Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkür ederim regrete, zaten uzunca bi süre hamile kalmayı düşünemiyorum,vücudum son üç yılda yeteri kadar yıprandı,işin bir de psikolojik tarafı var

son gebeliğimi takip edip dikişe gerek yok diyen (üstelik dört buçuk ay boyunca hiç alttan muayene etmedi) doktoruma dün gittim ilk kez.doğumum devlet hastanesinde olmuştu..ben hastaneye yatış yaptığım gün pazardı kendisine telefondan ulaştım ve ben devlet hastanesindeyim kendimi teslim edeyimmi naapayım dediğimde bana tabi tabii onlarda konusunda uzman ve ben ne yapacaksam onlarda aynısını yapacaktır dedi..dün kendisinegittim, ümr.araştırma hastanesi klinik şefi bana dikiş atılmalıydı dedi dediğimde bana onlar bu işi bilmiyorlar kimbilir nasıl klinik şefi oldu dedi,ben bu mesleğe 25 senemi verdim diyerek ses tonunu da yükselterek '' ben serklajın allahını bilirim,preparın allahını bilirim'' deyip kovmaktan beter etti,kendisi erdem hastanesi tüp bebek sorumlusu doç.serap yaltı hanımefendi...

Canım için nasıl acıyor tahmin ediyorum benimde oğlum melek oldu bizde çok genç yaşta kaybettiğimiz dayımın yanında yatıyor.Ben dayımı hiç görmedim ama herkes melek gibi bir insan olduğunu vicdanlı sevgi dolu olduğunu anlatıyorlar içim rahatlıyor onun yanında diye.Ben önceleri çıldıracak gibi oluyordum şimdi zaman geçtikçe rahatladım biraz bebişim yanımda deil kalbimde dokunamasamda sevemesemde çok seviyorum onu.Allah birdaha hiçbirimize yaşatmasınn

neden ben dememek için kendimi nasıl tutuyorum bi bilsen,çevremde sorunlu gebelik yaşayan bi kişi bile yok,bu siteye girmesem,sizleri bulmasam belki de isyankar olacaktım Allah korusun..acım henüz çok taze,ağlama krizlerim oluyo devamlı,nasıl atlatıcam bilemiyorum..uzun bi ara da vermek istemiyorum yaşımdan dolayı,ne yapıcam ben.Allah hepimize dayanma gücü ve sabır versin

Hatasını bastırmak için bağrınmıştır.Konuyu iyice araştır kesin dikilmeliydi diye sonuç çıkarsa yaz heryere başkalarının başını yakmasın .Çünkü burda da o opersayonu geçirmiş hemen hemen tüm arkadaşlara serklaj işlemi yapıldı.Sen kendini nezaman hazır hissedersen Allah ozaman nasip etsin kucağına sağlıkla alacağın bir bebecik inşallah.

Canım okadar çok varki bebeğini bu yada başka nedenle kaybetmiş anneler.Bende bebeğimi ilk kaybettiğim zamanlar ağlama krizlerine giriyordum kötü kötü şeyler düşünüyordum Allah affetsin ama.Zamanla Allaha sığınarak dua ederek içimi biraz rahatlattım.Bu site zaten kan gibi geliyor baştan sona okudum ben burayı çok iyi geldi bana sanada tavsiye ederim.Zaman buldukça oku çevrende eğer seni anlamayan insanlar varsa uzak dur onlardan çünkü sadece yaşayan anlıyor nasıl bir acı olduğunu.Eğer çok kötü olursan psikolojik yardım al ben ilk başlarda okdar kötüydüm ki gidecektim psikolağa.Panik atak belirtilerim bile oldu ama geçti şimdi çok şükür .Senin nekadar oldu canım?.Ben daha önce paylaştım burda bir psikoloji sitesinden aldığım bir yazıyı hamile bir kadının bebeğini kaybetmesinin ölüm acısından bir farkı olmadığını acının uzun sürebileceğini eğer çok şiddetliyse doktora başvurulabileceğini yazıyordu.Ağlamak bana iyi geliyordu rahatlıyordum ben.Atlatacaksın bak zamanla göreceksin burda ne acılar paylaşıldı ne mutluluklar paylaşılıyor.Sen yaz canın sıkıldıkça hep beraber atlatırız paylaşa paylaşa Ağlamaktan çekinme doyasıya ağla tabi yaşıyacağız acımız kolay mı başımıza gelen ama zamanla azalacağını unutma lütfen Umudunu kaybetme bak bi bakacaksın zaman geçmiş sende kendini iyi hissediyor olacaksınnn

Allah razı olsun öncelikle..benim çok yeni,21 şubatta kaybettim bebeğimi..ağlamak iyi geliyor evet,ama çevreye güçlü görünmeye çalışmak yoruyo beni,kimsenin bana acımasını da istemiyorum bu daha da üzüyo,sahte geliyo herşey..Allahtan geldi ona gitti,kim bilebilirki yarın ne olacağını..atlatıcam inşallah..
siteyi bayadır takip ediyorum,deneyimlerden faydalanmak adına,beni tekrar yüreklendirmesi için tüm mutlu sonları okuyorum,iyi geliyor.

Öncelikle başın sağolsun canım. Acın çok taze. İnşallah Allah'ım bir daha yaşatmasın. Ben de 22 Haziran'da erken doğum yapmıştım. 27 Haziran'da kaybetmiştim oğlumu. 25. haftalık 800 gramdı. Acını buradaki insanlardan daha iyi anlayan olmayacaktır. Ben burayı geç farkettim. Regrete'nin dediği gibi burası bizim yaralarımızı sarmaya yardımcı oluyor.Geçmişi okursan sana çok şey kazandıracaktır. Allah'ım sabırlar versin canım...

Gerçekten çok üzücü canım. Ama bizim hayır gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayır vardır. Ama yine de insan çok üzülüyor. Bizim ailelerimiz İstanbul'da. Biz bebeğimizi Hatay'a defnettik. Hiçbir ilgimiz olmayan bir memlekete. Bebeğimin yanında bebekler ve çocuklar var. Onların ailelerine de Rabb'im sabırlar versin...

Canım sana pıhtılaşma ile ilgili tahlil yapıldı mı? İlk gebeliklerinde sanki pıhtılaşma sorunu var gibi geldi bana?

Kızlar unuttuğum tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Yeniden bir deneyeyim. Yine eksik varsa söyleyin:

2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:
Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)

HAMİLELER
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Samyeli
Tubacozar
Sevtun
Crameren

HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Chnb(12 Mart)
Tubaaoz(15 Mart)
Fadik(18 Mart)

İnşallah yeni kayıpları olan arkadaşlarımızı da buraya yazdığımız günler gelecek...

canım inan beni anlatmışsın benim doktorda serklaj yaparsan iltaap olur rahimin bebegin düşer dedi allahım onu vicdanıyla başbaşa bırakıyorum allahım buranın butarı var ama birde bunu öteki tarafı var allahım nasıl biliyosa öyle yapsın yaradan

canım daha çok yeni allahım sabır versin işşallah deyim sana bir daha başımıza vermez yaradan çünkü çok zor şimd 3 hamileyim ama aklım gidiyo bunuda kaybedicem diye:18::18::18:

Haftaları tahmini yaptım. Sıralamada hatalar olabilir. Muhtemel doğum tarihlerini yazarsanız arkadaşlar daha doğru sıralama yapabiliriz. Tekrar unuttuklarımdan özür diliyorum...

# chnb
# Fadik
# sair
# nuray_dyn
şefkatli bacınız geldi bebikler nasılsınız bugün
ya ben çok üşüyorum niden acaba okadarda sıcak burası acaba kanımmı yok ne doktora dedim çarpıntım oluyo diye panik atagım dedimdeguatır testi yapalım dedi bende panik atak bebege bir şey yaparmı dedim korkma dedi bir şey yapmazama dedi stersten uzak dur dedi beni strese sokan şeylerden uzak duruyorum ben artık çünkü karnımdaki çok önemli hemde çok yavrum için dayanmam lazım annesine çünkü çok ihtiyacı var yavrumun

Ha bu arada kızlar hastanenin şikayet köşesine mail atmıştım. Gelip hsg cdnizi alabilirsiniz yazmışlar. O gün silindi demişlerdi. Şimdi böyle yazmışlar. Histeroskopi ile ilgili bir şey yazmamışlar. Şaşırdım ve sevindim doğrusu...

Haftaları tahmini yaptım. Sıralamada hatalar olabilir. Muhtemel doğum tarihlerini yazarsanız arkadaşlar daha doğru sıralama yapabiliriz. Tekrar unuttuklarımdan özür diliyorum...

canım 24 ocakta son adet tarihim muhtamel dogum yapıcagım tarih allahım nasip ederse 31 ekimallahım ne olur bana 40 haftaları göster yalvarırım bunu acısını gösterme yaradanım
canım bebekim ellerine saglık çok güzel olmuş işşallah sizde bizim takımda olursunuz inan bunu kalpten diliyorum

canım çok saol,devamlı okuyorum zaten,geceleri neredeyse sabaha kadar..benimle aynı acıları yaşayıp doğum yapabilmiş arkadaşları görmek umudumu artırıyor..

Evet canım, sakin olmaya çalış, bunu yapabilirsin. Bak birçok arkadaşımız sorunlardan sonra bebeklerini kucağına aldı. Onları düşün hep mutlu ol canım. Bu arada ilişki konusunda bir şey dedi mi doktor? Protein s ve c tahlili yaptırmış mıydın? Bugün iyiyim canım. Bu ay stresli günler geçirdim biliyorsun. İnşallah artık daha iyi günler görürüz beraber...

Canım sana pıhtılaşma ile ilgili tahlil yapıldı mı? İlk gebeliklerinde sanki pıhtılaşma sorunu var gibi geldi bana?

doktorlardan bile daha bilgili oluyoruz zamanla yaşayarak ve acı da olsa tecrübe edinerek..evet canım kanda pıhtılaşma tespit edilmişti,4,5 aylık olabilen son gebeliğimde hergün fragmin kan sulandırıcı iğne oluyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…