- 6 Ekim 2008
- 6.786
- 54
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.861
başın sağolsun arkadaşım rabbim bir daha yaşatmasın...Arkadaşlar herkese iyi kandiller.Ben 17 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim.Akşam yattım sabah gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım sonra ılık bişey hissetim kanamam olduğunu fark ettim.1 saat içinde doktoruma gittim bu süre içinde sancılarım gelmeye devam etti doktora ulaştığımda beni alttaan kontrol etti ve bebeğin ayağı gelmiş dedi sonrası malum 45 dk içinde doğum yaptım oğlumu kaybettimsonrasında uzun süre çok içim yandı şimdi biraz iyiyim.Sürekli gittiğim dr bana bunun birçok sebepten olabileceğini ilk hamileliklerde bazen rahimin bunu redettiğini bundan sonraki hamileliğimde baştan tutundurucu ilaçlar kullanacağını asprin kullanacağımı falan söledi ben rahim ağzı yetmezliğini bildiğim için rahimağzı yetmezliği olabilirmi dedim olamaz çünkü sen sancıyla geldin rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmaz dedi bebeğe genetik test istermiyim diye sordu bebeğe test yaptırdık genetik olarak hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıktı bebeğim sağlıklıydı.Bütün bu olanlardan sonradoktora inancımı kaybettim herkesin önerdiği bir profösöre gittim bana rahim açıldıktan sonra sancıda olur kanamada olur dedi ben sende yüksek ihtimal rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünüyorum hastaneye gittiğinde doktorun bebeğin kalp atışlarını dinleseydi sana şuan %90 ihtimalle rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyleyebilirdim ama dr bebeğini kontrol etmediği için emin olamıyorum dedi .Ben doktora birsürü soru sordum bana verdiği bazı cevaplar şöyleydi rahim ağzı dikildikten sonra sürekli yatmana gerek yok tutmayacak rahim tutmaz sadece daha dikkatli olmalısın,rahim ağzı alttan dikişle tutmazsa karın içinden bir ameliyatla başka bir dikiş uygulanabiliyomuş,ilk bebekte rahim ağzı yetmezliğinin tespiti şansa bağlıymış ama hamile kalmadan rahim filmi ve 8 nolu hegar bujisi testiyle yüksek oranda tespit edilebilirmiş.Rahim ağzı yetmezliği sorununda dikiş çok yüksek oranda başarı sağlarmış.Uzun zamandır burayı okuyorumm bende öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim Bu mübarek kandil gününde Allah sağlıklı çocuklar nasip etsin hepimize Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın
geçmiş olsun canım burdaki herkes seni çok iyi anlıyor çünkü hepimiz aynı acıları yaşadık. Allahım dayanma gücü versin. rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmadığını biliyorum bende de rahim ağzı yetmezliği var ve hiç sancı yaşamadım rahim ağzının açıldığını farketmedim hatta bebeğim normal doğumla alındı okadar kolay geldiki anlamadım bile. çevrendeki insanların dediklerini hiç önemseme boşver insana acısını bile yaşatmıyorlar çok düşüncesizler heleki en yakınkarı böyle davranınca zor oluyor bana da kayınvalidem 1ay sonra sende çok büyüttün yeter artık üzülme dedi çok gücüme gitti yaşadıklarım onlara göre küçük bişeydi demek ben bir süre kendimi eve kapattım dışarı çıktığımda birini gördüğümde yaşadıklarımı anlatmak acı veriyordu zaten anlamıyorlar bende kimseyle görüşmedim sağolsun burdaki arkadaşlarla yaptığımız paylaşımlarla toparlanabildim 3ay geçti ve ben yeniden başladım. inşallah sende biran önce toparlanırsın acımız hiç geçmiyor ama zamanla hafifliyor Allahım bu acıları bir daha yaşatmasın bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin
Merhaba canim ben iyi olmaya calisiyorum..bu siteden cikmaz oldum hep okuyorum hep okuyorum.
dertlesek konusacak kisiler ariyorum ama sonra vaz geciyorum..sadece okumakla kaliyorum.
Cunku benim sonucum daha belli degil..beklemekdeyim martin dordunde randevum var ve ondan sonra bakcaz ne zamana kontrol edecekler..ilk once rahim filmleri falan cekilcekmis kan testi falan.
Bebegimin otopsi sonucu verilcek..ama kucuk bi ihtimalmis bebekden kaynaklanan bir dusuk diye..cunku bebegin buyumesi falan iyiydi..digeride oyleydi tam minik insanlardi oglum ile kizim.
her seyi belliydi..resimleride var ikisinin ama esim sakladi ben benim ricamla..cunku bakamiyorum dayanamiyorum agliyorum..denedim bakmak icin bir gun ama olmadi yapamadim.kendimi iyice toparladikdan sonra bakcam insallah..cunku Beratimin resmine bakamadan Melegimin resimleri geldi elimize..cok zor gunler yasiyorum.
Canim gecen gunku yazini okudum Fosforunua yazidigin yazilari cok hosuma giti beni cok rahatlatti..o yaziyi sakladim ve burdan tanidikarim var onlarda ayni acilari yasadilar onlara gonderdim..cok sevindiler onlarda Allah senden razi olsun.
Ben Internetten cok ariyorum sefaatcilik hakkinda bilgi ama bulamiyorum..bulsamda tam degil.
Mesela ben hala aklimda soru isareti cunku 18 haftalik olu dogan bebebekler sefaatci olurmu diye..bazi kisiler olur diyor bazi kisiler olmaz cunku babak dogdugunda aglamamis falan diye.
o haftadaki bebek zaten canli olsa bile karninda dogan ana kadar dunyaya geldiginde olur cunku cigerleri tam gelismemis oldugundan..
Ama senin o yazilarin beni cok rahatlatti..teselli etti cok sagol..
Bende o yuzden iyice toparlanmaya caliscam ve isimie gucume geri doncem cunku tam bi ay once suyum geldi ve hasta bildirdim sonra birinci ayin 20 dede dogum oldu..Aslinda istesem baya bir uzun zaman rapor alirim ama evde oturmak yada disari cikmak gezmek falan icimden gelmiyor hersey beni boguyor bos geliyor..ise baslarsam belki kafam dagilir.
Neyse canim uzattim iyiki bi sordun nasilsin diye demi..ben tum hikayemi anlattim
Sende yakinda baslicakmisin calismalara insallah gonlune gore olur canim..yuce rabbim hayirlisini versin sana..
Ve tum arkadaslarimin ve senin Mevlid kandilini simdiden kutluyorum insallah hayirlara vesile olur.
kandiliniz müberek olsun arkadaşlar...
başın sağolsun arkadaşım rabbim bir daha yaşatmasın...
benimde doğum nedeni belli değil...
ama benimde ilk önce ne ağrısı olduğunu anlamadığım hafif ağrı oldu sonra da sancı başladı...
benim anladığım kadarıyla o hafif ağrı rahim açıldığı içindi daha sonrada zaten rahim açık olduğu için sancı normal diye düşünüyorum...
ama bende doğuma kadar hiç kanama olmadı az az su gibi akıntım vardı aktığını ve ıslaklığını hissedebiliyordum...
Regrete eğer sakıncası yoksa gittiğin profun adını verebilirmisin...
Arkadaşlar herkese iyi kandiller.Ben 17 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim.Akşam yattım sabah gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım sonra ılık bişey hissetim kanamam olduğunu fark ettim.1 saat içinde doktoruma gittim bu süre içinde sancılarım gelmeye devam etti doktora ulaştığımda beni alttaan kontrol etti ve bebeğin ayağı gelmiş dedi sonrası malum 45 dk içinde doğum yaptım oğlumu kaybettimsonrasında uzun süre çok içim yandı şimdi biraz iyiyim.Sürekli gittiğim dr bana bunun birçok sebepten olabileceğini ilk hamileliklerde bazen rahimin bunu redettiğini bundan sonraki hamileliğimde baştan tutundurucu ilaçlar kullanacağını asprin kullanacağımı falan söledi ben rahim ağzı yetmezliğini bildiğim için rahimağzı yetmezliği olabilirmi dedim olamaz çünkü sen sancıyla geldin rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmaz dedi bebeğe genetik test istermiyim diye sordu bebeğe test yaptırdık genetik olarak hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıktı bebeğim sağlıklıydı.Bütün bu olanlardan sonradoktora inancımı kaybettim herkesin önerdiği bir profösöre gittim bana rahim açıldıktan sonra sancıda olur kanamada olur dedi ben sende yüksek ihtimal rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünüyorum hastaneye gittiğinde doktorun bebeğin kalp atışlarını dinleseydi sana şuan %90 ihtimalle rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyleyebilirdim ama dr bebeğini kontrol etmediği için emin olamıyorum dedi .Ben doktora birsürü soru sordum bana verdiği bazı cevaplar şöyleydi rahim ağzı dikildikten sonra sürekli yatmana gerek yok tutmayacak rahim tutmaz sadece daha dikkatli olmalısın,rahim ağzı alttan dikişle tutmazsa karın içinden bir ameliyatla başka bir dikiş uygulanabiliyomuş,ilk bebekte rahim ağzı yetmezliğinin tespiti şansa bağlıymış ama hamile kalmadan rahim filmi ve 8 nolu hegar bujisi testiyle yüksek oranda tespit edilebilirmiş.Rahim ağzı yetmezliği sorununda dikiş çok yüksek oranda başarı sağlarmış.Uzun zamandır burayı okuyorumm bende öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim Bu mübarek kandil gününde Allah sağlıklı çocuklar nasip etsin hepimize Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın
cevabın için sağol arkadaşım...Tabiki gitmeden önce telefon aç durumunu anlat ben gitmeden önce telofon açtım böleböle bir durumum var dedim ozaman yeni doğum yapmıştım.Sekreterine durumumu anlattım doktor telefonla beni kendisi aradı dururumu dinledi şimdi gelmeyin önce regl olun sonra görym sizi dedi bu beni etkiledi çünkü randevu verip para alıp sonra bide regl ol gel diiyebilirdi.Gittiğimde çok ilgilendi uzun uzun dinledi çok gelişmiş aletleri var.Ama kimseye kefil olmamak lazım benim bebek için gittiğim doktorada tavsiyeyle gittim böle çok bilgili havalarında benim profösörden öğrendiğim kadarıyla bana sölediği çoğu bilgi yanlış.Kusura bakma okadar doluyumki.Doktor Prof doktor Kılıç Aydınlı ben özeline gittim normalde cerrahpaşada görevli ama orda hasta bakıyomu bilmiyorum Yeri Ntaşında
Regrete arkadaşım, çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Benim de bir 8 haftalık düşük, bir 29. haftada 4cm açıkla 35 haftaya kadar yatarak taşıdığım ardından normal hayatıma dönüp 38. haftada dünyaya getirdiğim bir oğlum var. Benim 29. haftada sancılarım olmuştu. Ayrıca çok erik yediğim için ishal olmuştum. O hormonla doğumu başlatan hormon meğer aynıymış. Ama tedavi sonucu şükür zamanında doğum yaptım. 3. sünde 18 Haziran 2010'da 24+3 'de kanamayla gittim.Ağrım sızı şeklindeydi. 2 gün sonra kanamam durunca çıkardı doktor. Ardından o gece hafif ağrım oldu. Tuvalette suyum geldi aşırı şekilde. Ambulansla hastaneye gittik. Tüm tedaviye rağmen 2 gün sonra 22 haziran'da 25. haftalık oğlumu doğum yaptım. Doğum öncesi biraz sancım oldu çok değildi ama endol veriliyordu. Doğumumda 10-15 dakikada oldu. 800 gram doğdu oğlum. Sonuç şu: Sanırım dediğin gibi açılma esnasında ağrı oluyor. Edamecrin'de söylemişti ağrısızına pek rastlamadım diye. Benim de oğumdan birkaç ay sonra bujilerle ölçtü. Rahimağzı yetmezliği teşhisi koydu...
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel de Seda Saya^n'ın programına çıkmıştı sanatçıların erken doğumlarını değerlendirmişti.
cevabın için sağol arkadaşım...
cerrahpaşa ve çapa tıp fakültesinin hocaları hakkında genelde hep olumlu şeyler duydum...
ama ben anadolu yakasında dr arıyorum ve burdakilerde bize baya uzak...
ben araştırmalarımı yapıyorum en son yol güzargahına göre eşim karar verecek...
hakkımızda hayırlısı olsun...
evet canım genelde ismi çok duyulan bir dr
Özel fulyaJinemed Hastanesindeymiş...
orasıda beşiktaşta...
Teşekkür ederim tek inancım isteğim Allah kimseye bunu yaşatmasın isteyen herkese sağlıklı doğacak bebekler nasip etsin.Oğluşunu öpüyorum
Teşekkür ederim tek inancım isteğim Allah kimseye bunu yaşatmasın isteyen herkese sağlıklı doğacak bebekler nasip etsin.Oğluşunu öpüyorum
Canımben ramazanda Nihat Hatipoğlu'nu dinlemiştim. Anne karnındaki bebekler de şefaatçi olacak. Göbek kordonuyla çekip anne babasını cennete alacak demişti. Gerçekten ben de çok zor günler geçirmiştim. Bak ne diyeceğim. Peygamberimiz bile evlat acısı yaşamış hem de (sanırım) 4 tane ve o da ağlamış. Ağlamak bence de günah değil. İsyan etmeden, sabırlı karşılamak önemli olan. O yazı beni de rahatlatmıştı. Biliyorsun benim bebeğim 4 gün yaşadı yoğun bakımda. Ben onun acı çektiğini düşünüp çok üzülmüştüm. Bu yazıyı okuyunca biraz rahatlamıştım. Manevi değerler bizleri ayakta tutuyoksa işin içinden çıkamıyorsun. Ben çalışıyorum,öğretmenim. Bugün 2. dönem başladı. Okul biraz zihnimi dağıtıyor. Bir oğlum daha var onunla da ilgelenince daha iyi oluyor ama tekrar bebek düşünününce tekrar yoğun düşüncelere daldım. Sen de iyice toparlan. Daha sonra denersin. Yaşın kaç? Ben 34 yaşındayım. İnşallah teşhisin tam konulur da sen de daha rahat bir hamilelik geçirirsin canım...
kızlar bana yardımcı olurmusunuz ben 26 haftalık kızımı erken doğumla kaybettim kızım 5 dün yaşadı benden kan geldi acile gittim o zamana kadar sancım yoktu utrasyonda suyum azaldığını söylediler sonra sancıyla doğum yaptım ben rahim ağzı yetmezliği varmıdır tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim şuan yine hamileyim 8 haftalık bana yol gösterirseniz sevinirm allah kimseye evlat acısı yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?