Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım neden aglıyosunki bak doktorundanda memnunmuşsun gel bakıyım şefkatli kollarıma senüzülme o jeli ben oglumda kullandım rahim agzını kapatıyomuş birde 220 mg progestoron hapı kullandım ilaçları bıraktırdı bana 1 ay geçmeden bebebim beni bırakıp gitti şimdide panik atagım arttı çok kötüyüm 2 gündür bir sıkıntı bir korku bir heyecan bir çarpıntım varki sormayın allahım düşmanımın başına bile vermesin ne yapacagımı inanın şaşırdım çok aglıyorum ne yiyorum ne uyuyabiliyorum ne olucak bu benim halim allah aşkına bir akıl verin
allahım analı babalı büyütsün işşallah canım işşallah bunun acısını göstermez yaradanımdarısı bizim başımıza işşallah
işşallah canım kalırsın inanın burda biri hamile kalsın çok seviniyorum ben hamile kalmış gibi birininde bebegine bir şey olsun çok üzülüyorum aglıyorum çünkü hepimizde aynı acıları yaşıyoruz işşallah bu ay boş çıkarmaz yaradan seni yollar mercimegini
yaren bende de hala doğum belirtisi yok.bu gün 39+0 oldum .oğlumu 39+3 de doğurmuştum. benimde randevum yarın bakalım doktorum ne diyecek.
kız önceden korkuyodunuz amanın bebege bir şey olucak diye şimdide kerataların keyfi gelmiyoki dogum edesiniz hay allah
teşekkür ederim canım sanada ahyırlı kandiller....duaların içinde amin....

Amin canım teşekkür ederim
canlarım tekrardan geçmiş kandiliniz mubarek olsun bakıyorumda dogurmamış bizim hatunlar kız dogum yapında sevtun kulunuz şuracıkta halay çeksin hade bakalım ilk dogum yapana benden bir demet çiçek

Çok şaşkınım Tuba... Bilmiyorum niye verdi ama kullanmayacağım herhalde en azından bu ay. Tıp Fakültesine mi gidip danışsam acaba? Orada riskli gebelik uzmanı var mıdır? Ya da 12. haftaya gelince mi başka doktorlara danışsam? Bir de burada TıpFakültesi'nde bebek yoğun bakım ünütesi yok. Bir de daha önceden bir doktor daha önceki hamileliklerinde problem yaşayanların tekrar hamile kaldıklarında problem olma olasılığı diğer hamilelere göre daha fazla demişti. Küçük bir şehirde olmak çok zor. Tubacozar da Burdur'da. O da benim gibi zorlanıyordu. Edirne'de olsaydım keşke...

# chnb
# tatlişoğlum
# eylem59
# aşk sarhoşu olmak istiyor
canlarım nasılsınız beni sorarsanız gene çok kötüyüm tam diyorum hastalıgıma sen beni halt edemiceksin bu kerez ben seni yenicem diyorum ama olmuyo beynime bir söz geçse
ancak rabbime sıguınıyorum birde namaz tespihlerle geçiyo zamanın allahım diyorum bir şeye sevindir beni ne olur moralim yüksek oldugunda iyiyim kafayı bir şeye takıyım üzülüyüm sil baştan oluyo
klomenin içinde 10 tane var bebem degilmi adetinin 5 günü kullanıyosun sabah bir akşam bir ben öyle kullanmıştım haberin ola

canım gözün aydın inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebişini..darısı tüm isteyen arkadaşlarımızın başına..

sağol canım. aminn.. evet uzun zamandır bekliyordum tabbim inşallah bu bebeği kucağıma almayı nasip eder. martın 25 inde serklaj olacak.

Bilmiyorum canım yumurta takibine gidecek miyim? Şimdi aradım sekreteri çıktı. Sordum doktor muayenedeymiş. Pazartesi kültür alacağını demişti yumurta takibi falan demedi. Telefon ettiğimde
de önce sekreteri soruyor. Şimdi de öyle yaptı? Ne zaman kullanayım dedim doktora sordu mu bilmiyorum yarın dedi. Yumurta takibi yapılacak mı dedi. Doktor söylerdi o zaman dedi. Pazartesi sorarsın dedi. Çok yoğunlar sabah telefonları yoğunluğundan bahsediyordu sekreter. Kullanayım mı klomeni?

canım benim şimdi çokta takılma bunlara yavaş yavaş araştır mutlaka dr bulursun danışacağın,klomen sana bağlı ama bence bu ay kendin bi dene..küçük yer zor ama gerekirse çevre illere bakarsın bende istanbula gidiyorum mesela.rahatla biraz çok panik olmuşsun canım stres yapma oldumu

tatlım kusura bakma ama merak ettim biz seninle aynı dönemlerde kaybetmiştik adet olmadım demişsin kaçıncıyı olacaksın benim ikinci yeni bitti doktorum korunmayı bırakabilirsin bir engel yok dediği için bıraktık ama üçüncüyü de görsemiydim erkenmi daha diye düşünmeden edemiyorum gerçi bi anlamı yok artık olursa yapacak bişey yok

Canım benim, sen ne hoş bir insansın. Yazdıklarınla beni bu halimle gülümsettin ya helal olsun sana canım benim... Allah hep yüzünü güldürsün senin de inşallah...

bence benim fikrim bu ay kullanma kendin dene kolay kalabiliyorsun olmazsa öbür aya başlarsın hem denedim olmadı dersin pazartesi gittiğinde de daha detaylı bilgi alırsın kafandaki soru işaretlerinide giderir belki. ayrıca ben hala anlamadım pko ve başka bir sorunda yoksa neden klomen verdi ki.
ayrıca şimdi hamile kalmadan başka doktorda arayabilirsin kendi doktorunu sevsen bile elinin altında güvenebileceğin başka bir doktorun olması iyi olur fadikde çok araştırdı sanırım onlardan birini seçecek sende bi problem olduğunda danışabileceğin fikrini alabileceğin bi doktor bul bence
ayrıca bukadar da stres yapma zaten stresli bir hamilelik yaşayacağız bukadar erken başlama inşallah herşey yolunda gidecek

Canım benim, sen ne hoş bir insansın. Yazdıklarınla beni bu halimle gülümsettin ya helal olsun sana canım benim... Allah hep yüzünü güldürsün senin de inşallah...

seni gülümsetdiysem ne mutlu bana amin canım benim hayat inanın hiç üzülmeye deymez ama hatay şartları insanı çok zorluyo hem bedenen hem ruhem aynı benim gibi ben artık mutlu olmak istiyorum yaradanım biliya allahım tez zamanda gönderir işşallah yavrunu sana umutlarını boşa çıkarmaz işşallah canım ben burda nasılsam normal hayattada öyleyim inan palavra degil içimde dışımda bir benim ama şu hastalık benim bir yakamdan düşce daha ne isterim bugün eşime dedim gen geldi benimkiler dedim adam dediki ne yapıcam ben senle anlamadım gitti dedi önceden hayat doluydun şimdi o sevtunuma ne oldu dedi allahım diyorum bir umut yeşert bedenimdeki mutlu olayım sevindir şu garibi
ya Rabbim Bir tohum koy bedenime!

Ama o insan Senin de sevdiğin olsun.

Ve bana öyle bir yavru bağışla ki;

O yavrunun kalbi Seninle yanan bir mabed olsun.

Beni öyle bir melekle buluştur ki

Benden önce,

Onunla buluşmuş olan Sen olasın.

Onunla el ele tutuştuğumuzda,

İkimizin elinin üzerinde Sen olasın…!!!

yavruma öyle gözler ver ki;

Ben o gözlerden Sana bakayım.

Bana öyle bir tohum ver ki

gözleri,Cennete açılan iki pencere olsun.

Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki;

Kılavuzumuz Sen olasın. AMİN

Sağol canım, daha farklı bir konuşma içeriği bekliyordum doktordan mutlaka önlem amaçlı da olsa yapmalıyız, hamile olduğunda hemen dinlenmelisin gibi... Bir de serklajın ne kadar çok işe yaradığına burada okuduklarımdan sonra kanaat getirmiştim. Serklajla ilgili düşünceleri de beni şaşırttı. Haklısın panik olmamalıyım ama süreç çok yaklaştığı için panikledim birden...

# tuubaaoz+
# chnb
# eylem59

canlarım ben çıkıyorum namaz kılmam lazım allahıma emanet olun hayırlı ve mutlu güzel bir gün diliyorum hepinize

Amin..... Allah'ım evlat sevgisini tüm isteyenler gibi sana da nasip etsin. İnan bunu o güzel kalbinle çooooooooooooooooook hak ediyorsun...

canım benim sen neden üzgünsün bakiyim morarilini yüksek tutman lazım. üzülürsen bebişin sana kızar seni bekletir yoksa, üzülmeyeceksin ki hemen gelsin... inşallah bu defa biz galip çıkacağız yeneceğiz bu sorunu hıh rahim ağzı yetmezliğide neymiş diyip gülüp geçeceğiz başaracağız bak arkadaşlarımız ne güzel haberler veriyor samyelinin hamileliği beni çok mutlu etti.inşallah bizlere de sıra gelecek.. Allahım dualarını kabul eder inşallah

Doğru diyorsun canım, kullanmam herhalde. Doktor konusuna gelince etrafımda hiç benim tarzımda hamilelik geçirmiş kimsem yok burada büyük şehirden arkadaşlar doktor konusunda birbirlerine daha fazla yardımcı olabiliyorlar. Malesef küçük şehirlerde oturanlar o kadar şanslı değil. Ama bir alternatif düşünmeliyim herhalde. Doktorum sanırım serklaj konusunda pek tecrübeli değil. Ben yaptırmak istiyorum. Ama ne olursa olsun yeni hamilelik olursa mutlaka rahimağzı uzunluğunu her kontrolde ölçtüreceğim.

chnb canım doktorunu tanıyor ve memnunsan güvenmekten başka çaren yok o dediğin ilacı ben hiç bilmiyorum kullanmadımda bilgisi olan arkadaşlar yadrımcı olacaktır.benim son gittiğim doktorda serklajı önermedi.her doktor farklı işte bende şaşırıyorum inan sen sıkma canını....

# tuubaaoz+
# chnb
# eylem59

canlarım ben çıkıyorum namaz kılmam lazım allahıma emanet olun hayırlı ve mutlu güzel bir gün diliyorum hepinize
canım allah kabul etsin güle güle,ne güzel bir dua etmişsin inşallah dualarımız kabul olur..kendini bırakma herşey güzel olucak..

canım dr ları anlamak mümkün değil benimki tecrübeli ama yapmıyor bekletiyor yatırıyor anlamadım gitti..sen kendince önlemleri alırsın gene dr una sürekli sorular sorarsın bilinçlisin sen zaten dr tehlike görürse riske atmaz eminim.benide 18 inde çağırmıştı ama gitmesem çorludaki dr ölçtürsem diyorum rahim ağzımı olmazmı?28.haftamda celeston için gitsem nolur?

hu hu ben geldim arkadaşlar nasılsınız benim internetimde sorun vardı giremedim.ama buralar baya hareketlenmiş.
fusbor a çok üzüldüm gerçekten hayırlısı olsun ne diyim dicem sözüm yok

ee dikişler alınmış doğumlar bekleniyormuş aman aman

samyeli hamile kalmış maşallah

chnb ehliyet almış hayırlı olsun

beni merak edenler olmuş.biz çok şükür iyiyiz arada dikişlerde acı hissediyorum ama önemsememye çalışıyorum.bende sizleri çok merak ettim.

adını sayamadığım bir çok arkadaş gelmiş hoşgelmişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…