- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.641
Olur bebeğin inşallah. Teşhis çok önemli. Şayet net teşhis konulmuşsa tedavi olursun önlem alırsın. Bak burada beni çok etkileyen arkadaşlar oldu. Özellikle Edamecrin benim en çok kendime örnek aldığım insanlardandı. Yaren, Almina çınar...Onların başarı öykülerini görünce daha çok umutlanacaksın canım... Erik konusuna gelince. Doktordan duymadım burada bir arkadaştan duydum bu meseleyi. Tam bilemiyorum. Şayet çalışmıyorsan belediyelerin çeşitli kursları var. Sevdiğin bir alanla ilgili olursa iyi gelir. Sakın içine atma, ben bir gece hastanelik olmuştum, nefes alamamıştım kendimi sıkmaktan. Bir de geçen birkaç hafta önce bir yerden alıntı yapmıştım. Bbeklerimizin bizlere şefatçi olacakları ile ilgili. O yazıyı ben bebeğimi senin gibi yeni kaybettiğimde bulmuştum ve bana çok iyi gelmişti bakayım bulursam yine yollarım.Bol bol dua et. Ağlamaktan korkma. Peygamberimiz bile evlatlarının vefatına ağlamış. Ama isyan etmeden. Biz onlara cennette kavuşacağız inşallah...
Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.
Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]
Oğlu İbrahim ölünce de, (Ya İbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.
(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]
Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]
(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]
(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]
(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]
Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]
Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]
Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]
Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! İyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.
Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.
Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.
Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.
Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.
İyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!
BENİM ÇOCUĞUM ÇOK ÖZELDİ BU KADAR KÖTÜ İNSAN VARKEN
NEDEN BENİM ÇOCUĞUM ÖLDÜ,ÇOCUKLAR CENNETTE BÜYÜR MÜ?
"Bütün dünyada bir tek güzel çocuk vardır ve bütün anneler ona sahiptir."
Onlar seçilmiş, çok özel çocuklardır. Sanki her biri bu dünya için yaratılmadıklarını her halleri ile belli ederlerler Amerika'dan bir heyet gelip Türkiye'den birkaç çocuğu Beyaz Saray'da ağırlamak için seçtiler. Bunlardan biride sizin çocuğunuz. Diğer aileler keşke bizim çocuğumuz seçilseydi demezler miydi?
Allah sizin çocuğunuzu seçti. Bazılarına nasip olan bu seçim sonucu cennetine aldı. Artık çocuğunuzu orada ağırlıyor. Bu dünyanın karmaşasına bırakmadı. Sıkıntılar çekmesini istemedi.
Çocukların Allah makamındaki yeri cennettir.
Cennette her türlü zevk vardır. Onlar büyümek isterse Allah onları büyütebilir. Cennette herkesin istediği yerine gelecektir. Canların çektiği her şey orada vardır.Kadının biri her yıl doğum yapıyordu, fakat çocuk yaşını doldurmadan üç aylık, dört aylık, dokuz aylıkken ölüp giderdi.
Böyle, böyle derken kadın tam dokuz çocuğunu kaybetmişti. Bir gece çok ağlayıp dua etti, o gece rüyasında cenneti ve oradaki sayısız nimetleri, köşkleri gördü. Köşklerden birinin üzerinde kendi adı yazılıydı, oradan içeriye girince bütün çocuklarının orada meleklerin refakatinde çok mutlu olduklarını görünce, Allah'a şükretti.
canım ben 5 gün günde 2şer tane içtim.bende pko var yumurta kendiliğinden oluşmuyor klomen yumurta oluşturuyor.gerekirse doktorun çatlatma iğneside veriyor ilk gebeliğimde klomen çatlatma iğnesi birlikte kullandım hamile kaldım ben test yapmayacağım hemen progesteron içiyorum adetin 20.günü başlıyorum günde 2 tane 5 gün içiyorum bebek varsa tutunmasına yardımcı oluyor yoksa adeti getiriyor adetin düzenliyse günün geçtikten sonra yap varsa zaten kendini belli ediyor
ellerine sağlık canım....Kızlar unuttuğum tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Yeniden bir deneyeyim. Yine eksik varsa söyleyin:
2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:
Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)
HAMİLELER
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Samyeli
Tubacozar
Sevtun
Crameren
HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Chnb(12 Mart)
Tubaaoz(15 Mart)
Fadik(18 Mart)
İnşallah yeni kayıpları olan arkadaşlarımızı da buraya yazdığımız günler gelecek...
son gebeliğimi takip edip dikişe gerek yok diyen (üstelik dört buçuk ay boyunca hiç alttan muayene etmedi) doktoruma dün gittim ilk kez.doğumum devlet hastanesinde olmuştu..ben hastaneye yatış yaptığım gün pazardı kendisine telefondan ulaştım ve ben devlet hastanesindeyim kendimi teslim edeyimmi naapayım dediğimde bana tabi tabii onlarda konusunda uzman ve ben ne yapacaksam onlarda aynısını yapacaktır dedi..dün kendisinegittim, ümr.araştırma hastanesi klinik şefi bana dikiş atılmalıydı dedi dediğimde bana onlar bu işi bilmiyorlar kimbilir nasıl klinik şefi oldu dedi,ben bu mesleğe 25 senemi verdim diyerek ses tonunu da yükselterek '' ben serklajın allahını bilirim,preparın allahını bilirim'' deyip kovmaktan beter etti,kendisi erdem hastanesi tüp bebek sorumlusu doç.serap yaltı hanımefendi...
başın sağolsun arkadaşım....arkadaşlar merhaba,uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum,fakat bu topiğe ilk kez bu hafta girdim..bende sizler gibi aynı acıyı yaşıyorum,üç kere ikinci ay sonunda bebeklerimi kaybettim,yapılan araştırmalar neticesinde rahimimin T şeklinde olduğunu öğrendim.Prof.Yücel KARAMAN histereskopi operasyonumu gerçekleştirdi,fakat operasyondan üç ay sonra yine 8.haftada 4.kez kaybettim bebeğimi..yılmadan ve ümidimi yitirmeden tekrar denedik,bu kezde 8.haftada kanamam oldu fakat fazla değil,neyseki o kabus haftaya ait zinciri kırabilmiştim,hamileliğimin 19.haftasına varabilmek benim için bir mucizeydi.Mucize gerçek oluyor derken meydana gelen pembe bi akıntı akabinde doktora gittiğimde söylenen rahim ağzı 3.5 cm açılmış doğum başlamış demesiyle yıkıldım,şuan hala kendime gelebilmiş değilim..üstelik neden olduğu konusunda da net bi bilgi edinemedim doktorlardan..histereskopiden sonra tekrar düşük olunca ben doktorumu değiştirmiştim,yeni gittiğim doktor herşeyin yolunda gittiğini söylüyordu devamlı,hatta ben 12.haftamda dikiş gerekiyomu diye üç kez sormama rağmen gerek yok demişti,,rahim açılınca,doğum eylemi devlet hastanesinde oldu,ordaki doktorlar ise 12.haftada dikiş atılsaydı dururdu dediler,kendi doktoruma bana böyle dediler dediğimde çok kızdı ve onlar bu işi bilmiyorlar dedi ve ameliyatımı yapan önceki doktoruma suçu attı,operasyonun düzgün yapılmamıştır dedi bana..ben kime inanıcam kime güvenicem bilemiyorum...üstelik rahimde açılma olmadan önceki bi haftada benim rahimimde top gibi elime geliyodu bana magnezyum verdi,sonrasında akıntım arttı ve rengide tuhaflaştı,doktoruma söylediğimde bana magnezyum akıntı yapar dedi..sizce benim durumumda ihmal mi var? çok üzülüyorum
çok şükür canım....sonucu aldım arkadaşlar 1 mart: 65 3 mart: 165 bir sorun yok galiba geç döllenme gibi.
canım istirahat edikce allahın izniyle kısalmaz...Selam kızlar dr dan geldik ama haberler pek iyi değil rahim ağzım 2.2den 1.8 e düşmüş wc harici kesin yatış artık yemek yerken yastığını yükseltirsin okadar dedi..bebişim 1250gr,39cm haftasıyla günüyle uyumlu..nidilat ve progestanı günde 4 e çıkardı birde akciğer gelişimi için celeston yapıcaz yarın 2 doz 12 saat arayla..15gün sonra kontrol eğer kısalma devam ederse hastaneye yatıcakmışım inşallah etmez28 i gördük inşallah 32yide görürüz dua edin nolur bize..
kızlarr doğum yaptım şükür ben ve kızım iyiyiz.şimda hastanedeyim.kızım 3 kg doğdu. sizlerede haber veriyim dedim.darısı sizlerin başınaa..
canım bu benim 3. hamileliğim..ilk tüp bebek ikiz kızlarımı 18 de birini 21+2 de diğerini kaybettim..rahim açıldı ve doğdular..servikal yetmezlik olabileceğini söylediler..Canım ilk hamileliğinde mi rahim ağzı yetmezliği teşhisin konuldu? Kaçıncı haftanda atılmıştı dikişin? Ben de serklajsız 29'dan 35.'e hep yatmıştım. Sonra 38'e girdiği gün doğmuştu. Bu seferde ise 25.'te doğdu. Yine serklajsız.
selam kızlar nasılsınız canlarım..ben kabus gibi bi gece yaşadım gece 12.30da celestonun ikinci dozunu yaptırdık sonra herkes yattı..bende pc ye bakıyodum 1 saat sonra karnımda kasılmalar başladı saat 3.30 da sıklaştı sertleşmeler nidilat ve magnezyum içtim annemve eşimde uyuyor deli oldum..neyse azaldı azaldı 5 gibi uyudum..dr bu sertleşmeler rahim ağzını kısaltıyor dedi..acaba celestonedanmı arttı bu kadar..bugün tekrar çorludaki dr gitsemmi napsam hafta sonu geliyor..
kızlarr doğum yaptım şükür ben ve kızım iyiyiz.şimda hastanedeyim.kızım 3 kg doğdu. sizlerede haber veriyim dedim.darısı sizlerin başınaa..
canım bu benim 3. hamileliğim..ilk tüp bebek ikiz kızlarımı 18 de birini 21+2 de diğerini kaybettim..rahim açıldı ve doğdular..servikal yetmezlik olabileceğini söylediler..
sonra dondurulmuş embriyolarımla kızıma hamile kaldım..3 ay bitimi serklaj oldum..ve ondan sonra hep yattım..dr serklaj sonrası iyi ki dikmişiz rahim ağzın gevşekti dedi..38+1 de sağlıkla doğdu yavrum..
şimdi doğal yollardan sürpriz bir hamilelik yaşıyorum..3 ay bitimi yine serklaj oldum..serklaj öncesi alt muayenemde rahim ağzın gevşek dikeceğiz dedi dr um..zaten daha önceki yaşananlar bile dikmek için bir nedenmiş..şimdi de yatıyorum ama diğer kızımdaki gibi değil..ama ev işi yapmıyorum..kızımla ben ilgilenmiyorum..sadece seviyorum..kız kardeşim yanımda o yardımcı oluyor Allah razı olsun bin kere..
zaten 5 gün kreşte..yemek hazırlamıyorum..sadece tuvalete gidiyorum..hafta sonları biraz dışarı çıkıyorum..ama 20 haftadan sonra onuda yapmayacağım..
şimdi İnşallah 1 kızımız daha olacak..
hiç yatmadan dikişli olup zamanında doğuran var mı??
selam kızlar nasılsınız canlarım..ben kabus gibi bi gece yaşadım gece 12.30da celestonun ikinci dozunu yaptırdık sonra herkes yattı..bende pc ye bakıyodum 1 saat sonra karnımda kasılmalar başladı saat 3.30 da sıklaştı sertleşmeler nidilat ve magnezyum içtim annemve eşimde uyuyor deli oldum..neyse azaldı azaldı 5 gibi uyudum..dr bu sertleşmeler rahim ağzını kısaltıyor dedi..acaba celestonedanmı arttı bu kadar..bugün tekrar çorludaki dr gitsemmi napsam hafta sonu geliyor..
yaaa celestondan değildir yanibir önceki hamileliğimde celeston bende yaptırmıştım ama hiç sancı yapmamıştı..tesadüf olabilir..geçmiş olsun..sağlıkla vakti saatinde gelsinler İnşallah
Canım Devlet Hastanesinde gittiğin doktorun telefonu var mı ? Ona telefonla sorsan Ya da bu sözleri söyleyen doktora sorsan. İnşallah olumsuz bir şey değildir hemşerim.
yaaa celestondan değildir yanisen kaçıncı haftanda yaptırmıştın ozaman?
canım hemşerim dr kongreye gitmiş çorludaki hastaneyi aradım..istanbuldakide p.tesine kadar olmuycaktı zaten takip edicem kendimi napim bişey olursa burda bi özel hastaneye giderim..
yaaa celestondan değildir yanisen kaçıncı haftanda yaptırmıştın ozaman?
canım hemşerim dr kongreye gitmiş çorludaki hastaneyi aradım..istanbuldakide p.tesine kadar olmuycaktı zaten takip edicem kendimi napim bişey olursa burda bi özel hastaneye giderim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?