Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım önce hamile kalmalıyım haklısın. Klomen konusunda; ben çabuk hamile kalıyorum bu sefer de hemen olur mu bilmem ama sanırım bu ay kullanmayacağım. Beni üzen şu oldu: Daha önceden doktorum bujilerle ölçtüğünü ve genişilik olduğunu bir dahakine serklaj yapacağız söylemişti. Bugünse serklajın olumsuzluklarından bahsetmesi ve benim doğum nedenimin rahim ağzı yetmezliği olmayabileceğini söylemesi benim kafamı karıştırdı. "SİL BAŞTAN" oldu her şey benim için. Ben burada okuduklarımdan, doktorun önceki söylediklerinden ve doğum öykülerimden teşhisimin rahim ağzı yetmezliği olduğuna karar vermiştim. Artık bugün nedenin o olmadığını söyleyince şok yaşadım neydi o zaman bilmiyorum. Bu da beni çıkmaza sürükledi. Ben o zaman neye karşı önlem alacağım diye düşündüm birden. Ama dediğin gibi önce hamile olmaya bakmalıyım.

samyeli, gözün aydın canım, allah tamamına erdirip kucağına almayı nasib etsin.
yarencim inşallah hayırlısıyla bebeğini kucaklamanı diliyorum canım.
eylemcim sen nasılsın, herşey yolunda inşallah.
chnb , şimdiden germe kendini canım.

bu arada ben bugün çok korktum kızlar, sağlık ocağına ilacımı yazdırmaya gitmiştim, çıkışta ayağım kaydı ve düştüm, allahtan yumuşak bir düşüş oldu annem yanımdaydı.dizlerim yere geldi. ama bebeğe birşey olacak diye çok korktum.neyseki ucuz atlattık.ama korkusu yetti bana. galiba dışarı çıkmaya çıkmaya yürümeyi de unutmuşum..

geçmiş olsun nuraycım,bişey olmasa bile korkusu yeter dediğin gibi allah korumuş canım,dikkatli ol nolur annenin koluna gir dışarda.az kaldı senin hayırlısıyla..ben iyi diyim iyi oluyum bari yatıyorum işte napıyım canım günler geçmek bilmiyor sanki

Geçmiş olsun canım. Aman dikkat birkaç hafta daha...

canım ben 3. adetimi bekliyorum...doğum yapalıda 3.5 ay oldu....
adettin gelip bitmesiylede 4 ay olur...
canım muayene oldun ve sorun yoksa bu ay başlamakta iyi yaptın...
benim bu kadar beklememin sebebi sadece kendimi yeni hazır hissettim.....
yoksa belkide bu ay bile deneyebilirdim...
canım bu arada biliyorsun ben daha dr a bile gitmedim...
sadece doğumdan sonra çapaya polikiliniğe gitmiştim...
benim orda dosyam var ameliyatımı ve testlerimi orda olmuştum...
ordaki dr lar dosyyama bakıp neden hamile iken gelmedin dediler ve daha önce herşeyim yapıldığı için artık sana yapılacak birşey yok 3 ay korun hamile kalınca gel sıkı takipte olacaksın dediler...
bende şimdilik bebek düşünmediğim için özel dr a da gitmedim...
rabbim nasip ederse bu ay gidiceğim...
eyer bir mani yoksada denemeye başlarım...
hakkımızda hayırlısı olsun canım....

hoşgeldin canım...iyi olmana çok sevindim...

allah yardımcın olsun arakdaşım....
peki suyun azalması için bir çare yok mu acaba...

çok geçmiş olsun nuraycım...
allah (cc) bebeğini korusun...

Teşekkür ederim okuduktan hatırladım bunu düşükten sonra araştırdım gittiğim doktorada sordum bende bunlardan olabilir mi diye baştan olamaz dedi ama ben yinede bu testleri yaptırmak istiyorum yüzüme bakıp mı anladı :) yok diyor.Rahim filmi çekildikten sonra kontrole gidicem ve bu konuyu tekrar sorucam.Ayrıntılı bilgiler için çok çok teşekkür ederim

pıhtılaşma bozuklukları genelde erken zamanda bebek kayıplarına yol açıyor...
ve genelde ya bebeğin kalbi hiç atmıyor yada sonradan duruyor...
çok sık rastlanamsada ilerki yani doğuma yakın zamanlardada kalbi durabiliyor...
yani erken doğuma pek neden değil...
dr bu yüzden sende yok demiş galiba...
ama bu sorunun sende olup olmaması tabiki ancak testlerle anlaşılır...
eğer dr unu razı edersen tabiki yaptırmak bir avantaj...
bu topikta hem rahim ağzı yetmezliği hemde pıhtılaşma sorunları olan arkadaşlarda var...

canım ilaç kullanılması doktordan doktora degişiyo galiba:44::44::44:sana bir şey deyimmi inanmazsın bu yazdıklarının aynısını yaşadım ben mikrop doktora ne dediysem yapmadı dikmedi yok enfeksiyon kaparmışımda bebegi kaybedermişim ben o dokrora gittim ama 3 kere kanamalarım oldu acile gittim altan muayene ettiler yok rahimin boyu iyi açıklık yok diye herseferinde geri yolladılar sevindim hep bu durucak diye sadece düşük riski var yat dinlen denildi normalmiş bu aylarda kan gelmesi 4 aylıkken son kanamamı yaşadım hastaneye gittim baktı hem altan hem üsten bebegim için okadar üzülmüştümki doktor ultrosondan gösterdi yüregime bir su serpildi oglum dedim sakın beni bırakma okadar agladımki doktor merak etti sordu neden aglıyosun dedi bende dedim dile kola 19 sene sonra normal yolla kavuştum bebegime dedim hak verdi eve geldim seviniyorum hep yattım çok çabaladım hiç iş yapmadım onun hayatına zarar gelmesin diye çok çırpındım inanmazsınız yatak odası oturma odam oldu eşim televizyonu bilgisayarı yatak odasına koydu sırf bebegim rahat eysin diye size bir şey deyim gülün normalde yataga yatarsınız ben buyuna degil enine yattım hep eşim garip eşim boyu 1 8 5 yatagın boyu a 1 50 hesap edin artık ne kadarı dışarı çıkmış yatarken neden öyle oldu yatakla banyonun boyu kısalsın diye öteki türlü çok dolanıyoduk hep benden ayrı yattı aramıza yastık koyduki aman uykuda çarnıma çarpar diye geceleri levebaya kalktıgımda başlardım canım mercimegin işi var kalk diye sırf o kaldırırdıki elleriyle ben zorlanmıyım diye yavaş yavaş kaldırırdı birlikte giderdik beni beklerdi aman düşmeyim diye işlere bile geldi gitti bazen gitmedi kendisinin işiydi garibimi arayodum canım karnım çok acıktı diye ya işi bırakıyodu yada doyuruğp gidiyodu ailem yok burda benim hepsi memlekette bir ablam var burda onundaşansa yeni bebegi oldu kaynanalı yerde öyle hemen çıkamıyo du o kadar çabaladıkki yavruma çok çırpındım çok çabaladım ama olmadı sen okadar güzel beni anlatmışsınki inan diyorum rabbim diyorum benim bebegim senden oldu sana geri geldi ama doktor hataysıysa allah onu bildigi gibi yapsın ogün kanamam olupta hastaneye gittigimde eşim ah garip eşim çok yalvardı dedi ne olur eşim çok kötü parası neyse vericam gel dedi ama gelmadi eger gelseydi bir umut kurtulabilirdi oglum okadar kızgınımki kendime o doktora allahım elime bir verseler inanın buna hiç vicdan azabı çekmezdim onu öldürüken sabah ban serklaj yapılıcaktı hem doktorlar geceki nöbetçiler hemde sabahki profösörler çok kızdı dedi sen bu hastaya neden müdahale etmedin dedi okadar korktuki profösörlerden hemen eşimi yolladı git serklaj ipini alda dikelim diye nasıl sevindi dedim allahım bebegim benimle gitmicek ama ne çare eşim gitti peşinden benim yavrum geldi kaynanam dedi aydın bey ne olur keşke dikseydiniz okadar gelin dedi dedi 10 senelik olmuyodu yazık degilmi ona dedi adam tereyagı gibi üste çıktı ben biliyorum o rahimimi dikmedigi için öldü mercimegim kendimde çok hata buluyorum keşke okadar diretmeme diktiremedim benim eşimin hatası okadr dedim başka doktora gidelim diye okadar inandırdıki aydın mikrobu eşimde enfeksiyon kapar bebegimiz ölür diye diktirmedi sen dedi doktordan daha iyisinimi biliyosun dedi çok agladım dayanamadı eşim tamam dedi tam başka doktordan randevu aldık nasip olmadı yavruma gitmeye kaybettim
canım bujilerle banada bakıldı sakın diktirmemezlik yapma allah rızası için allah aşkına muhamet aşkına dayanılmaz bir acı bu biliyosun sende bak ne güzel kolayda hamile kalıyosun benim kalmam şansa kalmış artıgın nasip diktirmemezlik yapma sakın yoksa oruya gelirim döverim seni he ahanda büle hiç erinmem haberin olsun
benim düştügüm hataya ne olur düşme bugün rüya gördüm sabaha karşı hayrolsun rüyanda yemyeşil bir yere gitmişiz okadr güzel bir yerki çocuklar oynuyo piknik yeri gibi sanki diyorum sesli allahım ne olurdu ilk yavrum bu yavrumda dursaydı bende getiridim keşke bir öpüp bir koklayabilseydim sevinseydim deyip deyip durdum sonra bembeyez serviz tabaklarına trabzon ekmegi gibi ekmek koymuşlar sözde parayla satılıyomuş okadr güzeldiki ekmeklerin görünüşleri sormayn ne demek bilemicem tam rüyayya dogru gidiyodum eşim sesledi miktrop ne olucek dedim ne kaldırıyosun diye kızdımdedi geç kalıcam rüyanın dedi tekrarını beni yolla yat öyle görürüsün dedi hade dedi 9 tatinesine yetişirsin dedi mikrop ne olcek kız çok bozuldum he:84::84::84::84:
canım çok geçmiş olsun bebem allahım korumuş dikkat et kız mercimeke
bu günlerde geçicek bakta gör mükafatını alıcaksın işşallah

canım sonuçların işşallah temiz çıkar allahım yardım etsin hamilelierin hepsi 40 haftaları görürü işşallah kızlar gene tık yok dogum olmamış sanırsam nirdesiniz merak ettim eh

kızlar yazdıklarımda bir hata olmuş malesef kusura bakmayın biraz zor olucek okurken 19 sen degil 10 senedir evliyim imla hatası yapmazdım emme oldu bir kere eşim kafamı karıştırdı ne olcek kahvaltı hazırladım yazdıklarıma hep dikka ederdim düzeltirdim başından kalkınca olan oldu ah bu eşler yokmu bunlara ahanda büle büle yapıcen

sevtun allah iyiliğin versin sabah sabah beni hem hüzünlendirdin hemde güldürdün valla.canım geçmişi boşver artık geleceğe bak inş artık daha tecrübelisin bundan sonra neyin ne olduğunu biliyosun.enfeksiyon bende oldu biliyosunuz ama şükür antibiyotikle atlattım.güvenli bir doktor bulmak çok önemlii hepimiz hakkında hayırlısı olsun kızlar burda birbirimizi bir tek bizler anluyoruz ....

canım benim doktorum dediki, sema sana dikiş atacağım ama rahimağzı boyun 2cm. in altına inmeden heyet raporu veremem dedi, ama benim mutlaka heyet raporu almam şart. üniversite hastaneleri heyet raporu verir mi? kolaylıkla alabilirmiyim, yada devlet hastanesinden?

sağol canım, şimdi rapor için doktor arıyorum... onu halletmem lazım...

amin canım amin seni güldürdüysem ne mutlu ban sen beni keyfim yerindeyken gürücen vallahi adamın gözünden yaş getiririm gülmekten maşşallah canım bak ne güzel yata yata bütütüyosun eşim derdiki bebegime yatarken yata yata karpuzda büyür derdi hep seninkide o hesap kız sana zahmet şu karpuzundan bir dilim arılız işşallah allahım sag saglim dogumlar nasip etsin canım benim az kaldı mükafatın çok büyük sonun ferahlık olcek ben buna inanıyorum sancı çekerken bizleride unutma olurmu ben hamileyken hep hayal ederdim yavrum kime benzicek diye az kaldı şubatın 23 ne anne olucaktım onada kafam biraz bozuk yavrumun acısı halen içimde bende arkadailar gibi günsayodum güldenaz ve o diger arkadaş gibi kusura bakmayasın kafam yerinde degil aklıma gelmedi ismin kafayı yiyorum herhal tek istedigim saglıklı saatli bir evlat hayırlısından dünyalar işte ozaman benim olur derimki burda işşallah ilk kızlar başardım hamileyim deyip benimle sevinirsiniz bir kupa ozaman birgünde yaradan nasip etmiş dogum etmişim sag saglim ozaman dünyanın en güzel kupasını alıcam elimeallahım kimseye evlat acısı göstermesin evlat hasretiyle yananlarada allahım tez zamanda nasip etsin işşallah FOSBOR nasıl oldu acaba hiç girmedi rabbim sabır versin inanın duyduktan berri aklım hep onda keşke evini bilsemde destek versem manevi destek okadar aranıyoki canım kardeşim sakın üzülme sen biraz sabret daYAN RABBİM BİZİ SINIYO BAK YARADANDA GELDİ YARADANA GİTTİ BEN HEP AGLADIGIMDA HEP KENDİME KIZIYORUM DİYORUMKİ YARADAN VERİRKEN SEVİNİYOSUNDA NEDEN YARADAN ALIRKEN ÜZÜLÜYOSUN BU SENİN BENİM HEPİMİZİN İMTİHANI VALLAHİ ELİMDEN BİR ŞEY GELSEYDİ AMA GELMİYOKİ ALLAHIM YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM BENİM

CANIM SENİN DOKTOR 2 KAYIBIN OLDUGUNU BİLİYO KESİN RAPOR VERİR VERMEZSE ANLAT DOKTORA OLMADI SİGORTADA HALLET İŞİNİ DERİM BEN PARAD LAZIM AMA YAVRUNDAN ÖNEMLİ DEGİLYA DEMİ BAK SENDE BENİM GİBİ 2 TANE KAYIP YAŞADIN İNAN OKUYUNCA HAMİLE OLDUGUNU SEVİNÇTEN HERKEZE DEDİM SANKİ SENİ TANIYOLARMIŞ GİBİ İNAN DEDİGİM İNSANLAR ÇOK DUA ETTİLER DARISI SANA DEDİLER KENDİM HAMİLE KALMIŞ GİBİ SEVİNDİM İNAN BUNA

KIZ BU HATUNLAR DOGURMADILAR HE BENMİ GİDİP DOGRUTSAM HATUNLARI

canım üniv den biraz zor olurda devlette kolay oluyor benim tanımda erken doğum tehtidi,habitüel abortus yazıyor.bi dr bul devlette özel muayenehanesi varsa bi oraya git anlat durumunu sonra hastaneye çağırır seni o bi kağıt yazcak sağlık kurul odasına gitçen ordan 2 hekim adı daha aççaklar zati kendi dr imzalayınca onlar sorun çıkarmıyo imzalıyo kurul odasına bırakıyon 2 gün sonra gidiip alıyosun bukadar ben 45 aldım en son.gene alcam kısmetse.sonuçta kayıplarımız var zevkten değil bu çaba..banada dikiş atılmadı ve 2,2 ama veriyor üstelik ben rahim ağzı kısalığımı bilmeden aldım sonra ayrıntılı ultrasonda öğrendik kayıplar yüzünden verdi..inşallah anlatabildim bişey olursa sor yine bana öptüm..

ilahi sevtun kuzusu nise ben bi önceki mesajından anlamıştım yanlış yazmış dedim,vurma kız kocaya taş olursun

kızlar annem yokya ben yemek yapmaya falan kalkıyorum hep yatamıyorum artık bişey olurmu bebişime of yarında burda dr gidicem çok korkuyorum kısalmış diycek gibi geliyo sanki napçam bilmiyorum oyy oyy sizler napıyonuz chnb iyimisin canım faceden cevap gelmişmi dr dan?

kız ne yemegi sakın kalma yerinden doktorun ne deyisse onu yap bebem ben hamile kalıyım yataga çakılıcam ne olur az daha sık dişini şu riksli haftaların geçsin yat bakıyım yatagına getirme len beni yanına döverim he hamile demem allahım saglık versin canım ben çıkıyorum mnamz kılmam lazım söz sanada ve burdakilere herzamanki gibi dua edicem ben kaçtım kız kocişte hakketmesin diyoki kk çıktı benimle ilgilenmiyosun az biraz ilgi istiyo adam haklı tabe dur ben şunu ilgiden bir hitap bırakıyımda bak bakalım birdaha isticekmi

ay hayali bile gülen ona yapabilecegim en güzel ilgi şu

merhaba kızlarrrr bende tık yok dahaaaaaa..ama bugün bebiş sanki az oynuyo doktoru arasam mı acaba, yarın ikide kontrolüm var ama..birşey olurmuki;?

sevtun maşallah hiçbirimizi yanlız bırakmıyosun..bize destek ve moral oluyosun, inşallah sende tez zamanda hamiş olursun bizde seni bol bol keyiflendiririz..

samyeli rapor işini üniv. veya devlet hastanesinin prof veya doç. doktoru bul özeline git durumu anlat hem serklajişini hallettirirsin hemde daha kolay rapor alırsın canım..zaten bizim gibi uzun süre yatış raporunu özelden yazdıramazsın sürekli..hemde çok pahalıya mal olur sana özelde bu işler..devlet veya üniv hastanesiyle bağlantıya geç hemen..

kızlar tatil boyunca annemdeydim
bu nedenle hiç giremedim topiğe
herkes iii sanırım

yarenin de doğumu ne oldu
oldu mu

Hoş geldin... Senin ve Almina'nı yolkluğunu çok hisssettik. Tatildesindir diye düşündük. Kızın nasıl? Nasıl geçti tatil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…