- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.941
canım neden aglıyosunki bak doktorundanda memnunmuşsun gel bakıyım şefkatli kollarıma senKızlar doktordan geldim. Kafam çok karışık. Bugün adetimin 4. günü. Doktor klomen verdi çabuk hamilelik olsun diye. Aslında ben çabuk hamile kalıyorum. Hamile kalınca da crinone jel verdi vajinal.
Bir de kafamı karıştıran şu oldu: Histeroskopiden sonra bujiyle ölçüm yaptığını ve önceden sezeryan doğum yapmış biri olarak rahmimin çok geniş olduğunu( bu arada 25. haftalık olan 800 gramdı onu küçük diye pek dikkate almadı sanırım) bir dahaki hamilelikte serklaj yapılması gerektiğini söylemişti. Bugün ise rahimağzı yetmezliği teşhisi gerektirecek bir durumumun olmadığını söyledi. Zaten dünyada da yavaş yavaş terk edilen bir yöntem deyince ben de bunun üzerine bu forumdan bahsettim. Benzer durumda olup tedbir amaçlı da olsa yapılan birçok arkadaşımın bebeklerini kucağına aldığını söyledim. Hatta Tatlişoğlumun 29. haftada yapıldığını bile söyledim. Muayene esnasında gebelik öykülerimin hepsini anlattım. Doktor dedi ki yapıldıktan sonra da enfeksiyon riskinden dolayı bebek kayıpları yaşıyoruz dedi.Hatta kendisinin daha önceden bu ameliyatı 12. haftasında bir hastasına yaptığını ama enfeksiyondan dolayı bebeği kaybettiklerini söyledi. Ben de kaçıncı hafta diye sordum 2. haftada dedi. Acaba yalnızca bir kere mi yapmış bu işlemi yoksa bir kere mi başarısız olmuş onu da sormak aklıma gelmedi. Rapor işini sordum hamileliğin gidişatına göre bakarız sen her an rapor alacakmış gibi okul işlerinde temkinli ol dedi.
Bir de o zaman benim bebeğimi kaybetme nedenim idrar yolu enfeksiyonu muydu? dedim ona da net bir şey demedi. 2. gebeliğimde ishal olmuştum. Doğum hormonuyla o hormon aynıymış. Ben o zaman enfeksiyondan mı kaybetmiştim acaba dedim. Pazartesi günü banyo yapmadan gel kültür alalım dedi.
Onu enfeksiyon için mi stedi anlamadım.
Tek sevindiğim nokta, vücudum hamileliğe hazırmış, kist falan yokmuş. Kızlar ben Hatay'dayım ve ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumu da seviyordum ama bugünkü görüşmem hiç beklediğim gibi gitmedi. Rahimağzı yetmezliği değilse neydi? Şimdi bu ay hamile kalmak istiyorum başka başka yerlere gidip de yeniden vajinal muayenelerle uğraşmak istemiyorum.Kafam çooooooooook karışık. Sıkıntıdan ağlıyorum....
allahım analı babalı büyütsün işşallah canım işşallah bunun acısını göstermez yaradanımkızlar mrb nasılsınız,,
size bi haberim var. Ben hamileyim. 8 haftalık. önceden belliydi ama kalp atışını duymadan kimseye söylemedik. Daha annemler bile bilmiyor. Bugün kalp atışını duydum çok şükür.
işşallah canım kalırsın inanın burda biri hamile kalsın çok seviniyorum ben hamile kalmış gibi birininde bebegine bir şey olsun çok üzülüyorum aglıyorum çünkü hepimizde aynı acıları yaşıyoruz işşallah bu ay boş çıkarmaz yaradan seni yollar mercimeginiarkadaşlar bugun klomene başladım bakalım bu ay hamile kalabilcekmiyim düzensiz adet görüyorum pko var ama bu ay 4 gün önceden geldi cok sevindim.güzel mübarek kandil gününde allahım her isteyeni sevindirsin...
kız önceden korkuyodunuz amanın bebege bir şey olucak diye şimdide kerataların keyfi gelmiyoki dogum edesiniz hay allahyaren bende de hala doğum belirtisi yok.bu gün 39+0 oldum .oğlumu 39+3 de doğurmuştum. benimde randevum yarın bakalım doktorum ne diyecek.
teşekkür ederim canım sanada ahyırlı kandiller....duaların içinde amin....
canlarım tekrardan geçmiş kandiliniz mubarek olsun bakıyorumda dogurmamış bizim hatunlarAmin canım teşekkür ederim