Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çalışıyordum ama son üç buçuk yılda olanlardan sonra gebelik ve çocuk düşüncesi varolduğu sürece çalışamayacağımı anladım,işten ayrıldım ama tekrar başlamayı düşünüyorum..beni meşgul edecek şeylerle uğraşmanın iyi geleceğine eminim,zaten boş durmayı sevmiyorum..hastaneden çıkış yaptığım günlerde evlatlarımızın bize şefaat edeceğine dair bende biçok yerde yazılar okumuştum,içim birazcık olsun serinlemişti..ben tüm mesajları okuyamdım henüz,edamecrin neler yaşadı bi bakayım bende,umut olsun bizlere

Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (İzzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...

içim titredi okurken,Allahım sabır versin evlat acısı yaşayan herkese..

canım bende öncekinde senin gibi 5gün klomen kullandım sonrada çatlatma iğnesi yapıldı ve hemen hamile kalmıştım bende iğne yapıldıktan 1hafta sonra progesteronla bebe aspirini kullanmıştım şimdide düşünüyorum acaba progesteronu içsemmi diye ama doktorumda bişey demedi önceki doktorum farklıydı ne yapsam ki içmenin bi zararı olurmuki

ellerine sağlık canım....
ismi olmayan arkadaşlar mesaj atsınlar...

başın sağolsun arkadaşım....
rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın...

sonucu aldım arkadaşlar 1 mart: 65 3 mart: 165 bir sorun yok galiba geç döllenme gibi.
çok şükür canım....
maşallah güzel artmış....

canım istirahat edikce allahın izniyle kısalmaz...
kendine dikkat et...
rabbim bebişine sağlıcakla kavuşmanızı nasip etsin...

kızlarr doğum yaptım şükür ben ve kızım iyiyiz.şimda hastanedeyim.kızım 3 kg doğdu. sizlerede haber veriyim dedim.darısı sizlerin başınaa..

gözün aydın canım...çok şükür iyisiniz....
rabbim analı babalı büyütsün....

bende 17 haftalık hamileyim beni de ekleyebilirsiniz..ara ara giriyorum..
doğumlar var Maaşallah Allah analı babalı sağlıkla büyütsün..
bizlere sağlıklı vakti saatinde doğumlar diliyorum..
isteyenlere de sağlıkla hayırlı vakitte hayırlı hamilelikler diliyorum..

canım bu benim 3. hamileliğim..ilk tüp bebek ikiz kızlarımı 18 de birini 21+2 de diğerini kaybettim..rahim açıldı ve doğdular..servikal yetmezlik olabileceğini söylediler..
sonra dondurulmuş embriyolarımla kızıma hamile kaldım..3 ay bitimi serklaj oldum..ve ondan sonra hep yattım..dr serklaj sonrası iyi ki dikmişiz rahim ağzın gevşekti dedi..38+1 de sağlıkla doğdu yavrum..
şimdi doğal yollardan sürpriz bir hamilelik yaşıyorum..3 ay bitimi yine serklaj oldum..serklaj öncesi alt muayenemde rahim ağzın gevşek dikeceğiz dedi dr um..zaten daha önceki yaşananlar bile dikmek için bir nedenmiş..şimdi de yatıyorum ama diğer kızımdaki gibi değil..ama ev işi yapmıyorum..kızımla ben ilgilenmiyorum..sadece seviyorum..kız kardeşim yanımda o yardımcı oluyor Allah razı olsun bin kere..
zaten 5 gün kreşte..yemek hazırlamıyorum..sadece tuvalete gidiyorum..hafta sonları biraz dışarı çıkıyorum..ama 20 haftadan sonra onuda yapmayacağım..
şimdi İnşallah 1 kızımız daha olacak..
hiç yatmadan dikişli olup zamanında doğuran var mı??

selam kızlar nasılsınız canlarım..ben kabus gibi bi gece yaşadım gece 12.30da celestonun ikinci dozunu yaptırdık sonra herkes yattı..bende pc ye bakıyodum 1 saat sonra karnımda kasılmalar başladı saat 3.30 da sıklaştı sertleşmeler nidilat ve magnezyum içtim annemve eşimde uyuyor deli oldum..neyse azaldı azaldı 5 gibi uyudum..dr bu sertleşmeler rahim ağzını kısaltıyor dedi..acaba celestonedanmı arttı bu kadar..bugün tekrar çorludaki dr gitsemmi napsam hafta sonu geliyor..

bir önceki hamileliğimde celeston bende yaptırmıştım ama hiç sancı yapmamıştı..tesadüf olabilir..geçmiş olsun..sağlıkla vakti saatinde gelsinler İnşallah

Bu forumu açan Hidenisko hiç yatmamış, hatta hamileliği boyunca çalışmıştı. Geçmişte bir arkadaş daha vardı ama adını hatırlamıyorum bir medikalde çalışıyordu orada boş zamanlarda uzandığını yazmıştı. Çoğunluk yatarak geçirdi
kimi hiç kalkmadan kimi de ev içinde hafif hareketlerle. Ben böyle hatırlıyorum. İnşallah bu hamileliğinde sorun yaşanmaz canım.

Canım Devlet Hastanesinde gittiğin doktorun telefonu var mı ? Ona telefonla sorsan Ya da bu sözleri söyleyen doktora sorsan. İnşallah olumsuz bir şey değildir hemşerim.

2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:

Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)

HAMİLELER
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli
Tubacozar
Sevtun
Crameren

HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Chnb(12 Mart)
Tubaaoz(15 Mart)
Fadik(18 Mart)

Ekledim Mavinilay seni sıralamda muhtemelen hatalar vardır. Tahmini yaptım.

bir önceki hamileliğimde celeston bende yaptırmıştım ama hiç sancı yapmamıştı..tesadüf olabilir..geçmiş olsun..sağlıkla vakti saatinde gelsinler İnşallah
yaaa celestondan değildir yanisen kaçıncı haftanda yaptırmıştın ozaman?
Canım Devlet Hastanesinde gittiğin doktorun telefonu var mı ? Ona telefonla sorsan Ya da bu sözleri söyleyen doktora sorsan. İnşallah olumsuz bir şey değildir hemşerim.

canım hemşerim dr kongreye gitmiş çorludaki hastaneyi aradım..istanbuldakide p.tesine kadar olmuycaktı zaten takip edicem kendimi napim bişey olursa burda bi özel hastaneye giderim..

Evet olabilir. Stres yapma temkini de elden bırakma canım inşallah bir olmayacak. Kelebek'i hatırlıyor musun Kalbinur'un annesi? Onun sıfırdı ve yatarak vaktinde doğum yapmıştı.

kızlaarrr 2 gün giremedim ne kadar ilerlemiş başlık...

eylem korkma canım bence de sıkıntın devam ederse özel bir hastaneye git de baktır mutlaka doğum kasılması mı diye... yine de korkma çünkü haftan iyi maşallah... doğum kasılması olduğunu anlarlarsa hemen müdahale edip durdurmaya çalışırlar... haftalar kazanırsın...

sair başın sağolsun arkadaşım... bu topik hepimize faydalı olduğu gibi sana da olacak inşallah...

chnb liste için çok teşekkürler eline sağlık arkadaşım kendimi en üst sırada görünce çok heyecanlandım valla

kızlar ben iki gündür hastanedeydim.. bebek hareketlerini 1,5 gün hiç hissetmeyince doktorum gel dedi. hastaneye gittik geceydi.. genç doktorlar vardı.. hareketler iyiydi ama suyu az falan dediler doktorum da yatırdı ben de bakayım ertesi gün demiş genç doktorlara.. sonra ertesi gün baştan aşağı baktı su yeterli dedi... midesi büyük gibi demişti son kontrolde ona da baktı iyi küçülmüş o sırada çok sıvı yutmuştur o yüzden öyle büyük görünmüştür o zaman dedi.. bi de istersen dikişleri şimdi alayım dedi.. ben de hiç hazırlıklı değildim birden böyle... baktı, neyse haftabaşı alayım dedi.. pzt. alıcak inşallah

evde kareket etmeyen bizimki hastanede coştu... bi dans etmediği kaldı... mahcup oldum valla böyle boşuboşuna doktora gitmiş gibi ama doktorum çok zor bir gebelik geçirdin buraya kadar geldik hiçbirşeyi tehlikeye atamayız artık deyip beni yatıştırdı... sağolsun..

hastanede yenidoğan bebekler vardı.. biri 34 haftalık doğmuş öyle tatlı ki... gidip gidip baktım ona... kendikendine nefes alıyor maşallah binkere sadece diğerlerine göre biraz küçüktü o kadar... içim hepimiz adına umutla doldu tekrar tekrar...

nuraycım bizde durumlar böyle işte... bende de baskı oluyor zaman zaman. dikiş yırtılacak gibi oluyor ama sanırım bizim yaramaz bazen dikişe doğru elini falan uzatıyor... baskı da o zaman oluyor diye düşünüyorum çünkü sürekli değil baskı... ama bu mesele önemli sanırım. çünkü doktorum bana doğum eyleminin erken başlamasına yönelik bir tedbir olarak dikişleri erken alacağını söyledi. yani normalde ben 37. haftanın bitiminde alır sanıyordum ama o 36'nın bitiminde alıcak... bakalım seninki ne diyecek pazartesi günü.. senin için de en hayırlısı neyse ol olsun canım...

hatırlıyorum canım kelebek41 di adı..32 yi falan geçtim artık 18 inde gene istanbula randevum 30 olcaz ozamana kadar sağsalim çıkalım hastaneye yatırsın biraz dicem evde çok tedirginim..senin nasıl gidiyor belirtilerin varmı?

Kızlar Ayer hastanedeydi aslında iyiye gidiyordu ama birkaç gündür yazmıyor ve ben onu çok merak ediyorum. İnşallah iyidir...

benim 28-29 hafta arası yapılmıştı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…