Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bence var. Çünkü benim geçen senekinde de böyle olmuştu. Karnım tok bile olsa göbeğimin alt kısmında acıktığında miden sızar ya öyle bir his vardı bunda da var. Aslında yarın gitsem düşük de olsa kanda belli olur. Ama biraz bekleyeyim diyorum. Tabi Allah bilir. Bir de benim hamileliklerim çok zor. Çok mide bulantım oluyor 4-5 kilo veriyorum birkaç şey dışında hiçbir şey yiyemiyorum bu yüzden de ben de şöyle bir psikoloji oldu: Nasılsa hamile olunca yiymiyorum diye ne bulursam yiyorum kilo da aldım. Bakalım ne olacak halim...

Bence var. Çünkü benim geçen senekinde de böyle olmuştu. Karnım tok bile olsa göbeğimin alt kısmında acıktığında miden sızar ya öyle bir his vardı bunda da var. Aslında yarın gitsem düşük de olsa kanda belli olur. Ama biraz bekleyeyim diyorum. Tabi Allah bilir. Bir de benim hamileliklerim çok zor. Çok mide bulantım oluyor 4-5 kilo veriyorum birkaç şey dışında hiçbir şey yiyemiyorum bu yüzden de ben de şöyle bir psikoloji oldu: Nasılsa hamile olunca yiymiyorum diye ne bulursam yiyorum kilo da aldım. Bakalım ne olacak halim...

Hoşbulduk arkadalım saol bilgilerin için peki 10 günün sonrasındada hep yattınmı yoksa yemek fln yerken oturdunmu sonrasınıda merak ediyorum biraz

genellikle yatarak geçirdim günlerimi canım, yemek yerken de önüme tepsiyle getirdiler yemeğimi, arkama yastıları koyup oturu gibi uzanarak yedm yemeğimi.22. haftadan sonra falan oturmaya başladım yemek yerken, çünkü o aralar bebek daha yukarıda oluyor.hiç dışarıya çıkmadım dr dışında, ona da kapıdan taksiye binip, yine kapının önünde iniyorduk. ama evim içinde odadan odaya, mutfağa falan kalkıyordum arada çok bunalınca. fakat ayakta durduğum ve oturduğum dakikalar 10-15 dakikayı geçmiyordu, hemen arkasından yine uzandım hep.oda günde birkaç kez.böyle geldik çok şükür bu günlere.şimdi sağlıklı sıhatli bebeğimi kucaklayacağım günü bekliyorum inşallah. bu aralar yatamıyorum zaten artık sadece arkama yastıkları koyup öyle uzanır vaziyetteyim, çünkü son zamanlarda yatmak çok zor nefes bile alamıyor insan.

eylemcim hoşgeldin sende, geçmiş olsun dün gece korkmuşsun biraz,meraklanma canım. inşllah herşey yolundadır.

canım geçmiş olsun deyim bir allahım 40 haftaları göstersin işşallah benimde annem dediki geçen senin hep bebekler 5 aylıkken düşüyo acaba dedi doktora desek yatırımı hastanede dedi kafam vallahi okadr karışıkkı anlatamam

Evet 20 haftalık kaybım var ama ikizdi bebeklerim ikizler biraz daha riskli oluyormuş tabiiki dikkat etcem işi falan bıraktım zaten evdeyim yanii artık inşallah sağlıkla geçer bugünler

saol canim cumlemize ins 40 haftalari gosterir ben gorememde doktorum oyle dedi.senin kasilmalarin cok oluyormu veya rahim agzinda kisalma varmi eger yoksa bence evde yatarakta dinlenebilirsin ama varsa bence hic dusunme yat hastaneye.cunki insan kaybedince daha cok iyi anliyo tek diyosun bebegim saglikli sekilde dogsunda ben yatarim diyosun.

Evet 20 haftalık kaybım var ama ikizdi bebeklerim ikizler biraz daha riskli oluyormuş tabiiki dikkat etcem işi falan bıraktım zaten evdeyim yanii artık inşallah sağlıkla geçer bugünler

canim bende ikizlerimi 21 haftalikken kaybettim bundada boyle olunca yatirdi doktor hastaneye ama sen bence hic kalkmamaya calis wc harici gerekirse git annenlerde felan kal ben hastaneden cikayim annemlere gidecem direk.

Haklısın iyiki yatmışsın hastaneye. Her an doktor kontrolündesin. Ben de 23+3'te kanamam olunca yattım, 2 gün sonra kanamam durunca çıktım ve bir hata yaptım doktora sormayı unuttum banyoyu. Hemşireye sordum genç bir hemşireydi banyo yapabilirsin dedi eve gelince yaptım. O gece suyum geldi. Keşke ben de çıkmasaydım hastaneden. Am yazgı işte. Nereden bilirdim. Sen inşallah galip geleceksin. Çıkma ghastaneden. Hastaneye yatış için ücret ödüyor musun, devlet karşılıyor mu?

canim bende ikizlerimi 21 haftalikken kaybettim bundada boyle olunca yatirdi doktor hastaneye ama sen bence hic kalkmamaya calis wc harici gerekirse git annenlerde felan kal ben hastaneden cikayim annemlere gidecem direk.

canım ebnim kasılmalarım olmadı hiç sadece aferdesiniz utanarak söylüyorum kusura bakmayın normalde sevmem böyle konuşmay ama ben hamiel kaldıgımda rahimime bıçak saplanıyo gibi agrı oluyodu birde uyanarak diyorum önümün dudak tarafı varya orası sızlıyodu acaba kasılma o muydu bilmiyorum altım yani sızlıyodu tekrardan özür utandım bak şimid amanın

Tatlişoğlum kızın nasıl? Çıktın mı hastaneden? Sütün geldi mi? Doğumunu sonraki doktorun yaptı değil mi? Diğeriyle aynı hastanede değiller mi? Görmüyor musun onu? Sormadı mı sana?

evet keske cikmasaydin ama demekki gorecekmistin gordun allahtan gelen bisey ne yapabilirsinki.ben yurtdisinda kaliyorum ve burda devlet bi kismini karsiliyo fazla odemiyoruz cok sukur tabi turkiye nasil bilmem ama tek bebegim iyi olsunda .

dikişten çıkınca annemlere geldim burda yatıcam 1 hafta 10 gün sonrasındada bakıcam artık inş.rahat oluruz artıkk

o kasilma degildir bence bende karnim tas gibi ooluyo sanki bebek biyere toplaniyo oda kasiklarimda agri yapiyo sangi gerdiriyolar gibi oluyodu ve buda dogum sancisi gibi oluyormus.bendede rahim agzini kisalmasina neden oldu.eger boyle olursa hic bekleme ama durumunu doktoruna bence bildir yinede devamli olursa.

Kasılmaların kaçıncı haftada başladı arkadaşım??ne zmndır hastanedesin

canım şimdi olmuyo 2 oglumda oldu netten araştırdım ranim genişlediginde bebek yeri büyüdügü için acıyomuş rahim sagol aklımda olsun sorucam bir ben çıkıyorum annem kızıyo yat dinlen diyo kızmasın önce sizi yaradanıma sonrada kendinize emanet ediyorum kardeşlerim

Kasılmaların kaçıncı haftada başladı arkadaşım??ne zmndır hastanedesin

benim 18 haftadan basladi ama cok olmuyodu taki 21 hafta olana kadar .21 haftalikken doktora gittim kontrole dikis atildigi icin alttanda bakiyo herzaman oda rahmim tepki gosterdi ve bende bir kac gun cektim agriyi gitmedim hastaneye sonra doktoru aradim hastaneye yatiralim dedi yattim 1 hafta sonra gecti o bana 1 bucuk hafta gitti ve bi gun gece yine basladi o gunu sabahta doktorum vardi doktorum bakti yine rahimagzinda kisalma varmisti doktorda tabiki alttan bakinca yine tepki gosterdi ve o gun aksam hastaneye yattim pazartesi 2 hafta doluyo yatali ve dahada bir kac hafta yatacam buyuk ihtimal.

sonuç güzel olsunda her türlü katlancaz bunlara ne yapalım inşallah kucağımıza alınca unuturuz bugünleri..

arkadaşlar meraba,

ben konuyu baştan sona okumaya çalışıyorum,o yüzden de yeni mesajları takip edemiyorum,ben yaşadığım birbirinden kötü beş kaybımdan sonra bir sonraki hamileliğimin tamamını ,özellikle de dikiş atılırsa layet dikişten sonrasını hastanede yatarak geçirmek istiyorum,şuanda hastanede yatan veya daha önce yatmış arkadaşlardan bilgi istiyorum..özeldemi yattınız devlette mi? özelde yatmak istesem özel sağlık sigortası karşılar mı? bu hasta keyfen yatıyo karşılamayız diyebilirlermi? aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ve takip altında olmak istiyorum en azından 12 haftadan 7.aya kadar..

arkadasim sana hastane ile ilgili pek bi bilgi veremem cunki ben yurtdisinda yatiyorum.banada dikis atildi ama evdede yatarak gecirebilirsin tabi taki agrin felan olana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…