- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.281
canım şimdi kaçıncı haftandasın ve doktorun seni kaç günde bir kontrole çağırıyor.
gozun aydin canim Allah anali babali buyutsun artik sende benim gibi geceleri zor uyursunmerhaba kızlar çok şükür doğumum oldu, bebişim ve ben çok iyiyiz, dün akşama doğru çıkışımız oldu, doğumum pazar günü öğlen 12.15 de oldu, sabah 7.de hastanedeydim 3 santim açılmam vardı evdeki ağrılarımdan sonra, ama 7buçuk gibi aniden hastaneden sularım geldi nişanla birlikte ve hemen suni sancı verdiler..biraz zorlandım ama şimdi çok iyiyim şükür çabuk toparlandım diyebilirim..sizlere o sancılı anlarda hep dua ettim hepinizin tek tek ismini aklıma geldikçe söyledim birçok kez...inşallah Allah kabul eder..biraz emme problemimiz var sütüm geldi şükür ama kızım tembel biraz emmek istemiyor yoruluyor hemen çay kaşığına sağıp veriyoruz onu yutuyor hemen birde kendi kendine emse rahat edicez, iyi doymadığı için sıkta uyanıyor, şu anda bile yazının başından kalkmak zorunda kaldım, geçmişi okuyamadım, ama hepinize dualarınız ve güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum kızlar, güldenazda iyidir inşallah acele bir göz attım doğum yapmamış galiba, inşallah oda hayırlısıyla yaptım diye gelir..Rabbim hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın dileyen herkese dilediği kadar hayırlı evlat nasip etsin, kızımdan vakit buldukça girmeye çalışıcam kızlar, kendinize çok iyi bakın..
merhaba arkadaşlar
bugün hisar hastanesine Kılıç beye muayeneye gittim
öncelikle geçmişimi bilmeyen arkadaşlara bir kaç not yazayım...
çünkü bizler gibi sorunları olan arakdaşlar okuduğunda kimin ne sorunu varmış ve teşis nasıl konmuş bilgi sahibi oluyorlar...
benim 3 tane erken düşüğüm vardı (6-7 haftalık kalp atışı olmadan)
düşüklerden sonra gereken genetik araştırmayı yaptırdık birşey çıkmadı...
rahim filimlerim de ilaç gitmediği için sonuç alamadık...
ve tanı amaçlı laparoskopi ve histereskopi yapıldı...
bu ameliyatta rahim de septum yani perde olduğu anlaşıldı ve temizlendi...
septumun yeterince temizlendiğini anlamak için 1 ay sonrada ofis histereskopi oldum ve dr yeterli olduğunu gördüğünü söyledi...
3 ay sonrada hamile kaldım ve diğer hamileliklerim gibi ilk haftalarda kanamam oldu
diğer hamileliklerimden farklı olarak pıhtılaşma olmamasına rağmen 0.3 ml kan sulandırıcı iğne kullandım ve tabi birde ameliyat olmuştum...
sonuç olarakta tehlikeyi atlattık ve 18 haftamıza kadar geldik...
artık tamamen kalkmıştım yatmıyordum doğum olduğu günü ise bir gün boyunca hep ayaktaydım ve baya yol da yürüdüm..
akşam olunca göbeğimin altına hafif bir ağrı girdi...sancı değildi...
ve baya uzun sürdü hiç kesilmedi ve acile gitim acildeki uzman dr sadece üstten usg bakıp durumumun çok ciddi olduğunu artık yemeyi bile yatakta yemem gerektiğini söyledi ve bir serum yazıp eve gönderdi...
gece sancılarım başaldı ve sık sık lavaboya gitmeye başladım sanki aşağıda birşey baskı yapıyordu...
daha sonarda zaten kese elime değdi...
tekrar başka dr a gitiğimde rahim tamamen açık kese dışarda dediler...
ve doğum yaptım...
hikayem kısaca böyle...şimdi dr la görüşmemize geçeyim...
aslında ben herşeyi nasıl anlatacağım diye prova bile yapmıştım ama öyle olmadı dr sordu ben cevapladım...
geçirdiğin ameliyat varmı dediğinde septumu söyledim doğumdan önce mi sonramı olduğunu sordu...
sonra diyince peki dikişin varmıydı dedi....
yok rahim boyumu bile hiç ölçmediler dedim
rahimde perde gibi problemi olanların rahim ağzı yetmezliği olma ihtimali hep göz önünde bulundurur...
yani bu gibi problemler rahimağzı yetmezliğine neden olabilir dedi...
ben ameliyatın yeterli olup olmamadığı kosunda takıntım olduğunu söyledim...
raporlara falan baktı muayenede de bu konu üzerinde durdu ve rahimde ben herhengi bir engel görmüyorum dedi...
sonuç olarak dikiş şart hemde en fazla 14 hafta sakın 14 haftayı geçirme dedi...
bu 14 hafta enfeksiyon konusunda da çok önemli dikiş rahim açılmadan erken zamanda yapılınca enfeksiyon riskide az olurmuş...
işte böyle canlar yani teşis olarak rahim ağzı yetemzliği dedi...
teshis konulmasina sevindim canim artik sorununun ne oldugunu bildigin icin rahatlarsin nasil davranman gerektigini bilirsin Insallah bu ay sende bize guzel haberler verirsin canim
chnb cim dr u yarın arıycamda kararsızım düzensiz kasılmalar önemli değil dedi çünkü bende 1 saatte en fazla 2 oluyor ama gün içinde 10 oldu sanırım..ben paranoyak oldum sanırım artık
fadikçim haklısın benim şansımda gebe kalınca aynı dr gitmek belki..kısmet canım inşallah kader bizede gülecek..
tatlışoğlum kanamanın geçmesine çok sevindim canım..
herkese iyi gecelerr
Slm arkadaslar gecende sizden cvp almak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Evde nsl davranıyosunuz. çalışanınız varmı.işyerindeki hareketlilik nsl. Ben öğretmenim hergün okula taksiyle gidiyorum geliyorum.kahvaltımı yemeğimi eşim hazırlayıp gidiyo.temizlikte yapmıyorum.birtek okula gidip bahceden girip sınıfa geciyorum.ordada hiç birkez bile ayağa kalkmıyorum.5saatin sonunda kalkıp eve geliyorum.bu durum beni nsl etkiler sizce.yardımlarınızı bekliyorum.
Benim de eltim Antalyalı. Hangisi iyiyse onu seç. Fiyatı pek düşünme bence. Sonrasında tahribatı çok büyük oluyor. Sakıncası yoksa doktorlarının ismini söyler misin? Gerçekten balon örneği çok mantıklı. Şimdiye kadar bütün sayfaları okudum, balona benzetmeyi rahimin açılmasıyla ilgili söylemişlerdi, her hamilelikte kolay genişleyip açılmaya neden olacağı için değil. Bu doktorlar riskli gebelik uzmanı mı? Belli olmaz Hatay'dan oraya uçak var. Orada bile düşünebilirim serklaj işini burada yaptıramazsam. Sen ne zaman düşünüyorsun? Ben çok üzülerek bu ayı pas geçmek zorunda kaldım. Hem de klomenin 6 tanesini de boşuna içmiş oldum. Eşim çok hastalandı vücut direnci çok düştü. Dün fenalaşmış ağır bir antibiyotik yapmışlar Tıp Fakültesi'nde. Bana da üzülmeyeyim diye dememiş. Oğlum su çiçeğini çok hafif geçirdi su çiçeği aşısı sayesinde. Bu arada seninle tanıştığıma da çok sevindim canım.
doktorlardan biri ERTUĞRUL AKDAŞ bu medical parkta ,diğeri vitale kadın doğum hastanesinde ALİ FUAT ŞENGÖR balon benzetmesi ali fuat beye ait. ali fuat bey türkiyede yılın dr seçildi çok başarılı ama riskli gebelik uzmanımı bilmiyorum, bebeği olmayanlar çok gidiyor kendisi tüp bebek yapmıyor ama tüp bebekiçin uygun ortam hazırlıyor,çok hastası var hamile kalamayan bir çok arkadaşım ikiz doğurdu onunla ama çok kalabalık oluyor randevu saatin çok sarkıyor şehir dışı yurt dışı çok hastası var. şehir dışından gelenler için misafirhanesi var. ben bu ay denedim bugün tahlil yaptım negatif çıktı( ben istiyorumhemen yaa,etrafımdaki her hamilelik haberi beni üzüyorarkadaşlarım hep ikinci turu döndü bilmiyorum artıkhayırlısı
inş canım yaa....Bu arada Ayer en son yazdığında hastanedeydi. Acaba çıktı mı? Kasılmaları çoktu. İnşallah iyidir.
teshis konulmasina sevindim canim artik sorununun ne oldugunu bildigin icin rahatlarsin nasil davranman gerektigini bilirsin Insallah bu ay sende bize guzel haberler verirsin canim
fadikçiğim canım teşhisinin konmasına sevindim.şimdi sağlıklı bir gebelik ve ardından dünya tatlısı bir bebek nasib ettin rabbim sana.ve tüm isteyenlere.
Hayırlısı inşallah.İnşallah önümüzdeki aya güzel haberi alırsın. Burada ben şimdiye kadar kimseyle görüşmedim. Riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum. Fakültede birkaç doktor ismi duydum ama orada da yenidoğan bebek yoğun bakımı yok. O yüzden sürekli tercih etmem. Eşim Edirne'den geldiğimize bunun için çok üzülmüştü. Üniversitede çalışıyor ama çalıştığı kurumda bize uygun ortam henüz yok. Senin doktorlarını araştıracağım. Kendi doktorum yeni yöntemleri gözden geçirip uygun bir tedavi uygulayacağını söylemişti ona da güveniyorum aslında ama genç bir doktor daha önce bu tarz hastaları pek olmuş mudur,bilmiyorum. Serklaj da sanırım benimsediği bir yöntem değil. Bilirsin biz bazı konularda bir şeyler yapacaksak zümre kararıyla yaparız. Hastanede onların da branşdaşlarıyla böyle konularda ortak duruşları var mıdır, bireysel görüşlerine göre mi davranıyorlardır onu da bilemem. İnşallah her şeyin hayırlısı olur hakkımızda arkadaşım.
canım senin tedavi dediğin ne bide klomen falan kullanıyorsun bunlar rahim ağzı yetmezliği ile mi ilgili ben birşey yapmıyorum gebelik öncesi de merak ettim var mı bildiğinbir şey?
kızlar bu gün doktor kontrolümde doktorum suyumun azaldığını yarın suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi ,doğum sırasında hepiniz için dua edicem.öptüm ,inşallah sağlıkla bebeğim kucağımda hastaneden çıktığı yazarım arkadaşlar,hepinizi çok öptüm.
canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallahyarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah
Tebrik ederim. İnan çoooooooooooooook mutlu oldum. Allah inşallah tamamına erdirir. İnan senin bu haberini almayı çok istiyordum canım.Allah her şeyi gönlüne göre versin Sevtun'um.
canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallahyarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah
allah razı olsun arkadşım tez zamanda sizlere nasip etsin işşllahbenim çıkmam lazım sonra görüşelim aeo
allah yardımcın olsun canım...kızlar bu gün doktor kontrolümde doktorum suyumun azaldığını yarın suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi ,doğum sırasında hepiniz için dua edicem.öptüm ,inşallah sağlıkla bebeğim kucağımda hastaneden çıktığı yazarım arkadaşlar,hepinizi çok öptüm.
canım yaa inan çok çok sevindim...canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallahyarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah
hadi canım inş güzel haberlerle dönersin çok sevindim...sağlıcakla doğumunu yap.bizlerde bol bol dua et inş..kızlar bu gün doktor kontrolümde doktorum suyumun azaldığını yarın suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi ,doğum sırasında hepiniz için dua edicem.öptüm ,inşallah sağlıkla bebeğim kucağımda hastaneden çıktığı yazarım arkadaşlar,hepinizi çok öptüm.
canım çok sevindim çok mutlu oldum inş hamileliğini sonuna kadar götürür ve bebğini kucağına alırsın .bize aradada olsa bilgi ver yalnız bırakma...canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallahyarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?