Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım şimdiden Allah analı babalı büyütsün. İsim ne düşünmüştün? Oğlun ne durumda? Kaç yaşındaydı? Durumun ile ilgili yaklaşımı nasıl şu an?

Canım inan çok mutlu oldum. Allah tamamına erdirsin. Kime gideceksin? Okula devam edecek misin canım?

Canım adetin kaç gün geçmişti bu arada? Kanda öğrendin di mi?

ay evet ya günlerimiz bile aynı. inşallah bizlerde göreceğiz kucağımıza aldığımız günleri. ceyda düvenciye de çok sevindim. acaba normal doğum mu yaptı sezeryan mı?2kilo imiş kızı ve 44 cm.
canım sen sağ salim al bebeğini kucağına bizleride habersiz bırakma. duacıyız.güzel haberlerini bekliyoruz.

gözünaydın ve aramıza hoşgeldin. sağlıklı gebelikler diliyorum. rahat ol hepimiz aynı korkularla ve yatarak geldik bu günlere.hayırlısıyla kucağında da göreceksin inşallah. serklajın da zamanında ve iyi bir doktor tarafıdan yapılırsa korkma, allaha sığın.

canım ya çok sevindim...
ama biraz da şaşırdım sen kan testi yapmıştın 0.1 çıkmıştı...
şimdi mesajlarına baktım 5 gün önceymiş...şimdide 64 çıkmış...
aslında az da olsa o zamnda çıkması lazım değilmiydi....

Kızlar bugün ne çok yeni haber aldık, alacağız. Ben de bugünkü havadisleri anlatayım: Geçen hafta Crameren'in doktoruna mesaj göndermiştim. Aynı akşam komşumun arkadaşıyla konuşmuştum. 4 hamilelik geçirmiş hepsi de erken dönemde sonlanmış. 2 gün önce doğum yaptı. Onunla konuştum telefonda. Fakültede gittiği doktoru önerdi, doçent. Ben de internetten araştırmıştım. Telefon numarası da vardı. Ben de elim titreye titreye aradım. Kısaca durumumu anlattım. Aslında şu an hasta bakmadığını ama eşimin üniversite personeli olduğu için benimle görüşebileceğini söyledi. Ama gelirken tüm tahlillerini, rahim filmi ve histeroskopi cd lerini getir dedi. Ben de yalnızca onların rapor halinde elimde olduğunu söyleyince hastanenden alabilirsin demişti. Bugün boş günüm dersim yok diye sabahtan cd leri almaya gittim. 5 ay önce çekilmiştim. Ne deseler beğenirsiniz? Başta makina sonuçları iki gün sonra siliyor dendi, sonra bir ay sonra siliyor dendi, en sonra da makina bozuldu tüm görüntüler silindi dendi. Sinirlendim, 5 yıl değil, on yıl değil 5 ay öncenin dedim nasıl yedeklemezsiniz dedim. Ezberlemişler sanki ne desem haklısınız dediler. Biliyorsunuz çok pahalı bu işlemler. Ardından da istersem ücretsiz çekebileceklerini söylediler. Bu sefer daha da sinirlendim. Siz ne zannediyorsunuz kolay mı bu filmler dedim. 6 aylık bebeğimi kaybetttim ben, benim için bu cd ler önemli dedim. Yapacak bir şey yok dediler.Ağlayarak çıktım oradan. Hastaneye (Fakülte)gittim. Doçent doktoru teleefonundan aradım. Allah razı olsun telofonunu açtı, ameliyathanede olduğunu saat 2'de görüşebileceğimizi, o arada oradaki asistanlarından birinin ismini söyledi ona ön bilgileri vermemi, gerekli tetkikleri istetmemi söyledi. Asistanlar oldukça tecrübesizdi bence bir iki soru sordular, o kadar tüm geçmişimi yazmıştım, doğru düzgün bakmadılar bile. Sonrasında testleri yazdılar.Kan testi verdim. Genetik testi de vardı. Bir ay sonra belli olurmuş. Sağolsun 2'de hocayla görüştüm. Gececik bir doçent. 1970 doğumlu baktım internetten. Hastanede cd lerin silinmiş olduğunu dedim. Sonuçları kağıtta normal diye yazıyordu. Ama benim filmi görmem lazım çoğu zaman normal yazsa da bir problem çıkıyor dedi. Hamilelikten şüphelendiğimi dedim, eğer yoksa dedi yeniden rahim filmi çekeceğiz adetten sonra gel dedi. Şayet hamileysen büyük ihtimal 3 gebeliğinde problemli olmuş rahiminde bir sıkıntı vardır serklaj yaparız dedi. Bir de pıhtılaşma için bebe aspirine devam et. Sonradan her gün iğneye çevireceğiz dedi. Yani böyle kızlar. Ama malesef buranın bebek yoğun bakım ünitesi yok, problem olunca duydum ki özel hastanelere sevk ediyorlarmış, ne garip değil mi? Bugün Edirne'de olmadığıma bir kez daha üzüldüm. Özel böyle bir garip, fakülte böyle garip. Sizin de başınızı ağrıttım ne olur kusuruma bakmayın. Çok içerledim bugün...

inş bir daha ki randevunda bebişi görürsün canım...
canım son adet tarihin neydi?
değere bakılırsa 5.5 - 6 haftalık falan gibi...
canım progesteronu 200 mg lık günde iki kere de alınabilir...
dr un sana yazdığı gibi sabah 100 akşam 200 de alınabilir...
100 mg lık günde 3-4 kerede alınabilinir...
yani seçenek çok bunu dr ayarlaması lazım...

canım WC konusunda benim bilgim yok...
doğrusu hangisi daha iyi bende merak ettim...

canım rahim filimlerin normal filim şeklinde elinde değil mi?
histereskopinin cd si olabiliyor ama rahim filmi adı üstünde filim cd ye çekilecek birşey değil ki...
benim filimlerim elimde ama ilaç gitmediği için birşey gözükmüyor...
histereskopi ve ameliaytımı çapada oldum cd falan vermediler...
ama hangi dr a gitsem hiçte cd istemediler...
sadece raporlarım var elimde onlara baktılar...

ama şunu söyleyeyim üniv. hastaneleri genelde özelde yapılan işlemlere pek güvenmiyor...
bu yüzden cd istemiştir...
hatta kan testlerini bile özelde yapma taraftarı değiller...

eğer sen işlemleri yapan hastane ve dr lara güveniyorsan takma kafana...
hem sonuçta sen sağlıklı bir doğum yaptın öyle ciddi bir problem olsa o zman da doğumu durduramazdılar...
ama maşallah 38 haftayı gördün...

Son düzenleme:
canım bendeanlamadımo kısmı ama bir önceki hamileliğimdede aynı hastanede adetten 5 gün önce negatif çıktı sonra adetim geçti başka hastanede 100 çıktı.bana 63 düşük birdeğer gibi geldi ama geç döllenme olabilir artık bilmiyorum iki gün sonra tekrar yaptırcam haber veririm umarım ters birşey yoktur,idrarda yaptım 5 gün önce hiç görünmedi şi,mdi silik çizgi var.
Canım adetin kaç gün geçmişti bu arada? Kanda öğrendin di mi?
adetim 3 gün geçti canım değer düşük gibi geldi bilmiyorum,kanda 63 çıktı zaten,5 üstü pozitif değerlendiriliyor.
Canım inan çok mutlu oldum. Allah tamamına erdirsin. Kime gideceksin? Okula devam edecek misin canım?
canım dikiş mayıs başı görünüyor bir aksilik olmaz ise
,o zamana kadar yazılıları bitirmeyi planlıyorum,dr ertuğrul beyi düşünüyorumçünkü çalıştığı hastaneye güveniyorumitam bilmiyorum kan değerim kesinleşsin de bakarız.pek umutlanmak istemiyorum canım

Ah kızlari ah... Eskiden hiç doktora gitmeden evde doğururlarmış,mahalle ebesi doğurturmuş. O annelerin yerinde olmayı o kadar istedim ki...

İnşallah hayırlısı hakkında ne ise o olur. Benim bir duam vardır: Hayırlısı ne ise o olsun, ama benim istediğim hayırlı olan olsun diye. İnşallah senin istediğin hayırlı olan olur inşallah canım. Merakla bekliyorum ...

Kızlar ben bugün rahim filmini , şişlide Echomar diye bir görüntüleme merkezinde çektirdim 10 dk sürdü hiç ama hiç canım acımadı 15 dk sonra sonuçlarımı aldım.Çok şükür hiçbir sorun yok görüntülemeyi yapan uzman rahim ağzı yetersizliği kısalığı gibi bir problem görünmüyor dedi nese sonuçları alıp doktoruma götürdüm.Doktor kontrol etti oda bir sıkıntı görmediğini rahim ağzı yetmezliğinin derecelerinin olduğunu rahim filiminde net bir belirti olsa, onda derecesine göre hamile kalmadan karından bir işlemle rahim ağzının kapatılacağını söyledi.Benim durumumda hamile olmadan bir belirti vermeyebileceğini ama hamilelik sırasında açılabileğini daha önceden 17 hafta düşüğüm olduğu için hamileğimin 12. haftasından sonra kesinlikle dikilmesi gerektiğini dikişten sonra duruma göre yatıp yatmayacağımın kararının verilebileceğini ancak yatsamda yatmasamda hareketli bir hamilelik olmayacağını söyledi.Ayrıca kızlar doktoruma burdan bahsettim hamile olanlarımızdan bazılarının prepar diye bir ilaç kullandığını söyledim bana kesinlikle o ilacın kullanılmamasını kalp için sıkıntılı olduğunu onun yerine başka ilaçlar olduğunu söyledi.İşte benden son gelişmeler bunlar.Allaha binlerce şükür şimdilik bir sıkıntı yok gibi Dualarınız için çok teşekkür ederim bende hepimize hergün dua ediyorumm

geç döllenme gibi gözüküyor canım...
ama net olarak 2 gün sonra belli olur...
inş değerin 2 ye katlanır canım...

Ah kızlari ah... Eskiden hiç doktora gitmeden evde doğururlarmış,mahalle ebesi doğurturmuş. O annelerin yerinde olmayı o kadar istedim ki...
canım öylede deme ya....
biz 3 kardeşte evde doğmuşuz ama normal hamilelikmiş...
annemler bazen eskilerden anlatırda 15- 20 tane bebek kayıbı olan kadınlar varmış...
dr yok test yok ellerinden birşey gelmiyor....
birde annem bir komşusundan bahsederdi kadın 3 doğum yapmış bebeklerin 3 üde tersten gelmiş...
doğumdan sonra bebekler ölmüş...
dilim varmıyor söylemeye bebeklerin kırılmadık kemiyi kalmamış...
bu günümüze şükürler olsun...
biraz sıkıntı çektik ama inş bundan sonra daha iyi olacak...

çok şükür bunud atalattın canım...
filimde sonun olmasına sevindim...
peki ne zaman denemeye başlayacaksın bunuda sordun mu?

Canım elimde film filan yok. Yalnızca bazı şeylerin yazıldığı iki kağıt var. Onlara göre de olumsuz bir şey yazmıyor. 38'i gördüm evet ama Zeynep Kamil'e gidip müdahale yapılmasaydı o gün doğum yapacaktım. Bir de biliyorsun 35'e kadar hep yattım evde. Crameren'in doktoru rahimi balona benzetmiş. İlkinde zor şişer, sonrakilerde gevşer. İlkinde 34. haftaya kadar taşır, sonra 25, sonra 18. haftaya kadar taşır gibi bir yorum yapmıştı. Benim 38(Müdahele edilmeseydi 29 olacaktı) sonra 25. Benim korkum bu mantıkla serklaj yaptırmazsam 20 haftaların başı olmasından... Bu arada sürekli gittiğim doktorumu çok seviyorum bana karşı ve tüm hastalarına karşı çok yumuşak. Fakülte malum oldukça resmi. Sorarken bile çekiniyorsun. Ben doktoruma her şeyi soruyordum. O da çok yoğun. Bazen aynı anda 3 hastayla ilgileniyor. O muayenedeyken sekreter sıradakini ve tahlil gösterme isteyeni alıyor. Muayeneden çıkınca içerdeki hasta giyinirken yeni hastayı dinliyor o arada tahlil sonuçlarını söylüyor, tabi bu arada telefon de gelebiliyor ayrıca. İçerden hasta çıkınca yeni hastasını içeri alıyor. O hasta uygun pozisyon alana dek muayeneden çıkan hastanın ilacını yazıyor vs... Burası özel hastane ama doktorlar çok yoğun. Yalnız o değil karşı odasında da başka kadın doğumcu var o da öyle. Eskiden SSK'yı beğenmezdik yoğun diye. Şimdi Devlet Hastaneleri daha tenha canım. Am gönlüm doktorumu değştirme diyor. Belki iki doktora giderim ama o zaman hangisinin tedavisine uyarım kafam karışır belkide. Bu doçent normalde hasta bakmıyor. Bana gerkli ilgiyi gösterebilir mi? Bu konuda da emin değilim. Keşke burada olmasaydım...

Canım ben de evde doğmuşum hem de tersten doğmuşum mahalle ebesi doğurtmuş. Annem der utancıma doktora gidemedim diye. Kardeşim de evde doğmuş. Evet ben olumsuzluk duymadığım için ve bugün yaşadıklarım dolayısıyla öyle dedim. Tabi haklısın eskilerden de neler neler yaşanmıştır. Doktor önemli, önemli olan tamamıyla içine sineni bulmak...

Şükür bir problem çıkmamış, inşallah istediğin ay hamileliğin gerçekleşir canım...

rahim filminde filim olmaması çok ilginç...
tamam o elindekiler rapor...
ama bu raporu neye göre yazmışlar...
canım benim anladığım şimdi sen hem rahim filmi çekildin hemde histereskopi...
peki filim yeterli değilmiyi neden bir de histereskopi gerek gördüler...
ikisinde raporunda sorun gözükmediyine göre ben sorun alduğunu sanmıyorum....
ama için rahat etmezse ve bu ay hamilelikte olmassa istersen filim çekilirsin canım...
dr işi gerçekten çok zor...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
hakkında hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…