Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sağol canım inş.. evet yoğun.. inş hep güzel haberler verilir.kötü şeyler duymayız sende güzel haber verirsin inş..

kızlar cuma günü saat 16:00 da doğum yaptım.çok şükür sağlığımız yerinde.doğum sırasında hepinize dua ettim.saat sabah 10:00 da suni sancıyı başladılar .suni sancıya rağmen açılmam değişmeyince suyumu patlattılar sonra olan oldu.yarım saat içinde açılmam iki cm den 7 cm e çıktı.doğumhaneye alındıktan bir buçuk saat sonra bebeğim dünyaya geldi.zor bir doğum oldu özellikle son iki saati .allahım sizede bu duyguları yaşatsın ,bebeğimi çıktığı an bambaşka bir duygu ,,ağlamamak elde değil.

allah razı olsun arkadaşım benim sagolasın inan sen bir dogurdum ben dokuz he işşallah bu bebegimi saglıklı bir şekilede alırım kucagıma canım dün çok kötü oldum beni bir görseniz panik atagım akşam 8 bir başladı gece 1 kadar allahım içime öyle bir korku çarpıntı oluyoki ne dua biliyosam okudum bol bol selevat getirdim sakinleşemedim gittim dedim rabbim karnımdaki bebegime bir şey olmasın ne olur okadar korktumki kanama olucakta bebegime bir şey olucak diye çok korktum şimdide aynıyım ama okadar degil neden böyle oluyo acaba allahımın gücüne gitmesin ben eski sevtunu geri istiyorum yabeni bu hale sokanlar utansın işşallah bebegime bir şey olmaz demi ne yapıcagıma şaşırdım ,nanın diyorum hamilesin sevin yavrun içinde ama olmuyo beynime söz geçiremiyorum söz çok yalvardım yaradanıma ne olur rabbim bebegime bir şey olmasın hastalık senden geldi diye ne olur benden geri al diye okadar zor bir şeyki bu hastalıgı çekmek yaşayan bilir vallahi ben ne yapacagım şaştımda kaldım
bu arad bebikim allahım bagışlasın yavrunun acısını göstermesin işşallah güldenaz nerde acaba daha dogurmadımı acep
canım allahım tez zmanda sanada ve diger arkadaşlarada nasip etsin işşallah bende herşeyimi hazırladım eşime evi ayarlıcam şimdi allah nasip ederse haftada bir evi temizlese yeter zaten kendide aşçılık yaptı yemek işimde sorun olmaz işallah bebegim dogana kadar istiyosa evi .....götürsün umrumda degil vallahi 2 kayıp yaşadım 3 yaşamam işşallah çünkü çok zor ellerim her seferde boş çıktım hastaneden işşallah bu sefer boş çıkmamnasip olursa sigortaya gidicem 2 oglumdada özele gitmiştim beni dogum ettiren bir bayan vardı ondan çok memnunum randevu alabilirsem salı günü gidicem bakalım kesin kan testide yapar dei degerlerime bakmak içinallahım ne verirse hayırlısını versin işşallah tek korkum benim bu hastalık bebege bir sakatlık bırakır diye aklım çıkıyo ne olur allahım bu hastalıgı benden al bebegimi ban bagışla

maşşallah canım senin mercimege işşallah 40 haftaları görürüsün
ne olur bana dua edinde şu hastalık illetinden kurtulayım çünkü çok yoruldum ben

canım benim inan çok sevindim allahım analı babalı büyütsün işşallah ilk kutlayan ben oluyum bari hade al bakıyım bu çiçek demetinibirde seni tebrik edeyim gel bakıyım yanıma bir nanak ver hayde acıdım buda senin minik mercimege hediyem olsun allahım adıyla yaşatsım bebegimi işşallah bu arada isim ne koydum bebikim

hayırlı olsun canım gözün aydın çok sevindim bizde bu güzel haberi bekliyorduk..allah analı bablı büyütsün sizler sırasınızı savdınız sıra bizde inş bizlerde sağlıcakla doğururuz....

çok şükür güzel haberle geldin canım...
gözün aydın...
rabbim analı babalı büyütsüncanım...

inş düşmüştür canım...
pazartesi güzel haberlerle gelirisn inş...

geçmiş olsun canım...
sarılık yeni doğanlarda çok rastlanıyor rabbim dermansız dert vermesin...

sevtuncum rabbim bu sıkıntına acil şifalar versin...
inş bu rahatsızlığı tamamen atlatırsın...
bebişinide sağlıcakla sizlere bağışlasın...

kızlar ne güzel maşallah hamilelik için evde hazırlıklar yapmaya başlamışsınız...
ben yemek falan düşünmüyorum çünkü dolabım küçük yerim yok...
bende evi dipten delikten temizleyeyim diyordum...
ama hava yağışlı ve çok çok soğuk...
bu havada camda silinmez...
evinde her odasınını yakmıyorum yani evdede pek bir iş yapamam...
aslında soğuğa çok takmam sıkı giyinir yaparımda ama sonunda birde hasta olmak var...
bu aşamada kendime dikkat etmem lazım...
hava durumuna baktıp böyle 1 hafta soğuk...
biizm temizlik işi yatacağa benziyor...

Son düzenleme:
masallah bebegine canim zor haftalarida atlatmissiniz cok sukur guzel haberlerini yaz firsat buldukca

bu ay korunmayi birakicakmissin Allah yardimcin olsun canim ilk seferde sende guzel haberleri verirsin Insallah temizlik icin yardimci alsan birseferlik olmazmi? ondan sonra yat doguma kadar

bu ay korunmayi birakicakmissin Allah yardimcin olsun canim ilk seferde sende guzel haberleri verirsin Insallah temizlik icin yardimci alsan birseferlik olmazmi? ondan sonra yat doguma kadar

evet canım bu ay korunmayı bıraktık..
ama daha yumoş zamanı gelmedi bende yumoş zamanından önce temizlik yapayım dedim ama olmadı işte...
aslında çok takmıyorum sadece elim ayağım tutarken yaparım diyodum...
ama olmassa olmasın bebişim tez zamanda sağlıcakla gelsinde 9 ay sonra bile yaparım...
o kadar sıkıntı çektikki bundan sonra 9 ay hiç cam silinmese inan takmam...

canım biz 4 elti aynı binada oturuyoıruz annemlere 100 mt uzakta...
iş böyle olunca dışardan kadın tutamıyorum....
şimdi söylesem hepside yardım eder ama arada fol yok yumurta yok hemen bir ayda bebek olacağı belli değil...
bu yüzden şimdi söylemiyorum...
hamile kalıncada artık ne yaparlarsa...
şunu yapın bunu yapın diye emir vermiyorum...

Son düzenleme:

canım çok şükür, senden haber bekliyorduk. ikinizinde sağlığınızın iyi olmasına çok sevindim. allah analı babalı büyütsün canım.

gözünaydın canım allah bebişinizle size uzun mutluu bir ömür versin..inşallah hepimiz yaşarız bu güzel duyguları..

evet anladim canim sen hamile kalda temizligi bosver onemli olan bebis gecmise takildim fusborun bebegini kaybettigini bilmiyordum cok uzuldum cok mucadele vermis Allahim kimseye yasatmasin Nefisem arkadasimiz neyapti acaba nezamandir yok onunda zamani yaklasiyordu

canım benim çok şükür güzel haberle geldin. rabbim analı babalı sağlıklı sıhatli büyütmek nasib etsin.

yarencim geçmiş olsun canım. sarılık yeni doğanda çok sık görlüyor malesef, atlatmanıza sevindim. sütün de umarım bir an önce çoğalır. humana çayı dene bence, birde daha çnce de yazmıştım kuru dut ve helva da sütü çoğaltan yiyeceklerdenmiş.uyku ve bol sıvı da öneriyorlar.

eylemcim canım ben hiç hazırlık yapmıyorum . annem ve eşim hastane çıkışı için acil lazım olabilecek birkaç parça birşeyler aldı.bende geçen hafta dr. kontrolüne gidince birkaç bady falan aldım hemen hastaneye yakın bir mağazadan. gerisi sonra halledilir nasılsa.yeterki sağlıkla kavuşalım kızımıza.

ysmn canım iyi olmanıza sevindim. büyüyordur senin minikler artık,

evet fusbora bizde çok üzüldik onu ancak bizler analrız...
ama elimizden birşey de gelmiyor işte...
rabbim sabrını versin yaşadıkları son acı olur inş...
fusborun bence rahimağzı yetmezliğinden başka sorunu var...
doğumu tetikliyen rahim de anomali falan olabilir....

nefisem 4-5 gündür girmemiş ama çok sık gelen bir arkadaş değildi...
38. haftası da bitmek üzere yani tam doğum haftaların da sağlıcakla kucaklar inş...

allah analı babalı büyütsün
rabbim bizlerede göstersn o günleri

[meraba arkadaşlar bu aralar doğumlar kasılmalar almış başını gitmiş.
ellerimin damarları patladı damarlarım ince olduğuiçin zor yazıyorum.damarlarımda kan değil pre-par dolaaşıyor.kasılmayı merak ediyordum bende ama öğrenndşim.karnın srtleşiyor.düzenliyse hemen rahimağzı kısalıyor.

yaren bebişi öp kokla
güldenaz sanada çok sevindim.
sevtun hayırlı hamilelik geçir inş.
chnb fadik Rabbim sizinde yüzünüzü güldürsün

hasttanedaşlarım ardatuana ve özlem serum çok zor.wc eşim sürgüye tutuyor.oda mahvoldu benim yüzümden.34 olunca alırım dedi doktor.sizede celestone yapıldı.günde 2 kere ns t bağlanıyyorum.2 günde 1 rahimboyu ölçüyor.bu akşamda bakacak inş. kısalmamıştır.sizde uygulanan tedavi yazın karşılaştıralım.

herkesi öpüyorum.

Haberine çok sevindik,Allah analı babalı büyütsün canım.

canım geçmiş olsun. bizde gecirmiştik yenidoğan sarılığı 2 gün kalmıştı eylül hastanede o dönem .canım fototerapiden sonra hastanede işitme testi yapıldımı?????????eğer yapılmadıysa mutlaka tekrar yaptır unutma canım.süt olması için bol bol su iç.İRMİK HELVASI ,ISIRGAN OTU TOHUMU,DERE OTU ,REZENE ÇAYI,BOL BOL SALATA YE.bunlar sütü arttırıyor canım humana still de içiyordum ben.benimde sütüm azdı çok araştırdım ve arttırdım sütünmü hala emiyor Eylül:)özelliklede sütüm yetmiyor diye kaygılanma sütüm çok diye kendini inandır.kolay gelsin YENİ ANNE.

Canım arkadaşım, gurbettaşım, inşallah iyi olacak. Öyle böyle geçiyor günler. Ben de hastanedeyken senin durumundaydım. İki elimde serum. Bir de prepear herhalde çarpıntı yapıyordu. Kalbim kuş gibi çırpınıyordu. Benim de eşim sürgü tutmuştu. Senin de öyle mi, benim 5 dakikada neredeyse tuvaletim geliyordu ve sanki 5 dakika önce yapan ben değilim çok fazlaydı. Doktorun 34'ten bahsettiğine göre durumun iyiye gidiyor. Kabız olmamaya çalış arkadaşım. Her şey gönlünce olur inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…