Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gozun aydin canim Allah anali babali buyutsun artik sende benim gibi geceleri zor uyursunama emzirmeyi sakin ihmal etme benimkiler kuvezde biberona alisinca memeyi alamiyorlar halada sagip veriyorum senide kizinida opuyorum canim

Ha bir gayret. Bak 27'yi geçmişsin. Bence riskli dönemlerin çoğunu atlattın. Bana sancım tuttuğunda doktor 24. haftadan önce doğarsa hiçbir müdahalede bulunmayın dediklerini söylemişti. Maşallah sen o haftaları atlattın. Birkaç haftadan sonra psikolojin düzelecek daha da rahatlayacaksın. Annen geldi mi canım. Bu arada beslenmene dikkat edebiliyor musun?

Ayşe ben sana cevap vermiştim. Merak ettim okulda derste hiç kalkmadığını yazmışsın. Branşın ne? Kalkmadığında sınıf hakimiyetini nasıl sağlıyorsun? Belki öğrencilerine izah etmişsindir ama 6-7 saat hiç kalkmadan nasıl yapabiliyorsun? Bence kendince tedbirlerin iyi. Çünkü zaten az da olsa okula gidiş gelişlerin sınıfa gitmen vs. hareket ediyorsun. Evde de çok yorucu bir tempo olursa pek iyi olmaz bence. Ama tabiki doktorunun görüşleri önemli. Belki risk yok demiştir ama yine de geçmişte doktorları müsade ettiği halde arkadaşlardan bazıları dikkat etti ve doktorları iyiki dikkat etmişsin açılman olmuş demişlerdi. Yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var.

Bu arada Ayer en son yazdığında hastanedeydi. Acaba çıktı mı? Kasılmaları çoktu. İnşallah iyidir.

doktorlardan biri ERTUĞRUL AKDAŞ bu medical parkta ,diğeri vitale kadın doğum hastanesinde ALİ FUAT ŞENGÖR balon benzetmesi ali fuat beye ait. ali fuat bey türkiyede yılın dr seçildi çok başarılı ama riskli gebelik uzmanımı bilmiyorum, bebeği olmayanlar çok gidiyor kendisi tüp bebek yapmıyor ama tüp bebekiçin uygun ortam hazırlıyor,çok hastası var hamile kalamayan bir çok arkadaşım ikiz doğurdu onunla ama çok kalabalık oluyor randevu saatin çok sarkıyor şehir dışı yurt dışı çok hastası var. şehir dışından gelenler için misafirhanesi var. ben bu ay denedim bugün tahlil yaptım negatif çıktı ( ben istiyorumhemen yaa,etrafımdaki her hamilelik haberi beni üzüyorarkadaşlarım hep ikinci turu döndü bilmiyorum artıkhayırlısı

Hayırlısı inşallah.İnşallah önümüzdeki aya güzel haberi alırsın. Burada ben şimdiye kadar kimseyle görüşmedim. Riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum. Fakültede birkaç doktor ismi duydum ama orada da yenidoğan bebek yoğun bakımı yok. O yüzden sürekli tercih etmem. Eşim Edirne'den geldiğimize bunun için çok üzülmüştü. Üniversitede çalışıyor ama çalıştığı kurumda bize uygun ortam henüz yok. Senin doktorlarını araştıracağım. Kendi doktorum yeni yöntemleri gözden geçirip uygun bir tedavi uygulayacağını söylemişti ona da güveniyorum aslında ama genç bir doktor daha önce bu tarz hastaları pek olmuş mudur,bilmiyorum. Serklaj da sanırım benimsediği bir yöntem değil. Bilirsin biz bazı konularda bir şeyler yapacaksak zümre kararıyla yaparız. Hastanede onların da branşdaşlarıyla böyle konularda ortak duruşları var mıdır, bireysel görüşlerine göre mi davranıyorlardır onu da bilemem. İnşallah her şeyin hayırlısı olur hakkımızda arkadaşım.

Bu arada Ayer en son yazdığında hastanedeydi. Acaba çıktı mı? Kasılmaları çoktu. İnşallah iyidir.
inş canım yaa....
bir kaç gündür gelmiyor rabbim yar ve yardımcıları olsun...
inş bebişi az daha dayanır...

teshis konulmasina sevindim canim artik sorununun ne oldugunu bildigin icin rahatlarsin nasil davranman gerektigini bilirsin Insallah bu ay sende bize guzel haberler verirsin canim

fadikçiğim canım teşhisinin konmasına sevindim.şimdi sağlıklı bir gebelik ve ardından dünya tatlısı bir bebek nasib ettin rabbim sana.ve tüm isteyenlere.

sağolun arakdaşalar...
rabbim bütün istiyenlere kısa zamanda sağlıklı sorunsuz hamilelikler nasip etsin...
hamile olan arkadaşlarada sağlıklı kolay doğum nasip etsin...

canım senin tedavi dediğin ne bide klomen falan kullanıyorsun bunlar rahim ağzı yetmezliği ile mi ilgili ben birşey yapmıyorum gebelik öncesi de merak ettim var mı bildiğinbir şey?

canım senin tedavi dediğin ne bide klomen falan kullanıyorsun bunlar rahim ağzı yetmezliği ile mi ilgili ben birşey yapmıyorum gebelik öncesi de merak ettim var mı bildiğinbir şey?

Özel bir şey yapmıyorum. 4 aydır folik plus 15 gündür de bebe aspirini içiyorum protein S eksikliği nedeniyle. Bir de klomen vermişti doktor 6 tane kullandım oğlum su çiçeği geçirince bıraktım. Bu arada Ali Bey'i internetten araştırdım sitesine girdim. Soru bölümü vardı. Kısaca durumumu izah ettim. Ne cevap verir acaba? İyi bir doktora benziyor. Dediğim gibi ben de buradaki doktorumdan memnunum. Biraz yoğun ve farklı sorunları olan hastaları var. Nihayetinde her gün benim durumumda hastası olmuyor. İnsan olarak da seviyorum benim için bu da önemli. Bazı doktorlara her istediğini soramıyorsun. Hamileliği planlıyorsan bence doktorunla görüş sonra planla. Ben sormadan bir şey yapmaya korkuyorum ya yanlış bir adım atarsam diye. Bazen yoğun olduğu için ulaşamıyorum o zaman da panikliyorum bu sefer ulaşamadığım için boş yere 6 tane klomen kullanmış oldum.

kızlar bu gün doktor kontrolümde doktorum suyumun azaldığını yarın suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi ,doğum sırasında hepiniz için dua edicem.öptüm ,inşallah sağlıkla bebeğim kucağımda hastaneden çıktığı yazarım arkadaşlar,hepinizi çok öptüm.

yarencim gözün aydın arkadaşım
sağlıkla sıhhatle büyüt kızını.

güldenazcım senin de güzel haberlerini bekliyoruz canım

Şimdiden hayırlı olsun arkadaşım, Allah yardımcın olsun...

canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallah yarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah

Tebrik ederim. İnan çoooooooooooooook mutlu oldum. Allah inşallah tamamına erdirir. İnan senin bu haberini almayı çok istiyordum canım.Allah her şeyi gönlüne göre versin Sevtun'um.

Tebrik ederim. İnan çoooooooooooooook mutlu oldum. Allah inşallah tamamına erdirir. İnan senin bu haberini almayı çok istiyordum canım.Allah her şeyi gönlüne göre versin Sevtun'um.

allah razı olsun arkadşım tez zamanda sizlere nasip etsin işşllah benim çıkmam lazım sonra görüşelim aeo

canım benim çok sevindim allahım kucagına almayı nasip etsin inş...

allah razı olsun arkadşım tez zamanda sizlere nasip etsin işşllah benim çıkmam lazım sonra görüşelim aeo

Sevtun çok duygulandım, inan gözümden mutluluk gözyaşları süzüldü, eşini de tebrik ediyorum. O da bu mutluluğu çok hak ediyor canım arkadaşım.

allah yardımcın olsun canım...
kolay bir doğum olur ve sağlıcakla kucaklarsın inş...

canım yaa inan çok çok sevindim...
rabbim bu bebişini sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...
yanlış hatırlamıyorsam sen zor hamile kalıyordun canım
ama çok şükür bebişin çok bekletmedi...

benim bebişim doğum zamanıda nisan başı...
inş bende o zaman bir süprizle karşılaşırım...

hadi canım inş güzel haberlerle dönersin çok sevindim...sağlıcakla doğumunu yap.bizlerde bol bol dua et inş..
canım çok sevindim çok mutlu oldum inş hamileliğini sonuna kadar götürür ve bebğini kucağına alırsın .bize aradada olsa bilgi ver yalnız bırakma...

chnb,fadik inş sizlerde böyle güzel haberlerinizi paylaşırsınız bizimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…