- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.981
canım bende birçok kez kullandığım için doktorun bana kullandırdığı gibi söyliyeyim, adetim 3. günü ile 7. günleri arasında kullanıyorsun.. sabah akşam 1er tane alıyosun.. yanı toplamda beşgünde on tane hap almış oluyosun hatta benim kullandığım hapta hep aynıydı adı femera..
birde doktortan sonra kafanın karıştığını söylemişsin, niye karıştırıyosun şimdikten canım.. hayırlısıyla hamile kal önce, bak ne güzel hemende kalabiliyormuşsun..sonra serklaja yanaşmazsa başka doktora gidersin, bir kişiye niye bağlı kalıcan sana kim serklaj yaparsa o doktora gidersin o zaman sonuçta sen bunu yaptırmak istiyorsan senin isteklerine cevap veren insanla yoluna devam edersin.. çok gördük o manileri anlatıp burda gözü yaşlı anaları bırakan insanları..bazıları zorsunduklarından yapmıyorlar, bunuda gördük daha önce değilmi canım.. o yapmazsa yapanı bulursun, senin kaybını onlar getirmiyolar sonra..enfeksiyon yapıyorsa serklaj önlemini alır enfeksiyon olmadan onunda çaresi yokmu.. sanki sadece serklajmı enfeksiyon yapıyor hamilelere, hamilelikte her kadında görülme ihtimali var, serklajsız hamilelerde enfeksiyon oluyor, her enfeksiyon olanda hemen bebeğini kaybetmiyor, fitili var, antibiyotiği var bunun, penisilin olan arkadaşlarda vardı hamileyken enfeksiyona karşı, ne biçim insanlarya zaten herşeyden korkuyoruz hamile kalınca doktor olarak moral verip sana güven vericeğine daha olumsuz konuşup sanki iyice yıkmaya çalışıyorlar, amaçları ne bu insanların hiç anlamıyorum
samyeli, gözün aydın canım, allah tamamına erdirip kucağına almayı nasib etsin.
yarencim inşallah hayırlısıyla bebeğini kucaklamanı diliyorum canım.
eylemcim sen nasılsın, herşey yolunda inşallah.
chnb , şimdiden germe kendini canım.
bu arada ben bugün çok korktum kızlar, sağlık ocağına ilacımı yazdırmaya gitmiştim, çıkışta ayağım kaydı ve düştüm, allahtan yumuşak bir düşüş oldu annem yanımdaydı.dizlerim yere geldi. ama bebeğe birşey olacak diye çok korktum.neyseki ucuz atlattık.ama korkusu yetti bana. galiba dışarı çıkmaya çıkmaya yürümeyi de unutmuşum..
samyeli, gözün aydın canım, allah tamamına erdirip kucağına almayı nasib etsin.
bu arada ben bugün çok korktum kızlar, sağlık ocağına ilacımı yazdırmaya gitmiştim, çıkışta ayağım kaydı ve düştüm, allahtan yumuşak bir düşüş oldu annem yanımdaydı.dizlerim yere geldi. ama bebeğe birşey olacak diye çok korktum.neyseki ucuz atlattık.ama korkusu yetti bana. galiba dışarı çıkmaya çıkmaya yürümeyi de unutmuşum..
canım ben 3. adetimi bekliyorum...doğum yapalıda 3.5 ay oldu....tatlım kusura bakma ama merak ettim biz seninle aynı dönemlerde kaybetmiştik adet olmadım demişsin kaçıncıyı olacaksın benim ikinci yeni bitti doktorum korunmayı bırakabilirsin bir engel yok dediği için bıraktık ama üçüncüyü de görsemiydim erkenmi daha diye düşünmeden edemiyorum gerçi bi anlamı yok artık olursa yapacak bişey yok
hoşgeldin canım...iyi olmana çok sevindim...hu hu ben geldim arkadaşlar nasılsınız benim internetimde sorun vardı giremedim.ama buralar baya hareketlenmiş.
fusbor a çok üzüldüm gerçekten hayırlısı olsun ne diyim dicem sözüm yok
ee dikişler alınmış doğumlar bekleniyormuş aman aman
samyeli hamile kalmış maşallah
chnb ehliyet almış hayırlı olsun
beni merak edenler olmuş.biz çok şükür iyiyiz arada dikişlerde acı hissediyorum ama önemsememye çalışıyorum.bende sizleri çok merak ettim.
adını sayamadığım bir çok arkadaş gelmiş hoşgelmişler
allah yardımcın olsun arakdaşım....kızlar mrb.bana yardım edin.24+4hamileyim su fazlalığım vardı.kaburgamın orda sancı oldu.dra gittik vee rahim 1 cm açılmışş.çok endişeliyim bebeğin akciğerini geliştirici iğne yapıldı.magnezyum ve ağrı kesici de kullanıom.nolcak bilmiom.allah onu benden ayırmasınnn kimseyi ayırmasın.
çok geçmiş olsun nuraycım...samyeli, gözün aydın canım, allah tamamına erdirip kucağına almayı nasib etsin.
KALITSAL TROMBOFİLİLER (PIHTILAŞMA BOZUKLUKLARI) VE GEBELİK
Kalıtsal trombofililer (kalıtımsal trombofililer) yani pıhtılaşma bozuklukları genel olarak basit tanımlamayla kanın pıhtılaşmaya eğilim gösterdiği bazı hastalıklardır. Bu hastalıklarda kanın pıhtılaşmasına bağlı damar tıkanıkları (tromboemboli), kalp, akciğer ve beyin gibi organlarda pıhtı oluşması, gebeliklerin düşük veya ölü doğum veya rahim içi gelişme geriliği ile sonuçlanması gibi problemler yaşanmaktadır. Burada daha çok kalıtsal trombofililerin gebelikle ilgili sebep olduğu sorunlar anlatılacaktır. Kalıtsal trombofili hastalarında gebelik kayıplarında artış izlenmektedir fakat trombofili "taşıyıcılığı" olan kişilerde gebelik kayıplarında artış izlenmemektedir.
Kalıtsal trombofililer genetik bozukluklara bağlı olarak ırsi yani kuşaktan kuşağa geçebilen ve doğuştan edinilmiş hastalıklardır. Trombofililerin ırsi olmayan yani doğuştan olmayan sonradan kazanılmış türleri de vardır (antifosfolipid sendromu gibi).
Bu hastalarda damarlarda pıhtı oluşumuna bağlı tıkanıklık gelişme riski travma, hareketsiz kalma, cerrahi, doğum kontrol hapı kullanma, gebelik, kanser gibi durumlarda artar. Trombofilisi olan hastaların doğum kontrol hapı kullanması kesinlikle sakıncalıdır.
Kalıtsal trombofililer:
- Antitrombin III eksikliği
- Protein C eksikliği
- Protein S eksikliği
- Faktör V Leiden mutasyonu
- Aktive protein C rezistansı (Genellikle Faktör V Leiden mutasyonuna bağlıdır)
- Protrombin (Faktör II) gen mutasyonu
- MTHFR gen mutasyonu (Metilen tetrahidrofolat redüktaz)
- Hiperhomosisteinemi
- Trombomodulin mutasyonu
- Faktör 12 eksikliği
Antitrombin III eksikliği kalıtsal trombofilik hastalıkların en trombojenik olanıdır ve hastalar hayat boyu %50’den fazla oranda tromboembolik olay (damar tıkanıklığı) geçirme riski altındadır.
Protrombin gen mutasyonu veya trombomodulin gen mutasyonunun kötü gebelik sonuçlarından sorumlu olduğuna dair net bilgiler yoktur.
Tanı:
Erken yaşta damar tıkanıklığı geçirenlerde , ailesinde damar tıkanıklığı olanlarda, tekrarlayan düşükleri veya ölü doğumları olanlarda, gebelikler erken aylarda başlayan preeklampsi veya gelişme geriliği olanlarda trombofilik hastalık olması süphesiyle bazı testler yapılır.
Bu testler: Antitrombin III, Protein C, Protein S , Aktive protein C rezistansı (pozitif ise Faktör V Leiden mutasyonu araştırması), Lupus antikoaglan, Antikardiolipin antikorlardır.
Gebelik sırasında total protein S seviyesi değişmezken serbest protein S seviyesi düşmektedir. Gebelikte Aktive protein C direncinin (yanlış olarak faktör V Leiden mutasyonunu düşündürür) arttığı unutulmamalıdır. Bu testlerin gebelik olmayan dönemde yapılması gerekir. Fonksiyonel ve antijenik protein C seviyelerinde gebelikte değişme olmaz.
Tedavi:
Antitrombin III eksikliği olanlarda tromboemboli gelişme riski en yüksek olduğundan her halukarda gebelikleri boyunca tam doz heparin (pıhtılaşmayı engelleyici ilaç) ile tedavi edilirler. Diğer kalıtsal trombofili hastalarına gebelik öncesi tromboembolik olay hikayesi varsa veya düşük gibi kötü gebelik hikayesi varsa gebelik süresince profilaktik (önleme amaçlı) heparin tedavisi verilir. Heparin tedavisine aspirin tedavisi de genellikle eklenir. Tedavi doğum sonrası ağızdan 6 hafta devam ettirilir.
Gebelikte, Antitrombin III (AT III) eksikliği olan kadınların %70'inin tromboz geçireceği düşünülürse bu kadınların gebelikleri boyunca heparin ile tedavi edilmeleri mantıklı görünmektedir. Antitrombin eksikliğiyle karşılaştırıldığında protein C ve Protein S eksikliği, Faktör V Leiden ve Protrombin gen mutasyonu olan kadınlarda daha önce tromboembolik olay veya kötü gebelik hikayesi yoksa gebelikleri boyunca heparin ile proflaktik tedavi verilmesi tartışmalıdır ve konu ile ilgili net sonuçlar yoktur. Kalıtsal trombofilisi olan kadınlarda tromboemboli hikayesi veya kötü gebelik hikayesi varsa gebeliklerinde heparin (ve aspirin) ile profilaksi uygulanması önerilmektedir.
Trombofilili hastaları gebelik döneminde dışında herhangi bir dönemde damar tıkanıklığı gibi bir durum gelişmesi durumunda heparin ile tedavi edilirler. Gebelik, ameliyat veya hareketsizlik gibi damar tıkanıklığı gelişme riskinin artacağı durumlarda proflaktif heparin tedavisi önceden başlanır.
(alıntı)Bu bizi daha çok ilgilendiriyor canım...
Teşekkür ederim okuduktan hatırladım bunu düşükten sonra araştırdım gittiğim doktorada sordum bende bunlardan olabilir mi diye baştan olamaz dedi ama ben yinede bu testleri yaptırmak istiyorum yüzüme bakıp mı anladı :) yok diyor.Rahim filmi çekildikten sonra kontrole gidicem ve bu konuyu tekrar sorucam.Ayrıntılı bilgiler için çok çok teşekkür ederim
canım ilaç kullanılması doktordan doktora degişiyo galiba:44::44::44:sana bir şey deyimmi inanmazsın bu yazdıklarının aynısını yaşadım ben mikrop doktora ne dediysem yapmadı dikmedi yok enfeksiyon kaparmışımda bebegi kaybedermişim ben o dokrora gittim ama 3 kere kanamalarım oldu acile gittim altan muayene ettiler yok rahimin boyu iyi açıklık yok diye herseferinde geri yolladılar sevindim hep bu durucak diye sadece düşük riski var yat dinlen denildi normalmiş bu aylarda kan gelmesi 4 aylıkken son kanamamı yaşadım hastaneye gittim baktı hem altan hem üsten bebegim için okadar üzülmüştümki doktor ultrosondan gösterdi yüregime bir su serpildi oglum dedim sakın beni bırakma okadar agladımki doktor merak etti sordu neden aglıyosun dedi bende dedim dile kola 19 sene sonra normal yolla kavuştum bebegime dedim hak verdi eve geldim seviniyorum hep yattım çok çabaladım hiç iş yapmadım onun hayatına zarar gelmesin diye çok çırpındım inanmazsınız yatak odası oturma odam oldu eşim televizyonu bilgisayarı yatak odasına koydu sırf bebegim rahat eysin diye size bir şey deyim gülün normalde yataga yatarsınız ben buyuna degil enine yattım hep eşim garip eşim boyu 1 8 5 yatagın boyu a 1 50 hesap edin artık ne kadarı dışarı çıkmış yatarken neden öyle oldu yatakla banyonun boyu kısalsın diye öteki türlü çok dolanıyoduk hep benden ayrı yattı aramıza yastık koyduki aman uykuda çarnıma çarpar diye geceleri levebaya kalktıgımda başlardım canım mercimegin işi var kalk diye sırf o kaldırırdıki elleriyle ben zorlanmıyım diye yavaş yavaş kaldırırdı birlikte giderdik beni beklerdi aman düşmeyim diye işlere bile geldi gitti bazen gitmedi kendisinin işiydi garibimi arayodum canım karnım çok acıktı diye ya işi bırakıyodu yada doyuruğp gidiyodu ailem yok burda benim hepsi memlekette bir ablam var burda onundaşansa yeni bebegi oldu kaynanalı yerde öyle hemen çıkamıyo du o kadar çabaladıkki yavruma çok çırpındım çok çabaladım ama olmadıcanım bende birçok kez kullandığım için doktorun bana kullandırdığı gibi söyliyeyim, adetim 3. günü ile 7. günleri arasında kullanıyorsun.. sabah akşam 1er tane alıyosun.. yanı toplamda beşgünde on tane hap almış oluyosun hatta benim kullandığım hapta hep aynıydı adı femera..
birde doktortan sonra kafanın karıştığını söylemişsin, niye karıştırıyosun şimdikten canım.. hayırlısıyla hamile kal önce, bak ne güzel hemende kalabiliyormuşsun..sonra serklaja yanaşmazsa başka doktora gidersin, bir kişiye niye bağlı kalıcan sana kim serklaj yaparsa o doktora gidersin o zaman sonuçta sen bunu yaptırmak istiyorsan senin isteklerine cevap veren insanla yoluna devam edersin.. çok gördük o manileri anlatıp burda gözü yaşlı anaları bırakan insanları..bazıları zorsunduklarından yapmıyorlar, bunuda gördük daha önce değilmi canım.. o yapmazsa yapanı bulursun, senin kaybını onlar getirmiyolar sonra..enfeksiyon yapıyorsa serklaj önlemini alır enfeksiyon olmadan onunda çaresi yokmu.. sanki sadece serklajmı enfeksiyon yapıyor hamilelere, hamilelikte her kadında görülme ihtimali var, serklajsız hamilelerde enfeksiyon oluyor, her enfeksiyon olanda hemen bebeğini kaybetmiyor, fitili var, antibiyotiği var bunun, penisilin olan arkadaşlarda vardı hamileyken enfeksiyona karşı, ne biçim insanlarya zaten herşeyden korkuyoruz hamile kalınca doktor olarak moral verip sana güven vericeğine daha olumsuz konuşup sanki iyice yıkmaya çalışıyorlar, amaçları ne bu insanların hiç anlamıyorum
canım bujilerle banada bakıldı sakın diktirmemezlik yapma allah rızası için allah aşkına muhamet aşkına dayanılmaz bir acı bu biliyosun sende bak ne güzel kolayda hamile kalıyosun benim kalmam şansa kalmış artıgın nasipCanım önce hamile kalmalıyım haklısın. Klomen konusunda; ben çabuk hamile kalıyorum bu sefer de hemen olur mu bilmem ama sanırım bu ay kullanmayacağım. Beni üzen şu oldu: Daha önceden doktorum bujilerle ölçtüğünü ve genişilik olduğunu bir dahakine serklaj yapacağız söylemişti. Bugünse serklajın olumsuzluklarından bahsetmesi ve benim doğum nedenimin rahim ağzı yetmezliği olmayabileceğini söylemesi benim kafamı karıştırdı. "SİL BAŞTAN" oldu her şey benim için. Ben burada okuduklarımdan, doktorun önceki söylediklerinden ve doğum öykülerimden teşhisimin rahim ağzı yetmezliği olduğuna karar vermiştim. Artık bugün nedenin o olmadığını söyleyince şok yaşadım neydi o zaman bilmiyorum. Bu da beni çıkmaza sürükledi. Ben o zaman neye karşı önlem alacağım diye düşündüm birden. Ama dediğin gibi önce hamile olmaya bakmalıyım.
canım çok geçmiş olsun bebem allahım korumuş dikkat et kız mercimekesamyeli, gözün aydın canım, allah tamamına erdirip kucağına almayı nasib etsin.
bu günlerde geçicek bakta gör mükafatını alıcaksın işşallahgeçmiş olsun nuraycım,bişey olmasa bile korkusu yeter dediğin gibi allah korumuş canım,dikkatli ol nolur annenin koluna gir dışarda.az kaldı senin hayırlısıyla..ben iyi diyim iyi oluyum bari yatıyorum işte napıyım canım günler geçmek bilmiyor sanki
evet haklısın perşembe burda gidiyim hala aynıysa kısalma telefon eder söylerim,dahada kısalmışsa direk arar giderim en iyisi bu şeker yükleme testide yapılcak perşembe bakalım hayırlısı..ahh canım annemin yanındaki gibi olmuyor ama napim yatmaya çalışıyorum yemek yapmakta olmasa daha iyi olcak yarında temizlikçi gelcek ben yapmıycam idare ediyoruz bakalım hayırlısı..
sen face den msj atmakla iyi ettin bence,yanlış anlamaz daha iyi anlar riske atmaz seni zaten sürekli ölçtrürürsün kısalma olursa hemen atar dikişini erken haftalarda korkma canım allah yardımcın olsun inşallah sorun çıkmayacak..
olsun canım sen güçlü ol ki eşinede destek ol,elbet anlarlar hatalarını..benim ailemle aram 1 saat gel görki bende önce allaha sonra eşime güveniyorum gene,ha deyince gelinmiyor gelseler kalamıyorlar herkesin kendi evi..ben 3 kez kaybettim bu 4.bebeğim inanasım gelmiyor ama kaybetmemek için hep dua ediyorum napim bizim elimizden başka bişey gelmez rabbim yüzümüzü güldürsün
amin canım,sen hiç kalkmadan yat wc ye bile kalkma bence bu şekilde bebeğini kucağına alanlar varmış bende okudum arkadaşlarda söyledi,hangi ildesin bir dr daha fikrini alsan bi süre hastanede yatırsa seni daha iyi sanki..allah yardımcımız olsun
bende hemşireyim canım yatarsın heyet raporu verirler korkma üniv.hastanesinden alırsın..demek seninde kız benimkide kız biraz daha dayanırlar umarım..benim kızımın hiçbişeyi yok daa 30.haftayı geçince alıcak annem ve eşim belki bende kaçamak yaparım ozaman..
canııımmmm çok sevindimmmm..son günlerde aldığım en güzel haber oldu..Allah tamamına erdirir inşallah.. kendine dikkat et hiç yorma çok erken olsa bile sen zaten yapman gerekenleri biliyorsun söylemeye gerek yok..cetvelinde çok güzel olmuş maşallaahhh maşallaaahh..
amin canım amin seni güldürdüysem ne mutlu ban sen beni keyfim yerindeyken gürücen vallahi adamın gözünden yaş getiririm gülmektensevtun allah iyiliğin versin sabah sabah beni hem hüzünlendirdin hemde güldürdün valla.canım geçmişi boşver artık geleceğe bak inş artık daha tecrübelisin bundan sonra neyin ne olduğunu biliyosun.enfeksiyon bende oldu biliyosunuz ama şükür antibiyotikle atlattım.güvenli bir doktor bulmak çok önemlii hepimiz hakkında hayırlısı olsun kızlar burda birbirimizi bir tek bizler anluyoruz ....
CANIM SENİN DOKTOR 2 KAYIBIN OLDUGUNU BİLİYO KESİN RAPOR VERİR VERMEZSE ANLAT DOKTORA OLMADI SİGORTADA HALLET İŞİNİ DERİM BEN PARAD LAZIM AMA YAVRUNDAN ÖNEMLİ DEGİLYA DEMİ BAK SENDE BENİM GİBİ 2 TANE KAYIP YAŞADIN İNAN OKUYUNCA HAMİLE OLDUGUNU SEVİNÇTEN HERKEZE DEDİM SANKİ SENİ TANIYOLARMIŞ GİBİ İNAN DEDİGİM İNSANLAR ÇOK DUA ETTİLER DARISI SANA DEDİLER KENDİM HAMİLE KALMIŞ GİBİ SEVİNDİM İNAN BUNAcanım benim doktorum dediki, sema sana dikiş atacağım ama rahimağzı boyun 2cm. in altına inmeden heyet raporu veremem dedi, ama benim mutlaka heyet raporu almam şart. üniversite hastaneleri heyet raporu verir mi? kolaylıkla alabilirmiyim, yada devlet hastanesinden?
canım benim doktorum dediki, sema sana dikiş atacağım ama rahimağzı boyun 2cm. in altına inmeden heyet raporu veremem dedi, ama benim mutlaka heyet raporu almam şart. üniversite hastaneleri heyet raporu verir mi? kolaylıkla alabilirmiyim, yada devlet hastanesinden?
kızlar yazdıklarımda bir hata olmuş malesef kusura bakmayın biraz zor olucek okurken 19 sen degil 10 senedir evliyim imla hatası yapmazdım emme oldu bir kere eşim kafamı karıştırdı ne olcek kahvaltı hazırladım yazdıklarıma hep dikka ederdim düzeltirdim başından kalkınca olan oldu ah bu eşler yokmu bunlara ahanda büle büle yapıcen
kızlar annem yokya ben yemek yapmaya falan kalkıyorum hep yatamıyorum artık bişey olurmu bebişime of yarında burda dr gidicem çok korkuyorum kısalmış diycek gibi geliyo sanki napçam bilmiyorum oyy oyy sizler napıyonuz chnb iyimisin canım faceden cevap gelmişmi dr dan?
kızlar tatil boyunca annemdeydim
bu nedenle hiç giremedim topiğe
herkes iii sanırım
yarenin de doğumu ne oldu
oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?