Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar nasılsınız
tü tü maşallah yaren ve güldenaz bitirdiniz günleri.Allah birde sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
tabi benim ve tüm isteyenlere de

benim 3 gündür akşamları karnım taş gibiydi.bugün randevu alıp gittim.doktor bir saat içinde 5 i falan geçerse gel önlem alalım dedi.bende herhalde bir saati geçmiyor dedim.çünk ü ilk kasılmalarda psikolojim bozuluyor.acaba erken mi oalcak falan sabaha kadar uyuyamıyorum.neyse takip edicem.
bebeğim 1140 gram olmuş.herşeyi iyi çok şükür.sezeryan olacaksın dedi.dikişleri de o zaman alıcam hiç anlmaıcaksın dedi.nidilata devam.34 de bakıcam gelmek isterse alırım küvözde bakarız dedi.ama inş. geçerse 38 de alırım dedi.rahmini zorlamak istemiyorum.zaten zor bir hamileleik geçirdin dedi.hadi bakalım hayırlsıı

sizleri umutlandırmak için ayrıntılı yazdım.ben 28 olacağımı hayal bile edemiyordum.çok şükür

Ayerciğim bir görünüyor, bir kayboluyorsun. Çok merak ediyoruz seni. Bu kadar boş bırakma burayı. Özlüyoruz seni. Sen de benim gibi gurbettesin. Yalnızlık çoooook zor...

Amin güzel arkadaşım benim. Allah'ım sana her şeyin en iyisini verir inşallah...

Kızlar... Oğlum okuldan geldi su çiçeği çıkarmış. Ben de bilmiyorum çıkarmış mıydım çocukken. Çıkarmadıysam bana geçmiş midir? Klomen de kullanıyorum. Yine mi ertelesem bir dahaki aya?
canım bir bilgim olsa ina seve seve cevap vericem ama bilgim yok malesef
canım 40 haftaları görürüsün işşallah sag saglim alırsın merak etme bebegini nidilat çok çarpıntı yapıyomu merak ettim:44::44::44:
Amin güzel arkadaşım benim. Allah'ım sana her şeyin en iyisini verir inşallah...

işşallah aynı aylarda hamile kalırız senle bebikimbirbirimizim bilgilerini paylaşırız hayali bile güzel ya

chnb canım ben çıkıyorum namaz saati geldi sonra görüşürüz

Allah kabul etsin arkadaşım, inşallah dediğin gibi olur ve birbirimize destek olur, "dokuz ayı" birlikte tamamlarız inşallah... Diğer kızlar da katılır inşallah bize...

Eylem nasılsın hemşerim? Doktordan ses seda yok. Bizim oğlan su çiçeği geçirdi . Anneme sordum geçirdim mi diye. Hatırlamıyor. Doktoru klomen kullanıyorum bana da geçmiş midir, bu ayı da pas geçeyim mi diye arayayım dedim ama ameliyattaymış. Saat 4 civarıydı. Sekreteri çocuğunuza fazla yaklaşmayın dedi. Nasıl yaklaşmayayım ki! Zaten ne zamandır birlikte uyuduk. Sonrasında da malesef ulaşamadım. Hastane kartındaki cep telefonu numarasını da hastanede bulunduğu saatlerde mi kullanıyor acaba? Aradım cevap vermiyor. İnşallah çocukken geçirmişimdir. Ne diyeyim.

Bu arada doktorumla ilgili Hatay yerel gazetesinde Hatay'da ilk kez doğumu kolaylaştıran dienetal isimli bir jel kullanılarak normal gerçekleştirdiği yazılmış. Doktor kullanılan jel ile doğum kontrolünün arttığı ve hastanın hızlı ve rahat bir doğum gerçekleştirip doğum travmasının azaldığını ifade etmiş.

Güldenaz'la Yaren'e duyurulur, belki onlar da tercih ederler böyle bir yöntem...

kızlar ben geldim dr dan.ilk defa gittiğim için önce hikayemi kullandığım ilaçları anlattım.rahim ağzımın 2.2 çıktığını söyledim en son..neyse geçtik muayeneye vajinal baktı öksürttü bastırdı tekrar tekrar dedim kaç 3.2cm dedi hunileşmede açılmada yok dedi.tabi istanbuldaki dr yatışla uzaması mümkün değil dedi sadece 1 kaç mm belki demişti dedim yani bilemiyorum nasıl ölçtü dedi böyle çıkıyo dedi..kafam karıştı şimdi inanamadım.celestonu sordum 28.haftada şu halde gerek yok dedi..bebeğim 750gr civarıymış düşük sanki azcık ..istanbula gitmeden olmayacak bu iş ama en azından acil bi durum yok şuan onu anladım ay başına kadar istirahat edip giderim muhtemelen..böyle kafamda soru işaretleriyle kaldım siz nasıl yorumluyosunuz bu durumu?

iyiyim canım zaten dr ların cep telefonunu açtığı çok nadirdir bence geçirmişsindir canım ama sen bilirsin genede..seni p.tesi çağırmamışmıydı ozamana kadar kullan olmazsa korunursunuz gene adetinin bitişinin ilk günleri değilmi daha..

Allah'tan evet yumurtlama dönemim değil. Pazartesi gideceğim bakalım. Çok pipirikli oldum galiba.

Bilmiyorum ki canım durumunla ilgili pek bilgim yok ama bebek için arkadaşım hamileyken bebek zayıf demiş, günde 2 yumurta, peynir vb. tam hatırlamıyorum beslenme listesi vermişti. Doktor derdi zayıf diye. Problem yoktur bence. Şu durumda zor biliyorum ama beslenmene dikkat et canım. İstanbul'a gidince doktoruna sorarsın olmazsa. Aklın karışmamış olur. İnan düşün ben daha hamile olmadan ne hale geldim, hamileyken ne olacağım düşünemiyorum bile. Bir de bu konuları inan eşimle bile paylaşmıyorum. Tek dert ortağım sizlersiniz canım...

Eylem, temizlikçini bugün de erteledin mi? Ertelemediysen ikikapyemek yaptırsaydın keşke...

Şafak sen nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin?

iyiyim canım saol. sen de iyisindir umarım.
fusbordan sonra hala kendime gelemedim. okuyorum yazılan herşeyi ama içimden yazmak gelmiyor.. kendi çizelgemi görmek bile gelmiyor içimden. sana cevap yazarken kaldırayım dedim ama bulamadım kaldırılacak yeri.
ama samyeline çok sevindim. güldenazla yaren'e çok seviniyorum... yeni hamile haberleri alırım diye umuyorum bakıyorum hep...

hah kaldırdım şimdi...

Son düzenleme:

Evet Fusbor'a ben de çooooook üzüldüm. Onun problemi rahim ağzı yetmezliği değil bu durumda. Dikildiğinde bile açıldı hem de yatarken. Edamecrin'in doktoru yatmak işe yarıyorsa sadece rahim ağzı yetmezliğinde işe yarıyordur demişti, bu geldi aklıma. Pes etmiş gibiydi. İnşallah toparlayınca kendisini yeniden dener. Çok dua ettim onun için. Benim bir düşük, bir erken doğum yıktı geçti, bir oğlum olduğu halde, bu sevgiyi bildiğim halde, her ne kadar hepsinin yeri olsa da... Onun 3. 'ydü sanırım. Çok üzgünüm çok. İnşallah araştırıp tekrar dener...

oooooo... şu jeli bir araştırayım geleyim bakem neymiş:82::82:

iyi akşamlar kızlar geçmişi okuyodum anladığım kadarıyla çoğumuz iyiyiz yeni hamile haberlerimiz varmış tebrik ediyorum onlarıda sağlıklı sıhhatli kolay hamilelikler yaşarız umarım hepimiz.. güldenazla yarenin nazlı bebişlerinitez zamanda bekliyoruz.. az daha sabredin kızlar..

ben iyiyim annemdeyim kendi evimde yani kayınvalidemlerin yanında pek huzur olmadığı için eşim anneme getiriyo beni sinir stresten uzak durmak gerekiyo diye..

kızım maşşallah hareketli habire tekmeliyo şiddete maruz kalıyorum resmen tekme tokat yaşayıp gidiyoruz işte.. geçen ayın sonunda gittiğim kontrolde dr um progestanı bıraktırmıştı bana artık faydası yok diye .. o yüzden tedirginim biraz daha da dikkatli olmaya çalışıoyrum .. önümzdeki hafta işallah bi aksilik çıkmassa ayrıntılı usg ye gircem işallah ondada herşey yolunda gider..

kızlar yanlış hatırmlamıyosam aramızda ardahanda olan biri vardı kimdi o ? kardeşimin askerliği ardahana düştüde o yüzden soruyorum..

pazar günü kardeşimi uçağa bindircez Atatürk havaalanından ordanda fuara gidicez ANNE-BEBEK-ÇOCUK FUARINA merak ediyorum bakalım neler varmış gelebilen olursa buluşalım kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…