Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kandiliniz müberek olsun arkadaşlar...

başın sağolsun arkadaşım rabbim bir daha yaşatmasın...

benimde doğum nedeni belli değil...
ama benimde ilk önce ne ağrısı olduğunu anlamadığım hafif ağrı oldu sonra da sancı başladı...
benim anladığım kadarıyla o hafif ağrı rahim açıldığı içindi daha sonrada zaten rahim açık olduğu için sancı normal diye düşünüyorum...
ama bende doğuma kadar hiç kanama olmadı az az su gibi akıntım vardı aktığını ve ıslaklığını hissedebiliyordum...

Yazdıkların için teşekkür ederim bu olayı yaşadığımdan beri bu sayfayı okuyorum hatta en baştan başladım şimdi ortalarındayım ve tekrar anladımki bunu sadece yaşayan anlar.Sen sancısız doğum yaptım demişsin benim gittiğim prof sancı olabilir diyor napacağımı bilemiyorumm naapsamm ya başka başka doktorlarımı gitmeliyim bu doktoruda çok övdüler bende beğendim ama insan güvenemiyor bunu bidaha yaşamak istemiyorumm deneme tahtasına dönmek istemiyorum .Ayrıca mail attığım başka bir profösörde bana yazdığı cevapta sancı ağrı olabilir diyorr.Ama burda hemen hemen herkesin sancısı olmamış çok zorr çok zorr Kime güvensek bilmiyorum.

Canımben ramazanda Nihat Hatipoğlu'nu dinlemiştim. Anne karnındaki bebekler de şefaatçi olacak. Göbek kordonuyla çekip anne babasını cennete alacak demişti. Gerçekten ben de çok zor günler geçirmiştim. Bak ne diyeceğim. Peygamberimiz bile evlat acısı yaşamış hem de (sanırım) 4 tane ve o da ağlamış. Ağlamak bence de günah değil. İsyan etmeden, sabırlı karşılamak önemli olan. O yazı beni de rahatlatmıştı. Biliyorsun benim bebeğim 4 gün yaşadı yoğun bakımda. Ben onun acı çektiğini düşünüp çok üzülmüştüm. Bu yazıyı okuyunca biraz rahatlamıştım. Manevi değerler bizleri ayakta tutuyoksa işin içinden çıkamıyorsun. Ben çalışıyorum,öğretmenim. Bugün 2. dönem başladı. Okul biraz zihnimi dağıtıyor. Bir oğlum daha var onunla da ilgelenince daha iyi oluyor ama tekrar bebek düşünününce tekrar yoğun düşüncelere daldım. Sen de iyice toparlan. Daha sonra denersin. Yaşın kaç? Ben 34 yaşındayım. İnşallah teşhisin tam konulur da sen de daha rahat bir hamilelik geçirirsin canım...

Seninde başın sağolsun çok zor acım biraz azaldı ama bi tarafım hep buruk içimde bir sızı kaldı kaybettiğim bebeğim erkekti onu çok seviyorum unut diyolar unutmayacağım o doğmasada benim oğlum ve öğle kalacak.Arkadaşım belirsizlik en zoru benim doktor rahim filmi istedi ve ayrıca bana 8 nolu hegar bujisi diye bi test var onu uyguladı.Normal rahim ağzı olan bir kadında 8 nolu hegar bujisi girmezmiş bende yarıya kadar girdi doktorum rahim açıldıktan sonra ağrı ve sancı olur dedi ama bilmiyorum güvenemiyorum neye inansam bilmiyorum.Ayrıca rahim ağzı yetmezliğine rahim şekil bozukluklarınında sebep olabileceğini söledi bu ay sonu rahim filmi çektircem.O sonuca göre tam karar vercez dedi.Ben doğum yaptığımda bebeğe genetik test yaptırdım herşey normal çıktı.İşte böle Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bu kandil gününde Allahım hepimize sağlıkla doğacak bebekler nasip etsinn

Kızlar... Hepinizin kandilini kutluyorum. Bugün birbirimize dua edelim. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin...

Regrete eğer sakıncası yoksa gittiğin profun adını verebilirmisin...

Tabiki gitmeden önce telefon aç durumunu anlat ben gitmeden önce telofon açtım böleböle bir durumum var dedim ozaman yeni doğum yapmıştım.Sekreterine durumumu anlattım doktor telefonla beni kendisi aradı dururumu dinledi şimdi gelmeyin önce regl olun sonra görym sizi dedi bu beni etkiledi çünkü randevu verip para alıp sonra bide regl ol gel diiyebilirdi.Gittiğimde çok ilgilendi uzun uzun dinledi çok gelişmiş aletleri var.Ama kimseye kefil olmamak lazım benim bebek için gittiğim doktorada tavsiyeyle gittim böle çok bilgili havalarında benim profösörden öğrendiğim kadarıyla bana sölediği çoğu bilgi yanlış.Kusura bakma okadar doluyumki.Doktor Prof doktor Kılıç Aydınlı ben özeline gittim normalde cerrahpaşada görevli ama orda hasta bakıyomu bilmiyorum Yeri Ntaşında

Regrete arkadaşım, çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Benim de bir 8 haftalık düşük, bir 29. haftada 4cm açıkla 35 haftaya kadar yatarak taşıdığım ardından normal hayatıma dönüp 38. haftada dünyaya getirdiğim bir oğlum var. Benim 29. haftada sancılarım olmuştu. Ayrıca çok erik yediğim için ishal olmuştum. O hormonla doğumu başlatan hormon meğer aynıymış. Ama tedavi sonucu şükür zamanında doğum yaptım. 3. sünde 18 Haziran 2010'da 24+3 'de kanamayla gittim.Ağrım sızı şeklindeydi. 2 gün sonra kanamam durunca çıkardı doktor. Ardından o gece hafif ağrım oldu. Tuvalette suyum geldi aşırı şekilde. Ambulansla hastaneye gittik. Tüm tedaviye rağmen 2 gün sonra 22 haziran'da 25. haftalık oğlumu doğum yaptım. Doğum öncesi biraz sancım oldu çok değildi ama endol veriliyordu. Doğumumda 10-15 dakikada oldu. 800 gram doğdu oğlum. Sonuç şu: Sanırım dediğin gibi açılma esnasında ağrı oluyor. Edamecrin'de söylemişti ağrısızına pek rastlamadım diye. Benim de doğumdan birkaç ay sonra bujilerle ölçtü. Rahimağzı yetmezliği teşhisi koydu...

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel de Seda Saya^n'ın programına çıkmıştı sanatçıların erken doğumlarını değerlendirmişti.

cevabın için sağol arkadaşım...
cerrahpaşa ve çapa tıp fakültesinin hocaları hakkında genelde hep olumlu şeyler duydum...
ama ben anadolu yakasında dr arıyorum ve burdakilerde bize baya uzak...
ben araştırmalarımı yapıyorum en son yol güzargahına göre eşim karar verecek...
hakkımızda hayırlısı olsun...

Teşekkür ederim tek inancım isteğim Allah kimseye bunu yaşatmasın isteyen herkese sağlıklı doğacak bebekler nasip etsin.Oğluşunu öpüyorum

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel de Seda Saya^n'ın programına çıkmıştı sanatçıların erken doğumlarını değerlendirmişti.

evet canım genelde ismi çok duyulan bir dr

Özel fulyaJinemed Hastanesindeymiş...
orasıda beşiktaşta...

Benim doktor karşı taraftada hasta görüyor olabilir telefon açıp sor istersen.Umarım enkısa sürede istediğin gibi bir doktor bulabilirsin.Ayrıca bir arkadaşım karşı tarafta Doç dr Tolga ergin'e gidiyor çok memnun ama sanırım biraz pahalıymış arayıp öğrenebilirsin

evet canım genelde ismi çok duyulan bir dr

Özel fulyaJinemed Hastanesindeymiş...
orasıda beşiktaşta...

Fadikçiğim canım arkadaşım, sgk olayından dolayı Orada istediğin gibi doktor bulamasan bile bence Zeynep Kamil'e de git, polikliniğe de olabilir. En azından elinin altında olmuş olur. Bir de araştırdığın doktorlardan da görüşebilirsin ama çok yatmak gerekirse Sgk'lı bir yer olmazsa zorlanabilirsin. Bence Zeynep Kamil çok kötü değil. Doktorlar azarlamıyor hastayı yalnızca çok samimiyet göstermiyor, resmi davranıyor canım. Aklının bir köşesinde bulundurmanı tavsiye ederim...

Teşekkür ederim tek inancım isteğim Allah kimseye bunu yaşatmasın isteyen herkese sağlıklı doğacak bebekler nasip etsin.Oğluşunu öpüyorum

Sağol canım, ne zaman erken doğum yapmıştın? Protein S,C tahlilleri, troid tahlili yaptırdın mı?

Sağol canım, ne zaman erken doğum yapmıştın? Protein S,C tahlilleri, troid tahlili yaptırdın mı?

kızlar bana yardımcı olurmusunuz ben 26 haftalık kızımı erken doğumla kaybettim kızım 5 dün yaşadı benden kan geldi acile gittim o zamana kadar sancım yoktu utrasyonda suyum azaldığını söylediler sonra sancıyla doğum yaptım ben rahim ağzı yetmezliği varmıdır tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim şuan yine hamileyim 8 haftalık bana yol gösterirseniz sevinirm allah kimseye evlat acısı yaşatmasın

Cok tesekkurler canim..insallah atlatacaz bu gunleri..ve gercekden o yazilar beni rahatlatti daha olgun dusunmemi sagladi..aglamak sizlamak tabiki olur dedigin gibi perygamber efendimizde bile aglamis diye..o zaman insan daha cok rahatliyor..
Masallah canim senin oglunda varmis ugrasacak cok seyin var aslinda benimde var ailem buyuk burdayiz hepimiz hergun birine gidebilirim ama canim hic birsey istemiyor.
bi kac hafta sonra ise baslamayi dusunuyorum artik iyi gelir belki,
Benim yasim 29 daha anneligi hic tadamadim malesef ama vardir bundada bir hayir.
Hani o yazida yaziyor ya ser sandigimiz kucuk seylerde olsa vardir onda buyuk bir hayir diye.
Tekrar Allah razi olsun canim..kendine iyi bak yeni egitim doneminde sana basarilar diliyorum ogretmenim

Zeynep Kamilde Karsel Figen Ertekin var bir arkadaşımda bu doktora gidiyor özeline gitmiş önce pahalı deilmiş sonra hemen hemen herşeyini zeynep kamilde yaptırmış.

Canım başın sağolsun, seni erken doğumdan sonra bebeğini kaybeden var mı başlıklı forumdan da takip ediyorum. Allah bu bebeğini (mucizeni) kucağına almayı nasip etsin. Ben şunu anlayamıyorum.Doktorların yapması gereken 26. haftalık bebeğinin doğmasını engellemek değil mi? Suyun da gelmemiş sanırım benim resmen boşaldığı halde iki gün ilaçlarla bekledi. Niye böyle yaptılar? Canım amacım seni üzmek değil sakın yanlış anlama. Doktorlara sitem ediyorum. Ben de bulantılarım bitti rahata erdim derken 25. haftalık erken doğumumla sarsıldım. İnşallah bu hamileliğinde sorun olmaz. Bence doktoruna her muayenede rahimağzı uzunluğunu ölçtür en ufak bir şüphe varsa diktir. Bir de serklaj önlem amaçlı da yapılabiliyor. Olmasa da böyle bir geçmişin olduğu için doktor yapabilir. Ama 14-15. haftaları geçirmeden gerek yok derse bile doktorun başka doktora dadanış. Burada çok doktor ihmali okuduk, çok yüreklerimiz yandı arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…