Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

seninde başın sağolsun,gerçekten çok zor..

Allah vicdan sahibi doktorlara düşürsün hepimizi..seni anlayabiliyorum canım,hamile kaldığımı öğrendiğim ilk günden itibaren yatarak geçti günlerim,zaman geçmek bilmiyodu,günleri değil saatleri sayıyordum,bişey olacak diye doktor kontrollerine giderken bile tedirgin oluyordum,her hafta onun günbe gün büyüdüğünü görmek,yapılan ikili üçlü testlerde sağlıklı olduğunu görmek beni nasıl mutlu ediyordu..Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı,bi dahaki hamileliğimde üzerimdeki bu korkuyu nasıl atarım bilmiyorum..vazgeçmekte istemiyorum,bi bebeğim olmasını çok istiyorum,kendimden çok eşime üzülüyorum,o çevremizdeki çocukları sevdikçe ben kendimi tutamayıp ağlıyorum

canımcım hadi hayırlısı.benimde pazartesi günü kendi doktorumda kontrolüm var.dün kasıklarımda çok ağrım oldu, yakındaki bir kliniğe gidip ultrasona girdim,nst ye bağlandım.çok şükür doğum ağrısı değil dedi doktor. dikişli olduğun için bebek baskısından kaynaklanıyordur korkma dedi.benim beişim de 2600gr. olmuş.ama diğer ölçümler 34+6 ile uyumlu çıktı. gerçi usg farkı da olabilir. bakalım pazartesi kendi doktorum ne diyecek. benim baskılarım ve dikiş yerinde acı oluyor. sende de varmı bunlar.özellikle bebek çok hareketli olduğunda batma şeklinde ağrı hissediyorum rahim ağzımda, sanki patlayacak gibi geliyor dikiş..
ccanım benim çok şükür geldin bu günlere, panik yok. aklına kötüsünü getirme bundan sonra.beslenmene dikkat et, bebişini büyütmeye çalış, sadece onu düşün. zaten en riskli dönemi atlattın, 32 leride 36 larıda görürsün inşallah allahın izniyle.
kızlarr doğum yaptım şükür ben ve kızım iyiyiz.şimda hastanedeyim.kızım 3 kg doğdu. sizlerede haber veriyim dedim.darısı sizlerin başınaa..
canım benim. çok şükür sende kavuştun bebişine. kızına sağlıklı uzun ömürler diliyorum. gözünüz aydın, arkandan geliyoruz safakla :))ilke kızımız adıyla yaşasın .ikinizi de öpüyorum.
sevtuncum, sende çizelgeni yapmışsın,hayırlı olsun inşallah o çizelgede 40 ları görürüz.

canım yaramazlık yok dediolsada benimki yanaşmaz garip 2 gebeligimdede yanaşmadıki yavruma bir şey olur diye dün bir agzını yolladım dediki ben orta katı kiraya verdim kiracı gününü doldursun bakarız dedi ozamanbu arada guatır testi birde gebelikte rütin testler varya onalrı istedi daha bir şey istemedi senin dedigin testler içinde yokmudur acaba kardeş

Kızlar bu aralar Elif Şafak okuyorum. Sizlerle şu satırları paylaşmak istedim:
" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."

Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...(Daha önce depaylaşmıştım bu yazıyı)

bu ay işşallah benim peşime takılırsın belkim ne dersin senle sayarız günlerimizi
öyle canım allahım hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım herşey allahtan ne yapalım demi elden bir şey gelse keşke

teşekür ederim teyzesi salı günü işşallah keseyi görürüz maşşallah canım sen 37 görmüşsün darısı bizim başımıza diyelim dikişleri aldrımıştım demi sen :44::44::44:
kızlar benim çıkmam lazım daha pilav yapıcam allahıma emanet olun kendinize iyi bakın üzmeyin bakım

Dediğim pıhtılaşma testi galiba. Guatırı istemesi iyi olmuş. O da erken doğuma neden olabiliyormuş. Benim doktorum da hamileyken yaptırmıştı. Düşük çıkınca da dahiliyeye de takip altına girmiştim. Hamilelik sonlanınca da normale dönmüştü. İlişki için de doğru bir karar bencede. Biz evleneli 10, 5 sene oldu. Eşim 8 ay askere gitti. 3 yıl doktoraya İstanbul'a. 1 yıl görümcemlerle aynı evde kaldık. Yazları Trabzon'a giderdi, bazen ben de. Ama hep kalabalık. Hamileliklerimde hep yasaktı. Yara yaktırdım yasaktı. Evlendik ama görüyorsun işte. Şimdi hamile olursam yine yasak. Zavallı evlendiğine benimle pişman olmuş mudur?

Tatlşoğlum bebek nasıl? İlke yoruyor mu annesini? Oğlun nasıl karşıladı bebeği?

Sevtuncum bende hamileyken çok üşüyordum ama nedenini bilemiyorum kanım falan herşey normaldi ama bilmiyorum sebebini.Sevtun daha öncede yazdım yine yazcam bak 41 kere maşallah seni seven anlayışlı bir kocan var şimdi mercimeğinde orta katta :) boş ver stresi sakin olmaya çalış senin seni sterese sokan eltin vardı yanlış hatırlamıyorsam uzak dur ondanda.Şuan mercimeğin herşeyden önemli canım Hamileliğinin tadını çıkarrrrr

Üzme canım kendini sende Allahın izniyle zamanı gelince alacaksın kollarına bebişini içini ferah tut.

Canım çok sevindim bak yoluna girmeye başladı bişeyler İnşallah hep böyle gidecek.

Canım kendimi hatırlattın bana bizdede böyle canım ya yasak ya uzaktayız bazen bende düşünüyorum senin gibi pişman oluyomudur diye :)sonra düşünüyorum zevkten deil ya yasaklar engeller hayat böyle bekleyecekler ellimahkum :))

canımsın sencanım onuda hallettim eltimi yani nasıl dersen kurban bayramının ilk günü gördüm daha yok hattımıda degiştirdim artık beni rahatsız edemez yani yaşasın kütülükeşim ara sorma birdaha dedi kaynanama dedim beni seviyosan beni bir araya getirme dedim

kız sorma bu kocaların hali ne olcek yazık onlara bende yara yaktırdım allah yardımcın olsun bebikim bizlerinde tabe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…