- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.081
merhaab arkadaşlar hayırlı cumalar
güldenaz ve yaren e daha doğurmadılar bugün gelmemişler.benden öneri hurma yiyin kızlar.hz.meryeme doğum anında vahiy gelmiş.yanındaki ağacı salla.ve hurma ye denmiş.oda kısa süre sonra doğum yapmış.
jeli bir hamile blogunda okumuştum.doktoru bebeğin kalp atışlarını bozduğunu söylemişti.
chnb ve tubaoz ben size takmayın diyemem.çünkü bende aynı paranoya olmuştum.bir sürü sebep aradım.doktor temizlik stres v.s. ama onlar sadece vesile.asıl biz imtihana tabi olduk.inş.isyan etmemişimdir.hamile kalınca yeni bir heyecanla rahatlıyacaksınız.taki 30 lu haftalara kadar.
Doğru diyorsun canım, ben istedikçe hep engeller çıkıyor, geçen ay antibiyotik kullandım erteledim. Şimdi de bizim oğlanın su çiçeğiişi çıktı. Ben istedikçe bir mani çıkıyor işte. Bir de teşhisim rahim ağzı teşhisi dendiğiiçin kafam rahattı. Şimdi yine boşlukta kaldım. Allah'ım her şeyin hayırlısını nasip etsin hepimiz için...
yani bu ayda erteleyecekmisin canım klomene başlamışmıydın
canım sen zaten 19 haftalık olmuşsun acil durumlarda atılır önlem amaçlı olanlar 12-13. haftalarda atılıyo Allah esirgesin bu işlem doğumunu bşlatabilir dr şimdilik gerek görmemiş zaten dediği gibi herşeye dikkat et hatta sürekli yat .. bu topikte geçmişide okursan hepimiz aynıyız zaten aynı dertle yaşıyoruz bilgi sahibi olursun sende.. çok geçmiş olsun .. işallah sağsalim bebeğini kucağına alırsın.
bu mübarek günde mübarek saatlerde birbirimize dua edelim.. bizim gibi durumda bulunan herkese Allah yardım etsin.. yarenle güldenaz kolay doğum yapsınlar inş.
Elifce haklı. Bence de önlem amaçlı bu haftalarda olmuyor. Kendini yormadan, cinsellik olmadan vb... önlemlerle inşallah sorunun olmaz. Doktorun da sana yapman gerekenleri söylemiştir. Sen onun dediklerinin iki katı dikkat et bence. Tedbir tedbirdir. Ama yine de umutlu ol, iyi düşün ...
merhaab arkadaşlar hayırlı cumalar
güldenaz ve yaren e daha doğurmadılar bugün gelmemişler.benden öneri hurma yiyin kızlar.hz.meryeme doğum anında vahiy gelmiş.yanındaki ağacı salla.ve hurma ye denmiş.oda kısa süre sonra doğum yapmış.
jeli bir hamile blogunda okumuştum.doktoru bebeğin kalp atışlarını bozduğunu söylemişti.
chnb ve tubaoz ben size takmayın diyemem.çünkü bende aynı paranoya olmuştum.bir sürü sebep aradım.doktor temizlik stres v.s. ama onlar sadece vesile.asıl biz imtihana tabi olduk.inş.isyan etmemişimdir.hamile kalınca yeni bir heyecanla rahatlıyacaksınız.taki 30 lu haftalara kadar.
Ah başladım canım, dün doktora ulaşamadım. Bugün de aradım açmıyorlar. Yoğun saatleri. Ama ben çok sıkıldım, bari sekreter açıp yoğun filan dese. O da yok. Aramayacağım artık ilaçları içeceğim pazartesi çağırmıştı gidince sorarım, ertele derse ertelerim, ya da test yaptırırım o gün. Ertelenmesi gerekiyorsa da boşuna klomeni içmiş olacağım. Keşke ailemde bir kadın doğum doktoru olsaydı. Olmazsa bu akşam Edirne'deki kadın doğumu ararım. Eşim ona çok güveniyor. Sağolsun,erken doğum yapmadan hastanedeyken durumu anlatmıştı eşim, uygulanan tedavi yöntemini de anlatmıştı. Bu durumda bu tedavi uygulanır demişti aradan 6 yıl geçmiş olmasına rağmen bizi tanıdı ve cevapladı. Keşke Edirne'de olabilseydim...
merhaba kızlarrrrr.. ben yoklamamı çekeyim, doğurmadım hala burdayım......güldenaz gelmemiş bugün acaba??????
nuraycım geçmiş olsun canım, inşallah yarın kontrolünde iyi geçer, ama artık korkma maşallah 35.in içindesin..
hurmayı bende çok seviyorum kızlar hergün on tane yesem yerim ama, şekeri yükseltir diye korkuyorum benim şekere yüklenmemem gerekiyor..
saol canım cevabın için
13 haftalıkken öğrendim ben hamile olduğumu uzun zaman olmayınca artık sıkılıp atmıştık bu fikri kafamızdan
şimdi çok istiyoruz 4d usg de de görünce iyice bağlandık ama bu serviks olayı gerçekten beni çok üzdü eminim hepinizin aynı şeyler başından geçti...
doktorum sadece alltan muayne etti herhangi bir ilaç felan vermedi demir haplarına devam dedi sadece
ben çalışan biriyim devamlı yatmam çok zor
okuduğum kadarıyla 21 haftalarda dikiş attıranlar olmuş
ileride acaba banada dermi?
doktorum dikkat etmen gerek dedi başkada bişey demedi....
cevabın için saol canım...
Amin canım komşum diyor sen bir tuhaflaştın diye biraz akışına bırak rahatla artık diyor. Haklı aslında... Oğlumu okula göndermedim aile hekimine götürdüm. Losyon verdi, şurup yazdı. Durumumu danıştım. Su çiçeği hamilelikte zararlı, doktoruna danış ertele ya da internette de araştırmıştım daha önceden geçirilip geçirilmediğine dair kan testi varmış, onu yaptır dedi. Birazdan ararım herhalde...
Senin önceden kaç kayıbın vardı? Kaçıncı haftalarda? Aradan ne kadar geçince hamile kalmıştın?
canım benim 3 kaybım var 8-9.haftalarda hepsi kalp durması sonucu kürtaj..1.buçuk yıl içinde oldu hepsi..kan pıhtılaşması çıktı,birde rahimde bölme çıktı histeroskopiyle alındı...
ben bugün devlet hastanesinde raporlarımı yazan dr gittim durumu anlattım kafam karıştı dedim..baktı ve rahim ağzım 2.2 çıktı uzama falan yok yani istanbuldaki dr la aynı..dünkü dr yanılmış.......bebeğimde 878gr haftasıyla sat uyumlu..5 marttada istanbuldakine gidicem dün gittiğime uğraram bile bidaha allak bullak etti beni..bugün nidilat başladı birde magnezyum..istanbuldaki dr danışıp başlıycam..
anladım canım hepsi üst üste geliyor senin için ama stres yapma hayırlısıysa bişey olmaz zaten. senin bu doktoruna ulaşıp ulaşamaman önemli değilmi canım yaa sen ulaşamadıkça inan ben panik oluyorum burda şimdi ulaşamayıp kafana göre yapacaksın ama ya hamileyken Allah korusun acil bir durum olurda ulaşamazsan ne yapacaksın. ben bu konuda çok şanslıyım galiba doktorumun telfi herzaman açıktır saat kaç olursa olsun cvp verir en küçük bişeyi arar sorarım serklajlıyken aramıştım bir defa ameliyattaymış hemşire cvp verdi benim olduğumu öğrenince telfnu kendisi aldı. aynı hastanede çok iyi bir prof var hatta burda da alminaçınar, saslan da ona gitmişti ama ona ulaşmak mümkün değil telfni vermez hastalarına onun için gitmiyorum ona. bizim durumumuzda doktora ulaşmak çok önemli diye düşünüyorum. feceden cvp verdimi ? olmazsa edirnedeki doktorunu arayıp sor en azından için rahat eder
Malesef bizler böyle olduk canım. Benim şimdiden gözlerime uyku girmiyor.Kafamda kurup duruyorum. Eğer rahim ağzı yetmezliği değilse ben ne yapacağım. Düşün teşhis belli diye buna seviniyordum buradaki olumlu sonuçları gördüğüm için. Artık zihnimde her şey sil baştan: Enfeksiyonday mıydı, protein S eksikliğinden miydi, troidden miydi, yorgunluktan mıydı, stresten miydi, Nevşehir'e gitmiştim ondan mıydı vb. bütün bu nedenler kafamda uçuşup duruyor. Belki de birkaçı bir arada. Bir de benim tek bu doğumun dışında, erken doğum riskiyle 29. haftadan sonra yatarak geçirdiğim başarılı bir öyküm var biliyorsun. Her ihtimali ikisini düşünerek değerlendirmeye çalışıyorum kafamda....
aynen kızlar gece uyku uyuyamıyorum düşünüyorum.bir daha aynısını yaşarmıyım strestenmiydi rahim ağzı yetmezliğindenmiydi düşünüp duruyorum doktoruma stresten sıkıntıdan üzülmekten sancı açıklık başlarmı diye sordum başlamaz dedi bebeğimi kaybetmeden 3 gün önce çok ağlamıştım üzülmüştüm bazı sebeblerden dolayı ben ona yoruyorum ve inş bu yüzdendir diyorum çünkü bu sefer kimsenin üzmesine izin vermeyecegim bunu başarmak daha kolay gelio rahim ağzı yetmezliğini düşününce korkuyorum tekrar bebeğimi kaybedermiyim yine açılıp gidiverirmi diye herşeyi degerlendiriyorum ama ne desek boş biryerdede allahın takdiri diyorum...
yarencim,,, eğer sancı gelmezse nezaman gitcen doktora?
benimde çok midem bulanıyoo,, akşam olsada eve gidip yatsam diye bekliyorum.
Canım doktorlar yavrularımızı kucağımıza verip alın emzirin demedikçe bunlar bitmeyecek canım ben öyle anladım. Geçmişin tamamını okudum. Hemen herkes bizim gibiymiş. Herhalde normaldir düşündüklerimiz diye düşünmeye başladım artık...
canım bende senin gibi hep aynı düşünceler içindeydim, sadece yatınca değil iş yerinde bile boş kalınca kadınlar kulübü ve kadın sağlığı sitelerinden habire birşeyler okurdum, aklım fikrim bu olmuştu, acaba bende bumu var şumu var demekten kendimi alamıyordum..ama senin ilk gebeliğinde yatarak erken doğumu önlediğine göre canım bu bende öenmli bir işaret rahim yetmezliği konusunda diye düşünüyorum, yatmanın tek faylı olduğu gebelikteki bulgu olarak..
Sağol Yaren, bu açıdan düşünmemiştim. Doktorum bile şaşırmıştı nasıl doğmadı diye. 35. haftadan sonra ise hiç oturmamıştım . Sizin şu anki durumunuza da benziyor. Dikişiniz alındı ama hala doğmadılar bebekler. Sence serklajsız tekrar yatarak geçirebilir miyim dersin? 25. haftalık doğanda hiç oturmamıştım buraya yeni gelmiştik herşey yeniydi benim için: Yaşadığım şehir yeni, çalıştığım okul yeni, arkadaşlarım yeni, oğlumun okulu yeni... Bu yorgunluklardan öncekine göre 4 hafta daha mı erken açıldı dersin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?