Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dün suni sancı verilecekti...
daha gelmediğine göre doğum etmiş olabilir...
allah yardımcıları olsun...
güzel haberlerle gelir inş..

işşallah canım benim çok zormuş suni sancı ben öyle duydum saglıcakla alsında kucagına önemli degil onu koklasa yeter ona bu arada hoş geldin bebikim

arkadaslar bugun doktorum yanima geldi ve biraz olsun umutlandim.bana bir kac hafta daha burdasin dedi serumla devam yani sordum kac haftaya kadar gidebilirim dedi oda 40 tabi olmazda 30 ustunde dusunuyorum dedi oyle deyince azda olsun umit oldu icimde serumun dozunu yuksek vermiyoruz en azinida vermiyoruz yani gerektiginde yukseltiriz dedi .bugun daha iyiyim cok sukur allahim ins yuzumuzu guldurur bi benim dedig butun hamile olanlarin bebek isteyenlerin yuzunu guldursun kurban oldugum.

amin arkadaşım amin işşallah 40 haftaları görürüsün

ins arkadasim oyle cok korkuyorumki kaybetmekten birdaha ayni aciyi yasamaktan dua etmekten baska caremiz yok.erken dogupta gozunun onunde erimesi daha zor olur allahim ins o gunleri hic kimseye yasatmaz.

canıım çok sevindim, rabbim sağlıklı koaly bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek nasib etsin.
darısı tüm hamile kalmaya çalışan arkadaşlara..

güldenaz canım belki şimdi bebişin kollarındadır güzel haberlerini bekliyoruz.

ayer canım sen, merak ediyorduk,umarım riskli dönemi sorunsuz atlatır, 36 ları görürsün , dualarımzı seninle.

eylemcim senin sıfırları bende sevdim inşallah gelişimini tamamlayana kadar bu şekilde devam eder.bebğinin kilosu da çok iyi maşallah.

özlem canım umarım sende iyisindir bir süredir uğramadın bizleri habersiz bırakma.

allah razı olsun canım işşallah benim yüzümü güldürdü yaradan tez zamnda arkadaşlarımında yüzünü güldürsün işşallah

hastanede kalman daha iyi canım...
gerektiğinde ilaç ayarlaması yaparlar...
inş bebişin sabrederde sağlıcakla gelir...
allah yardımcınız olsun...

ins arkadasim oyle cok korkuyorumki kaybetmekten birdaha ayni aciyi yasamaktan dua etmekten baska caremiz yok.erken dogupta gozunun onunde erimesi daha zor olur allahim ins o gunleri hic kimseye yasatmaz.
canım bende bi ümitleniyorum bi bırakıyorum kendimi ama günler geçiyor geçicekkk allahın izniyle burdaki herkes alıcak kucaklarına bebişlerini..dualarımız seninle..

ay canım inşallah tamamlarız haftalarımızı senin çok az kaldı nasıl hazırlık yapıyomusun?

dualarim seninle canim Allah yardimcin olsn gozetimde olman iyi biraz daha dayan arkadasim

arkadaşım korkma... doktorum bana hiç umut vermiyordu. elimizden geleni sen de ben de yapıyoruz bakalım diyordu... 30'ların üstüne çıkar mı bilemem diyordu... tek hedefimiz 28'i doldurmaktı bizim...

bak biz 35'i bitiriyoruz yarın... eşimle konuşuyoruz da bazen "bu haftayı göreceğimiz hiç aklımıza gelmezdi" diyoruz "rüya gibi" diyoruz...

çok stres yapma kendine. daha faydası olur rahat olmanın... inşallah sen de ben de tüm buradaki arkadaşlar 37'leri görür iyi haftalarda alırız bebeklerimizi kucağımıza...

kızlar bu rahim kasılmasını anlayan varmı nasıl bişey ben anlayamıyorum

valla ben 16+2'de serklaj olduğumda rahimde kasılmaları durdurmamız lazım önce demişlerdi.. ben hiç anlamamıştım neymiş bu kasılma... hiç bişey hissetmiyordum ama doktorum kasılmalar olduğunu söylemişti. ama hastanede daha ileri haftalarda kasılmaları olan kızlarla sohbet ederken onlar böyle göbek deliğinin üst tarafında işte 20 haftadan sonra her hafta için bir cm ekle göbek deliğinin üstüne.. diyelim 25. haftada göbek deliğinin 5 cm üstünde oluyormuş rahimin en üst noktası... işte oraya elini koyduğunda elinin altında toplanıyormuş rahim... ritmik oluyormuş bu hareket... işte şu kadar dakikada şu kadar sefer gibi...

öyle demişlerdi kızlar...

kızlar bu rahim kasılmasını anlayan varmı nasıl bişey ben anlayamıyorum

nurcancım bunu netten aldım...

Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avucunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurunuz. Avucunuzun altında uterusun “toplanıyor” hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçünüz. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber veriniz.

20. haftada bu kasılmayı karının neresinde hissedilir onu bilmiyorum canım...

Son düzenleme:

ay ins bizde oyle konusuruz allahim o gunleri gosterir tek korkum ins daha fazla rahimagzim kisalmamistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…