Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım uzundur giremedim şimdi okuyorum bütün mesajları, umarım yakında seninde iyi haberlerini alırız,hepimiz bebeklerimizi sağlıklıca ve zamanında kucaklarımıza alırız inşallah...

İnşallah hepimizin. Ben de oğlanı uyuttum bakayım dedim. Seni de merak ettim birkaç gündür yazmadın diye. Bakalım inşallah, bekleyen herkesin haberini alırız inşallah. Klomen 6 tane içmiştim. İnşallah boşa gitmez. Sen folik asite başladın mı canım? Ders saatin çok mu? Ben 21 saat derse giriyorum. Sınıflarda kalabalık sayılır. Salı günü de boş günüm. Senin nasıl programın. Matematikti branşın. Lisede misin? Ben lisedeyim.

Canım doktordan gelinceyaz. Niye sezeryan istiyorsun? Ne güzel bak ilki normalmiş. Benim ilki sezeryandı hem normal sancı çektim hem sezeryan oldum. 2. 25. haftalık normal oldu. Keşke dedim ilkinde stres yapmasaydım da normal olsaydı. Ama doktor kabul ederse 3. normal doğum istiyorum vakitlice olursa inşallah. Eltimin ilki sezeryandı, ikinciyi normal yaptı. Çok memnun. Pek fazla doktor kabul etmiyor o çok araştırdı.Bence kararını iyi düşün

kanaman olmamasına çok seviyorum arkadaşım. nakalım ne olacak yarın. benim de kontrolüm salı akşamı. bana da o güne gelirse 36-37. haftalarda alırız dikişi demişti. ben de bi sorun çıkmazsa epiduralli normal doğum düşünüyorum ama doktorumla hiç konuşmadık henüz bunları... ister misin biz de yaren ve güldenaz gibi 40 haftayı geçirelim gerçi benim doktor 40'a kalmaz demişti ama... bu haftalara geldik çok şükür

bugün karnım çok ağrıdı bebeğin aşağıya doğru döndüğünü hissettim... başı solda yukarıdaydı. mideme baskı yapıyordu. sanki döndü ve başı aşağıda gibi şimdi. midemin altında da ayakları var :) biraz rahatlattı bu duruşu beni... bakalım salı ne diyecek doktor.

nuray ne yaptı acaba??? onun haftası ilerde ama gelişimi bizimle aynıydı. nuraycığım ne durumdasın????

sevtun sana da iyi akşamlar arkadaşım.. bebişine de tabi

Şafak sen kaç haftalık oldun, çizelgen de yok, takip edmedim canım.

canım ya ne biliyim korkuyorum doğum sırasında bişey olur falan diye ne biliyim bunda çok tedirginim isityorumki sancı çekmeyeyim birden kucağıma geliversin falan işte ne biliyim....bende tansiyon sorunuda olunca tedirgin oluyorum işte...hakkımızda hayırlısı ...

canım inş seninde kontrolün güzel geçer .dediğin gibi 40 haftaları görürüz belki:))benim oğlumda 38+4 de doğmuştu.zamanı gelince oluyor demekki ..benim bebek 2 3 hafta öncesinden dönmüştü kafası aşağıdaydı sanrım şimden sonrada çok pozisyon değiştrmez...

40 haftaları görüsün işşallah bende tansiyon hapı kullanıyodum yaradanım herşeyin iyisini bilir benden umudunuzu asla kesmeyin demiş ben umudumu kesmek istemiyorum
inanıyorum az zamanı kaldı bebegin ha geldi ha gelecek

sagol allah razı olsun canım en güzeli normal dogum ama sezeryan olma olasılıgı çok yüksek çünkü çatım darmış doktor öyle demişti allahtan hayırlısı bakalım zaman ne göstericek
bu arada herkeze günaydınlar

sevtuncum bugüm doktora gidecektin ne oldu merak ettim canım..

Bende işteyim ama korka korka geliyorum, şu 3 haftayı da bi atlatsak rabbim ...

sevtun salıya gidecekti galiba...
tatlişoğlum bugün randevusu vardı...
güzel haberlerle gelirler inş...

canım sen ne iş yapıyorsun...
çok ayakta kalıyormusun?

merhabalar
sürekli girmiyorum ara ara girip okuyorum..herkesin iyi olmasına sevindim..serklaj sonrası 3 haftayı bitireceğiz İnşallah..16+2 olduk..genelde yatıyorum ara ara evde dolanıyor..hafta sonlarıda dışarı çıkıyorum ama ayakta kalmıyorum..ama 20 haftadan sonra hep yatacağım..tuvalet harici kalkmak yok..
serklajlı olan arkadaşlar sizler de hep yatıyor musunuz? rahim boyunuz genelde kaç santimdi..açılma olduysa kaçıncı haftadan sonra oldu??
bu benim 2. hamileliğim..ilkinde de yatmıştım serklajlıydım.yattığım halde 21.haftada 2.5 cm indi..o tarihten sonra tuvalete bile kalkmadım bir ay..anneciğim yatakta ıslak mendillerle sildi hep..1 ay sonunda 3.5 cm oldu..38+1 de de sezeryanla doğum yaptım..ama hiç kalkmadım..
bunda da cesaret edemiyorum..

aman canım dikkat et allahım yavrumu korusun işşallah işte çalışması çok zor ben bile işe gidicektim çalışıcaktım malesef iptal oldu canım işşallah 40 karışır senle ben yarın sabah randevuyu aldım benim doktor salı perşembe orda hep özele para yedirdim işşallah bundan sonra devlet babaya sırtımı dayıcam allahımın izniyle birde sigortada deniyelim şansımızı allahım yardımcın olsun arkadaşım aman kendine çok dikkat et

işşallah 40 haftaları görürüsün canım benim serklaj benim hesabıma göre nisanda allahım yardım etsin çok tırsmaya başladım canım acırmı acaba yatıyomuyuz bir gün malumatı olan bir hatırlatma yaparsa duacısı olucem vallahi

çok ayakta kalıyormusun?

bebikim önce seni tebrik etmek istiyorum içimden geldi
işşallah bu ay boş çıkmazsın canım benim ocakta vesile oldum olmadı bak şubatta oldu yaradanın işi allahım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin yavrularımızı koklayıp emziririz işşallah bize kötü gözle bakanlarda utansın işşallah el dese iyide akrabalarda laf yeyince insanın canı acıyo ya

çok ayakta kalıyormusun?

canım ben mimarım, banyo dizaynı yapan bir firmada çalışıyorum. inşaatlara gidip ölçü alıyorum. inşaat olduğu için asansör yok, bazen yeri geliyor 8-9 kat merdiven çıkıyorum.
müşterim gelince bazen 2 saat ayakta kalıp onlara malzeme beğendiriyorum.
20 marttan sonra raporlu olcam inşallah, rabbim o günleri gösterirse.

sağol canım sağlıcakla inş...
bu güne kadar hiç ilk denemede bu işi başaramadık...
ama rabbim dilerse neden olmasın...
hep hayırlısını ve sağlıcakla istiyorum...
bana ve bütün isteyen arkadaşlara rabbim çok bekletmeden sağlıcakla verir inş...

canım işin zormuş yaa...
şuan bebek küçük olduğu için çok riskli değil ama yinede dikkat etmeye çalış...
aslında albilsende 12 haftadan sonra dinlensen daha mı iyi olur...
dr ne diyor bu konuda canım...

Canım arada görüyorum seni burada. Herhalde geçmişi okuyorsun. Arada bir ses ver. Ben seni merak ediyorum. Nasılsn? Testlerin yapıldı mı?

Amin canım. Ne güzel olur. Ben senden de umutluyum. Bak Sevtun'un ailesi vardı yanında. Ben olmaz bu ay Sevtun'un diye düşünmüştüm. Bir kaçamakla da olabiliyor bu işler. İnşallah olur canım. Beraber sayarız günlerimizi inşallah.

Canım ilk hamileliğinde mi rahim ağzı yetmezliği teşhisin konuldu? Kaçıncı haftanda atılmıştı dikişin? Ben de serklajsız 29'dan 35.'e hep yatmıştım. Sonra 38'e girdiği gün doğmuştu. Bu seferde ise 25.'te doğdu. Yine serklajsız.

Canım google'ye serklaj video yazınca bir dakikalık bir görüntü var. Bence o kadar sıkıntılar çektik, çok acımaz zaten anesteziyle yapılıyor. Asıl önemlisi sonrası bence. İnşallah senin için her şey iyi olacak. Sevtun, sana tam olarak rahim ağzı yetmezliği teşhisi konulmuş muydu? İdrar yolu enfeksiyonu, rahimde bir enfeksiyon vb. tahliller yapılmış mıydı, bebeklerini kaybetmeden önceki süreçte?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…