Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

listeniz hayırlı uğurlu olsun kızlar inşallah her şey gönlünüzce olur....

Ben bir yerde buraya da alıntılamıştım yara yaktırmak da rahim ağzı yetmezliğine yol açıyor diye okumuştum. Ben de bu işlemi yaptırırken biraz hareket etmiştim. Çünkü canım çok yanmıştı. Acaba hareket ettim diye yanlışlıkla zarar vermiş olabilir mi doktor? Sen de yaktırmışsın. Ondan mı oldu acaba bizim sorunlar. Gerçi benim öncesinde 8 haftalık düşüğüm var.

Allah doğum yapan bütün arkadaşlara evlatlarının bütün mutluluklarını tattırsın,tüm hamilelere sağlıklı ve mutlu sonlanacak doğumlar nasip etsin,bekleyenlere tez zamanda çift çizgi,ara verip tekrar hamile kalmayı bekleyen acısı taze olanlara (ben) bu süreçte sabır versin..

canım senin bi evladın var sanırım ,ona hamileykende sorunlar yaşamışmıydın,erken doğum riski vs ??

Sağol Gamze seni de ekleyeyim mi? Diğer topikteki listedesin diye ve daha çok orayı takip ediyorsun diye yazmamıştım.Kanaman durdu sanırım.

üzülme arkadaşım hepimiz belli sınavlardan gectik bu bizim sınavımız sabır her şey sabır zamanı gelince bak her şey olucak ham,le kalıcaksın onun için edişeleneceksin bir bakmışsın bebişin kucağında sadace dua et allaha sığın ben cok iyi biliyorum üzülme bak zamanla her şey cok güzel olucak

teşekkür ederim gamze,sende hamilesin sanırım,herşey yolunda gider umarım..evet bu bizim sınavımız,sabredip tevekkül ve teslimiyetten başka çaremiz yok..

Sağol Gamze seni de ekleyeyim mi? Diğer topikteki listedesin diye ve daha çok orayı takip ediyorsun diye yazmamıştım.Kanaman durdu sanırım.

sağol canım ben diğer topikte eklenmişim buda hardeş topiğimiz kanama durdu ama kahverengi leke geliyor şuan iyiyiz allaha şükür sen nele r yapıyorsun tedaviye başladın galiba :26:

teşekkür ederim gamze,sende hamilesin sanırım,herşey yolunda gider umarım..evet bu bizim sınavımız,sabredip tevekkül ve teslimiyetten başka çaremiz yok..

evet tevekkül allahtan biz sadece kuluz elimizden geleni yaparız ama ben şuna inanıyorum yavrusuna koklamaan sarılamadan giden melek annelerinin allahtarafından cok sevildiğini ve sınandığına inanıyorum allah teala insanın en sevdiğigi en tatlı şeyi elinden alırmış .....
ne mutluki hamile kalabiliyorz yaa kalamayanlar...... ben inanıyorum gercekten inanan ve kalpten isteyen insan evladına kavuşucakktır... tek sabır ve şükretsin..

canım senin bi evladın var sanırım ,ona hamileykende sorunlar yaşamışmıydın,erken doğum riski vs ??

Evet canım, 6.5 yaşında oğlum var. Onda da 29. haftada 4 cm açolmam olmuştu. Edirne'den İstanbul'a geldiğimden birkaç saat sonra mide bulantısı, ishal, kusma(Yolda erik yemiştim)Yine burada okumuştum sanırım ishaldeki karın ağrısı hormonuyla doğum sancısı hormonu aynıymış. O gece Haydarpaşa Numune'de sabahladım normal serum taktılar. Sabah Validebağ'da sancı çıkınca nst de Zeynep Kamil'e sevk ettiler. 11 gün hep orada yattım. Altıma sürgü tuttular. Hatta doktorlar iç çamaşırını giyme doğurursun bugün demişlerdi. Şükür sancım durdu. 35. e kadar evde hep yattım yalnızca wc'ye kalktım. 35. ten sonra normal hayatıma döndüm ve 38'de doğum yaptım. Ama 38.'e kadar durduğu için ve aradan çok yıl geçtiği için ben ve ben böyle bir hastalık bilmediğim için hiç kendimi sakınmamıştım malesef...

bak şimdi sen bunu yazınca kafama takıldı,sırf yatıyorum diye kabız olmiyim diye mürdüm eriği yemiştim,doktora bi sakıncası olup olmadığını sormuştum,olmaz dedi,ben fena ishal olmuştum ,eriği yemeyi bıraktım iki üç içinde erken doğum oldu,acaba ondan mı dedim şimdi :26:

İnşallah canım inşallah. Sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Çalışıyor musun bilmiyorum. Bu süreçte kendine yeni meşgaleler bul. Ben ehliyet almıştım. Biraz oyalıyor insanı. Fırsatın varsa kısa bir tatile çık. Köyün varsa köy de olabilir. Ben köye gitmiştim. Ama gideceğin insanlar seni üzmeyecek insanlar olsun. Bir de acını yaşa. Sakın benim yaptığım hataya düşme yok annem üzülecek, kayınvalidemin tansiyonu var, bana zayıf kadın gözüyle bakmasınlar gibi düşüncelerle kimseye belli etmemeye çalıştım. İnan bir kez bile kimsenin yanında sesli ağlamadım. Yalnızca gözümden yaşlar süzüldü insanların yanında. Rahat ol. Bir de bu bizim için büyük bir trvma. En kısa zaman da bir psikologla konuş. Seni hiç tanımayan biriyle konuşmak, onun seni yargılamayacağını bilip ağlamak iyi geliyor. Ben Validebağ Devlet Hastanesi'nde Serpil Hanımdı adı galiba ona gitmiştim bir kere o bile insanı rahatlatıyor canım.

o hataya bende düştüm,kayınvalidemler bizdeydi,onların burda olduğu süre boyunca hiç sesli ağlamadım bende,kendimi kasmışım ,dün gittiler evde yalnız kalınca sesli sesli ağladım ,eşim aradı beni ağlarken duyunca o da çok üzüldü,bi yerlere götüreyim seni ,tatil gibi yada psikologa gidelim dedi..tavsiyelerin için sağol,eşim yanımda şuan ona da söyledim,validebağa gidelim o zaman dedi..kaybettiğim bebeklerime üzüntüm içimi yakıyo ama beni daha da üzen ya hiç evladım olmassa ya hep böyle olursa kaygısı

Olur bebeğin inşallah. Teşhis çok önemli. Şayet net teşhis konulmuşsa tedavi olursun önlem alırsın. Bak burada beni çok etkileyen arkadaşlar oldu. Özellikle Edamecrin benim en çok kendime örnek aldığım insanlardandı. Yaren, Almina çınar...Onların başarı öykülerini görünce daha çok umutlanacaksın canım... Erik konusuna gelince. Doktordan duymadım burada bir arkadaştan duydum bu meseleyi. Tam bilemiyorum. Şayet çalışmıyorsan belediyelerin çeşitli kursları var. Sevdiğin bir alanla ilgili olursa iyi gelir. Sakın içine atma, ben bir gece hastanelik olmuştum, nefes alamamıştım kendimi sıkmaktan. Bir de geçen birkaç hafta önce bir yerden alıntı yapmıştım. Bbeklerimizin bizlere şefatçi olacakları ile ilgili. O yazıyı ben bebeğimi senin gibi yeni kaybettiğimde bulmuştum ve bana çok iyi gelmişti bakayım bulursam yine yollarım.Bol bol dua et. Ağlamaktan korkma. Peygamberimiz bile evlatlarının vefatına ağlamış. Ama isyan etmeden. Biz onlara cennette kavuşacağız inşallah...

Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.

Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]

Oğlu İbrahim ölünce de, (Ya İbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]

(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]

Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]

Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! İyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.

Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.

Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.

Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.

Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.

İyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!

BENİM ÇOCUĞUM ÇOK ÖZELDİ BU KADAR KÖTÜ İNSAN VARKEN
NEDEN BENİM ÇOCUĞUM ÖLDÜ,ÇOCUKLAR CENNETTE BÜYÜR MÜ?

"Bütün dünyada bir tek güzel çocuk vardır ve bütün anneler ona sahiptir."
Onlar seçilmiş, çok özel çocuklardır. Sanki her biri bu dünya için yaratılmadıklarını her halleri ile belli ederlerler Amerika'dan bir heyet gelip Türkiye'den birkaç çocuğu Beyaz Saray'da ağırlamak için seçtiler. Bunlardan biride sizin çocuğunuz. Diğer aileler keşke bizim çocuğumuz seçilseydi demezler miydi?
Allah sizin çocuğunuzu seçti. Bazılarına nasip olan bu seçim sonucu cennetine aldı. Artık çocuğunuzu orada ağırlıyor. Bu dünyanın karmaşasına bırakmadı. Sıkıntılar çekmesini istemedi.

Çocukların Allah makamındaki yeri cennettir.

Cennette her türlü zevk vardır. Onlar büyümek isterse Allah onları büyütebilir. Cennette herkesin istediği yerine gelecektir. Canların çektiği her şey orada vardır.Kadının biri her yıl doğum yapıyordu, fakat çocuk yaşını doldurmadan üç aylık, dört aylık, dokuz aylıkken ölüp giderdi.

Böyle, böyle derken kadın tam dokuz çocuğunu kaybetmişti. Bir gece çok ağlayıp dua etti, o gece rüyasında cenneti ve oradaki sayısız nimetleri, köşkleri gördü. Köşklerden birinin üzerinde kendi adı yazılıydı, oradan içeriye girince bütün çocuklarının orada meleklerin refakatinde çok mutlu olduklarını görünce, Allah'a şükretti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…