Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

herkes aynı durumda demekki,bende aynen 11 gündür ne süt içiyorum ne sabahları yumurta yiyorum (

Fadikçim annen benimde aklındaydı soracaktım unuttum şimdi iyi olmasına sevindim inşallah dahada iyi olur.Bende eşimle az vakit geçirmeye alıştım bazen normalden fazla bir arada olduğumuzda atışıyoruz :)) evliliğin tuzu biberi olacak arada ama deil mi :)) Hadi canım Allahın izniyle hayırlı haberlerini bekliyorumm gelsin bebişşşş İnşallahh

evet canım pskolojikmiş...
çok şükür şimdilik atlattık....inş dahada olmaz...

canım benim eşimde işten çok geç gelir...
çok fazla zamn geçiremeyiz...
tam izinliydi 4 gün evdeydi bebek çalışmaları için çok iyi olacaktı ama olmadı...

canım ovulasyon tetsleri aynı gebelik teslerine benziyor...,
yumurtlama günleri yaklaştığında hergün aynı saatte yapıyorsun...
çatlamadığı günler tek çizgi silik çıkıyor
çatlayacağı zamnda iki çizgide koyu...ama yinede tam olarak ne zamn çatladı çözemiyorsun...
en mantıklısı gün aşırı ilşki...
benim bu testleri yapmamın en büyük nedeni yumurtlamada sorun varmı her ay yumurta oluyormu diye kotrol etmek...
yoksa zaten bir aksilik olmadığı müdetçe gün aşırı çalışmaya çalışıyoruz...
tabi çoğu zamnda aksilik çıkıyor...
hayırlısı canım eğer bu ay nasipte varsa elbet olur nasipte yoksada birşeyler sebeb oluyor işte...

herkes aynı durumda demekki,bende aynen 11 gündür ne süt içiyorum ne sabahları yumurta yiyorum (
aynne bende
süt almayı bırak iyi besleneyim dye aldığım meyvaları ağzıma koymadım....,hepsi dolapta çürüdü çöpe attım...
onları görünce bebeğim aklıma geliyordu...

sağol canım evt çok şükür iyi...

eşimle biizm sorunumuzda bu galiba...
fazla zamn geçirmeye alışık değiliz...
hayırlısı artık rabbim beteinden korusun...

sağol canım inş güzel heber verebilirim...

[...

Canım benimki allianze optimum sağlık yok öle üstü sana ait diye bişey hem ayrıca şöle düşünelim yaptırdığımız ay yatmıycazya hastaneye yatarken ikinci yılı gelir tekrar 180 gün baştan başlar.Birde biliyosundur ama yaptırdıktan sonra 5 ay bekleme süresi var hamilelik için.Limitsiz yaptırırsan ücret ödemezsinn

Ya işte biz onun için birbirimizi çok iyi anlıyoruz bende aynı meyveler çöpe fındık,badem ceviz bayatladı insan bunlara bakıp ağlarmı ne acı yaşadık hepimiz ya Allahım birdaha hiçbirimize yaşatmasın İnşallahh.

evet o bekleme süresinden haberim var,o yüzden de şu sıralar yaptırmayı düşünüyorum,araştırmadayım..sen ne kadara yaptırmıştın acaba bi mahsuru yoksa onu da söyleyebilirmisin,çok oldum galiba

tekrar başın sağolsun saircim...

canım geçmişte yazdığın mesajalrını okudm ve iyice anladımki doçent olsun prof. olsun her dr riskli gebelikten anlamıyor...
hastane olarakta özel veya devlet farketmez her hastanede anlamıyor...
erdem hastanesine yanlış hatırlamıyorsam yağmurcan arkadaşımız ikizlerinde gitmiş...
ikiz olduğu halde erken doğum riski üzerinde durmamışlar...
ve ne yazık bebeklerini kaybetmiş...
erdem hastanesini bende çok duydum hatta doğum için düşündüğüm hastaneler arasındaydı...
ama şunu anladımki bizim gibi hastaları takip edemezler...
serap hanımıda çok duydum...
senin o kadar kayıbın olmuş ve rahimden oparosyon geçirmişsin bunları bilerek nasıl erken doğum riski üzerinde durmaz anlayamadım....
benim hamileyken gititğim dr lar doçent değil uzman dr du ve onlarda bu risk üzerinde durmadılar....
hatta senin gibi ben de rahimden oparosyon geçirdiğimi hatırlattım ama anlatamadım işte....
canım ben rahimde septum yani perde ameliyatı olmuştum...
doğumdan sonra gitiğim prof. dr erken doğumumu tamamen bu ameliyatıma bağladı...
rahimde bu tür sorunları olanlar ve ameliyat olanlarda erken doğum riski varmış...
bizler erken doğum yaptığımız içinde sorun olduğu kesinleşmiş oldu...ve bundan sonra dikiş şart artık...
burda bu ameliyatı geçirdiği için sırf riske karşılık takip altında olan arkadaşlar var...
onlara dr bu riski anlatmış...ve ona göre tedbir aldılar....
mesala eylem arkadaşımızda rahimden ameliyat olmuş ve sıkı takipteydi..
rahim boyunda kısalma farkedildi ve artık devamlı yatıyor...
kayıbı olmadığı için dikiş atılmadı ama kayıp yaşayanlara dikiş şart gibi birşey...

yücel bey bu tür ameliyatlar da bir numaraymış...
yinede tekrar rahime bakılmadan ameliyat yeterli diyemeyiz...
ama o süper zeka dr un niye hemen ameliyat iyi geçmemiştir demiş...
neden bir de bu tür ameliyat olanlarda erken doğum riski hep var diyemiyor...
rabbim onları bildiği gibi yapsın...
ben nette erken doğum için araştırma yaptığımda hep karşıma nedenlerinden biride bu tür ameliyatlar çıkıyor...neden bu drlar bunu bilmiyor....
neden bizleri uyarmıyor...

rabbim bundan sonra bilgili ve iyi dr larla karşılaştırsın....
canım içinin rahat etmesi için rahim filimi çektir derim...
ona göre bir yol izlersiniz artık...
allah yardımcın olsun...

ah fadik bi bilsem neden böyle olduklarını bu doktorların..ben yücel beye çok güvendim,hatta operasyon sonrası hsg ye gerek bile duymamıştım..hatta son hamileliğimden önce hamile kalmadan üç ay önce kontrol ve tanışma maksatlı serap hn.a gittiğimde kendisi ''yücel HOCAM bu tür operasyonlarda çok iyidir'' deyip hsg çektirmeme kararımı o da desteklemişti,şimdi ise bana ''yavrucum senin rahimin T shape erken doğum yapman çok normal'' dedi.bende e hani düzelmişti,ameliyatla dediğimde demekki düzelmemiş diyor.Allah bildiği gibi yapsın ne diyim..

evet o bekleme süresinden haberim var,o yüzden de şu sıralar yaptırmayı düşünüyorum,araştırmadayım..sen ne kadara yaptırmıştın acaba bi mahsuru yoksa onu da söyleyebilirmisin,çok oldum galiba

canım benimde sigortam var başımıza bu işler gelince limitimi bu sene yeniden hamile kalmadan önce yükselttim geçen sene daha düşüktü. benim hastanemin sgk anlaşmasıda yok özel sigorta çok iyi geliyor. benim güneş sigorta bu sene 3000lik yaptırdım 650ödemesi var.gerçi bana o yetmeyecek sadece serklaj 2500ama haziran temmuz gibi hamile kalırsam hem bu seneyi hem birsonraki seneyi birleştiririz 6000olur dedik. ama tabi biz şimdiden başladık çalışmalara şimdi olursa sadece bu seneyi kullanabileceğim ayrıca belki sürekli yatmam gerekirsede ege üniversitesinde yatarım diye düşündüm özele gideceksen ve sigorta yaptırma gibi bir düşüncen varsa bence yaptır

şuan eski yazışmaları okuyorumda ,bi mesajında edamecrin demişki ''haftalar geçmek bilmiyor,beni uyutsalar ,9 ay sonra uyansam'' bu cümle o kadar tanıdıkki,belki en az 10 kere söylemişimdir hamileliğim boyunca,eşim gülerdi geçer geçer sabret,proginex iğne olurdum kalçadan,kan sulandırıcı iğne koldan,hala morlukları geçmedi,hareketsiz ve iğne ,heryanım uğuşurdu,ağrırdı..bi de keyfen yatıyomuşum muamelesi yapan çevredeki gereksiz tipler..Allahım bizim çektiklerimizin mükafatını biliyorum öteki tarafta verecek ama bu dünyada da ver yaRabbim..

fadikcim nasılsın annen için çok sevindim.
ahh o kocalar hepsi aynı boşver sen günlerini kaçırma
bizimde günler bitti sanırım artık ama ben bu ay hiç riske atmadım
adet bitiminden itibaren gün aşırı devam ettim
yumurtlamada sorun yoksa kaçma şansı yok
ama bu ay olmazsa dra gidip yumurta takibi yaptıracağım
inşallah olur

Son düzenleme:

canın ne olursa olsun şunuda unutma biizm bebeklerimzin ömrü yokmuş....
yani ne olursa olsun onlar yamayacaktı...
bu yüzden keşkelere sakın takılma....
keşkeler insanı sağlığından ediyor...
benim hamilelikelrim de zor geçiyordu...
3 düşük yapmıştım ve 4. de erken doğdu işte...
düşük tehlikem kalkınca artık sen normal bir hamilesin dediler...
ben ilk 3 ay devamlı yatmıştım 4 aya kadarda arada kalkıyordum ama kendimi yormuyordum...
dr artık herşey normal diyincede bende ayaklandım...
ve devamlı ayakta kalıp birazda yol yürüdüğümün ilk günü bebeğimi kaybettim...
yani bebeğimi kaybetemme ayağa kakmam sebep oldu...
insanlar hep beni suçladı neden kaktın diye...
ama rabbime şükürler olsun ben o keşkelere takılmadım...
hiç kimse bebeğimi benden çok düşünemez dr lar beni yanıtmasaydı elbet kalkmazdım...
dünyada nasibi yokmuş ve bunlarda sebep oldu işte...
inş bundan sonra herşey daha iyi olacak...

canım senin acın çok taze hepimiz o günleri yaşadık...
çok zor biliyorum ama inan zaman baya hafifletiyor...
seninde zamnla acın hafifleyecek inş...
allah yardımcın olsun...

canım bende pıhtılşama yoktu ama yinede tedbir amaçlı 4. hamileliğimde iğne kullamıştım...
hergün o kadar alışmıştım ki doğumdan sonra iğne satleri hep buruk geçti...
canım sen düşük olayını alllah ın izniyle bu iğnelerle atlatırsın..
rahim filimide çektir eğer sorun yoksada hamielliğinde dikiş atılırsa o zaman da sonuna kadar gidersin...
eğer sorun varsa mecbur yine ameliyat gerekir...ameliyattan sonar hamileliklerinde yine sıkı bir takiple atlatırsın inş...
hakkında hayırlısı canım...

sağol canım iyiyim....
kaçan günler kaçtıda artık önümüzdekilere bakacağız...

maşallah canım sen sıkı çalışmışsın...
eşinin sperm değerlerinde sorun yoksa birde bu ay yumoş olmuşsa kaçma şansı hiç yok...
inş bize güzel haber verirsn canım....

eşimin değerleri çok iyi olmadığından biizm için birşey diyemem...
hayırlısı bakalım...rabbim bu ay nasip etmişse hiç birşey engel olmaz tabiki...

şu günleri bi atlatabilsem başlicam bi yerden ,tam olarak durum ne,neden oldu,hsg için bekliyorum sonrasında operasyonumu yapan yücel beye gidicem, canım gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim,hakkımızda hayırlı olan ne ise onu versin Allah..

Sair çok falan olmuyosun ne istiyosan çekinmeden sor canım bildiğim kadar cevaplarım.Ben sağlık sigortamı 960 tl ye yaptırdım yatarak ve doğum limitsiz ama ayakta limiti yok birde amerikan hastanesi hariç tüm hastanelerde geçiyor Amerikanı dahil edersen yıllık 100 tl kadar daha ödüyorsun ben orayı özellikle istemedim İnşallah nasip olurda bebişimi sağlıkla kucağıma alırsam bebekle ilgili yaptıkları şeyler orda çok pahalı tutar, belki yine oğluşum olur sünnet falan yaptırırız :)) umut ne güzel şey :))bak neler düşünüyorum.Canım son olarak karta 8 taksit yaptırdım ve Allianz sigortanın anlaşmalı olduğu hastanelerde sigortan yatarak bile olsa ayakta tedavi ücretlerine bayağ bi indirim yapıyorlar.Aaaa söyliym şu sigorta şirketine bana bedava yapsınlar adamlara ne reklam yaptıkk :))

Tubaaoz canım hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz.Seni bebek için çalışanlar gurubundan doğum için bekleyenler de görmekten mutlu oluruz :).

sana da çok çok geçmiş olsun ve başın sağolsun canım,umarım bundan sonrasında herşey güzel olacak,tedbirle ve inançla..

canım inan sözleri okadar dokundu ban anlatamambende bebegimi 18 hafta 3 günlüktü kaybettim hep yattım 25 gün kaynanam evde baktı kendi evinde dirlik bulamadıgım için eltimden evime geldim 3 ay yanlızdım o yatagın dili olsada konuşsa kimseler kapımı açmadı çok agladım yatakta allahım neden kimse gelmiyo diye iyi günün dostuymuş insanlar ben bunu anladım eşim beninle ilgilendikçe agladıgımı biliyorum çünkü agırıma gidiyodu iş yapamamak öyle yatmak ne kadar zor inan bende aynı şeyleri yaşadım
canım ah o keşkeler geri glese ama nerde laf eden çok çok biliyolarla okadar diceklerine neden kapımızı kimseler açmadı garip eşim benim telefon açardım gelir beni doyurur giderdi kendim için degil yemin ederim karnımdaki aman aç kalmasın derdim allah öyle diyenleri islah etsin işşallah
bu arada çok sevindim allahım şifa versin annecigine acısını göstermez işşallah
ah canım bende hep attım fındık gördüm ceviz yavrumda yiyodum okadar psikolojim bozuktuki sorma hep agladım neyi unutmuyorum biliyomusun pazara gittik arkadaşımla kırmızı erikler oluyoya kocaman çok yerdim ondan onu tezgahta görünce bende bir aglama varmış sormayın ne o erigi nede mandelinayı gözümün göresi yok

canım benim rezene iç bol su iç komposto iç iç allah iç ne bulursan iç yarasın bebeşi

sevtuncum artık gelmiyor atak krizleri..hamileliğimde 30 haftaya ulaştığımda bitmişti..daha sonra doğumdan sonra daha lohusayken evde tek başıma kızımı emzirirken geldi..çok korkmuştum kendimden korkmuştum.Allah tan çabuk geçti.. bir kere sigara bırakırken gelir gibi geldi..çok şükür bu hamileliğim rahat geçiyor hiç uğramadı..Allahım korusun hiç uğramasında..ama ben ona kafa tutarak kurtuldum..emzirmem bittikten sonra 1 sene anti depresan kullandım..bu hamileliğim psikolojikman rahatım..aslında aynı şeyleri yaşıyorum..yine serklaj oldum..rahim ağzım gevşek..ve yatıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…