Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cevap verdıgın ıcın öncelikle teşekkür ederim. banada doktorum igne verdı onu hergun yaptırıcam amelıyata kadar.umarım hersey yolunda gıder

cnm o pregesteron düşük tehlikesine karşı onun ben şimdi progesteronun hapını kullanıyorum.benim dediğim iğne dikişten sonra bebeğin kesesinde enfeksiyon oluşmasın diye aylık bir iğne verdi penisilin.tedbir amaclı.bu iğneyi sadece ayda 1 kez olacaksın dedi.

hımm yanlıs anlamısım. pregesteron ignesını kullandım ılk hamılelıgımde bı faydası olamadı malesef umarımmm sana olur. bana başka bı ıgne verdı doktorum

hımm yanlıs anlamısım. pregesteron ignesını kullandım ılk hamılelıgımde bı faydası olamadı malesef umarımmm sana olur. bana başka bı ıgne verdı doktorum

cnm bana faydası oldu şuan 17 haftalık hamileyim.başka iğne vermiş olsa bile içeriği aynı yani içinde pregesteron hormonu var iğnelerin isimleri değişik olabilir.

canım seninde kandilin mübarek olsun öncelikle allahım kucagına almayı nasip etsin sendede serklaj uygulandımı ve benim merak ettiğim serklaj varkende bebek büyüdükçe aşagı baskı yapıomu?

evet canım bendede serklaj var 29.haftada yapıldı ama sonrasında enfeksiyon falan oldu..bebeğin baskısını pek hissetmiyorum geneelde yatıyorum....

merhaba arkadaslar bende 1 aylık hamıleyım.martın sonu gibi rahim agzına dikiş atılacak.korkularım var.dikilip yınede düşük yapanlar varmıdır ki.
hoşgeldin arkadaşım....
dikişin karını gören çok arkadaş oldu...
inş sende sağlıcakla bebişini kucaklarsın..

her gün kullandığına göre kan sulandırıcıdır...
pregesteron iğnesi hergün olmuyor diye biliyorum...

kızlar mrb nasılsınız,,
size bi haberim var. Ben hamileyim. 8 haftalık. önceden belliydi ama kalp atışını duymadan kimseye söylemedik. Daha annemler bile bilmiyor. Bugün kalp atışını duydum çok şükür.

merhaba arkadaslar bende 1 aylık hamıleyım.martın sonu gibi rahim agzına dikiş atılacak.korkularım var.dikilip yınede düşük yapanlar varmıdır ki.

Canım öncelikle hayırlı olsun. Allah dokuz ay sonunda sağ salim dünyaya getirmeyi nasip etsin. Doktorun dikiş atma kararını niye verdi? Tedbir amaçlı mı? Önceki öykünden dolayı mı?

Çok sevindim canım ne güzel yavaş yavaş hamile haberleri almaya başladık. Allah tamamına erdirsin. İsteyen herkese nasip etsin...

maşallah canım...
inan o kadar çok sevindimki....
seni daha önce yazdıklarından da tanıyorum ve bu bebeği uzun zaman beklediğini biliyorum...
çok şükür vakti zamanı gelmiş...
rabbim sağlıcakla kucaklamanıda nasip etsin...

Kızlar doktordan geldim. Kafam çok karışık. Bugün adetimin 4. günü. Doktor klomen verdi çabuk hamilelik olsun diye. Aslında ben çabuk hamile kalıyorum. Hamile kalınca da crinone jel verdi vajinal.

Bir de kafamı karıştıran şu oldu: Histeroskopiden sonra bujiyle ölçüm yaptığını ve önceden sezeryan doğum yapmış biri olarak rahmimin çok geniş olduğunu( bu arada 25. haftalık olan 800 gramdı onu küçük diye pek dikkate almadı sanırım) bir dahaki hamilelikte serklaj yapılması gerektiğini söylemişti. Bugün ise rahimağzı yetmezliği teşhisi gerektirecek bir durumumun olmadığını söyledi. Zaten dünyada da yavaş yavaş terk edilen bir yöntem deyince ben de bunun üzerine bu forumdan bahsettim. Benzer durumda olup tedbir amaçlı da olsa yapılan birçok arkadaşımın bebeklerini kucağına aldığını söyledim. Hatta Tatlişoğlumun 29. haftada yapıldığını bile söyledim. Muayene esnasında gebelik öykülerimin hepsini anlattım. Doktor dedi ki yapıldıktan sonra da enfeksiyon riskinden dolayı bebek kayıpları yaşıyoruz dedi.Hatta kendisinin daha önceden bu ameliyatı 12. haftasında bir hastasına yaptığını ama enfeksiyondan dolayı bebeği kaybettiklerini söyledi. Ben de kaçıncı hafta diye sordum 2. haftada dedi. Acaba yalnızca bir kere mi yapmış bu işlemi yoksa bir kere mi başarısız olmuş onu da sormak aklıma gelmedi. Rapor işini sordum hamileliğin gidişatına göre bakarız sen her an rapor alacakmış gibi okul işlerinde temkinli ol dedi.

Bir de o zaman benim bebeğimi kaybetme nedenim idrar yolu enfeksiyonu muydu? dedim ona da net bir şey demedi. 2. gebeliğimde ishal olmuştum. Doğum hormonuyla o hormon aynıymış. Ben o zaman enfeksiyondan mı kaybetmiştim acaba dedim. Pazartesi günü banyo yapmadan gel kültür alalım dedi.
Onu enfeksiyon için mi stedi anlamadım.

Tek sevindiğim nokta, vücudum hamileliğe hazırmış, kist falan yokmuş. Kızlar ben Hatay'dayım ve ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumu da seviyordum ama bugünkü görüşmem hiç beklediğim gibi gitmedi. Rahimağzı yetmezliği değilse neydi? Şimdi bu ay hamile kalmak istiyorum başka başka yerlere gidip de yeniden vajinal muayenelerle uğraşmak istemiyorum.Kafam çooooooooook karışık. Sıkıntıdan ağlıyorum....

Edamecrin'in dediği gibi sil baştan. Şu an o şarkıyı dinleyeceğim ...

Gücün var mı sevgilim
Derin sularda inci tanesi aramaya
Cesaretin kaldıysa
Hala benle aşktan konuşmaya
Söyle canım sevgilim
Hayat bize oyun oynuyor olabilir mi
Yorgun gibi bir halin var
Duyguların karışık olabilir mi

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak
Sil baştan sevmek gerek bazen
Herşeyi unutmak

Sanki bugün son günmüş gibi
Dolu dolu yaşamak istiyorum ben
Her ne çıkarsa yoluma
Selam verip yürümek istiyorum ben

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak
Sil baştan sevmek gerek bazen
Her şeyi unutmak

Edamecrin'in dediği gibi sil baştan. Şu an o şarkıyı dinleyeceğim ...

canım dur hemen stres yapma...
benim bu topikten ve yaşadıklarımızdan anladığım tek birşey var kaybedilen bebeklerin kayıp nedeni net bilinmiyor...
çünkü olmuş bitmiş bir olayın nedenini bulmak çok zor...
senin ilk doğumundada açıklık olmuştu ve tedaviyle durdurulmuştu...
bundan da sende rahim ağzı yetmezliği olabileceğini çıkarabiliriz...
tamam enfeksiyon riski var ama bununda önlemi alınıyor...

canım bence sen şimdi sakin ol bunları şuan düşünmenin çok anlamı yok...
hamile kaldığındaki takibin daha önemli...o zamn ne yapılacağı daha iyi belli olur...
şuan senin için hamile kalmana mani olmadığına göre çalışmalara başlayabilirsin...
hatayda zor olur biliyorum ama mecburda kalırsan başka dr ararsın...

canım ben de senin haberini bekliyordum geldin demek.sanırım biraz kafan karışmış. vücudunun hamileliğe hazır olmasına sevindim ama çabuk hamile kalabiliyorsan neden klomen verdi ki ben daha öncekinde kullanmıştım kist yapmıştı. şimdiki doktorum pko olmasına rağmen vermdi bir süre kendi haline bırakalım 2-3ay içinde olmazsa ozamn müdahale ederiz dedi. dikiş için olan korkunu da anlayabiliyorum bende bir problem olmasa bile yaptırmayı düşünüyorum ki doktorum da önceki kaybımdan dolayı kesin önlem amaçlı yapacağız dedi ve enfeksiyona çok dikkat edeceğiz dedi beni çok rahatlattı. seni anlayabiliyorum çok zor bi durum ama bence sen karar vermelisin burda da bir çok arkadaşımızın kayıplarından sonra önlem amaçlı serklajları yapıldı ve başarılı oldular doktorundan memnunsan değiştirmek istemiyorsan belki korkularını endişelerini serklajı istediğini anlatırsan yapar belki yanlış hatırlamıyorsam sevtunda dikilemesini istemişti ama doktoru gerek yok diyip dikmemişti.
belki aynı olmaz doktorun haklıdır başka bir sebepten kaybetmiş olabilirsin ama bu riski göze alabilecekmisin bir de doktorunun açıklamaları anladığım kadarıyla seni tatmin etmemiş kafanda soru işaretleri olmasın hamileyken doktor aramak daha zor oluyor hele ki bizim durumumuzda

Kızlar bu klomeni ne zaman kullanacağımı unuttum. Şimdi baktım. 2x 1 yazmış. internette baktım yumurtlama problemi olanlar için diyor. Ben erken doğumumdaki hamileliğimde ve öncekilerde çabuk hamile kalmıştım. 24 aralık 2009 da adet olmuştu. 30 Aralık'ta spiralimi çıkartmıştım. 24 Ocak'ta adet olmamıştım bir daha. Zaten bir sürü ilaç kullanacağız hamilelikte. Kullanmasam mı acaba? Bir de benim 8. hafta gibi lekelenmelerim başlıyor. Doktor bebeğin oluştuğu haftalar onlar dedi. Ne yapmalıyım bilmiyorum inanın...

ayyyy maşallah çok sevindim canım harika bir haber Allah'ım kucağına almayı nasip etsin. serklaj yapılacakmı. ayyy hadi kızlar sıra bizde sevtun,fadik,chnb,ceylinirem çok heyecanlandım bakalım samyeliden sonra kimin haberini alacağız

canım ben dr un işine karışmayayım dedim ama sana bu ilaç çok gereksiz...
maşallah hemen hamile kalabiliyormuşsun da...
hem kalmassanda birşey olmaz biraz denemiş olursunuz...
klomen kulandığın zaman yumurta takibine gidecekmisin...
gitmeyeceksen boşver kullanma dr a da birşey deme...
ama gideceksen dr unu ara önceden kullanmak istemediğini söyle...
dr lar herşeyi kendi kafamızdan karar vermeyi pek sevmiyorlar...

canımbu arada yanlış anlamadıysam 1 günde 2 tane klomen yazmış...
ama kaç gün kullanılacağınıda bilmek lazım...

bende çok sevindim...
topiğimizin yeni hamilelere ihtiyacı var...
samyeli26 arkadaşımız hamileliği çok iyi oldu inş sağlıcakla kucaklar...

evet sıra bizde rabbim çok bekletmeden gönderir inş...
ben daha adet olmadım adetten sonrada eğer bir mani olmassa korunmayacağım...
bakalım hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…