Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Dikişten sonra bir iki gün yatırıyorlar. Ya da kanama, sancı filan varsa. Özel sağlık sigortası ile ilgili pek bilgim yok normal şartlarda özel hastaneler yatış için her geceye ücret alıyor. Ama devlet ve fakülte almaz gerçi özel oda olursa yine alır. Belki özeller bir yolunu bulup şayet sağlık sigortası karşılarsa yatırıp bir sebep yazabilir. Ama bu benim fikrim gerçekte nasıl olur bilmem. Edamecrin'i takip ettin değil mi? İkizlerinden sonra yazdıklarını okuyunca olamaz böylee bir insan demiştim o kadar pozitifti ki. Kendini unutup serklajlılara benimki başka sebeptendi diye teskin etmişti.

arkadasim sana hastane ile ilgili pek bi bilgi veremem cunki ben yurtdisinda yatiyorum.banada dikis atildi ama evdede yatarak gecirebilirsin tabi taki agrin felan olana kadar.

benim önceki dört düşüğüm sekiz haftalıkken olmuştu büyük ihtimal kandaki pıhtılaşmadan dolayı.kan sulandırıcı iğne ile ilk defa 19 haftayı görmüştümki o da gitti ( benim 18. haftamda rahimim bööle top gibi dışarı doğru sert bi şekilde kasılıyodu ben hiç o haftaları yaşamadığım için tecrübesizce bebeğin hareketleri sanmıştım ama yine de doktoruma söyledim o da bana magnezyum verdi,bi hafta sonra da kaybettim,magnezyumu yeterli bulan doktor 12 haftada kendim sormama rağmen dikişide gerekli bulmamıştı,beni hiç alttan muayene etmeden üstelik..şimdi benim için dört buçuk aya gelmek bile bi mucize iken birde erken doğum korkusuyla başa çıkmak zorundayım artık..hastanede geçirirsem kendimi daha güvende hissediceğimi düşünüyorum

kötü bir o kadarda umut dolu hikayelerle dolu film gibi bu site..edamecrini takip ediyorum sen söyledikten sonra..ama en son ikizlerine hamile olduğunu öğrendiği mesajlardayım,ikizlerini demi kaybetti (((((((((((

Canım tüm tetkiklerini yaptır, inşallah yeni hamilelikte kan sulandırıcılarını vurulup, serklajını yaptırıp, tüm önlemleri alıp sağlıkla alacaksın kucağına bence. Bk baştan okuyorsun ne mucizeler olmuş burada. Acın çok taze. Dünkü tavsiyelermi dinle. Psikologla görüş. Kendine güven. Başaracaksın canım benim

Sair bir de işine yarayacağını düşündüğün bilgileri küçük küçük not al.

çok teşekkür ederim canım,sizde olmasanız naapardım bilmiyorum,aslında bizler şanslıyız ki internet çağında bu imkanlar varken yaşıyoruz bu olumsuzlukları,bu bizim alnımızın yazısı madem öyle ya da böyle yaşıcaz bunları en azından birbirimize destek olabiliyoruz diye mutlu olmalıyız,biraz polyanna gibi oldu ama..

Evet... Bak bu süreçleri hepimiz yaşadık. Ben aylarca dışarı çıkamadım. Her hamile gördüğümde benim suçum gibi algıladım. Çünkü böyle şeyler yaşayanın bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. Burayı ben çok geç farkettim. Çünkü sorunumun rahim ağzı yetmezliği olduğunu çok sonraları öğrenmiş oldum. Nasrettin Hoca misali damdan düşenin derdini damdan düşen anlar. Burada birbirimize çok destek olduk. Acını yaşamazsan atlatamazsın. Yaşaya yaşaya azalacak. Tek olmadığını görünce diğerleri için hem üzüleceksin, hem onlar sana teselli olacak. Hatta bazen beterin beteri varmış diyeceksin. Bu bir süreç ve sen atlatacaksın. Zamanla tamamen hiç geçmeyecek bak benim bir oğlum var 8 haftalık ilk düşüğüm bile hala içimi yakar ki o yalnızca kan pıhtısıydı ama 3. süne 4 süt sağdım verdim. Kaybedince o sütlerden nefret ettim hemen dostinex diye ilaç yazmıştı doktor ilaç içmeyi sevmeyen ben ilaçları içtim sütüm bir an önce gitsin diye. Buzluğa bile biriktirmiştim. Onları atmak çok zoruma gitmişti... Acın hafifleyecek inşallah canım...

seni cok iyi anliyorum eger icinde korku varsa ozaman yat hastanede cunki o korku streste bebege zarar verir kilo alamaz bende biraz oyle oldu cunki.yinede sen en iyisini bilirsin.

seni cok iyi anliyorum eger icinde korku varsa ozaman yat hastanede cunki o korku streste bebege zarar verir kilo alamaz bende biraz oyle oldu cunki.yinede sen en iyisini bilirsin.

hemde nasıl bi korku,nasıl atıcam üzerimden ya da atabilecekmiyim bilemiyorum,şimdilik ara verdik,inşallah bu süreçte biraz olsun hafifler..

Canım birkaç gündür pek karşılaşamıyoruz. Nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin? Annen nasıl canım? Bebekle ilgili bir havadis var mı? Yumurtlama günlerini fark ettin mi?

hemde nasıl bi korku,nasıl atıcam üzerimden ya da atabilecekmiyim bilemiyorum,şimdilik ara verdik,inşallah bu süreçte biraz olsun hafifler..
sair cim sana uzun uzun birşeyler yazmak istiyorum ama bı sıra eşim evde pek fırsat bulamıyorum...
şimidide acil çıkmam lazım...
bir ara inş yazacağım...

canım test yapmaya çok erken daha...
adet günün geçmese bile biraz daha yaklaşsın bakalım...

geçmiş olsun arkadaşım...
rabbim sağlıcakla hamileliğini geçirmani nasip etsin...

Kızlar Ayer hastanedeydi aslında iyiye gidiyordu ama birkaç gündür yazmıyor ve ben onu çok merak ediyorum. İnşallah iyidir...
bend emerak ediyorum...
inş iyidir...
rabbim yar ve yardımcıları olsun...
zamanı geldiğinde sağ salim bebişine kavuşr inş...

canım kasılmalar olduğumda say bakalım saate 4-6 taneyi geçiyormu...
4 dün altındaki kasılma zararsızmış...

kavuşmaya az kalıdı canım...
inş sende sağ salim kucaklarsın...
allah yardımcınız olsun...

Canım birkaç gündür pek karşılaşamıyoruz. Nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin? Annen nasıl canım? Bebekle ilgili bir havadis var mı? Yumurtlama günlerini fark ettin mi?

canım 4 gündür eşim evde...
bu yüzden pek sizlere yazamdım...
şimide çıkmam lazım...

canım ben iyiyim bebek çalışmaları eh işte...
eşim evde olunca az tartıştık 3 gün ara vermiş olduk...
ama allahtan kırmızı çizgi olmamıştı daha...
halada olmadı silik çizgi çıkıyor...
ama biraz koyu gibi...
bakalım hayırlısı...test yapmaya devam...

annem kırizleri atlattı şükür...
yakın zamanda geçirmedi.. hasizliği de yeni yeni atlatıyor...
inş dahada olmaz ...
canım inan sizlerle uzun uzun sohbet etmek çok istiyorum ama çıkmak zorundayım...
kendinize iyi bakın inş daha sonra uzun uzun konuşuruz

Annene sevindim. Herhalde psikolojik. Eşlerle oluyor arasıra. Fazla sürdürmemek lazım. Ben o testleri bilmiyorum. Benim eşim de genelde geç geliyor. Gece dersleri oluyor onların. Biraz da çalışıyor. Biz de oğlanla başbaşayız. Alıştım artık yalnızlğa. Allah'tan sizler varsınız...

bir zararı olmazdır herhalde canım ama doktorun nasıl dediyse öyle yap..

maşallah kızlar hamişler artmış, geçmişi fazla okuyamıyorum ama tatlişoğlumda doğum yapmış gözü aydın olsun....sayfamız çok hareketli maşallah kızlar boş bırakmayın burayı, ben şu ara fazla giremiyorum,evde tekim artık ayaklandım gece uykumuz yok nerdeyse, gündüzde işleri yapıp dinlenmeye çalışıyorum, hala sütümüz az ne yediysek artıramadık henüz, gündüz biraz oluyor gece hiç gelmiyor, mama takviyeye devam..arada fırsat buldukça uğrarım..haber beklediklerimiz hadi kızlar çok dua ettim size doğumda inşallah kabul olmuştur..güzel haberler beklyorum hepinizden..hepinizi

Saircim benim sağlık sigortam vardı bir sene yaptırmadım ondada hamile kaldım bağkurum olduğu için sgk geçen bir özel hastaneye gidiyordum düşük yapıncada o özel hastaneye gittim biliyosun normal yolla doğurdum ardından narkoz verip içimi temizlediler ve bir tane serum verdiler çıkarken fark olarak ödediğimiz rakam 650 tl di yatmadım bile okadar fark aldılar saçmalık yani.Özel sağlık sigortasında bu işlemler yatarak işleme yada acil müdahaleye girdiği için 1 kuruş ödemezdim.Bu olay olunca kendime tekrar allianze sigortadan yatarak ve doğum limitsiz sigorta yaptırdım.Yaptırınca en ince detayına kadar araştırdım yatarak limitsiz olmasına rağmen 1 yılda yatma limiti 180 gün yani 6 ay ayrıca sağlık sigortaları profösör parası ödemiyor doğurduğun hastanenin uzman doktor ücreti neyse onu ödüyor.Benimki serklaj işlemini karşılıyor.Yine açıklamalar kısmında okudum doktor hastanede yatmanı gerekli görecek bir rapor yazarsa sigortadan onay alındıktan sonra yatak yemek refakatçinin yatması ve yemeğini karşılıyor kalınan odanın normal oda olması gerekiyor suit oda ücreti karşılanmıyor.Ayrıca eğer evde bakılman gerekiyorsa doktor bunu uygun görürse 8 haftaya kadar evde bakım ücretide sigorta tarafından karşılanıyor.Benim sigortam böle seninki nerden poliçeyi detaylıca oku ben geçen gün gayrettepe florance nightingale hastanesini aradım orda sigorta şirketlerinin çalışanları var onlardan birinede bunları teyit ettirdim.Sende sigortan nerdense detaylı araştır biliyorsun özel hastanelirin çoğu para tuzağı sonradan kazıklanmamak için iyice araştırıp öyle yapmak lazım gerçi hastanedeki kız bana yatış yada serklaj işleminden önce onay alıp sonra yapıyoruz dedi.Serklaj nekadar sigortasız diye sordum 1800 dedi ( yuh yani anlamıyorum ameliyat mı bu yaaaa 15 dk işlem

Canım ya zoruna giden içini yakan herşeyde okadar haklısın ki,bende bebeği kaybettiğimde yaptığım herşey okadar canımı yakıyordiki anlatamam hastaneden ilk eve döndüğümde, ilk banyo yaptığımda sızlayan büyümüş göğüslerimi gördüğümde ağlama krizlerine giriyordum hamile kalınca çok sağlıklı besleniyordum bebişim gidince artık ne için kim için diyerek günlerce onun için yaptığım herşeyi redettim günlük süt alıyordum onu bile görünce ağlıyordum bebeğimi hatırlatıyordu.Ama zaman herşeyin ilacı gerçekten birde siz varsınız tabi iyikide varsınızzzzz

çok teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için, benim henüz özel sağlık sigortam yok,şuan bekleme aşamasındayız zaten..bende allianz düşünüyorum ,bir yılda 180 gün iyiymiş,acaba fiyatta bir sınırlama var mı,yani şu kadarı aşan ücreti sigortalıya ait gibi mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…