Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allahım bir daha yaşatmasın işşallah kucagına saglıklı aldıgın günleri görürüsün işşallah

tatlişoğlum Allah analı babalı büyütsün..tebrikler..
Maaşallah..
benim kızımın adı da İlke ...isminin anlamını da taşıyorlar..kızım şu anda 3 yaşında ve hep sakin bir çoçuktu, hoş şimdi biraz hareketli ama olsun :)

sevtun2 canım benim ilk hamileliğim panik atakla geçti..o krizlerde her seferinde bebeğimi kaybettim diye ağlıyordum..psikiyatristim hatta 4 aydan sonra yeşil reçeteli ilaç verdi..içmedim başucumda tuttum ..çok zor durumda bir iki defa yarımşar aldım..bebeğim gayet sağlıklı doğdu..gayet sağlıklı büyüyor çok şükür Maaşallah..şimdi 3 yaşında kreşe gidiyor..herşeyi gayet sağlıklı..
panik atak ın özü korku..bunları düşünüp daha da arttırma..bana dr um şunu demişti..geliyor mu atak krizleri anladığını kafa tut ona hadi gel sıkıysa bana ne yapabilirsin de karşı koy demişti..dediğini yaptım çok işe yaradı Allah düşmanıma vermesin beter birşey..
acil şifalar..

Evet Sevtun şükürler olsun sabrettik hepimiz. Bunun da inşallah hem dünyada hem diğerinde alırız inşallah. Ben de kızlar yazmayınca meraklanıyorum, arada bir görünseler iyiyiz deseler iyi olacak.

ben de çok merak ediyorum Ayer'i... yazsa keşke kısacık da olsa...

Evet ya o 28 haftalıktı değil mi, inşallah iyilerdir de internete girecek ortam yoktur. Erzurum'da bir ilçedeydi o. Biz küçük şehirdekiler biraz daha endişe ediyoruz... Ben merkezdeyim ama yine de endişeniyorum işte...

allah razı olsun inan benim gibi hasta birinden duymak çok güzel oluyo inan için ferahladı allah senden razı olsun kardeşim bende demin geldi atak dedim hadi gel senmi güçlüsümn benmi biraz çekiştik ama ben galip geldim allahımın izniyle canım hiç ara sıra geliyomu ataklar merak ettim aslında herşey kafada bitiyo inan eşim cekaba bile soktu saglıklısın dedndi ama bazen çok yıpranıyorum allahıma şükürler artık kendimi zizginleyebiliyorum ben
Evet Sevtun şükürler olsun sabrettik hepimiz. Bunun da inşallah hem dünyada hem diğerinde alırız inşallah. Ben de kızlar yazmayınca meraklanıyorum, arada bir görünseler iyiyiz deseler iyi olacak.
kız senin o donunu yirim ben sen ne güzel sallıyosun öyle sabah sabah gülecegim yoktu he dilerim rabbimden tez zamanda evladınla mükafatlandırsın işşallah

Kız ben onu bayrak zannetmiştim ya. Utandım şimdi...

sabahmı dedim ben öylen olmuş len bakın ne kadar takılmısım sizin yazdıklarınıza saati bile görmüyom

Son düzenleme:
Bu arada hem temizlik yapıyorum oğlan yeni geldi olkuldan onunla da ilgileniyorum ara ara buraya bakıyorum. Bugün bayağı kalabalık burası...

Bu arada hem temizlik yapıyorum oğlan yeni geldi olkuldan onunla da ilgileniyorum ara ara buraya bakıyorum. Bugün bayağı kalabalık burası...

geliyimde el atammı işlere pire nenem derdiki bir elin nesi var iki alin türkü çıgırır derdi annelik çok güzel bir şey olsa gerek demi biraz anlatsana duygularını bana

arkadaşlar bi gün giremedim coşmuş burası,oku oku bitiremedim valla geçmişi, yeni arkadaşlarda var ne güzel hoşgeldiniz.

VDT'lerin olumsuz etkileri saptanmamış olmakla birlikte, konunun spekülatif olması önlem almayı uygun kılmaktadır. Bilgisayar kullanan gebe kadınların hem x-ışınlarından hem de EMA'dan korunmak için ekrandan en az bir kol boyu uzaklıkta çalışmaları önerilmektedir. Bu mesafe yaklaşık 50 santimetre kadardır ve EMF ile radyasyonun gücü 50 santimden sonra kaybolmaktadır.

Bilgisayar ile çalışmaya bağlı psikolojik ve fizyolojik stres uygun şekilde ayarlanan çalışma saatleri ve molalar ile azaltılabilir. Yine çalışma ortamı ve masasının dizaynı stres azaltmakta etkilidir. Rahat koltuklar ve masalar, belden destekleyici yastıklar yaararlı olur.Uzun süre mola vermeden çalışmak kaslarda gerginlik, tendonlarda ve bağlarda inflamasyon ve dolaşımda bozukluğa yol açar. Bütün bunlar gebe kadında huzursuzluk yaratır. Uygun zamanlada mola vermek şarttır. Bunun için 2 saatte bir 15 dakika ara vermek yeterlidir. Ayağa kalkıp biraz dolaşmak ve gerinmek çoğu gebeye iyi gelir. Bu amaçla yapılan baş ve boyun hareketleri ile omuzlar ve ayakları çevirmek dolaşımı destekler.

Sonuç olarak bütün bu bilimsel verilerin ışığında, meslekleri gereği bilgisayar kullanmak zorunda olan kadınların yukarıdaki önlemleri almak kaydı ile gebelikleri süresince güvenle monitör karşısında çalışabileceklerini ve bununla ilgili endişe duymalarının gereksiz olduğunu söyleyebiliriz.

Dr. Alper Mumcu (Alıntı)

Selam arkadaşlar bende 14 haftalık hamileyim çarşamba günü dikişim atıldı iyiyim çok şükür dikiş attıranlara bi sorum olcak dikişten kaç gün sonra duş aldınız doktorunuz bu konuda bişey demişmiydi??

arkadasim banada dikis atildiginda bir hafta kalkmaksizin yat demisti yani rahminle ugrastiklari icin cabuk tepki verbilir bence bir hafta yapma dus.ve yaparkende dikkat et temizlenirken felan sakin suyu kuvete doldurup yatim icine deme olurmu belki bilgin vardir ben yinede yazim dedim.

sevtuncum selam nasıl gidiyor, bulantılar başladı mı??saol canım. ama malesef çizelgem 37 olmasına rağmen ben 35 e yeni girdim.benim geç döllenme ve biraz da bebekle ilgili olarak çizelgemden 2 hafta geride gidiyor hamileliğim.henüz dikişlerim alınmadı. pazartesi doktora gideceğim. bakalım ne zaman alacak diikişlerimi belli olacak. hayırlısı allahtan artık.
cannım sana da geçmiş olsun. son birkaç gündür bende bebek hareketlerini çok az hissediyorum. bazen 3 saat kadar hiç hissetmediğim de oluyor.korkmamak elde değil, hayırlısıyla bir kucaımıza alsak ta gözümüzün önünde olsa. böyle kapalı kutu çok tedirgin oluyor insan. son zamanlarda iice tedirgin olmaya başladım. bu günlere geldik çok şükür ama ben sağlıkla kucağıma almadan rahat edemeyeceğim.inşallah pazartesi ikimizde hayırlı haberlerle döneriz.

canım öncelikle aramıza hoşgeldin sağlıklı bir hamilelik geçirmeni diliyorum.benim 10 gün kadar hiç kalkmadan ,hatta oturmadan yattım serklajdan sonra ve bu sürede hiç banyo yapmadım. sonrasında da sadece ayakta hızlı duş, o da haftada 1 kez.bazen 10 günde 1 yaptığım bile oldu.ve suyun da çok sıcak olmasın diye söylemişlerdi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…