Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende izledim ve normal doğum yapmış biri olarak korktum o sancı çok zorr ama neticesi süperr:))

canım gel seni evimde misafir edeyim istersen seve seve bakarım
işşallah canım benim işşallah gerçekten bir bebek kokusuna okada ihtiyacım varki ah ah allahım saglıklısından alsın işşallah kucagına bebegin tanıdıgın tek hamile kalmakla bitmiyoki onun stresi yetiyo adama:18::18::18::18:

bugün 16:30 damı gideceksin canım...
inş. güzel haberlerle gelirsin...

bizim keratalar 40 haftanın dolmasını bekliyorlar galiba....
sağlıcakla gelirler inş...

fadikçim merhaba dadlum bunlar kız benim dogurtmamı bekliyolar haberin yok bugünde dogurmasınlar ben onları gülmekten dogurtucem he benim şirinligimi gören hemencik doguru verir ahanda aynı büleyim ben ne kadar şirinim demi :86::86::86::86::86:

çok tatlısın canım yaaa bir de üzgünüm diyorsun maşallah nerden buluyorsun bu enerjiyi Allah'ım dualarını tez zaman da kabul edip sana senin gibi şirin bir evlat nasip eder inşallah daha da mutlu olursun

ben görüyorum canımmmmm
amanın bugün beni biri gördü yaşasın
çok tatlısın canım yaaa bir de üzgünüm diyorsun maşallah nerden buluyorsun bu enerjiyi Allah'ım dualarını tez zaman da kabul edip sana senin gibi şirin bir evlat nasip eder inşallah daha da mutlu olursun

canım inan bu panik atak hastalıgı bir geliyo bir gidyo dakikam dakikamı tutmuyo vallahi
işin garibi 7 seneddir kendisiyle aşk yaşıyoruz sag olsun beni çok seviyo arada yokluyo okadrda diyorum gelme diye ama yüzsüz o
allahuım daha acı keder vermesin canım işşallah dileklerimiz olur sag saglim bebklerimizi alırız kucagımıza biraz gülün motive olun diye yazıyorum vallahi yoksa başka amacım yok yane düşünmemeye çalışıyorum sıkıntılarım geldikçe diyorum artık bu kerez sen beni degil ben seni yöneticem diyorum allahım düşmanıma bile vermesin bu illeti ne deyim kızlar bizim hatunların sesi solugu çıkmıyo aynı anda agrıları tutupda dogurmasınlar bunlar hade umutluyum bugün girmezlerse bilinki dogurdular
ben çıkıyorum canlarım daha namaz kılıcam tespih çekicem sizi önce rabbime sonrada kendinize emanet ediyorum girebilirsem akşam ezanından sonra girerim beni özleyin anacım

teşekkürler canımm inş sende tez zamanda haile kalırsın ve bende sizi takip eder ve destek olurum ...
sağol canım hayırlısıyla inş...

bende izledim ve normal doğum yapmış biri olarak korktum o sancı çok zorr ama neticesi süperr:))
ben izlemedim izleyemem de
ben her zamn normal doğum taraftarıydım...
doğumumda her türlü acıyı çeksemde en can yakanıda pskolojik olanı bebeğimin doğunca öleceğini bilmesi...
ama hala normal doğum tarafıyım...
çünkü bebeğin doğduğunu görmek bilmek o anı yaşamak çok çok güzel olur diye düşünüyorum...
rabbim sağlıcakla ogünleri de nasip eder inş...

sevtun2
bacım gelmedilerki gülmekten halledesin
bugün yarenin dr kotrolü vardı...
bakalım nasıl geçecek...
rabbim ikisinede sağlıcakla kucaklamyı nasip etsin...

Allah kabul etsin. bizim içinde dua et.. özletme kendini biz sensiz ne yaparız....:85:

bugün 16:30 damı gideceksin canım...
inş. güzel haberlerle gelirsin...

bizim keratalar 40 haftanın dolmasını bekliyorlar galiba....
sağlıcakla gelirler inş...
amin fadikçim inşallah güzel haberlerle gelirim buda doçentmiş bakalım ne diycek korku heyecan karışık..
canım gel seni evimde misafir edeyim istersen seve seve bakarım
ahh canım benim sağol ya valla sen neşe kaynağım oldun bizim kov o panik atağı rahat bıraksın bakim senidöverim onu ben..
eylen 59 hoş geldin bebem nasılsın keyifler nasıl

kuzu ben topiği kaldığım yerden okuyorum 70.sayfadayım az kaldı ondan göremedim seni

Arkadaşlar merhaba.. 3 aylık uzun ve zor geçen bi zamandan sonra bebeğimi kucağıma aldım, o zor ve sancılı günler hiç geçmiycek gibiyedi sanki.. ama şimdi 2,5 aylık oldu bebeğim.. Darısı herkesin başına.. doğuma giderken de çok dua ettim, şimdi de dualarım hep anne olmak isteyen herkes için.. Allahım herkese kolaylık versin..

Sağolasın. Allah ananlı büyütsün bebeğini. Ona sağlıklı, uzun, hayırlı bir ömür nasip etsin...

bugündü kontrolümde dün dayanamayıp gittim ya canım..taaaaa pazartesi gel doğurmazsan dedi doktor..hala tık yok yaaaa..çok nazlılar herhalde kızların dediği gibi canım gelmek için bahşiş istiyolar galiba

gözün aydın canım..Allah analı babalı büyütsün...

Ben de çok duygulandım izlerken, içimden dua ettim Allah'ım bizlere denasip etsin diye. Normal doğum konusunda sana katılıyorum. Bir sorun yoksa normal olabilir. Bu konuda en büyük görev doktorlara düşüyor. Bizler korkuyoruz, onların hastaları yüreklendirmesi lazım bence. Yoksa kim o kadar acıyı çekmek ister ki! Ben 6.5 yaşındaki oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim. Ramazandı gece 3'te hafif kanamam olmuş, anladım nişan olduğunu. Sahur sofrasını kurdum, evdekileri kaldırdım. Ramazanın 8. günüydü ve o zamana kadar oruç da tutmuştum doktora sormadan. O gece yemedim. Herkes yemeğini yeyince söyledim. Hastaneye gittik. Ebeler muayene etti bebeğin saçına dokunduk dediler. Doktorun gelmesini beklediler. O kadar çok bağırdım ki ben bile inanamadım.Doktor gelince muayene etti makasları hazırlayın deyince masadan inmişim. Sonradan bebeğin kalp atışları zayıfladı deyince sonradan sezeryana karar verdik. Meğer o gün onun sezeryan sırası değilmiş. Hemen yakınındaki özel hastaneye yönlendirdi. Ben araçta o kadar çok bağırmışım ki sabahın 6'sında insanlar pencereye çıktılar. Sonra doktor eşime muayenelerde sessiz sessiz duruyordu bu kadar ses ondan nasıl çıktı demiş. Eşimin hemşerisiydi, samimiyete binaen. Sonra sezeryanla oldu.

Ama 2.'si normaldi. Akşam 10 gibiydi. Onda hiç zorlanmadım ve 10 dakikada doğdu bebeğin ağlayışını duydum çok mutlu olmuştum sesini duyduğumda. Eşime bak ağlıyor dedim. Hemen çocuk doktoruna verdiler. Bir kez göreyim dedim giderken yalnız ayaklarını gördüm. Doktorum ismi Umut olsun dedi. Bebeğin eşini temizlemek için beni bayılttılar. Sabah 5 gibi kalktığımda ilk işim onu sormak oldu.4 gün gittik, sütümü sağıp verdim bağırsaklarını çalıştırsın diye veriyorlarmış. Gerisini biliyorsunuz.

Bir dizi beni nereden nerelere götürdü... Artık zamanında olursa bile bir daha normal doğum yapabilir miyim bilmiyorum.. Doktoruma sormuştum seni sezeryan yaparız demişti o zamanlar. İşte böyle kızlar...

Canım, ne güzel bekleyişler hiç sabırsızlanma. Sizleri uzun uykusuz geceler bekliyor. Gazıydı, sütüydü. Bu sefer de fırsatınız olursa Güldenaz'la yazışacaksınız gaz için, süt için ne yapacaksınız diye. Bol bol dinlenin şimdi... Tabiki işin şakası sizlere hak veriyoruz...

Kızlar... Oğlum okuldan geldi su çiçeği çıkarmış. Ben de bilmiyorum çıkarmış mıydım çocukken. Çıkarmadıysam bana geçmiş midir? Klomen de kullanıyorum. Yine mi ertelesem bir dahaki aya?

Allah kabul etsin. bizim içinde dua et.. özletme kendini biz sensiz ne yaparız....:85:
canım her namazında dua ediyorum ben bunu hepiniz bilin
canım bende okuyodum ilk sayfaları ana kafam o kadar karıştıki bıraktım
allah razı olsun bacım
gülüüüü bakıyom topiktesin tık tık yok galiba bacıımmm
kız sen adresi ver hemen bana bakimgelip senin keratayla bir konuşuyum belkim gelmeye ikna ederim keratayı bu arada sen nerdeyin il olarak bebikim
kız siz bir dogurucaksınız ben 9 he aşk olsun o sıpalara saglıklı gelsinlerde önemli degil bebem ya kızmı erkekmiyi senin ve güldenazın şafakta görünmüyo bu aralar nuraymıydı nurtenmiydi aklımdan gettide onlar nerdeler acep isim düşündünüzmü ya kafa bir gelip bir gidiyo mazur görün artıgın

canım bir tanem inan yazdıkların her kerlimeyi gözlerim dolarak okuyorum ne acı demi bende ilk bebegimi görmedim ama ban bir şey getirdiler imza için yavrumun ayak izleri vardı o an sanki içimden bir şey koparıp görtürdüler allahuım bir daha evlat acısı göstermesin işşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…