- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.721
arkadaşlar meraba,
ben konuyu baştan sona okumaya çalışıyorum,o yüzden de yeni mesajları takip edemiyorum,ben yaşadığım birbirinden kötü beş kaybımdan sonra bir sonraki hamileliğimin tamamını ,özellikle de dikiş atılırsa layet dikişten sonrasını hastanede yatarak geçirmek istiyorum,şuanda hastanede yatan veya daha önce yatmış arkadaşlardan bilgi istiyorum..özeldemi yattınız devlette mi? özelde yatmak istesem özel sağlık sigortası karşılar mı? bu hasta keyfen yatıyo karşılamayız diyebilirlermi? aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ve takip altında olmak istiyorum en azından 12 haftadan 7.aya kadar..
arkadasim sana hastane ile ilgili pek bi bilgi veremem cunki ben yurtdisinda yatiyorum.banada dikis atildi ama evdede yatarak gecirebilirsin tabi taki agrin felan olana kadar.
Dikişten sonra bir iki gün yatırıyorlar. Ya da kanama, sancı filan varsa. Özel sağlık sigortası ile ilgili pek bilgim yok normal şartlarda özel hastaneler yatış için her geceye ücret alıyor. Ama devlet ve fakülte almaz gerçi özel oda olursa yine alır. Belki özeller bir yolunu bulup şayet sağlık sigortası karşılarsa yatırıp bir sebep yazabilir. Ama bu benim fikrim gerçekte nasıl olur bilmem. Edamecrin'i takip ettin değil mi? İkizlerinden sonra yazdıklarını okuyunca olamaz böylee bir insan demiştim o kadar pozitifti ki. Kendini unutup serklajlılara benimki başka sebeptendi diye teskin etmişti.
benim önceki dört düşüğüm sekiz haftalıkken olmuştu büyük ihtimal kandaki pıhtılaşmadan dolayı.kan sulandırıcı iğne ile ilk defa 19 haftayı görmüştümki o da gitti( benim 18. haftamda rahimim bööle top gibi dışarı doğru sert bi şekilde kasılıyodu ben hiç o haftaları yaşamadığım için tecrübesizce bebeğin hareketleri sanmıştım ama yine de doktoruma söyledim o da bana magnezyum verdi,bi hafta sonra da kaybettim,magnezyumu yeterli bulan doktor 12 haftada kendim sormama rağmen dikişide gerekli bulmamıştı,beni hiç alttan muayene etmeden üstelik..şimdi benim için dört buçuk aya gelmek bile bi mucize iken birde erken doğum korkusuyla başa çıkmak zorundayım artık..hastanede geçirirsem kendimi daha güvende hissediceğimi düşünüyorum
Canım tüm tetkiklerini yaptır, inşallah yeni hamilelikte kan sulandırıcılarını vurulup, serklajını yaptırıp, tüm önlemleri alıp sağlıkla alacaksın kucağına bence. Bk baştan okuyorsun ne mucizeler olmuş burada. Acın çok taze. Dünkü tavsiyelermi dinle. Psikologla görüş. Kendine güven. Başaracaksın canım benim
Sair bir de işine yarayacağını düşündüğün bilgileri küçük küçük not al.
çok teşekkür ederim canım,sizde olmasanız naapardım bilmiyorum,aslında bizler şanslıyız ki internet çağında bu imkanlar varken yaşıyoruz bu olumsuzlukları,bu bizim alnımızın yazısı madem öyle ya da böyle yaşıcaz bunları en azından birbirimize destek olabiliyoruz diye mutlu olmalıyız,biraz polyanna gibi oldu ama..
benim önceki dört düşüğüm sekiz haftalıkken olmuştu büyük ihtimal kandaki pıhtılaşmadan dolayı.kan sulandırıcı iğne ile ilk defa 19 haftayı görmüştümki o da gitti( benim 18. haftamda rahimim bööle top gibi dışarı doğru sert bi şekilde kasılıyodu ben hiç o haftaları yaşamadığım için tecrübesizce bebeğin hareketleri sanmıştım ama yine de doktoruma söyledim o da bana magnezyum verdi,bi hafta sonra da kaybettim,magnezyumu yeterli bulan doktor 12 haftada kendim sormama rağmen dikişide gerekli bulmamıştı,beni hiç alttan muayene etmeden üstelik..şimdi benim için dört buçuk aya gelmek bile bi mucize iken birde erken doğum korkusuyla başa çıkmak zorundayım artık..hastanede geçirirsem kendimi daha güvende hissediceğimi düşünüyorum
seni cok iyi anliyorum eger icinde korku varsa ozaman yat hastanede cunki o korku streste bebege zarar verir kilo alamaz bende biraz oyle oldu cunki.yinede sen en iyisini bilirsin.
sair cim sana uzun uzun birşeyler yazmak istiyorum ama bı sıra eşim evde pek fırsat bulamıyorum...hemde nasıl bi korku,nasıl atıcam üzerimden ya da atabilecekmiyim bilemiyorum,şimdilik ara verdik,inşallah bu süreçte biraz olsun hafifler..
canım test yapmaya çok erken daha...Bence var. Çünkü benim geçen senekinde de böyle olmuştu. Karnım tok bile olsa göbeğimin alt kısmında acıktığında miden sızar ya öyle bir his vardı bunda da var. Aslında yarın gitsem düşük de olsa kanda belli olur. Ama biraz bekleyeyim diyorum. Tabi Allah bilir. Bir de benim hamileliklerim çok zor. Çok mide bulantım oluyor 4-5 kilo veriyorum birkaç şey dışında hiçbir şey yiyemiyorum bu yüzden de ben de şöyle bir psikoloji oldu: Nasılsa hamile olunca yiymiyorum diye ne bulursam yiyorum kilo da aldım. Bakalım ne olacak halim...
geçmiş olsun arkadaşım...Selam arkadaşlar bende 14 haftalık hamileyim çarşamba günü dikişim atıldı iyiyim çok şükür dikiş attıranlara bi sorum olcak dikişten kaç gün sonra duş aldınız doktorunuz bu konuda bişey demişmiydi??
bend emerak ediyorum...Kızlar Ayer hastanedeydi aslında iyiye gidiyordu ama birkaç gündür yazmıyor ve ben onu çok merak ediyorum. İnşallah iyidir...
canım kasılmalar olduğumda say bakalım saate 4-6 taneyi geçiyormu...selam kızlar nasılsınız canlarım..ben kabus gibi bi gece yaşadım gece 12.30da celestonun ikinci dozunu yaptırdık sonra herkes yattı..bende pc ye bakıyodum 1 saat sonra karnımda kasılmalar başladı saat 3.30 da sıklaştı sertleşmeler nidilat ve magnezyum içtim annemve eşimde uyuyor deli oldum..neyse azaldı azaldı 5 gibi uyudum..dr bu sertleşmeler rahim ağzını kısaltıyor dedi..acaba celestonedanmı arttı bu kadar..bugün tekrar çorludaki dr gitsemmi napsam hafta sonu geliyor..
kavuşmaya az kalıdı canım...kızlaarrr 2 gün giremedim ne kadar ilerlemiş başlık...
kızlar ben iki gündür hastanedeydim.. bebek hareketlerini 1,5 gün hiç hissetmeyince doktorum gel dedi. hastaneye gittik geceydi.. genç doktorlar vardı.. hareketler iyiydi ama suyu az falan dediler doktorum da yatırdı ben de bakayım ertesi gün demiş genç doktorlara.. sonra ertesi gün baştan aşağı baktı su yeterli dedi... midesi büyük gibi demişti son kontrolde ona da baktı iyi küçülmüş o sırada çok sıvı yutmuştur o yüzden öyle büyük görünmüştür o zaman dedi.. bi de istersen dikişleri şimdi alayım dedi.. ben de hiç hazırlıklı değildim birden böyle... baktı, neyse haftabaşı alayım dedi.. pzt. alıcak inşallah
evde kareket etmeyen bizimki hastanede coştu... bi dans etmediği kaldı... mahcup oldum valla böyle boşuboşuna doktora gitmiş gibiama doktorum çok zor bir gebelik geçirdin buraya kadar geldik hiçbirşeyi tehlikeye atamayız artık deyip beni yatıştırdı... sağolsun..
hastanede yenidoğan bebekler vardı.. biri 34 haftalık doğmuş öyle tatlı ki... gidip gidip baktım ona... kendikendine nefes alıyor maşallah binkeresadece diğerlerine göre biraz küçüktü o kadar... içim hepimiz adına umutla doldu tekrar tekrar...
nuraycım bizde durumlar böyle işte... bende de baskı oluyor zaman zaman. dikiş yırtılacak gibi oluyor ama sanırım bizim yaramaz bazen dikişe doğru elini falan uzatıyor... baskı da o zaman oluyor diye düşünüyorum çünkü sürekli değil baskı... ama bu mesele önemli sanırım. çünkü doktorum bana doğum eyleminin erken başlamasına yönelik bir tedbir olarak dikişleri erken alacağını söyledi. yani normalde ben 37. haftanın bitiminde alır sanıyordum ama o 36'nın bitiminde alıcak... bakalım seninki ne diyecek pazartesi günü.. senin için de en hayırlısı neyse ol olsun canım...
Canım birkaç gündür pek karşılaşamıyoruz. Nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin? Annen nasıl canım? Bebekle ilgili bir havadis var mı? Yumurtlama günlerini fark ettin mi?
canım 4 gündür eşim evde...
bu yüzden pek sizlere yazamdım...
şimide çıkmam lazım...
canım ben iyiyim bebek çalışmaları eh işte...
eşim evde olunca az tartıştık 3 gün ara vermiş olduk...
ama allahtan kırmızı çizgi olmamıştı daha...
halada olmadı silik çizgi çıkıyor...
ama biraz koyu gibi...
bakalım hayırlısı...test yapmaya devam...
annem kırizleri atlattı şükür...
yakın zamanda geçirmedi.. hasizliği de yeni yeni atlatıyor...
inş dahada olmaz ...
canım inan sizlerle uzun uzun sohbet etmek çok istiyorum ama çıkmak zorundayım...
kendinize iyi bakın inş daha sonra uzun uzun konuşuruz
canım bende öncekinde senin gibi 5gün klomen kullandım sonrada çatlatma iğnesi yapıldı ve hemen hamile kalmıştım bende iğne yapıldıktan 1hafta sonra progesteronla bebe aspirini kullanmıştım şimdide düşünüyorum acaba progesteronu içsemmi diye ama doktorumda bişey demedi önceki doktorum farklıydı ne yapsam ki içmenin bi zararı olurmuki
2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:
Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)
HAMİLELER
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli
Tubacozar
Sevtun
Crameren
HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Chnb(12 Mart)
Tubaaoz(15 Mart)
Fadik(18 Mart)
Ekledim Mavinilay seni sıralamda muhtemelen hatalar vardır. Tahmini yaptım.
arkadaşlar meraba,
ben konuyu baştan sona okumaya çalışıyorum,o yüzden de yeni mesajları takip edemiyorum,ben yaşadığım birbirinden kötü beş kaybımdan sonra bir sonraki hamileliğimin tamamını ,özellikle de dikiş atılırsa layet dikişten sonrasını hastanede yatarak geçirmek istiyorum,şuanda hastanede yatan veya daha önce yatmış arkadaşlardan bilgi istiyorum..özeldemi yattınız devlette mi? özelde yatmak istesem özel sağlık sigortası karşılar mı? bu hasta keyfen yatıyo karşılamayız diyebilirlermi? aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ve takip altında olmak istiyorum en azından 12 haftadan 7.aya kadar..
arkadaşlar meraba,
Evet... Bak bu süreçleri hepimiz yaşadık. Ben aylarca dışarı çıkamadım. Her hamile gördüğümde benim suçum gibi algıladım. Çünkü böyle şeyler yaşayanın bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. Burayı ben çok geç farkettim. Çünkü sorunumun rahim ağzı yetmezliği olduğunu çok sonraları öğrenmiş oldum. Nasrettin Hoca misali damdan düşenin derdini damdan düşen anlar. Burada birbirimize çok destek olduk. Acını yaşamazsan atlatamazsın. Yaşaya yaşaya azalacak. Tek olmadığını görünce diğerleri için hem üzüleceksin, hem onlar sana teselli olacak. Hatta bazen beterin beteri varmış diyeceksin. Bu bir süreç ve sen atlatacaksın. Zamanla tamamen hiç geçmeyecek bak benim bir oğlum var 8 haftalık ilk düşüğüm bile hala içimi yakar ki o yalnızca kan pıhtısıydı ama 3. süne 4 süt sağdım verdim. Kaybedince o sütlerden nefret ettim hemen dostinex diye ilaç yazmıştı doktor ilaç içmeyi sevmeyen ben ilaçları içtim sütüm bir an önce gitsin diye. Buzluğa bile biriktirmiştim. Onları atmak çok zoruma gitmişti... Acın hafifleyecek inşallah canım...
Saircim benim sağlık sigortam vardı bir sene yaptırmadım ondada hamile kaldım bağkurum olduğu için sgk geçen bir özel hastaneye gidiyordum düşük yapıncada o özel hastaneye gittim biliyosun normal yolla doğurdum ardından narkoz verip içimi temizlediler ve bir tane serum verdiler çıkarken fark olarak ödediğimiz rakam 650 tl di yatmadım bile okadar fark aldılar saçmalık yani.Özel sağlık sigortasında bu işlemler yatarak işleme yada acil müdahaleye girdiği için 1 kuruş ödemezdim.Bu olay olunca kendime tekrar allianze sigortadan yatarak ve doğum limitsiz sigorta yaptırdım.Yaptırınca en ince detayına kadar araştırdım yatarak limitsiz olmasına rağmen 1 yılda yatma limiti 180 gün yani 6 ay ayrıca sağlık sigortaları profösör parası ödemiyor doğurduğun hastanenin uzman doktor ücreti neyse onu ödüyor.Benimki serklaj işlemini karşılıyor.Yine açıklamalar kısmında okudum doktor hastanede yatmanı gerekli görecek bir rapor yazarsa sigortadan onay alındıktan sonra yatak yemek refakatçinin yatması ve yemeğini karşılıyor kalınan odanın normal oda olması gerekiyor suit oda ücreti karşılanmıyor.Ayrıca eğer evde bakılman gerekiyorsa doktor bunu uygun görürse 8 haftaya kadar evde bakım ücretide sigorta tarafından karşılanıyor.Benim sigortam böle seninki nerden poliçeyi detaylıca oku ben geçen gün gayrettepe florance nightingale hastanesini aradım orda sigorta şirketlerinin çalışanları var onlardan birinede bunları teyit ettirdim.Sende sigortan nerdense detaylı araştır biliyorsun özel hastanelirin çoğu para tuzağı sonradan kazıklanmamak için iyice araştırıp öyle yapmak lazım gerçi hastanedeki kız bana yatış yada serklaj işleminden önce onay alıp sonra yapıyoruz dedi.Serklaj nekadar sigortasız diye sordum 1800 dedi( yuh yani anlamıyorum ameliyat mı bu yaaaa 15 dk işlem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?