyan ediyorum düşünmiycem diyorum ama yapamıyorum işte.
gerçi fadik'e sormuşsun ama bende durumumu anlatayım. sevtun, fadik, sen, ben aynı durumdayız başka unuttuğum arkadaşlar varmı bilmiyorum şuan aklıma gelmedi. allah izin verirde hamile kalırsak haftalarımızı birlikte sayacağız inşallah.
benimde bugün 2.kontrolüm vardı. doğumdan sonra rahimde yara oluşmuştu geçmezse dondurulacaktı çok şükür geçmiş. doktorum her şey yolunda korunmayı bırakabilirsin dedi folik asit verdi. bu ayı da pas geçmeyi düşünüyorum henüz 2 defa hastalandım 3.yüde olayım istiyorum. benim öncekinde de dikişlerim vardı ama olmamıştı yine olmazsa diye çok korkuyordum ki fusborun yaşadıklarından sonra daha çok korkar oldum. bakalım bir ay daha beklemeyi düşünüyorum
selam kızlar hepimize güzel hafta sonları dilerim,benim annemin yanında son gecem eşim almaya geldi yarın dönüyoruz kısmetse..kendinize iyi bakın allaha emanet olun.
canım paylaştıgın için sagolasın bu güzel şeyi
işşallah sag saglim dogum yaparsın allahım tez zzmanda bizlerede nasip etsin ne eziyet çekmişindir kim bilir güzel bir şeymi yürümek ay hayali bile güzel canım işşallah güzel haberlerini alırım bakalım önce kim dogum yapacak allahtan hayırlısı beklicez
Canım geçmiş olsun. Bu eşler bazen ne dediklerinin bizi ne kadar incittiğini düşünemiyorlar. Bir sürü sözden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıp senden de öyle davranmanı bekliyorlar. Davranmasan da gerginlik daha da büyüyor. Tubacığım, senin kaç haftalıktı bebeğini kaybettiğinde? Benim 25 ti ve doktorum 3 ay sonra olabilir demişti çünkü normal doğum yapmıştım. Bu arada yaranın iyileşmesine sevindim. Benim 1. düşüğümden sonra yara oluşmuştu ve yaktırmıştım ve canım çok yanmıştı. Ayrıca bu tip işlemlerde erken doğuma neden olabiliyormuş. İnternette okumuştum. Sen nerede oturuyorsun canım? Çalııyor musun?
Dediğin gibi inşallah Güldenaz, Yarenlerden sonra inşallah biz devralırız bayrağı. Ama eşime hala çok kırgınım. Allah hayırlısını nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?