Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Fadik,chnp sayfadasınız görüyorum nasılsınız kızlar.Ben yarın HSG çektiricem canım acır korkusu ve kötü bir şonuç çıkar diye dua edin bana lütfenn.

allah yardımcın olsun canım...
güzel heberlerle gelirsin inş...
stres yapma sakin olmaya çalış...
çıkacak sonuçtanda korkma canım...
inş birşey çıkmaz ama çıksa bile herşeyin bir çaresi var...
rabbim dermansız dert vermesin...

Fadik ben 3 yıldır bahtsız bedeviye döndüm malesef başıma üst üste okadar sıkıntı geldiki anlatsam yok artık dersin.Artık korkar oldum ama isyanda etmiyorumm,dibe nekadar batarsam okadar yükselirim inancıyla..Allah hepimize güzel günler göstersinn inşallah

Hayır...
Küsmüyorum hayata,
Sandığınız gibi değil.
Biraz canım sıkkın hepsi bu...
Topacı elinden alınmış çocuk gibiyim
...Özlüyorum sadece kaybettiğim oyunu...

Umutluyum ama!
İsterseniz bakın gözlerime, ışıl ışıl...
Hep güzel şeyler düşünüyorum.
Aydınlık yakın...
Biri tutuyor elimden, diyor ki sabret...
Ben de var olan şey mutsuzluk değil,
Bir parça sükunet...

......Sonra bahar gelecek!
Açacak gökyüzüm.
Yüreğimin kışı,
Güneşime diz çökecek.....
Gülüşlerim olacak benimde,
Neşeli çıkacak her daim sesim,
İçim sığmayacak içime.....

Güzel şey umut etmek...
Düşlemek yarınları...
Hemen arkasından sevmeler gelecek!
Küsmedim ki hayata...
Biraz canım sıkkın hepsi bu.
Durana dek dünya,
O topaç dönmeye devam edecek.....
alıntı

eylemcim bebekim maşşalh diyeyim önce bir1 hafta sonra 7 aylık olucak he mercimek işşallah kucagına aldıgın günleri emzirdigin bagrına bastıgın günleri gösterir mevlam sana
ayy sağol kuzucum evet valla rahatlıyoruz günler geçtikçe,darısı başına canım..sen yarın dr gidiyon sanırım güzel haberlerle gel inşallahhh ve ticker yap kendine beraber sayalım..
Fadik,chnp sayfadasınız görüyorum nasılsınız kızlar.Ben yarın HSG çektiricem canım acır korkusu ve kötü bir şonuç çıkar diye dua edin bana lütfenn.

korkma canım rahat ol bende çektirdim acımıyor çok fazla..derin derin nefes al bebişinin hayalini kur o an..bende rahimde bölme çıktı ameliyat oldum mesela..allah çözümsüz dert vermesin yeterki dualarım seninle..

çok güzelmiş canım

canım sıkıntıların her neyse allah yardımcın olsun...
rabbim feraha çıkarsın...amin...

tabiki isyan etmiyoruz...
bizim sıkıntı yada şer gördüğümüz herşeyin altında elbet bir hayır vardır...
neyin hayırlı neyin şer olduğunu biz bielmeyiz...
rabbim dermansız dert vermesin...

şiir çok güzel canım çokta anlamlı...

ya ben bişe sorcam ben serklaj ameliyat oldugumda doktorum 2cm demişti gecen hafta kanamam old doktor dikişlere baktı bu sefer 2.5 cnm dedi nası yani dedim 12 haftamda 2cmdi .neyse kanamdan dolayı bebek iyi durumda kanama da kesildi.ama aklıma takıldı varmı böle bişe uzama gibi:S

çok güzelmiş canım

Dualarınız güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allah hepimize güzel, sağlıklı ,mutlu günler nasip etsin.

canım benim iyi sayılırım. çok baskı hissediyorum aşağı doğru ve dikişim batıyor sanki o anlarda.o yüzden pek ayağa kalkmadan yatmaya çalışıyorum.benim de doktorum 36 -yada 37 de durumuna göre alırız dikişini dedi. benim kzıımda 24. haftadan beri baş aşağı doğum pozisyonunda.midemi tekmeleyip duruyor :))dikşi alırız cümlesi normal doğumu işaret ediyor. çünkü eğer sezeryan olacaksa dikşi almıyorlar, sezryan sırasında alıyorlarmış. benim doktorum da normal doğumdan yana ama ben korkuyorum açıkçası. ya bebek zorlanırsa doğumda diye. kendimden geçtim kendim için hiç korkmuyorum. annelik böyle birşey demekki. benim de randevum cumartesi günü ayın 5 inde idi ama doktorum yokmuş. 7. si akşamı yani pazartesiye kaldı randevum.bu günlerde 35. haftaya gireceğim sanırım. tatlişoğlumun çizelgesi ile hemen hemen aynı benim bebek gelişimim. oradan takib edebilirsiniz.
inşallah pazartesiye kadar sorun olmaz.

canım benim hayırlısı olsun. bebeğinin gelişimi de çok iyi maşallah.sağlıcakla kucağına alman için duacıyız bizlerde. sende bizler için dua et doğumda inşallah bizlerde sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.

ah canımm çok heyecanlandım şimdi... bebeğini çarşamba günü alacaksın yani kucağına
haftamız iyi sakın merak etme zaten 35'i doldurunca bebeklerin ciğer gelişimleri tamamlnıyormuş... hiç kaygın olmasın canım... herşey çok güzel olacak inanıyorum

seninle aynı haftada ve günde olduğumuz için benim doğuma da az kaldığını anlayıp bayaa bi heyecan yaptım şimdi
buradaki herkes için.... inşallah hepimiz için hayırlısı olacak...
doğumun olur olmaz ilk fırsatta yaz bize tamam mı canım...

canım çok sevindim bu güzel habere... bebeğin kilosuna gelince... son zamanlarda çok alıyor.. senin kaç haftalıktı? 30 haftadan sonra hızlı kilo alıyor bebişler... ondan önce azar azar artıyor zaten...

bu arada besin değeri yüksek şeyler yemeye özen göster canım. yumurta ve sütü ihmal etme...

bi de sulu yemek yemeyip sürekli ekmek arası yiyince kabızlık sorunu yaşamıyor musun? kabızlık da tehlikeli biliyorsun...

evet canım var uzayıp kısalabiliyor... benim 15 mm'ye düşmüştü bi ara... 22. haftadan sonra her hafta artmaya başladı. 29 mm'ye kadar çıktı.. çok seviniyordum çıktığına ama bir-iki hafta sonra yine düşmeye başladı ve 22 mm'de durdu... doktor bu durumun bebeğin pozisyonuyla ilgili olduğunu söylemişti bana...

nuraycım sen ben ve tatlişoğlum aynıyız ama tatlişoğlum hepimize fark attı görüyor musun
hangimiz önce doğuracak diye merak ediyordum ben de :))
inşallah o sağlıkla yavrusunu alacak çarşamba günü kucağına sonra da biz alıcaz inşallah. bu forumdaki herkese nasip etsin Allah aynı mutluluğu inşallah...

bu arada kızlar duydunuz mu Ceyda Düvenci doğum yapmış... 32 haftalıkmış. bebiş iyiymiş maşallah 3-4 gün önce taburcu etmişlerdi hastaneden. o da serklajlıydı ve 78 gündür hastanede yatıyordu... hemen gelmiş bebiş...

Tatlişoğlum'dan sonra sıra sizde kızlar. Ne güzel. Burası bu aralar bebek haberleriyle doluyor. Sizlerden sonra yavaş yavaş bizler devralacağız inşallah. Allah vakitlice doğumlar nasip etsin hepimize...

İnşallah iyi geçer canım. Benim genel anesteziyle olmuştu o yüzden acı hissetmemiştim. Senin daha yeni bir yöntem sanırım. İnşallah sonucu da iyi olur canım.

günaydın kızlarr bgün sabaha karşı bir uyandım tekrar uyumak mümkünmü dön allah dön yok uyku kaçtı .birde bunun bu gecesi var düşünün artık:))ya gününü bilmekte kötü bişey sanırım:))yarın bu zamanalrda büyük ihtimal hastanede olurum öğlende inş operasyon...neyse hakkımızda hayırlısı artık.. hepinize iyi dilekelriniz için teşekkür ederim kızlar hepiniz için inş yarın ayrı ayrı dua edeceğim...şafak ve nuray canlarım ben ayağımı sürüyorum inş sıra sizede vakitlice gelsin ve inş sizlerde doğumlarınızı yapın gerçi ben daha yapmadım ama inş yarın bebğimi kucağıma alacağım..
evet ceyda düvencide doğum yapmış bebğide kendide iyiymiş sabah sabah bu haberide duyunca biraz daha umutlandım...hamile kalmak isteyenler içinde biraz daha destek olmuştur bu haber..

doğumdan sonra sanırım 2 gece hastanede kalacağım eve gelince inş sizlerde güzel haberleri paylaşırım...

arkadaslar mesajima cevap yazdiginiz icin cok tesekkur ederim boyle sizlerden mail okudugum zaman dahada rahatliyorum.suan 25+1 gunluk hamileyim doktorum kizin 712 gram dedi normalde 750-780 arasi oluyor dedi ama duzelir dedi o yuzden kafama takmicam stres yaptikcada alamaz kizim.bu arada ben yurtdisinda kaldigim icin burda oglenleri et yemekleri getiriyolar ama helal olmadigi icin yiyemiyorum sadece ekmek arasi yiyebiliyorum.gunde iki bardakta sut iciyorum.annemler evden sagolsunlar arada getiriyolar biseyler ama evdeki gibi yine olmaz.gunde 2 litre kesin su iciyorum .her derde deva diye .rahim boyunun uzun olmasina sevindim bir hafta once 33mmdi dun 38mm cikti serumlar cok iyi gelmis ben uzadigini bilmiyodum.her gun dua ediyorum sadece kendim icin deil herkes icin allahim dualarimizi kabul eder ins. neyse cok uzattim

canım yaa, çok sevindim. Meleğine yarın kavuşacksın. rabbim dualarımızı kabul ediyor.. inşallah bizde o günleri görürüz....

kızzzlaaar rahim ağzı yetmezliği olan biri olarak bende hamileyim beta hcg:64,13 yeni galiba,artık burdan takip edicem herşeyi,dha önce iki bebek kaybettim sevinsem mi,üzülsem mi bilemedim şimdi, ya aynışeyleri yaşarsam,desteğinizeihtiyacım var....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…