Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Eylem hiç içini sıkma burda rahim ağzı sıfır olup 38 haftayı geçen arkadaşlarımız oldu.Sen içini ferah tut dualarım seninle ve inanıyorum çok sağlıklı doğuracaksın bebişini.Maşallah diyelim :)) Allahın izniyle herşey yolunda gidecekkkk

hepinize teşekkür ederim kızlar inş sizlerde sağlıKLI hamile kalır ve bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız....kızımın adı İLKE....sizlere destek olup yazmaya devam edeceğim inş...

hepinize teşekkür ederim kızlar inş sizlerde sağlıKLI hamile kalır ve bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız....kızımın adı İLKE....sizlere destek olup yazmaya devam edeceğim inş...
adıyla yaşar işşallah dilerim rabbimden ne size onun acsını nede sizlerin acısını göstermez yüce mevlam hayırlı bir evlat nasip eder işşallah rabbim ya bir şey sorucam ilk bakış ilk karşılama nasıl ben çok aglarım kesin
canım sana bir şey diyeyimmi vallahi bu ay 1 kere yaramazlık yaptım ama gögüslerim okadar sızladıki hatta dedim eşime çok sızlıyo herhalde hamile olucak halim yokya üşüttüm çünkü adet oldugum zaman sızlamıyo enimki oda dediki kız belkim mercimek orta katı kiralamıştır dedi güldüm
evde test yaptıgımda çift çizgiyi gördügünde ilk laflarımdanda biri şu oldu canım bizim mercimek orta katı kiralamış işşallah evden memnun olurda çıkmaz diye çok agladımişşallah canım dedi şimdi görmeyin maşallaha eşime okadar seviniyoki bana dediki ben kendimden çok sana üzülüyorum dedi senin o dogum ederken sancıların yemek yememelerin ruh gibi gezmen dedi içimi acıtıyo dedi bir laf söyledi o bana geçen kurbandan sonra alışcerişe gittik eyübe dedim kardelen magazasına girdik ablamın ogluna bir şeyler alıcam aman allahım okadar güzel şeyler varki sormayın birini gördün karnı kocaman okafdr güzel alıveriş yapmıştıki sormayın eşim yanımda degil arkam dönük ona başladım aglamaya garibim farketti agladıgımı yanıma geldi dedi genemi sevtun ben agla diye sokmadın sen istedigin için girdik bak beni pişman etme dedi bende dedimki bak görüyomusun bu kadın benle yavrumu kaybedeli 2 ay olmuştu dedim beni buruya getirimisin bebegim olunca alış veriş yapmaya dedim hamile kalınca yatıcam dedim gezemicem dedim üzüldü hemde çok ben aglıyorum onun gözler doldu millet bize bakıyo dedi hadi magaza senin ne istiyosan al dedi bende dedim nasıl olur bebekmi var deyince sen dedi beni dinle dedi bende bir sevinç varmış sormayın magazada ne beyendiysem aldım biraz abartmışım tabe eşime dedim birazını bırakalım yok dedi alıyoruz dedi dah istedigin bir şey varsa dedi alalım yok dedim sagol dedim okadar mutlu oldumki eve geldik okadr seviniyorumki çocuk sanki bayram alışverişine giderde sahan bayramlıklarını giyerya okadar mutluyum eşime dedim allah razı olsun senden beni çok mutlu ettin allahım tez zamanda benden sana bir evlat nasip etsin dedim ban bir laf söyledi aklıma geldikçe gözlerim olar her za mandedigi laf aynen şu SEN DEDİ AGLAYINCA BAK DEDİ ŞURACIGIM ACIYO DEDİ KALBİNİ GÖSTERDİ SEN MUTLU OL DEDİ BEN DAHA BİR ŞEY İSTEMİYORUM ALLAHIM BAŞIMDAN EKSİK ETMEZİN İŞŞALLAH
CANIM BENİM BENDEDED VARDI UMUDUNU YİTİRME BAKEM ALLAHIM SANADA VERİR BEBEKİM DİLERİM YARADANIMDAN BENİM EŞİMİN YZÜNÜ GÜLDÜRSÜ SİZLERİNDE TEZ ZAMANDA GÜLDÜRSÜN İŞŞALLAH
hayal ediyim ben du biinan dünyanın en mutlu insanı ben olurum he
canım inan gözlerim yaşardı okurken ellerine yüregine saglık bebekim gel kız öpücügü hakkettin ver bakıyım bir nanak
HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Chnb(12 Mart)
Tubaaoz(15 Mart)
Fadik(18 Mart)
işşallah hasta olmazlarad aynı senenin anneleri oluruz

canım bende sizleri inanın çok seviyorum allah hepinizden razı olsun bu arada kafama bir şey takıldı rahim agzı açıklıgıyla yahimde kısalık var diyolarya aynımı neden derseniz bende kısalık varmış arkadaşın dedigi gibi buji diye bir denmir agletle baktı doktor aynı şeymi biri beni atdınlatsın lütfen

Canım bir düzeltme yapayım. Edamecrin'in ilk kaybında dikiş yoktu. 2. 'si ikizdi dikişliydi ama başka sorunlardan kaybetmişti bebeklerini. 3.'de dikişli olarak vaktinde doğum yaptı.

SAĞOLUN ARKADAŞLAR ,bende rahim ağzı yetmezliğinden başka sorun yok diye biliyoruminşalah bişey olmaz,içime su serptiniz.
ikinci tahlili yaptırdım birazdan sonuç alıcam yazarım ikiya katlandıysa kesin hamileyim diyebilicam ben,ama listede kendimi görmek güzel.
bu arada adet gününden öncesi test yanıltabiliyor,bende gördünüz,genede yaptırın amaçıkmazsa umutsuzlanmayın derim ben.

beni unutmuşsunuz kızlar...

canım inşallah 32 yi görürsün, ben inanıyorum.

arkadaşlar merhaba,uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum,fakat bu topiğe ilk kez bu hafta girdim..bende sizler gibi aynı acıyı yaşıyorum,üç kere ikinci ay sonunda bebeklerimi kaybettim,yapılan araştırmalar neticesinde rahimimin T şeklinde olduğunu öğrendim.Prof.Yücel KARAMAN histereskopi operasyonumu gerçekleştirdi,fakat operasyondan üç ay sonra yine 8.haftada 4.kez kaybettim bebeğimi..yılmadan ve ümidimi yitirmeden tekrar denedik,bu kezde 8.haftada kanamam oldu fakat fazla değil,neyseki o kabus haftaya ait zinciri kırabilmiştim,hamileliğimin 19.haftasına varabilmek benim için bir mucizeydi.Mucize gerçek oluyor derken meydana gelen pembe bi akıntı akabinde doktora gittiğimde söylenen rahim ağzı 3.5 cm açılmış doğum başlamış demesiyle yıkıldım,şuan hala kendime gelebilmiş değilim..üstelik neden olduğu konusunda da net bi bilgi edinemedim doktorlardan..histereskopiden sonra tekrar düşük olunca ben doktorumu değiştirmiştim,yeni gittiğim doktor herşeyin yolunda gittiğini söylüyordu devamlı,hatta ben 12.haftamda dikiş gerekiyomu diye üç kez sormama rağmen gerek yok demişti,,rahim açılınca,doğum eylemi devlet hastanesinde oldu,ordaki doktorlar ise 12.haftada dikiş atılsaydı dururdu dediler,kendi doktoruma bana böyle dediler dediğimde çok kızdı ve onlar bu işi bilmiyorlar dedi ve ameliyatımı yapan önceki doktoruma suçu attı,operasyonun düzgün yapılmamıştır dedi bana..ben kime inanıcam kime güvenicem bilemiyorum...üstelik rahimde açılma olmadan önceki bi haftada benim rahimimde top gibi elime geliyodu bana magnezyum verdi,sonrasında akıntım arttı ve rengide tuhaflaştı,doktoruma söylediğimde bana magnezyum akıntı yapar dedi..sizce benim durumumda ihmal mi var? çok üzülüyorum

canım ben 5 gün günde 2şer tane içtim.bende pko var yumurta kendiliğinden oluşmuyor klomen yumurta oluşturuyor.gerekirse doktorun çatlatma iğneside veriyor ilk gebeliğimde klomen çatlatma iğnesi birlikte kullandım hamile kaldım ben test yapmayacağım hemen progesteron içiyorum adetin 20.günü başlıyorum günde 2 tane 5 gün içiyorum bebek varsa tutunmasına yardımcı oluyor yoksa adeti getiriyor adetin düzenliyse günün geçtikten sonra yap varsa zaten kendini belli ediyor

inş canım ama bugun ne ğöğsümde agrım var ne kasığımda ümidimi kaybediyorum:2 kadar ağırıyan ğöğüslerimin agrısı birden geçti bilmiyorum bakalım ne olcak canım takma kafana 2 ay içersinde kalmazsan doktorun tedaviye başlayacaktır zaten...

askolsun bızı unutmussun?????

canım o doktoru çok övüyolardı ama başın sagolsun benimde 5 haftaık 2 kayıbım var allahım bir daha dert acı vermesin işallah

canım o doktoru çok övüyolardı ama başın sagolsun benimde 5 haftaık 2 kayıbım var allahım bir daha dert acı vermesin işallah
teşekkür ederim sevtun.Allah razı olsun..cümlemize Rabbim bu acıları yaşatmasın bir daha..ameliyattan sonra rahim filmi çektirmemiştim,şimdi tekrar çekilecek,filmde rahim hala T şeklinde ise ona tekrar gidicem,düzelmemiş hala diye ama benim Yücel Karaman a olan inancım ve güvenim hala mevcut..içimden bi ses rahimimin düzeldiğini ,bu gebeliğimi rahim ağzı yetmzliğinden kaybettiğimi düşünüyorum..şuan hala kanamam var,kanamadan sonra iyice araştırıp ,rahim ağzını ölçtürüp gerekirse bir sonraki hamilliğimde serklaj yaptırıcam..ben yücel beyde sgk ve özel sağlık sigortası geçmediği için bırakmak zorunda kalmıştım..tekrar hamile kaldığımda yine ona gitmeyi düşünüyorum,serklajda da iyi olduğunu duydum..sen şuan hamilesin sanırım ,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yaRabbim..

hayırlı olsun canım,Allah kızına ve sana uzun sağlıklı ömür versin,darısı bizlerin başına..

canım onun muayenesi 250 tl etimiz ne butumuz ne güzel olabilir ama benimde rahimde ilkinde açıklık dogumdan sonra buldular 2 sinde açık dedim dikilicek doktor rahimin boyu iyi açıklık yok dedi 4 buçuk ayına kadar altan ultrosondan baktı yok dedi malesef okadar dememe dikmedi inanmadım 4 doktorada gittim aynı şeyi söylediler olan ogluma oldu hadi ilkinde bilmiyodum ikincşsşnde bildigim halde dırettim dikin diye ama mesmeliye almadılar beni ekimin 22 dogum yaptım yavrum bırakıp gitti ocakta vesile olun dedi bende pko var zor hamile kalırım dedim ama allahıma şükür bebegimin dogucagı gün yani 23 şubatta yani hamile oldugumu ögrendin allahım tez zamanda sizlerede versin işşallah daha keseyi görmediler ama degerim çok yüksek 4356 çıktı degerim salı gidicez bebegin kesesini görmeye

doğru doktoru bulmak çok önemli,ben rahim filmi nedir bilmezdim hiç bi doktorda benden rahim filmi istemedi,boşu boşuna üç düşük yaşadım ben..son gittiğim doktorda dikişe gerek yok dedi üstelik hiç bi zamanda alttan muayene etmedi beni..ben sorduğumda da duran bebeği elimizlemi düşürelim dedi,kendine güvenemedi heralde serklaj konusunda..açılma olup doğum başladıktan sonra devlet hastanesi doktorları dikiş atılmalıydı dedi. Allahım vicdanlı doktorlara düşürsün..Bizi bizden başkası anlamaz,yaşayan bilir..benimde kızım gözümün önünde gitti,doyamadan,koklayamadan..rahmetli ablamın mezarına gömdük yavrumu..başka kızkardeşim yok,hamileyken kızımın teyzesi olmayacak derdim bizden önce teyzesine kavuştu yavrum

Sair ben 2 gün önce çektirdim.Çekilmeden önce çok korktum çünkü araştırınca çok ağrı sızı olur yazmışlar sana yakın mı bilemiyorum ama şişlide ecomar var ben çok memnun kaldım hiç ağrım acı olmadı.Eğer ağrı sızı kişiye göre değişmiyosa tavsiye ederim canım.Sair, Yücel Kahramı bende gitmek için araştırdım ama bana giden bazı arkadaşlar şöyle bir bilgi verdiler Kendisinin tüp bebek merkezi olduğu için gerekli işlemleri yaptıktıktan sonra takibi yanındaki doktorlara yaptırıyormuş bizim durumumuz özel olduğu için ben sürekli ilgilenen bir doktor olması açısından n.taşınada başka bir prof buldum ona gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…