Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İnşallah her şey gönlüne göre olur canım. Bu enfeksiyon idrar yolu enfeksiyonu mu? Hamileyken çok daha sıkoluyormuş. Tamamen idrarı boşaltılamıyormuş bebek büyüdükçe. Kalan idrar da enfeksiyon yapıyormuş. Bunun için de çok su içmek lazımmış. Bir de önceki sayfalarda elma sirkeli suyla temizlenmeyi ve numis med denilen bir ürünü tavsiye etmişlerdi. Bende de enfeksiyon vardı doğumda.İnşallah artık bu tip şeyler yaşamayız.

Canım çok kritik haftalardasın boş ver ev dağınık kalsın. Elbet eşin de bir gün bu dağınıklıktan rahatsız olup toplar herhalde. Hiçbir şey sen ve evladından önemli değil. En az bir 28'i atlat hele. Boş ver gerisini canım. Annen de gelince rahatlarsın inşallah. Aman annen de yokken kalkıp da bir şeyler yapayım deme gözünü seveyim...

sağol canım dileklerin için oğlumda böyle bişey hiç yaşamamıştım ve hiçte duymamıştım bunda duydum ve öğrendim ....hayırlısı artık bilmiyorum gün doldurmaya çalışıyorum sanırım sen şuan hamile değilsin ne düşünüyosun kalmayı istiyomusun eğeer değilsen bence önce doktora git sonra karar ver ....

Evet, hamile değilim. Sanırım bu ay düşüneceğiz. Doktora sık sık gidiyoruz. Bana da bu hamileliğimde serklaj yapılacak. 7,5 ay geçti doğumdan sonra. Bir sürü tahlil yapıldı, film çekildi. İnşallah her şey iyi olur.

Arkadaşlar, hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez doktor rapor veriyor mu? Yoksa serklajı mı bekliyor? Serklaja kadar da yatmak gerekiyor mu? Cevaplarsanız sevinirim.

ah canım eşine desen belkim okadar düzensiz olmaz ben öyle yapmıştım sagolsun dedigimi yaptı eger yapmazsada beni çagır geliyim böyle böyle yapıyım ona
şükür kavuşturana bebem hep aklım sendeydi inan kız uykuya hasret daha çok klıcaksın haberin ola arkadaşımında ikizleri vardı ban bir gün dediki sevtun vallahi ban bir yatak bir yastık versinler bir hafta yatmazsam namerdim dedi görünen köy klavuz istemez bebem garibim çok eziyet çekti olsun be o güzel eziyetten bir limimde ben alsam ne güzel olurduinan uykusuzluga razıyım zaten uykuylada aram yok olsa yok demem yani okadar zorki elinden yavrularının gitmesi ah diyorum yavrum dursaydı diyorum bazen bugün teyzemin kızını aradım kızının sesi bir güzel geliyodu inan okadar zor tuttumki kendimi anneme zor verdim cebi allahım dedim benimkide dursaydı 23 şubatta dogucaktı annem dedi ne oldu dedim anne benimki dursaydı bak bende sevicektim diye dizlerinde çok agladım ana yüregi garibimde dayanamadı oda çok agladı yavrum takdiri ilahi ne yapalım dedi teselli etti beni bu acı nasıl geçer bilmiyorum vallahi37 haftalıkken biliyorum dogumu ben maşallah burdaki arkadaşlar bekliyo dogum yapıcam diye allahım rahat hayırlı dogumlar nasip etsin kızlar bu yazımı okursanız ne olur benim yerimede öpün koklayın çok istiyorum bu istegi sancı çekerkende beni anın olurmu
canım bendede olmuştu doktor o dedigin vajinal şeyi o kozmetige giriyo sakın kullanma dedi vallahı ben attım onuları ben sirke kullandım mantara birebir inanın geçiyo bir maşafa tasa bir ölçek sirke koyup orayı yıkayın çok rahat ediceksiniz test edip onaylandı
ah canım ne demişler babanın cigeri bir yanar annenin cigeri 1000 yanar bizlerde öyleyiz onlar anca hamilelige vesile oluyolar bizse ürkek ceylan gibi taşıyoruz inan bana bebegimde 9 kilo verdim birde inanmazsınız belkim hep saglıklı ot türü şey yedim bebegime bir şey olucak diye ödüm kopuyodu ah yavrum annecin kokunu özledi varlıgını çok özledi helede mercimek paşam diye sana seslenmeni özledi anacıgını neden bırakıp gittim paşam benim
işşallah birlikte hamile kalırızda güzel haberlerimizi paylaşırız bebem
Sevtun'um sen nasılsın? Annenleri yolcu ettin mi? Evde annenler varken de bebek işleri de zor olmuştur...
canım benim ev bitmedi annemdeyim halen bebek işide yok gibi birşey neden dersen bir kere vesile oldum bu ay daha yok ablamlar memeleketten geldi bugün selavatladık artık evime geçince vesile olucaz işşallah bir seferde gelmiştir gene mercimegim ama umudum yok canım ya nerde bende o şans ben 7 senede bir hamile kalıyorum geçen ablama gittim kaynanası yüzüme kaldırdı kızım sen 7 senede bir hamile kalıyosun bak buda öyle olur dedi onların orda biri varmış onu anlattı kadına rengimi belli etmedim ama çok bozuldum otobüste eve gelenekadar çok agladım allahım dedim ne olur banada 3 bebegimi tez yolla acılarını unutayım keşke millet ellerindekilerin kıymetini bilselere demi ben karar verdim eger hamile kalıyım kimseye demicem ailemde için bundan sonra yoluna tek devam edicem
ah canım eşler aslında bir anlasalar bizim ne çektigimizi nerde ben hakkını yiyemem eşimin şimdi ama geçen çok kötü oldum agladım bana kızdı ne aglıyosun gerimi gelicek yavrumuz dedi teselli etti ama ben bir bagırmışım ona senmi 5 ay karnında taşıdım ben taşıdım sen nerden biliceksin bu acıyı senmi dogum ettim benim yaşadıklarımı anlamzsın sen deyip çok kavga ettim onunla eger bir hamile kalıyım onunla işim biticem köprüden geçene kadar iyi davranmam lazım yoksa mercimegim gelmez sonra emelime kavuşuyum yüzüne balmıcem:)))))evde umrumda degil isterse pislik götürsüm çok titiz insanın ben gerekirse kadın tutarım olur biter yavrumdan önemli degil hiç bir şey

Son düzenleme:
Arkadaşlar, hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez doktor rapor veriyor mu? Yoksa serklajı mı bekliyor? Serklaja kadar da yatmak gerekiyor mu? Cevaplarsanız sevinirim.

canım ben 8 haftadan itibaren rapor almaya başladım, ilk önce 20 günlük yazıyorlar daha önceki düşük öykülerinden bahsediyor, 3 kez aldım serklaja kadar sonra serklajdan sonra 6 şar haftalık yazzdılar doğuma kadar vermiyorlar yani 32. haftaya kadar böyle devam ettik zaten 32. haftaya gelince normal doğum iznini veriyorlar hemen..

merhaba canım, miniklerin iyi olsunlarda onlar tatlı yorgunluklar bizde bak hala bekliyoruz gelsinlerde sevelim diye..zaten son iki aydır vücud ağırlığından ve doğum sitresinden uyku muyku yok gözlerde..

merhaba canım, miniklerin iyi olsunlarda onlar tatlı yorgunluklar bizde bak hala bekliyoruz gelsinlerde sevelim diye..zaten son iki aydır vücud ağırlığından ve doğum sitresinden uyku muyku yok gözlerde..

ah canım maşşallahım var birde bakmışsın doguma gitmişin allahım hayırlı dogumlar nasip etsin güldenazla sana hade bakalım yarışın kim önce dogurucek yarışması
allahım acılarını göstermesin sag saglim dogum yaparsınız işşallah allahım yar ve yardımcınız olsun bebikim

Sağolasın canım. Şu an regliyim. Bu ay deneyeceğiz inşallah. Malum okullar açılıyor. Merak ettim. Geçenkinde korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım. Bakalım bu sefer de olacak mı? Hayırlısı olsun diliyorum.

yok canım idrar yolu değil rahimde enfeksiyonum var sürekli akıntım oluyor geçen ay antibiyotik fitil kullandım akıntım giderek azaldı inşallah tamamen biter drum bana doğumdan sonra sebamed sıvı sabun verdi onu kullandım şimdi de 2-3günde 1 banyodan banyoya kullanıyorum.
buarada ben günlerdir martta düşünüyorum diyorum eşim sanki hiç istemiyor hiç ilgilenmiyor diye dert yanıyorum ya bugün eve geldi hiç plan yapmayalım korunmayı bırakalım olursa olur dedi şok oldum.adetim dün bitmişti oluruna bıraktık nezamn olursa artık anlıycanız bizde başladık bakalım çalışmalara çok heyecanlıyım ve korkuyorumm. fadik başlamışmıydı bizden bekleyen kalmadı sanırım hepimiz başladık galiba inşallah hayırlı güzel haberler alırız

arkadaşlar kandiliniz mubarek olsun Allahım dualarımızı kabul etsin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..

Son düzenleme:

İnşallah canım. Ben dün regl oldum Bu ay deneyeceğiz. Hayırlısı inşallah. Biz de barıştık eşimle ama ben de uzamasın tatsızlık diye barıştım. Bu ay Sevtun da var. Bakalım inşallah biz de burada takip ederiz birbirimizi. Korkuyorum da. Tekrar sil baştan...

Bermel, meleğimin adaşının annesi nasılsın?

Merhaba canim ben iyi olmaya calisiyorum..bu siteden cikmaz oldum hep okuyorum hep okuyorum.
dertlesek konusacak kisiler ariyorum ama sonra vaz geciyorum..sadece okumakla kaliyorum.
Cunku benim sonucum daha belli degil..beklemekdeyim martin dordunde randevum var ve ondan sonra bakcaz ne zamana kontrol edecekler..ilk once rahim filmleri falan cekilcekmis kan testi falan.
Bebegimin otopsi sonucu verilcek..ama kucuk bi ihtimalmis bebekden kaynaklanan bir dusuk diye..cunku bebegin buyumesi falan iyiydi..digeride oyleydi tam minik insanlardi oglum ile kizim.
her seyi belliydi..resimleride var ikisinin ama esim sakladi ben benim ricamla..cunku bakamiyorum dayanamiyorum agliyorum..denedim bakmak icin bir gun ama olmadi yapamadim.kendimi iyice toparladikdan sonra bakcam insallah..cunku Beratimin resmine bakamadan Melegimin resimleri geldi elimize..cok zor gunler yasiyorum.
Canim gecen gunku yazini okudum Fosforunua yazidigin yazilari cok hosuma giti beni cok rahatlatti..o yaziyi sakladim ve burdan tanidikarim var onlarda ayni acilari yasadilar onlara gonderdim..cok sevindiler onlarda Allah senden razi olsun.
Ben Internetten cok ariyorum sefaatcilik hakkinda bilgi ama bulamiyorum..bulsamda tam degil.
Mesela ben hala aklimda soru isareti cunku 18 haftalik olu dogan bebebekler sefaatci olurmu diye..bazi kisiler olur diyor bazi kisiler olmaz cunku babak dogdugunda aglamamis falan diye.
o haftadaki bebek zaten canli olsa bile karninda dogan ana kadar dunyaya geldiginde olur cunku cigerleri tam gelismemis oldugundan..
Ama senin o yazilarin beni cok rahatlatti..teselli etti cok sagol..
Bende o yuzden iyice toparlanmaya caliscam ve isimie gucume geri doncem cunku tam bi ay once suyum geldi ve hasta bildirdim sonra birinci ayin 20 dede dogum oldu..Aslinda istesem baya bir uzun zaman rapor alirim ama evde oturmak yada disari cikmak gezmek falan icimden gelmiyor hersey beni boguyor bos geliyor..ise baslarsam belki kafam dagilir.
Neyse canim uzattim iyiki bi sordun nasilsin diye demi..ben tum hikayemi anlattim

Sende yakinda baslicakmisin calismalara insallah gonlune gore olur canim..yuce rabbim hayirlisini versin sana..

Ve tum arkadaslarimin ve senin Mevlid kandilini simdiden kutluyorum insallah hayirlara vesile olur.

Arkadaşlar herkese iyi kandiller.Ben 17 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim.Akşam yattım sabah gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım sonra ılık bişey hissetim kanamam olduğunu fark ettim.1 saat içinde doktoruma gittim bu süre içinde sancılarım gelmeye devam etti doktora ulaştığımda beni alttaan kontrol etti ve bebeğin ayağı gelmiş dedi sonrası malum 45 dk içinde doğum yaptım oğlumu kaybettim sonrasında uzun süre çok içim yandı şimdi biraz iyiyim.Sürekli gittiğim dr bana bunun birçok sebepten olabileceğini ilk hamileliklerde bazen rahimin bunu redettiğini bundan sonraki hamileliğimde baştan tutundurucu ilaçlar kullanacağını asprin kullanacağımı falan söledi ben rahim ağzı yetmezliğini bildiğim için rahimağzı yetmezliği olabilirmi dedim olamaz çünkü sen sancıyla geldin rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmaz dedi bebeğe genetik test istermiyim diye sordu bebeğe test yaptırdık genetik olarak hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıktı bebeğim sağlıklıydı.Bütün bu olanlardan sonradoktora inancımı kaybettim herkesin önerdiği bir profösöre gittim bana rahim açıldıktan sonra sancıda olur kanamada olur dedi ben sende yüksek ihtimal rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünüyorum hastaneye gittiğinde doktorun bebeğin kalp atışlarını dinleseydi sana şuan %90 ihtimalle rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyleyebilirdim ama dr bebeğini kontrol etmediği için emin olamıyorum dedi .Ben doktora birsürü soru sordum bana verdiği bazı cevaplar şöyleydi rahim ağzı dikildikten sonra sürekli yatmana gerek yok tutmayacak rahim tutmaz sadece daha dikkatli olmalısın,rahim ağzı alttan dikişle tutmazsa karın içinden bir ameliyatla başka bir dikiş uygulanabiliyomuş,ilk bebekte rahim ağzı yetmezliğinin tespiti şansa bağlıymış ama hamile kalmadan rahim filmi ve 8 nolu hegar bujisi testiyle yüksek oranda tespit edilebilirmiş.Rahim ağzı yetmezliği sorununda dikiş çok yüksek oranda başarı sağlarmış.Uzun zamandır burayı okuyorumm bende öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim Bu mübarek kandil gününde Allah sağlıklı çocuklar nasip etsin hepimize Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın

Bermel Allahım sana sabır dayanma gücü versin.Bu acıyı yaşamayan kimse anlayamaz yüreğindeki sızıyı.Hatta aradan bir süre geçtikten sonra senin hala üzülüyo gördüklerinde sende abartıyosun diyen bile çıkabiliyor bunu bana yaptılar.Zaman ve Allaha sığınmak herşeyin ilacı.

geçmiş olsun canım burdaki herkes seni çok iyi anlıyor çünkü hepimiz aynı acıları yaşadık. Allahım dayanma gücü versin. rahim ağzı yetmezliğinde sancı olmadığını biliyorum bende de rahim ağzı yetmezliği var ve hiç sancı yaşamadım rahim ağzının açıldığını farketmedim hatta bebeğim normal doğumla alındı okadar kolay geldiki anlamadım bile. çevrendeki insanların dediklerini hiç önemseme boşver insana acısını bile yaşatmıyorlar çok düşüncesizler heleki en yakınkarı böyle davranınca zor oluyor bana da kayınvalidem 1ay sonra sende çok büyüttün yeter artık üzülme dedi çok gücüme gitti yaşadıklarım onlara göre küçük bişeydi demek ben bir süre kendimi eve kapattım dışarı çıktığımda birini gördüğümde yaşadıklarımı anlatmak acı veriyordu zaten anlamıyorlar bende kimseyle görüşmedim sağolsun burdaki arkadaşlarla yaptığımız paylaşımlarla toparlanabildim 3ay geçti ve ben yeniden başladım. inşallah sende biran önce toparlanırsın acımız hiç geçmiyor ama zamanla hafifliyor Allahım bu acıları bir daha yaşatmasın bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin

Ceylin,ben yaşadığım düşükle ilgili yazdım deteylı olarak ama sorunu görünce tekrar yazmak istedim.Bende 17 haftalık düşük yaptım gece hafif bel ağrılarım ve yumurtalıklarımda ağrı vardı yattım sabah kalktığımda gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım sonra kanamam olduğunu fark ettim.Sacım arada bi gelip gidiyordu 1 1,5 saat içinde hastahaneye gittim doktor çatala aldı bebeğin ayağı gelmiş dedi beni acil yukarı alıp yatıdılar ondan sonra şiddetli sancılarım oldu hastaneye gitmemele doğum yapmam arası 45 dk doktorum rahim etmezliği olsa sancın olmaz dedi ancak ben doğumdan sonra çok kişinin önerdiği bir profösöre gittim.Bana rahim ağzı yetmezliğinde doğum başladıktan sonra sancı da olur kanamada olur ,rahim ağzı yetersizliğinde sancı ve ağrı olmaz diye birşey yok dedi.Ayrıca bebeği kaybettiğimde çıldırmış gibi internete saldırdım burda yaptığım araştırmada çoğu zaman sancısız ve ağrısız olsada ağrı ve sancının olduğu durumlarda vardır denildi.Ve son olarak bu olayı yaşadığımda Prof Teksen Çamlıbel'e mail attım durumumu ağrılarımı bebeğin ayağının çıktığını yazdım bana yazdığı cevapta durumunuzun rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünüyorum dedi.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kaybın için çok üzgünüm yaşamayan anlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…