Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Evet, canım. Acı hiç unutulmuyor. Kayınvalidem 70'li yaşlarda. 50 sene kadar öce 2'şer yıl arayla birkaç aylık bebeklerini kaybetmiş, aradan bu kadar yıl geçmesine rağmen bahsederken hala ağlar. Bu arada çok şükür yaşayan dokuz evladı olduğu halde. Bu acı sanırım bizler için de hiç geçmeyecek. Allah hepimize sabır versin diliyorum.

selam kızlar hepimize güzel hafta sonları dilerim,benim annemin yanında son gecem eşim almaya geldi yarın dönüyoruz kısmetse..kendinize iyi bakın allaha emanet olun.

merhaba kızlar
fusbor canım yazını okuyunca çok ama çok üzüldüm insanın böyle durumalrda ne elinden ne de dilinden diyecek şeyleri yapacakalrı olmuyor malesef topikte seni takip ediyor ve merak ediyordum ..kötü bir durum ama ne yapacaksın Allahın takdiri b acıyı bende yaşamış biri olarak seni anlıyorum o melek prensesin inş seni cennetin kapısında bekliyor olacak hiç endişelenme onun elini tutacaksın.hakkımızda hayırlısı olsun....

benimde dün sabah tuvalette yine kanamam oldu hemen doktoru aradım oda gel bakalım dedi apar topar yine gittik.bu sefer az da olsa hafif ağrımda vardı nst ye girdim az sancı çıktı ulatrasonla bakıldı bebkte şükür bişey yoktu rahim boyuda pazartesi ile aynıydı kısalmamıştı ama bu haftalarda yalancı sancılar oluyormuş ve bendede olduğu için o da dikişleri geriyormu ve kanama oluyormuş.enfeksiyon için tekrar kan verdim değer geçen güne göre düşmş biraz antibiyotiğe devam dedi.birde bu doktor ben olsam bu haftalarda kesinlikle serklaj yapmazdım dedi eğer serklaj olmasaydı kanamamda olmayacakmış.serklej yapmak için çok detaylı incelemek gerek dedi daha öncesinde normal doğum yapmış biri için çok gereksizdi dedi ama bir yandanda moral vermeye çalıştı artık olan olmuş bundan sonrasına bakacağız faln diye inanın benimde kafam karıştı..şimdi evdeyim çok sancım ağrım olursa gel dedi artık benim için bu kanamalar doğal olacakmış.ama ben her gördüğümde tedirgin oluyorym.siz siz olun arkadaşlar bir doktora bağlı kalamyın mutlaka araştırın pat diye kendinizi masaya atmayaın..hepimizin hakkında hayırlısı olsun...yaren ve güldenaz sizlerinde doğumlarını sabırsızlıkla bekliyorum inş sağlıcakla doğum yaparsınız...

olan olmuş canım keşke dikiş atılmasaydı diye kafana takıp bide ona stres yapma...
önceden yazdığına göre dr seni eve bile göndermemiş bu yüzden araştırmaya fırsatın olmamış...
allaha çok şükür dikişi sorunsuz atlatmışsın...
işin en tehlikeli kısmı o zamandı...
şimdi de bol bol dinlen zaten maşallah 33 hafta oldunuz sayılır...
yani iyi bir haftadasınız...
tabi yinede insan gönülden az daha dayansın istiyor...
inş biraz daha sabredecektir meleğin...
allah yardımcınız olsun....
sağ salim kucaklarsın inş...

Son düzenleme:
selam kızlar hepimize güzel hafta sonları dilerim,benim annemin yanında son gecem eşim almaya geldi yarın dönüyoruz kısmetse..kendinize iyi bakın allaha emanet olun.

sende kendine çok dikkat et , iyi yolculuklar.aman eve gidince de bişey olmaz deyip iş falan yapma sakın.

yaren ve güldenaz, güzel haberlerinizi bekliyoruz canlar,

arkadaşlar ben hala doğurmadım.dikişlerim alındığınndan beri ciddi ciddi dışarılarda uzun yürüyüşler yapıyorum.görenler karnımın aşağı indiğini söylüyor ama doğum belirtim yok ,ççok heyecanlıyım.

Fadikçiğim nasılsın? Aklıma gelmişkenyazayım herhalde Zeki Bey Zeynep Kamil'de hala çalışıyor.Orayı arayıpsor istersen. Araştırmaların nasıl gidiyor. Ben bugün regl oldum.3 gün önce oldu. 3 gündür de eşimle küsüz. Sanırım benden başka kimse yeni bir bebek arzusu içinde değil. Ben çok yıprattım kendimi. Artık bu konuyu onunla konuşmamaya karar verdim. Hatta geçen akşam folik asitleri bile fırlatıp atasım geldi ama bir türlü elim değmedi.Dün gece rüyamda doktorumu gördüm. Sizler dışında kimse beni anlamıyor. Sen bıraktın mı korunmayı? Değerlerinde bir değişiklik oldu mu? Bu ara fazla giremiyorsun buraya sanırım. Kaç gündür kötüydüm. Fusbora da çok üzüldüm. Bu da tuzu biberi oldu. Güçlü kadın görünmekten sıkıldım artık. Pazartesi okulda açılıyor belki zihnimi dağıtırım...

canım paylaştıgın için sagolasın bu güzel şeyi

işşallah sag saglim dogum yaparsın allahım tez zzmanda bizlerede nasip etsin ne eziyet çekmişindir kim bilir güzel bir şeymi yürümek ay hayali bile güzel canım işşallah güzel haberlerini alırım bakalım önce kim dogum yapacak allahtan hayırlısı beklicez

canım benim seni çok iyi anlıyorum çoğu zaman bende aynı şeyleri yaşıyorum nezaman bu konuyu açsam sanki çok umursamaz davranıyor yada bana öyle geliyor sanırım daha çok ilgi bekliyorum benim kadar o da düşünsün istekli olsun istiyorum ama yok. bazen bende senin gibi sadece benmi istiyorum yeni bir bebek diye isyan ediyorum düşünmiycem diyorum ama yapamıyorum işte.
gerçi fadik'e sormuşsun ama bende durumumu anlatayım. sevtun, fadik, sen, ben aynı durumdayız başka unuttuğum arkadaşlar varmı bilmiyorum şuan aklıma gelmedi. allah izin verirde hamile kalırsak haftalarımızı birlikte sayacağız inşallah.
benimde bugün 2.kontrolüm vardı. doğumdan sonra rahimde yara oluşmuştu geçmezse dondurulacaktı çok şükür geçmiş. doktorum her şey yolunda korunmayı bırakabilirsin dedi folik asit verdi. bu ayı da pas geçmeyi düşünüyorum henüz 2 defa hastalandım 3.yüde olayım istiyorum. benim öncekinde de dikişlerim vardı ama olmamıştı yine olmazsa diye çok korkuyordum ki fusborun yaşadıklarından sonra daha çok korkar oldum. bakalım bir ay daha beklemeyi düşünüyorum

evet haklısın canım o zamanda doktor bir adım bile attırmak istememişti ne biliyim artık olan oldu bundan sonrasını bekleyeceğiz sorunsuz şu haftaları da atlatsak daha rahat edeceğim hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım inş sende tez zamanda sağlıklı hamile kalırsın ve sağlıklı bebişin olur..

Canım senin yazdıklarını takip ediyorum. Artık stres yapma canım. Durumun bana benziyor. Benim 6,5 yaşındaki oğlumda 29. haftada 4 cm açıklıkla Zeynep Kamil'de yatmıştım. Dikiş atmamışlardı ve 35' e kadar evde yattım ve sonrasında doktorum normal hayatına dönebilirsin deyince inan hiç oturmamıştım. Hatta doğum sancım tuttuğunda evde sırf toz alma işi kalmıştı. Sancılarım azaldıkça evimin tozunu bile almıştım. Ramazandı. Sahur yemeği hazırladım, yemek yedik ve sancımın olduğunu o zaman söylemiştim. İnşallah senin için iyi olacak. Sakın kendine stres yapma canım. Peki oğlunda buna benzer şeyler yaşamış mıydın?

oh oh maşallah...gez cnım azıcıkta tadını çıkar...
yaren ve senin için uzun zaman gelmesinler diye bekledik şimdide gelsiner diye...
bu bekleyiş daha güzel...
sağlıcakla gelirler inş...

canım zeki beyin özel yerini bulup aradım...sekreterle konuştum adresini sordum...
çiftehavuzlar-kadiköy sadece o değil baya bir dr aradım hepsi kadiköy...
sanki iş birliği yapmışlar....ya eşimle kanuştukta kadikiö bize biraz sapa kalıyor birde çok trafik olan bir güzargahmış....
işimiz acil olursa pek bize göre değil yani...
hatta eşim nerdeyse avrupa yakasıyla aynı zorlukta dedi...
bize yakın olan bir araştırma hastanesinin klinik şefi vardı hemde riskli gebelikler ilgi alanıymış..
dedim bari birde onu bakayım mail atıp özel yerini sordum ada demezmi çiftehavuzlar-kadiköy ayyy sinir oldum...
canım şimdilik bir karara varamadık eşimle iyice bir konuşmam lazım...
canım birde hani ben bir devlet veya üniv hastanesine bağlı olunda sgk danda faydalanayım diye uğraşıyorumya herhalde boşa çabalıyorum...
3 tane marmara üniv dr u aradım üçüde kadiköyde bu arada marmara üniv tam tersi istikamet biz marmarayla kadiköyün arasında kalıyoruz diyebilirim...
her neyse bu hocaların marmarayla hiç alakaları yok özel bir hastaneye daha bağlılar ve özel muayenede yapamayacağı işlerini bu özel hastanede yapıyorlarmış...
ve bu hastandede sgk anlaşması bile yok...
neyse vanım anlayacağın hala birşey başaramadım...
benim adet eğer gecikmezse 4-5 güne gelmesi lazım...
bir hafta sonrada prolaktine baktıracağım eğer düşmüşse ilacı bırakacağım...
adetten sonrada rabbim nasip etmişse bir dr a gidip duruma göre korunmayı bırakmayı düşünüyorum...

canım eşler nerdeyse hep aynı...
bende herşey için tek başıma çabakıyorum...çocuk konusunada yeni yeni razı ettim ama birşey yaptığı yok ben araştırıyorum sadece...
böyle tartılşmalar küsmeler bizdede oluyor yani bu kaçınılmaz birşey...
ama birde buna üzülme canım...hem yeter 3 gün küs kalmışsınız barışın artuk...
biz 3 günden sonra uzatmıyoruz...
hem bak adet olmuşsun yakında çalışmalar başlayacak...
hakkında hayırlısı olsun canım...
allah (cc) yar ve yardımcın olsun...

canım kendini hazır hissetmek çok önemli ve gerçekten zamanın çok önemi var...
çok değil bundan 1 ay önce bile ben bu kadar hazır hissetmiyordum...
ama zaman geçtikçe insan biraz daha unutuyor...
tabi acılarımız unutulcak gibi değil ama gerçekten insan biraz daha rahatlıyor...
rabbim zamanla sabır veriyor demekki...
hakkında hayırlısı olsun canım...
allah yardımcınız olsun...

sağol canım inş....

Canım geçmiş olsun. Bu eşler bazen ne dediklerinin bizi ne kadar incittiğini düşünemiyorlar. Bir sürü sözden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıp senden de öyle davranmanı bekliyorlar. Davranmasan da gerginlik daha da büyüyor. Tubacığım, senin kaç haftalıktı bebeğini kaybettiğinde? Benim 25 ti ve doktorum 3 ay sonra olabilir demişti çünkü normal doğum yapmıştım. Bu arada yaranın iyileşmesine sevindim. Benim 1. düşüğümden sonra yara oluşmuştu ve yaktırmıştım ve canım çok yanmıştı. Ayrıca bu tip işlemlerde erken doğuma neden olabiliyormuş. İnternette okumuştum. Sen nerede oturuyorsun canım? Çalııyor musun?
Dediğin gibi inşallah Güldenaz, Yarenlerden sonra inşallah biz devralırız bayrağı. Ama eşime hala çok kırgınım. Allah hayırlısını nasip etsin...

Canım yakın mesafe ama yine de çok yavaş ve dikkatli gidin canım. Eve gidince de bol bol dinlenirsin. Raporlu muydun Eylem? Benim için de oradan ayrılırken doya doya bak. Oraları çok özledim...

Sevtun'um sen nasılsın? Annenleri yolcu ettin mi? Evde annenler varken de bebek işleri de zor olmuştur...

Bu arada ben Ayer'i çooooook merak ettim.Sanki son yazdığında biraz sıkıntılarından bahsetmişti. Bir de misafiri de mi gelecekti? İnşallah misafir nedeniyle yazamamıştır...

ah bu eşler bazen çok anlayışsız oluyorlar. burada okuyorum eşlerinin çok anlayışlı olduklarını yazmışlar inan çoğu zaman özeniyorum ben hamileyken de bu konuda sorunlar yaşadım ben yatarken sıkılırken benimle hiç ilgilenmedi mecbur yatacaksın dedi 1gün yanımda durup benimle vakit geçirmedi ki çalışma saatleride uygun zamanı vardı. bebeğimi kaybettikten sonrada çok kötüydüm. ağladığım için oda üzülüyormuş morali bozuluyormuş oysaki ozamn benim ona çok ihtiyacım vardı toparlanmamda hiç yardımcı olmadı. o yanımda horul horul uyurken ben sabahlara kadar ağladım. nasıl düzeleceğim diye düşünürken burası çok iyi geldi.
bebeğimi 22haftlık kaybettim 20.haftda dikiş atıldı ama olmadı.ben çok dr gezdim aslında bana 3ayda açılma olduğu dikilmesi gerektiği söylendi ama ben tabi tek doktorun dediğine güvenmedim çok dr gezdim biri dikilsin dedi diğeri gerek yok dedi tabi her gitiiğim dr bişey istiyor istenilen herşeyi eşim yaptıralım diyor hiç gerek olmadığı halde eşim istiyor diye 19.haftda gereksiz bir amniyosentez yaptırdım 2hft üniversitede ordan oraya koşuşturdum bu arada rahim ağzı daha çok açılmış benim hiç kalkmadan yatmam gerekirken. istediğim gibi doktoru buldum ama çok geç oldu. hiç kurtulamadığım enfeksiyon da vardı rahim ağzıda çok açıktı. dikişten sonra azar azar suyum gelmiş ama ben hiç farketmedim sürekli akıntım olduğu için akıntı zannettim dikişten 2hft sonra kanamam oldu dra gittik hiç suyu kalmamış almamız lazım dedi normal doğum yaptım bende dikişler alındıktan sonra hemen geldi zaten inan hiç anlamadım bile karnımda canlıydı ama doğarken ölmüş kuzum 385grmdı minicikti ama çok tatlıydı ben görmek istedim ama şimdi hiç gözümün önünden gitmiyor.
yara yakmanın dondurmanın zararları varmış ama benim enfeksiyonum hiç geçmiyor orda yer etmiş artrık. doktorum hamileliğimde de enfeksiyondan dolayı suyumun geldiğini düşündüğü için ondan kurtulmamız lazım dedi ama şükür ki yara geçmiş yeni bir hamilelikte de açılmadan çok enfeksiyonla savaşacağız dedi açılmayı dikişle durduruz ama enfeksiyonu durduramazsak yine aynı olur dedi.
izmirde oturuyorum çalışmıyorum benimde doktorum beklememem için kürtaj yapmadı biran önce rahim toparlansın diye normal oldu. 3ay oldu başlayabilirsin dedi ama ben 1ay daha beklemek istiyorum. aslında temmuz gibi düşünüyorduk maddi açıdan malum dikişler, düşükler, özel hastaneler maddi açıdan biraz zorlandık gittiğim hastanenin sgk anlaşması yok ücretler bize biraz fazla geliyor. ama doktorun anlattıklarından sonrada biraz heveslendim bende pko vardı hemen olmuyordu önceki de çatlatma iğnesiyle olmuştu. doğumdan sonra hemen kalabilirsin belki dedi pko da çok fazla değilmiş biraz moral verdi heveslendim bakalım ikna edebilirsem inşallah marta başlamak istiyorum.
yaren ve güldenaz harikalar inşallah bizlerde çektiğimiz acıların karşılığını hayırlısıyla alırız

nuray,chnb sağolun kızlar sağsalim geldik evimize dikkat etmeye çalışıyorum geldiğimden beri ama inan benim eşimde okadar vurdum duymazki hiç yardımcı olmuyor çok dağınık ki benim yatmam gerektiğini bildiği halde çorabını bile kirli sepetine atmayan bi tip..kendi başıma çabalıyorum anneciğimi şimdiden özledim haftaya çağırırım kısmetse arada gelicek sağolsun..ben raporluyum heyet alıyorum hep 45 gün rahat oluyor..edirnenin yolları harici hiçbiyeri görmeden gittim geldim vallahi bende anlamadım..umarım herkesler iyidir

selam kızlar ınsallah hepınız ıyısınızdır ben pek ugrayamıyorum malum ıkı bebekle cok zorlanıyorum uykuya hasret kaldım valla tatlısıyla zorluguyla darısı tum ısteyenlerın basına hepınıze saglıklı gunler dılıyorum yatarak hamılelıgını surduren arkadaslar yatagın keyfını cıkarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…