- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.881
Sağol canım, ne zaman erken doğum yapmıştın? Protein S,C tahlilleri, troid tahlili yaptırdın mı?[/
Erken doğum yapalı iki ay oldu,Troid tahlilim yapıldı temiz çıktı,Bana önceden giitiiğim bir doktor polikistik over var demişti ama bu gittiğim kiloya bağlı kistler var pco yok dedi ayrıca pco lu düşükler ilk 3 ayda olur bu haftaya gelmez dedi.Ben ilk seferde hamile kalmıştım bir anda geldi biranda gitti bebeciğim ,Protein s,c nedir bilmiyorum yardımcı olurmusun?
Canım başın sağolsun, seni erken doğumdan sonra bebeğini kaybeden var mı başlıklı forumdan da takip ediyorum. Allah bu bebeğini (mucizeni) kucağına almayı nasip etsin. Ben şunu anlayamıyorum.Doktorların yapması gereken 26. haftalık bebeğinin doğmasını engellemek değil mi? Suyun da gelmemiş sanırım benim resmen boşaldığı halde iki gün ilaçlarla bekledi. Niye böyle yaptılar? Canım amacım seni üzmek değil sakın yanlış anlama. Doktorlara sitem ediyorum. Ben de bulantılarım bitti rahata erdim derken 25. haftalık erken doğumumla sarsıldım. İnşallah bu hamileliğinde sorun olmaz. Bence doktoruna her muayenede rahimağzı uzunluğunu ölçtür en ufak bir şüphe varsa diktir. Bir de serklaj önlem amaçlı da yapılabiliyor. Olmasa da böyle bir geçmişin olduğu için doktor yapabilir. Ama 14-15. haftaları geçirmeden gerek yok derse bile doktorun başka doktora dadanış. Burada çok doktor ihmali okuduk, çok yüreklerimiz yandı arkadaşım...
Cok tesekkurler canim..insallah atlatacaz bu gunleri..ve gercekden o yazilar beni rahatlatti daha olgun dusunmemi sagladi..aglamak sizlamak tabiki olur dedigin gibi perygamber efendimizde bile aglamis diye..o zaman insan daha cok rahatliyor..
Masallah canim senin oglunda varmis ugrasacak cok seyin var aslinda benimde var ailem buyuk burdayiz hepimiz hergun birine gidebilirim ama canim hic birsey istemiyor.
bi kac hafta sonra ise baslamayi dusunuyorum artik iyi gelir belki,
Benim yasim 29 daha anneligi hic tadamadim malesef ama vardir bundada bir hayir.
Hani o yazida yaziyor ya ser sandigimiz kucuk seylerde olsa vardir onda buyuk bir hayir diye.
Tekrar Allah razi olsun canim..kendine iyi bak yeni egitim doneminde sana basarilar diliyorum ogretmenim
Sağol canım, ne zaman erken doğum yapmıştın? Protein S,C tahlilleri, troid tahlili yaptırdın mı?[/
Erken doğum yapalı iki ay oldu,Troid tahlilim yapıldı temiz çıktı,Bana önceden giitiiğim bir doktor polikistik over var demişti ama bu gittiğim kiloya bağlı kistler var pco yok dedi ayrıca pco lu düşükler ilk 3 ayda olur bu haftaya gelmez dedi.Ben ilk seferde hamile kalmıştım bir anda geldi biranda gitti bebeciğim ,Protein s,c nedir bilmiyorum yardımcı olurmusun?
Canım kan tahlilinde anlaşılıyor. Daha çok erken dönemlerde kayıplara daha çok neden oluyor. Benim tüm hamileliklerimde 7-8. haftalarda lekelenmem olur. Bu yüzden yaptırdı. Kanın pıhtılaşma problemi. Bunun için kanı sulandırıcı aspirin/ bebe aspirini/ coraspin veriyor doktor ben başladım içmeye.
kızlar bana yardımcı olurmusunuz ben 26 haftalık kızımı erken doğumla kaybettim kızım 5 dün yaşadı benden kan geldi acile gittim o zamana kadar sancım yoktu utrasyonda suyum azaldığını söylediler sonra sancıyla doğum yaptım ben rahim ağzı yetmezliği varmıdır tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim şuan yine hamileyim 8 haftalık bana yol gösterirseniz sevinirm allah kimseye evlat acısı yaşatmasın
bu ismide duydum canım peki acaba riskli gebelik doktorumuymuş...Zeynep Kamilde Karsel Figen Ertekin var bir arkadaşımda bu doktora gidiyor özeline gitmiş önce pahalı deilmiş sonra hemen hemen herşeyini zeynep kamilde yaptırmış.
canım şimdi aradım nişantaşındaymış birde artık cerrahpaşada çalışmıyormuş...Benim doktor karşı taraftada hasta görüyor olabilir telefon açıp sor istersen.Umarım enkısa sürede istediğin gibi bir doktor bulabilirsin.Ayrıca bir arkadaşım karşı tarafta Doç dr Tolga ergin'e gidiyor çok memnun ama sanırım biraz pahalıymış arayıp öğrenebilirsin
canım ben zaten zeynep kamile baştan berli sıcak bakıyorum...Fadikçiğim canım arkadaşım, sgk olayından dolayı Orada istediğin gibi doktor bulamasan bile bence Zeynep Kamil'e de git, polikliniğe de olabilir. En azından elinin altında olmuş olur. Bir de araştırdığın doktorlardan da görüşebilirsin ama çok yatmak gerekirse Sgk'lı bir yer olmazsa zorlanabilirsin. Bence Zeynep Kamil çok kötü değil. Doktorlar azarlamıyor hastayı yalnızca çok samimiyet göstermiyor, resmi davranıyor canım. Aklının bir köşesinde bulundurmanı tavsiye ederim...
Zeynep Kamilde Karsel Figen Ertekin var bir arkadaşımda bu doktora gidiyor özeline gitmiş önce pahalı deilmiş sonra hemen hemen herşeyini zeynep kamilde yaptırmış.
merhabalar herkese, ysmn senin ve bebişlerinin iyi olmasına sevindim.
yaren ve güldenaz canım sizleirnde güzel haberlerinizi bekliyorum.
herkesin mubarek mevlid kandili kutlu olsun.rabbim dualarımzıı kabul etsin.
kızlar bana yardımcı olurmusunuz ben 26 haftalık kızımı erken doğumla kaybettim kızım 5 dün yaşadı benden kan geldi acile gittim o zamana kadar sancım yoktu utrasyonda suyum azaldığını söylediler sonra sancıyla doğum yaptım ben rahim ağzı yetmezliği varmıdır tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim şuan yine hamileyim 8 haftalık bana yol gösterirseniz sevinirm allah kimseye evlat acısı yaşatmasın
bu ismide duydum canım peki acaba riskli gebelik doktorumuymuş...
zeynep kamilde çok fazka dr var ve bu dr ların hangisinin ilgi alanı riskli gebelik belli değil..
az önce hastaneye tel açtım bir görevli yaklaşık 10 tane bu konuda uzman var dedi ama isim veremezmiş...
4 kaybım olduğunu söyleyince peki sen kimi duydun diye sordu...
bende zeki beyle mehmet beyin adını verdim evet onlar bu konuda uzman dr lar dedi...
ve önerdi...
başkada isim vermedi...
bu drlarada gideirm ama muyeneyerleri biraz bize ters düşüyor...
eşim acil birşey olunca iyi olmaz dedi...
ama yinede düşeneceğim tabi...
canım Karsel Figen Ertekin hanfendinin riskli gebelik dr u olup olmadığını öğrenebilirsen çok sevinirim...
belki arkadaşın biliyordur...
canım şimdi aradım nişantaşındaymış birde artık cerrahpaşada çalışmıyormuş...
birde bu tarafta hisar hastanesinde çarşamba perşembe günleri geliyormuş...
ama hastaneyi aradım muayene ücreti çok fazla değil ama sgk anşalmaları yok...
canım ben zaten zeynep kamile baştan berli sıcak bakıyorum...
ama ben özel yerine gidersem daha iyi ilgilenirler diye uğraştım...
ben zeynep kamilde daha önce muyenede oldum polikiliniğide biliyorum...
şimdi görevliyede sordum muyeneleri asistan yapıyormuş anlamadığı birşey olusa uzmana danışıyormuş...
mesala ben çapa tıp fakültesinde hep polikiliniğe gitim ilgileride iyi ama asstan dr lar bakıyor...
hamileyken uzak olduğu için gidememiştim ama doğumdan sonra gidip danıştım...
senin için biz herşeyi yapmışız keşke hamileyken gelseydin dediler...
daha önce sana bütün testleri yamış olduğumuzdan şuan yapacak birşey yok hamile kalınca gel dediler...
yani muyene bile etmediler...
evet canım sen de söyledin ama karsel hanımın ilgi alanı riskli gebelikmi acaba onu merak ettim...Sana dediğim arkadaşın doktoruydu Karsel Hanım, bir de Oya Hanım demişti arkadaşım Zeki Bey'in dışında. Bu arada Güldenaz iki gece suni sancı çekmiş hastanede 2 binin üzerindeydi hesap demişti. Ben Hatay'da 4 gece yattım 320 tl ödedim. Keşke yaşasaydı hiç sorun değil. Ama 3 ay yatsaydım nasıl öderdik bilmiyorum... Zeynep Kamil'e hiç ücret ödememiştik. Ha bu arada bebek yoğun bakımda 4 gün yattı devlet yoğun bakımdan ücret almıyormuş, tedarikli olalım diye sormuştum hiç ödeme yapmadık bu yüzden.
aflı
bu ismide duydum canım peki acaba riskli gebelik doktorumuymuş...
zeynep kamilde çok fazka dr var ve bu dr ların hangisinin ilgi alanı riskli gebelik belli değil..
az önce hastaneye tel açtım bir görevli yaklaşık 10 tane bu konuda uzman var dedi ama isim veremezmiş...
4 kaybım olduğunu söyleyince peki sen kimi duydun diye sordu...
bende zeki beyle mehmet beyin adını verdim evet onlar bu konuda uzman dr lar dedi...
ve önerdi...
başkada isim vermedi...
bu drlarada gideirm ama muyeneyerleri biraz bize ters düşüyor...
eşim acil birşey olunca iyi olmaz dedi...
ama yinede düşeneceğim tabi...
canım Karsel Figen Ertekin hanfendinin riskli gebelik dr u olup olmadığını öğrenebilirsen çok sevinirim...
belki arkadaşın biliyordur...
canım şimdi aradım nişantaşındaymış birde artık cerrahpaşada çalışmıyormuş...
birde bu tarafta hisar hastanesinde çarşamba perşembe günleri geliyormuş...
ama hastaneyi aradım muayene ücreti çok fazla değil ama sgk anşalmaları yok...
canım ben zaten zeynep kamile baştan berli sıcak bakıyorum...
ama ben özel yerine gidersem daha iyi ilgilenirler diye uğraştım...
ben zeynep kamilde daha önce muyenede oldum polikiliniğide biliyorum...
şimdi görevliyede sordum muyeneleri asistan yapıyormuş anlamadığı birşey olusa uzmana danışıyormuş...
mesala ben çapa tıp fakültesinde hep polikiliniğe gitim ilgileride iyi ama asstan dr lar bakıyor...
hamileyken uzak olduğu için gidememiştim ama doğumdan sonra gidip danıştım...
senin için biz herşeyi yapmışız keşke hamileyken gelseydin dediler...
daha önce sana bütün testleri yamış olduğumuzdan şuan yapacak birşey yok hamile kalınca gel dediler...
yani muyene bile etmediler...
evet canım sen de söyledin ama karsel hanımın ilgi alanı riskli gebelikmi acaba onu merak ettim...
şimdi sekreterle görüştüm riskli gebelikte bakıyormuş ama perinotonoji uzmanı değilmiş.
oya isminde çok dr var canım...arkadaşın soyismini hatırlamamıştı...
canım istanbulda en beyenmediğin küçük bir hastanenin geceliği 150 tl civarında...
oda zaten bizim gibi hastalardan anlmazlar...
sgk anlaşması olmayan yerler daha pahalı geceliği 1000 tl olanda var...
10 gün yatsam batarız...
tabi bu hastanelerin yenidoğan bakımlarıda çok pahalı...
bu yüzden ben zeynep kamile hep sıcak bakıyorum...
çünkü hem sgk geçiyor hemde bu konuda deneyimli bir hastane...
Ya canım bişey söliycem bu paralar çok fena çok haklısın. Bebek yoğun bakımla ilgili şöYLE bişey öğrendim doğum yapıldığı zaman bebeğin yoğun bakıma girmesi gerekiyorsa devlet özel hastanede de olsa devlet hastanesinde de olsa karşılıyormuş.Yeni yasalarda Allah düşürmesin ama Yetişkin insan içinde durum aynıymış eğer ölüm riski olan bir olayla ssk anlaşması olmayan birr özele bile gitsen müdahale yapılmak zorundaymışşdevlet karşılıyormuşş.
canım bendede olmuştu doktor o dedigin vajinal şeyi o kozmetige giriyo sakın kullanma dedi vallahı ben attım onuları ben sirke kullandım mantara birebir inanın geçiyo bir maşafa tasa bir ölçek sirke koyup orayı yıkayın çok rahat ediceksiniz test edip onaylandı
Canım elma sirkesi mi? Bir de 1 ölçek dediğin ne kadar? Sirkenin kapağı mı? Yarım çay bardağı mı? Bir de yıkadıktan sonra durulama suyu da kullanılıyor mu? Kullanılmıyorsa yanma olmuyor mu? Çok sordum kusura bakma canım.
canım farketmiyo elme olsun üzün olsun ölçekte dedigim şey sirkenin kapagı varya onunla ölç koy canım ben önce yıkıyorum sonra sirkeyle yıkıyorum sonrada kurulanıyorum anladın sen onuvajinal jeller kozmetige girdigi için kullanma ben okadar para verdim daha beter oldum pamuklu çamaşır kullan ütüle ben hem 90 yıkıyorum hemde ütü yapıyorum melet genede oluyo ama sirkeyle yıkadıgımda geçiyo az yanıyo tabe ama acıdıcak kadar degil bu mantar
kaşınma çok temiz titiz insanlarad oluyomuş aynen benim gib
not sirke bu arada nazara karşı çok iyi evimi haftada bir kesin kirkeyle toz ve silerim haberi olmayanlara duyurulur ben çıkıyorum namaz kılmam lazın allahıma emanet olun bizim hatunlar galiba dogurmamışişşallah güzel haberlerini tez zamanda alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?