Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bence sık sık bebek hareketlerini kontrol et. Doktorun kaçtan az hareket ederse ara demişti? Şüphen varsa ara bence.

Aman canım niye yemek yapıyorsun? Temizliğe gelen yardımcına söyle bir tas çorba kaynatıversin. Yok mu tarhanan olmazsa eşine söyle annen gelene dek pratik bir şeyler yapsın. Az daha dayan canım dikişin de yok kendini çok yorman doğru değil bence.Doktora daha sonra daha ayrıntılı bir mesaj attım ara ara bakıyorum ama cevap gelmedi henüz. Hastanede de çok yoğun. İnşallah akşama bakar da yanıtlar.

Ha bu arada kızlar bugün klomene başladım. Pazartesi çağırmıştı sorar kullandın mı diye? Olumsuz bir etkisi olur mu kullanmamın sizce? 2x1 demiş. İki tane kullanacağım hayırlısı olur inşallah.

inşallah yanıtlar olmadı bidahaki kontrolünde yanıtlayabilir canım..yardımcıyı bulsam sopalıycam ben bugün gelicekti hastaymış yarın gelicek inşallah gelmezse başkasını bulcam valla..benim eşimde o kabiliyet nerdeeeeeeee o yemesini bilir sadece..evdeki malzemeler atılmasın diye yaptım napim yarından sonra dışardan alıcaz artık yapmam tamam..

hayırlısı olsun canım inşallah olmaz ben kullanmadım hiç bilmiyorum ama olmaz umarım..oh gelsin bebiş haberleri inşallah

arkadaslar yardimci olun bana dunden beri akintimin rengi degisik bal rengi gibi cok degil ama yinede korkuyorum acaba bebegin plasentasiyla veya serklaybandiyla alakali olabilirmi doktorumu aradim bugun ameliyat gunuymus yarin aricam ama yinede korkuyorum.yardimci olursaniz sevinirim.

BENİM kendi doktorum rahimağzı 2 nin altına inmedikçe veremem yönetimle sorun yaşarım diyor. bende işim sebebiyle tanıdık doktorlar var. hepsine teker teker sorcam. buarada patronumlada konuşmam lazım. 8 yıllık geçmişim var. tazminatımı silemem. o yüzden ben heyet raporu alcam dicem. beni bekler misiniz dicem, beklemem derse o zaman tazminatımı versin çıkarsın.. rabbim yardım etsin...

merhaba kızlar ben doktoru aradım, bebek hareketlerini bugün fazla hissedemiyorum dedim, oda beni hastaneye yönlendirdi, neyse biz tabi doğum çantasıyla gittik her ihtimale karşı.. ultrasona baktılar, suyu sınırda dediler şimdilik bir tehlikesi yokmuş, nts ye de bağladılar hareketleri normalmiş yani beni geri gönderdilerrrrrr.. yine doğuramadıımmmm...

canım sizlere moral olduysam ne mutlu bana canım inan çok sevindim motive olun diye kız ugraşıyorum burda gülün hep gülün ne olur allahım hiç aglatsaın işşallah sizleri hep böyle gülün
canım allahım rasgetirsin işşallah bebem benim işşşallah ilk maçta alırsın kupayı hade arkanda koskoca topik var bende tabe ilk başta ben varım unutma he gel bakıyım yanıma bak şimdi sana moral ve dilek öpücü yolluyorum canım dile dileklerini bakem benim yerimede tut
canım inan yanımda olsan seve seve bütün işlerini yapardım inan buna ben çok çektim kimsesizlikten canım elimizemi yapışıcak demi iki temizlik iki iki yemek tamamdır iş

ah canım benim genemi tık yok bak normalde 20 vuruş son günlerindede 10 vuruş yapması lazım hiç oynamıyosa şekerli su yap oynat keratayı yoksa yarında dogurmazsan bak ben gelip seni ve güldenazı dogurtucem kız bu güldenaz nerde acep dogurdumu he sesi solugu çıkmıyo amanın

sevtuncum bu gün kontrolüm vardı.bende de hala tık yok.bebeğin durumu için çok şükür ii dedi.yaren de daha doğurmamış bak şimdi gelmio bu fıstıklar.

sevtuncum bu gün kontrolüm vardı.bende de hala tık yok.bebeğin durumu için çok şükür ii dedi.yaren de daha doğurmamış bak şimdi gelmio bu fıstıklar.

kız siz bir doguruyosunuz ben 9 haberiniz olsun size iki gün müddet dogdu dogdu yoksa ben dogurtucem keratalarıkız okadar dikkat edip diktirdiniz rahiminizi şimdide onların keyiflerini bozası yok galiba ne olur bakın yavrularım anneleriniz sizleri okadar bekliyoki az ışıgı görseler çıkıceklerde ışık yok garipler ne yapsın demi ulen akşam akşam beni güldürdünüz allahımda sizleri güldürsün işşallahne olur bebeklerinizi alırsanız kucagınıza benim yerimede koklayın deyinki bu sevgimin yerine koklayın öpün olurmu yavrularımıinanın ben çok sevinirim

Canım, ben öncekinde 29. haftadan 35'e kadar yalnız lavobo ve banyoya kalkmıştım. Benim de dikişsizdi ve 4 cm açığım vardı. Aman dikkat bir iki hafta daha sabret. Yardımcına söyle birkaç kap yemek yapsın annen gelene kadar idare eder. Bak geçen gün ben nohut yemeği pişirip poşetleyip buzluğa attım. Benim bulantım çok oluyor ve mutfağa giremiyorum. Biraz da börek koydum. Sen de yaptır yardımcına böylr şeyler. Keşke uzak olmasa da birbirimize yardımcı olabilsek...

Bizim okulda da sorumluluk sınavları var okul yok bana bugün. Çarşıya gidip pijama falan alacağım hazırlık olsun diye. hastane işi çıkarsa diye ilerde.

Bir de dün akşam Muhteşem Yüz Yıl'ı seyretmiştim. Çok etkilenmiştim doğum sahnesinden. Rüyamda da doğum yaptığımı gördüm. Tanıdığım hamile insanlar gördüm. Değişik bir rüyaydı. Hayır olur inşallah...

Güldenaz aynı doktora mı gidiyorsun? Merak ettim.

canım merak ettim kızmı oglanmıydı dizide dogum ettigi
bu arada bu hatunlar dogurmuyo bacım açtım bir hevesle dogum etmişlerdir diye ama nerdeneden anlamıyorum sezeryana almıyolar:44::44:benim doktorum 2 kayıbın var muhtamelen sezeryan olur demişti ama ben normal dogum yapmak istiyorum benim çatım çok darmış nasıl oluyoda darsa kolay dogum yapıyorum ben kafam karıştı ya didim şöyle güzel bir kahvaltımı etmeden gireyim topige halay çekiyim dogum ettilerse diye ama nerde kız bu keratalar rüşvet istemesinlermi yoksa çıkmak için bana öyle geliyoki benle hamilelelrmiş arkadaşlar en son adet tarihim 16 mayıstı onlarınki muhtamelen 14 subat arası kesin dogurucaklarmış nasıl bir hayat kimsenin kimseden haberi yok ben bebegimi kaybetmemiş olsaydım belkide sizlerle dogum sevincimi paylaşıcaktım demidün haberleri seyrettim çok agladım kadının biri 6 aylık bebek dogum etmiş doktorlar bebegi yaşatmaya çalışıyo diger taraftanda yeni dogmuş kız çocugunu çöp konteynırına atmışlar vicdansızlar gözyaşlarımı inanın tutamadım biz burda bebek bebek diye ölüyoruz onlar dogurup atıyolar sokaga anacım dediki seyrederken ah dedi atıcagınıza yavruma verseydiniz elleri boş kalmazdı vicdansızlar dedi çok agladım ya allahım böylelerini islah etsin dicek başka bir şey yok
,bir daha girdigimde dogurdunuz dogurdunuz yoksa ben dogurtucem haberiniz olsun

Son düzenleme:
sevtun chnb sağolun kızlar düşünmeniz yeter aynı şehirde olsak eminim yalnız kalmazdım,dualarınız yeterli bize..ben sabah çorludaki dr gittim izinliymiş neyse şeker yükleme yapılacaktı bide idrar kültürü onları verdim geldim.yeni açılan özel hastane var oradan randevu aldım 16.30 a ilk defa gitçem bakalım olmazsa istanbul yolları göründü gene bize..
bende doğum haberi varmı dedim ama cıkss gelmemiş bebişler napalım bekliycez :))

slm kızlar bende güldenazla yaren doğum yaptımı acaba diyodum bebişlerin keyfi yerinde herhalda çıkmıyolar dikiş varken sanki hemen doğuverecekmiş gibi geliyo şimdide çıkmıyolar keratalar demekki onunda zamanı var bize mutlaka haber verin kızlar...

sevtun canım inş seninde duaların kabul olurda bu topikte sen ve cnhb nında hamiş haberlerini duyar sizlere destek oluruz..ben valla dün bi sağlık ocağına gittim geldim karnımın altı ağrıdı aykta kalınca bebek sanırım baskı yapıyor allahtan kayınvalidem varda bakıyor malum birde 4 yaşında oğlum var yoksa çok zor olurdu.... benim burda aynı haftada olduğum bir tanıdığım var 12 yıl sonra hamile kaldı onun bebeğini 10 martta sezeryanla alacaklarmış sanırım doktor riske atmak istemedi...oyyy günler geçiversede bende doğursam sürekli yatmakta zorr.birde gezmeyi çok seviyodum alışmıştım işim bitince oğluşla dışarı çıkıyoduk dolaşıyoduk..hayırlısı kızımda sağlıklı doğsunda hemen atcam kendimi dışarıya:))cumartesi kontrolüm var bakalım rahim boyunda değişiklik varmı?

bugün 16:30 damı gideceksin canım...
inş. güzel haberlerle gelirsin...

bizim keratalar 40 haftanın dolmasını bekliyorlar galiba....
sağlıcakla gelirler inş...

az kaldı canım az daha sabret....
allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…