Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
oooooo... şu jeli bir araştırayım geleyim bakem neymiş:82::82:

Ben de baktım ama pek bir şey bulamadım ama gazetede öyle yazmış . Hem de ilk kez Hatay'da yeni yılda benim doktorum uygulamış. Ama niye bilgi yok internette ben de anlamadım canım...

chnb saolasın beni çok mutlu ettin.özlenmek güzel. :)

inşallah umut olurum sizlere.

sevtun nidilat ilk 2 hafta bende çarpıntı yaptı.şimdi alıştım.ama benim doktorum aç tok dememişti bende saati gelince alıyordum.prospektöründe tok yazdığını görünce tok yuttum.artık çarpıntı olmuyor.bir lokma ekmek yada elma falan hemen yiyip içiyorum.hiç sorun olmuyor.birde benim dikkatimi çeken burdaki serklajlıların hepsinden daha az ilaç kullanıyorum.sadece demir vitamin ve nidilat.ne penisilin ne antibiyortik ne de progesteron.ben burdaki arkadaşların kullandıklarını söylemiştim serklajdan sonra. sen bana güven ben bu işi biliyorum demiştiama Allaha şükür doktor bugün hiç kısalma olmamış dedi..hakikaten de o kadar ilaca gerek yok.

daha az ilaç alıp iyi olmana sevindim canım bi sorunun yoksa neden gereksiz yere ilaç alasın ki. bende doktorumla geçen kontrolümde detaylı bir konuşma yaptım yeniden hamile kaldığımda korkularımdan bahsettim ilaç konusunu açtım özellikle de penisilini sordum enfeksiyon için öncekinde de enfeksiyon vardı. serklajdan sonra hastanede yapıldığını daha sonra da gerekli olan ilaçları vereceğini kendisine güvenmemi istedi şimdiden bunları düşünüp stres olmamamı söyledi. burda hamişler biçok ilaç kullandıkları için bende korkuyordum umarım bende senin gibi sorunsuz geçiririm

canım sen daha doğurmadın mı hergün bakıyorum sana neyse geç olsun güç olmasın rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

malesef bende ilaç kullanmak zorunda kaldım enfeksiyondan dolayı ama bazen gerekli ıolabiliyor mecbur kalındığı için... kullanmamak daha kötü sonuçlar doğurabilir tabi en güzeli hiç ilaç kullanmamak ama yapacak bişe yok bu durumda ...serklajda gerçekten erken doğum ve enfeksiyon riski daha fazlaymış ama dikkat edersek inş bu sorunları hafif şekilde atlatırız....

canım her doktor diyor gerek yok diye ama sen genede iç bebem ben bıraktıgıma pişman oldum
canım bilgilendirdigin için allah razı olsun içime su serptin inan kız gel öpücem vallahi getir bakıyım nanagını
Allah kabul etsin arkadaşım, inşallah dediğin gibi olur ve birbirimize destek olur, "dokuz ayı" birlikte tamamlarız inşallah... Diğer kızlar da katılır inşallah bize...
amin canım cümlemizle seviniriz işşallah

canım benim ilk oglumda 320 gramdı tam 20 haftalıktı ay ay bebek gelişimi diye bir site var bebegin kilosuna bakıyosun linkini unuttum kusura bakma yavrum vefat ettiginde eşim pc hep girdigim yerleri silmiş

bu arad hatunlar ben 2 gün yokum işşallah ben gelene kadar dogurusunuz ablamı taşımak zorundayım evini taşıcaz beni özleyin anacım ben sizi öslücem şimdiden

sevtun chnb kilosuna dr normal dedi zaten bana az geldi dedim..benim rahim ağzının uzamasına aklım takıldı aslında mümkünmüdür diye?off bilmiyorumki bırakçam ipin ucunu artık oku oku gözlerim kör oldu bilmekte iyi değil bazen her dr gidişimde ayrı hüsranla dönüyorum

Ben de baktım ama pek bir şey bulamadım ama gazetede öyle yazmış . Hem de ilk kez Hatay'da yeni yılda benim doktorum uygulamış. Ama niye bilgi yok internette ben de anlamadım canım...

Bu herhalde ilk Hatay'da uygulanmamıştır herhalde. Hatay'da ilk uygulayan doktorumdur sanırım... Ama internette bu yöntemle ilgili bilgi yok.

Malesef bizler böyle olduk canım. Benim şimdiden gözlerime uyku girmiyor.Kafamda kurup duruyorum. Eğer rahim ağzı yetmezliği değilse ben ne yapacağım. Düşün teşhis belli diye buna seviniyordum buradaki olumlu sonuçları gördüğüm için. Artık zihnimde her şey sil baştan: Enfeksiyonday mıydı, protein S eksikliğinden miydi, troidden miydi, yorgunluktan mıydı, stresten miydi, Nevşehir'e gitmiştim ondan mıydı vb. bütün bu nedenler kafamda uçuşup duruyor. Belki de birkaçı bir arada. Bir de benim tek bu doğumun dışında, erken doğum riskiyle 29. haftadan sonra yatarak geçirdiğim başarılı bir öyküm var biliyorsun. Her ihtimali ikisini düşünerek değerlendirmeye çalışıyorum kafamda....

Kız Eylem bu kızanlar doğunca bizim gibi evhamlı olacak bu gidişle. Artık genlerimize işlemiştir herhalde. Yandık o zaman...

bende aynıyım canım yaa bebeğimi kaybettiğim zamanlar böyleydim sabahlara kadar ağlıyodum uyuku uyuyamıyordum düşünmekten şimdi yine aynı oldum saat 3-4e geliyor ben deli gibi düşünüyorum bebek olmadan kafayı yicem herhalde offf düşüncesi bile strese sokuyor hamileliğmiz nasıl geçecek çok merak ediyorum:18:
troid sende de mi var? benim doktorum protein s testi istemedi benden gerek görseydi istermiydi acaba
kızlar yaaa bir de bu aralar bende acayip bi gaz sancısı var her sabah oluyor kıvranıyorum önce seviniyorum kasıklarımda ağrı olunca yumurtlama dönemi herhalde diye sonra anlıyorum ki gaz sancısıneden olurki yediklerim aynı herzaman yediğim şeyler üşüttüm mü acaba

Kız Eylem bu kızanlar doğunca bizim gibi evhamlı olacak bu gidişle. Artık genlerimize işlemiştir herhalde. Yandık o zaman...

ay bende böyle düşünüyorum inan,kendimi telkin etmeye çalışıyorum herşey yolunda sorun yok diye ama herşeyide takıyorum geceleri uyuyamıyorum bile doğru düzgün..allah sonumuzu hayır etsin ne diyim bize :))oğlun nasıl oldu canım?

herkese merhaba
18+6 haftalık hamileyim geçengün girdiğim ayrıntılı ultrasonda serviks boyum 39,5 mm çıktı fakat 2 mm açılma gözüküyo dediler
bugun kendi doktorum muayne etti şimdilik dikiş atmıycağını herşeye dikkat etmemi söyledi
servikal yetm. konusunda hiç bilgin yok acaba illa dikiş atırsamıydım?

canım sen zaten 19 haftalık olmuşsun acil durumlarda atılır önlem amaçlı olanlar 12-13. haftalarda atılıyo Allah esirgesin bu işlem doğumunu bşlatabilir dr şimdilik gerek görmemiş zaten dediği gibi herşeye dikkat et hatta sürekli yat .. bu topikte geçmişide okursan hepimiz aynıyız zaten aynı dertle yaşıyoruz bilgi sahibi olursun sende.. çok geçmiş olsun .. işallah sağsalim bebeğini kucağına alırsın.
bu mübarek günde mübarek saatlerde birbirimize dua edelim.. bizim gibi durumda bulunan herkese Allah yardım etsin.. yarenle güldenaz kolay doğum yapsınlar inş.

Canım ben de protein S ve C eksikliğinde daha çok erken gebelik kayıpları yaşanıyor. Benim de bu erken doğumdan sonra baktırdı doktor biliyorsun benim ilki 8. haftada düşükle sonuçlanmıştı. Herhalde ondan baktırdı. Hamileyken troid düşük çıkmıştı dahiliyeye yönlendirmişti. Dahiliye de boğazımdan herhalde guatır içindi film çekti. Dahiliye doktoru takip edeceğiz ama ilaca gerek yok demişti. Doğumdan sonra troid sonucum normale döndü.
Gerek görseydi isterdi herhalde protein testi. Ben şimdi onun için bebe aspirini kullanıyorum kanı sulandırsın diye. Gaz için de rezene çayı iyi gelebilir...

Amin canım komşum diyor sen bir tuhaflaştın diye biraz akışına bırak rahatla artık diyor. Haklı aslında... Oğlumu okula göndermedim aile hekimine götürdüm. Losyon verdi, şurup yazdı. Durumumu danıştım. Su çiçeği hamilelikte zararlı, doktoruna danış ertele ya da internette de araştırmıştım daha önceden geçirilip geçirilmediğine dair kan testi varmış, onu yaptır dedi. Birazdan ararım herhalde...

Senin önceden kaç kayıbın vardı? Kaçıncı haftalarda? Aradan ne kadar geçince hamile kalmıştın?

Elifce haklı. Bence de önlem amaçlı bu haftalarda olmuyor. Kendini yormadan, cinsellik olmadan vb... önlemlerle inşallah sorunun olmaz. Doktorun da sana yapman gerekenleri söylemiştir. Sen onun dediklerinin iki katı dikkat et bence. Tedbir tedbirdir. Ama yine de umutlu ol, iyi düşün ...

merhaab arkadaşlar hayırlı cumalar

güldenaz ve yaren e daha doğurmadılar bugün gelmemişler.benden öneri hurma yiyin kızlar.hz.meryeme doğum anında vahiy gelmiş.yanındaki ağacı salla.ve hurma ye denmiş.oda kısa süre sonra doğum yapmış.

jeli bir hamile blogunda okumuştum.doktoru bebeğin kalp atışlarını bozduğunu söylemişti.

chnb ve tubaoz ben size takmayın diyemem.çünkü bende aynı paranoya olmuştum.bir sürü sebep aradım.doktor temizlik stres v.s. ama onlar sadece vesile.asıl biz imtihana tabi olduk.inş.isyan etmemişimdir.hamile kalınca yeni bir heyecanla rahatlıyacaksınız.taki 30 lu haftalara kadar.

Doğru diyorsun canım, ben istedikçe hep engeller çıkıyor, geçen ay antibiyotik kullandım erteledim. Şimdi de bizim oğlanın su çiçeğiişi çıktı. Ben istedikçe bir mani çıkıyor işte. Bir de teşhisim rahim ağzı teşhisi dendiğiiçin kafam rahattı. Şimdi yine boşlukta kaldım. Allah'ım her şeyin hayırlısını nasip etsin hepimiz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…