- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.901
# tatlişoğlum
# Regrete
# nurten34
hayırlı kandiller canlarben kaçtım
rabbim gönlünüzden ne geçiriyosanız tez zamanda nasip eder ,işşallah
kılıç hocayı bende çok duydum dalında uzmanmış...aflı
karsel figen ertekin'e giden arkadaşım doktorunu çok övüyor ama riskli gebelik için uzman mı bilmiyorum.Kılıç aydınlı için fikrim çok bilgili bir doktor cevapları çok net.Benden başka ona giden başka arkadaşlarım var çok memnunlar.Hisar hosptl da hasta görüyosa kafandaki soruların giderilmesi için bir iki kez gidersin sonra sgk la anlaşmalı biyere geçersin.Benim bağkurum var bende hamileyken çok masraflı olmasın diye sgk la anlaşmalı Hizmet Hastanesine gittim hiç memnun kalmadım doktor bilgili ilgili duruyodu ama sonradan anladım içi boş ayrıca insanın sinirini hoplatan sekreterde cabası ah ah.Şimdi kendime doğum için sağlık sigortası yaptırdım o kadar yıprattiki beni doktor hastane şimdi bu sigortayla istediğim heryerde doğum yapıcam.Ama tabi herşey masraf insanı yoruyoo zor çok zor
bende bu ölüm riskli hasta olayını duymuştum...Ya canım bişey söliycem bu paralar çok fena çok haklısın. Bebek yoğun bakımla ilgili şöYLE bişey öğrendim doğum yapıldığı zaman bebeğin yoğun bakıma girmesi gerekiyorsa devlet özel hastanede de olsa devlet hastanesinde de olsa karşılıyormuş.Yeni yasalarda Allah düşürmesin ama Yetişkin insan içinde durum aynıymış eğer ölüm riski olan bir olayla ssk anlaşması olmayan birr özele bile gitsen müdahale yapılmak zorundaymışşdevlet karşılıyormuşş.
hım ben özelde yaptığını anlamamıştım canım....Evet Fadik, ben 25. haftalık bebeğimi özelde yaptım ve 1 lira ödemedim yoğun bakım için. Devlet karşılıyor dediler.
Bu arada adetimin 4. günü. Biraz önce doktoru aradım. Önceden bebek düşündüğün ay adetliyken gel. Demişti yarın gel dedi. Bbeb aspirinine ve folikasite devam dedi. Bakalım ne diyecek yarın?
# tatlişoğlum
# Regrete
# nurten34
hayırlı kandiller canlarben kaçtım
rabbim gönlünüzden ne geçiriyosanız tez zamanda nasip eder ,işşallah
kılıç hocayı bende çok duydum dalında uzmanmış...
benim gayretim hamile kalınca ilerdede devamlı gidebileceğim bir dr bulmak...
ama bulamassam da dediğin gibi şimdilik iyi bir dr muyene olabilirim...
bende bu ölüm riskli hasta olayını duymuştum...
mantık olarak bebek için yoğun bakımda aynı şey....
ama etrefımda hiç böyle şeyle karşılaşmadım...
özel hastanelerin acil polikiliklerde ücretsizmiş galiba...
ama her hastane uymuyor uyan hastanelerde başka şeylerden para koparma derdinde...
geçenlerde eşimin yeğeni rahtsızlandı acile özel bir hastaneye götürdü...
bu hastanenin sgk lı muayene ücreti 25 tl....
neyse acil olduğu için muyeneye para almamışlar tedavi olarakta sadece bir ağrı kesici vurup eve göndermişler...
bu ağrı kesici iççinde 28 tl almışlar...
ne demek istediğimi anladın değilmi...
birde geçenlerde başka bir hastane hakkında böyle birşey duydum...
normalde zaten çok pahalı bir hastaneydi birisi acile oraya gitmiş kan tahlili şuyu buyu 1.500 tl masraf çıkarmışlar...
anlayacağın özellerrede pek güven olmuyor...
ama bu kanunlar tam otururda herkes uygulamaya kalkarsa çok çok iyi olacak...
hım ben özelde yaptığını anlamamıştım canım....
benim bu konuda pek haberim yokta o zman millet neden harıl harıl hangi hastanede küvez parası ne kadar diye araştırma yapıyor...
ya haberleri yok yada daha önce dediğim gibi bunu her hastane uygulamıyor...
dr randevun iyi geçer inş...
gelince yaz canım...
slm kızlar hepinizin kandili mübarek olsun ve sevgililer günüde kutlu olsun bu yıl sevgililer gününü yatarak geçiriyoruz olsun kızım sağlıklı doğsunda gerçi çok bişey yapmıyoruz ama öylesine işte...bebek isteyen ve düşünen arkadaşalrda inş sağlıklı bir gebelik geçirirler artık burası sayesinde daha bilinçlisiniz doktorlarıda iyi seçersiniz..hepimizin hakkında hayırlısı olsun bizde bugün şükür 33. haftaya girdik her geçen bi gün benim için büyük önem taşıyor cumartesi tekrar kontrolüm var inş bi kaç haft adaha böyle devam ederiz....bugün bizlerde bol bol dua edin arkadaşlar buna çok ihtiyacımız var hepimiz birbirimize edelim inş kabul olur...
kılıç hocayı bende çok duydum dalında uzmanmış...
benim gayretim hamile kalınca ilerdede devamlı gidebileceğim bir dr bulmak...
ama bulamassam da dediğin gibi şimdilik iyi bir dr muyene olabilirim...
bende bu ölüm riskli hasta olayını duymuştum...
mantık olarak bebek için yoğun bakımda aynı şey....
ama etrefımda hiç böyle şeyle karşılaşmadım...
özel hastanelerin acil polikiliklerde ücretsizmiş galiba...
ama her hastane uymuyor uyan hastanelerde başka şeylerden para koparma derdinde...
geçenlerde eşimin yeğeni rahtsızlandı acile özel bir hastaneye götürdü...
bu hastanenin sgk lı muayene ücreti 25 tl....
neyse acil olduğu için muyeneye para almamışlar tedavi olarakta sadece bir ağrı kesici vurup eve göndermişler...
bu ağrı kesici iççinde 28 tl almışlar...
ne demek istediğimi anladın değilmi...
birde geçenlerde başka bir hastane hakkında böyle birşey duydum...
normalde zaten çok pahalı bir hastaneydi birisi acile oraya gitmiş kan tahlili şuyu buyu 1.500 tl masraf çıkarmışlar...
anlayacağın özellerrede pek güven olmuyor...
ama bu kanunlar tam otururda herkes uygulamaya kalkarsa çok çok iyi olacak...
hım ben özelde yaptığını anlamamıştım canım....
benim bu konuda pek haberim yokta o zman millet neden harıl harıl hangi hastanede küvez parası ne kadar diye araştırma yapıyor...
ya haberleri yok yada daha önce dediğim gibi bunu her hastane uygulamıyor...
dr randevun iyi geçer inş...
gelince yaz canım...
Evet Fadik, ben 25. haftalık bebeğimi özelde yaptım ve 1 lira ödemedim yoğun bakım için. Devlet karşılıyor dediler.
Bu arada adetimin 4. günü. Biraz önce doktoru aradım. Önceden bebek düşündüğün ay adetliyken gel. Demişti yarın gel dedi. Bbeb aspirinine ve folikasite devam dedi. Bakalım ne diyecek yarın?
hayırlı olsun canım...arkadaşlar bugun klomene başladım bakalım bu ay hamile kalabilcekmiyim düzensiz adet görüyorum pko var ama bu ay 4 gün önceden geldi cok sevindim.güzel mübarek kandil gününde allahım her isteyeni sevindirsin...
anladım canım...Canım evet ben burada özel hastaneye gidiyorum hala aynı hastaneye ve doktora gidiyorum. Dediğim gibi bebek yoğun bakım ücretsiz. Biz hiç para ödemedik dedim ya sorduk tedbirimizi alalım diye. Ama devlet karşılıyor dediler. Niye fiyatlardan bahsettiler ben de anlamış değilim.Ben sadece 320 lira benim hastanede kaldığım gecelerin parasını ödemiştim o kadar...
anladım canım...Bebek yoğun bakım konusunu yine araştırdım.Özel hastanede olsa devlet karşılıyormuş.Allah düşürmesin kullanmak nasip olmasın
hadi bakalım hayırlı haberlerle gelirsin inşallah doktordan gelince yaz
merhaba kızlar herkese iyi kandiller diliyorum, bu mübarek gecede herkesin duası, dilekleri kabul olsun..
bende bugün doktora gittim bebişim iyi şimdilik çok şükür biraz suyunda azalma varmış ama tehlikeli değil henüz dedi, perşembe tekrar gidicem o zamana kadar bir doğum belirtim olmazsa doğum için bir uyarı vericem diyor veya hemen hastaneye yönlendiririm dedi sezeryan için..yani perşembeye kadar inşallah kendisi gelir bebişim yoksa müdahele edip doğum başlatılacak..
güldenaz bugün girmemiş doğuma mı gitti acaba? benim de sabaha karı birkaçkez hafif sancım oldu kasıklarımdan belime doğru ama sonra geçti tamamen..
merhaba kızlar herkese iyi kandiller diliyorum, bu mübarek gecede herkesin duası, dilekleri kabul olsun..
bende bugün doktora gittim bebişim iyi şimdilik çok şükür biraz suyunda azalma varmış ama tehlikeli değil henüz dedi, perşembe tekrar gidicem o zamana kadar bir doğum belirtim olmazsa doğum için bir uyarı vericem diyor veya hemen hastaneye yönlendiririm dedi sezeryan için..yani perşembeye kadar inşallah kendisi gelir bebişim yoksa müdahele edip doğum başlatılacak..
güldenaz bugün girmemiş doğuma mı gitti acaba? benim de sabaha karı birkaçkez hafif sancım oldu kasıklarımdan belime doğru ama sonra geçti tamamen..
merhaba arkadaslar bende 1 aylık hamıleyım.martın sonu gibi rahim agzına dikiş atılacak.korkularım var.dikilip yınede düşük yapanlar varmıdır ki.
tuğbacım korkma dikiş atıldıktan 2 gun sonra normal hayatına donebiliyorsun bile ama sen yine de en az 1 hafta dinlen dikişten sonra,bana doktorum surekli yatmanın bir faydası yok dedi.dikişten sonra enfeksiyona cok dikkat etmen gerekir.bana doktorum aylık bir iğne verdi.burada bazı arkadaslarım surekli yatıyorlar doktorları oyle soylemiş.herkesin durumu farklı tabi.özellikle coğul gebeliklerde risk daha fazla.dikişin başarısı çok büyük.inşallah ALLAHIN izniyle sen de atlatacaksın başaracaksın.
Biz de sizi merakla bekliyoruz. İnşallah güzel haberlerinizi alırız. Sancın yoğunlaşmadan bizi hastaneye gitmeden haberdar et sana dua edelim arkadaşım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?