- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.761
sevtuncum ne kadar doğru söylemişsin herkes iyi gün dostu..o kadar yatarken kapını kimse çalmıyor diye..benimde öyleydi..bahane hazır rahatsız etmek istemiyoruz..oysa insan nasıl hasret muhabbete insana..halbuki moral olacak,zaman geçecek..
burada okuyorum da herkes aynı hissediyor..hep dedim ki şöyle beni uyutsalarda 9 ay sonra kalksam..benim gibi herkes aynı şeyi düşünmüş....sonrası zaman koşturuyor aslında kızım 3 yaşını bitirdi bile ve ne kadar çabuk geçti zaman..bu da aynı olacak biliyorum..onunla avunuyorum..ve bu hamileliğim daha çabuk geçiyor..bugün 17 haftamız bitti sağlıkla çok şükür..
sevtuncum ne kadar doğru söylemişsin herkes iyi gün dostu..o kadar yatarken kapını kimse çalmıyor diye..benimde öyleydi..bahane hazır rahatsız etmek istemiyoruz..oysa insan nasıl hasret muhabbete insana..halbuki moral olacak,zaman geçecek..
burada okuyorum da herkes aynı hissediyor..hep dedim ki şöyle beni uyutsalarda 9 ay sonra kalksam..benim gibi herkes aynı şeyi düşünmüş....sonrası zaman koşturuyor aslında kızım 3 yaşını bitirdi bile ve ne kadar çabuk geçti zaman..bu da aynı olacak biliyorum..onunla avunuyorum..ve bu hamileliğim daha çabuk geçiyor..bugün 17 haftamız bitti sağlıkla çok şükür..
amin canımAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım,kızında da serklaj varmıydı? yani başından berimi bu sorunla mücadele ediyosun??
canım inan sözleri okadar dokundu ban anlatamambende bebegimi 18 hafta 3 günlüktü kaybettim hep yattım 25 gün kaynanam evde baktı kendi evinde dirlik bulamadıgım için eltimden evime geldim 3 ay yanlızdım o yatagın dili olsada konuşsa kimseler kapımı açmadı çok agladım yatakta allahım neden kimse gelmiyo diye iyi günün dostuymuş insanlar ben bunu anladım eşim beninle ilgilendikçe agladıgımı biliyorum çünkü agırıma gidiyodu iş yapamamak öyle yatmak ne kadar zor inan bende aynı şeyleri yaşadım
canım ah o keşkeler geri glese ama nerde laf eden çok çok biliyolarla okadar diceklerine neden kapımızı kimseler açmadı garip eşim benim telefon açardım gelir beni doyurur giderdi kendim için degil yemin ederim karnımdaki aman aç kalmasın derdim allah öyle diyenleri islah etsin işşallah
bu arada çok sevindim allahım şifa versin annecigine acısını göstermez işşallah
ah canım bende hep attım fındık gördüm ceviz yavrumda yiyodum okadar psikolojim bozuktuki sorma hep agladım neyi unutmuyorum biliyomusun pazara gittik arkadaşımla kırmızı erikler oluyoya kocaman çok yerdim ondan onu tezgahta görünce bende bir aglama varmış sormayın ne o erigi nede mandelinayı gözümün göresi yok
canım benim rezene iç bol su iç komposto iç iç allah iç ne bulursan iç yarasın bebeşi
benimde bir ay kayınvalidem kaldı yanımda sonra bir ay annem,tam sıra tekrar kayınvalideme gelmiştiki 19 haftanın bitmesine iki gün kala gitti bebeğim..kendi annem yatakta sağa sola dönerken dahi beni ikaz ederdi yavaş hareket et diye,o çok duymuş böyle yatarak hiç kalkmadan doğuranlar olduğunu,kayınvalidemse sürekli kalk yürüyüş yap ,ben seni düşündüğüm için diyorum,uyuştun falan diyodu,kendini iyi hissediyosan kalk gez diyodu,bende hep ben kendimi hep iyi hissediyorumki bende bişey yok ben bebeğime bişey olmasın diye kalkmıyorum derdim birazda sinir olarak..bazen sabah uyandığımda bebeğimin olmadığını unutuyorum bi an uyku sersemi,sonra kendime geliyorum,ben bebeğimi geri istiyorum diye elim karnımda ağlıyorum,katlanamıyorummmm,Allahım sen affet benii((((((((((
amin canım
evet kızımda da serklajlıydım..ve hep yattım..38+1 de doğum yaptım..
kızımdan önce birini 18 diğerini 21+2 de ikiz kızlarımı kaybettim..ikizlerimde 17 haftada rahimde 1.5 cm açıklıkla hastaneye gittim hafif bir lekelenmem olmuştu..dr acil serklaj dedi..ya bu gece ya yarın sabah dikeceğim dedi..ama sabahı bekledi..sabah ameliyathanede suyum geldi..çocuğu itip dikmişler..rahim sabaha kadar tamamen açılmış,ağrısız,sancısız..9 gün sonra baskı ve kanama dikişleri aldılar ve doğdu ilk kızım..o doğarken diğeri resmen tepelere tırmandı onu hissettim..3 hafta dayanabildi ama..
ihmal çok fazlaydı..aklıma geldikçe sinirleniyorum..ömürleri bu kadarmış diyorum..
amin canım
evet kızımda da serklajlıydım..ve hep yattım..38+1 de doğum yaptım..
kızımdan önce birini 18 diğerini 21+2 de ikiz kızlarımı kaybettim..ikizlerimde 17 haftada rahimde 1.5 cm açıklıkla hastaneye gittim hafif bir lekelenmem olmuştu..dr acil serklaj dedi..ya bu gece ya yarın sabah dikeceğim dedi..ama sabahı bekledi..sabah ameliyathanede suyum geldi..çocuğu itip dikmişler..rahim sabaha kadar tamamen açılmış,ağrısız,sancısız..9 gün sonra baskı ve kanama dikişleri aldılar ve doğdu ilk kızım..o doğarken diğeri resmen tepelere tırmandı onu hissettim..3 hafta dayanabildi ama..
ihmal çok fazlaydı..aklıma geldikçe sinirleniyorum..ömürleri bu kadarmış diyorum..
# mavinilay
# sair
# eylem59
# gamze81
# ceylinirem
canlarım sizlere güzel bir hafta sonları diliyorum ben daha duş alıcam hızlı bir şekilde ve namaz kılmam lazım allahım hamile alanlarım karnındakilerene 40 haftayı göstersin saglıklıca alsınlar kucaklarına hamile olmayanlarada yaradan benim gibi garibi sevindirdi sizin gibi garipleride işşallah sevindirsin işşallah sag saglim alalım kucagımıza işşallahfosbor nasıl oldu acaba bir uf-grasa keşke hep aklım hatunda ya
ah canım çok biliyolarya onlar kız bunları alıcen böle böle yapcen hebenimde bir ay kayınvalidem kaldı yanımda sonra bir ay annem,tam sıra tekrar kayınvalideme gelmiştiki 19 haftanın bitmesine iki gün kala gitti bebeğim..kendi annem yatakta sağa sola dönerken dahi beni ikaz ederdi yavaş hareket et diye,o çok duymuş böyle yatarak hiç kalkmadan doğuranlar olduğunu,kayınvalidemse sürekli kalk yürüyüş yap ,ben seni düşündüğüm için diyorum,uyuştun falan diyodu,kendini iyi hissediyosan kalk gez diyodu,bende hep ben kendimi hep iyi hissediyorumki bende bişey yok ben bebeğime bişey olmasın diye kalkmıyorum derdim birazda sinir olarak..bazen sabah uyandığımda bebeğimin olmadığını unutuyorum bi an uyku sersemi,sonra kendime geliyorum,ben bebeğimi geri istiyorum diye elim karnımda ağlıyorum,katlanamıyorummmm,Allahım sen affet benii((((((((((
iyi hafta sonları canım bende kaçıyorum..amin..güzel dileklerin için sağol..Allahım seninde gönlüne huzur versin..rahatlatsın..günler sağlıkla biz anlamadan geçsin..sevgiler
iyi hafta sonları canım bende kaçıyorum..amin..güzel dileklerin için sağol..Allahım seninde gönlüne huzur versin..rahatlatsın..günler sağlıkla biz anlamadan geçsin..sevgiler
mrb kızlar nasılsınız,,, bugün bi bitsede eve gitsem, bugün biraz ağrım var.. Kasıklarım ağrıyor, nete haftaya baktım. bu hafta bebek hızlı büyüyormuş. ondan ağrı yapıyor olabilir dimi?
benimde bir ay kayınvalidem kaldı yanımda sonra bir ay annem,tam sıra tekrar kayınvalideme gelmiştiki 19 haftanın bitmesine iki gün kala gitti bebeğim..kendi annem yatakta sağa sola dönerken dahi beni ikaz ederdi yavaş hareket et diye,o çok duymuş böyle yatarak hiç kalkmadan doğuranlar olduğunu,kayınvalidemse sürekli kalk yürüyüş yap ,ben seni düşündüğüm için diyorum,uyuştun falan diyodu,kendini iyi hissediyosan kalk gez diyodu,bende hep ben kendimi hep iyi hissediyorumki bende bişey yok ben bebeğime bişey olmasın diye kalkmıyorum derdim birazda sinir olarak..bazen sabah uyandığımda bebeğimin olmadığını unutuyorum bi an uyku sersemi,sonra kendime geliyorum,ben bebeğimi geri istorum diye elim karnımda ağlıyorum,katlanamıyorummmm,Allahım sen affet benii((((((((((
canımende acile gittim sigortanın doktoruydu çünkü dinleri iamnları para olmuş kardeşim eşim çok yalvardı aydın bey ne olur gelin hamiımım kanaması var diye eger akşam gelseydi belkim diyorum allahım nasıl biliyosa öyle yapsın işşallah gece yattım hastanede sabah servise çıktım baktım kanama kesildi nasıl seviniyoruz eşimi yolladı serklaj için ama yarı yolda geri geldi çünkü kanamam başladı suyumu patlattı okadar kürtajıma girdi ama süs büblosu gibi elini bile dokunmadı ban inanın halim olsydı yemin ederim gözümü karatmıştım onu oracıkta gerettiridimsonuşları eşim aldı bebegin götürmüş demiş bogularak ölmüş eşimde ses coş demiş be adam karım dogum ettiginde ban bagırdı bebek canlı yavrum kurtarın onu diye bir demiş allah dedigi aklımdan gitmiyo birde yavrum diye çok agladım yavrum gitti ne olur bir şey yapın küveze koyun ben onu nasıl taşıdım canımı benden almayın diye çok agladım sakinleştırıci yaptılar yemin ederim refekatçi bir abla vardı dediki senden çok korktum ölücen diye acımı bıraktım ben kalktım ayaga bacaklarımın arasından bir kan geliyo sormayın onlar yatırıyolar ben kalkıyorum çok yalvardım yaradanım ne olur sen istersen can veririsin kulunun bebegine can ver diye çok aglıyorum benim sucum keşke diktirseydim kapalı bile olsa keşkeler yokmu yemin ederim vicdan azabından ölüyorum allahım bu vicdan azabından nasıl kurtulucam ben ya elime patıloji raporunu aldım yavrum 22 cm herşeyini yazmışlar kilosu 285 kg mış yazıyo baltan şu kadar belden bu kadar diye ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşıcam bunda isteselerde dikmesinler ben diktiricem şimdi beni kürtaj eden doktor var allah razı olsun çok memnunum işşallah hep öyle gider serklajı o yağpıcak rica ettim yaparız dedi herşey para degil ya paramı önemli yoksa oruya götürücegin bir allah razı olsunmu demiallahım hayırlı kişilerle karşılaştırsın işşallah
selam kızlaaar nasılsınız???
sair'in komşusunun 20 yıl önce serklaj yaptırdığı gibi benim yengem de tam 30 yıl önce 1981'de serklajla kuzenimi doğurmuş... 9 ayı tamamlayana kadar hiç kalkmadan yatarak ve plesanta rahim ağzını da kapatıyormuş... üstelik o zamanki teknolojiyle.. ultrason yokmuş. her kanamada gebelik testi yapılıyormuş yaşıyor mu diye... neyse o zamankiler durum böyleyken atlatmışken biz de atlatacağız inşallah bi şekilde...
Canım ne tesadüf ki benim komşumun 3 çocuğu da böle doğmuş çocuklarının en büyüğü 33 yaşında ozaman ankarada oturuyormuş ve bir profösöre gidiyormuş doktor daha ilk bebeğine hamileyken tespit etmiş düşenebiliyormusun 33 yıl önce .Eskiden insanlık,görev bilinci herşeyin önündeymiş şimdiki gibi para tuzağı deilmiş hiçbirşey.
Dikmişler yatarak doğurmuş hepsini.Ben hamile kalmadan bana anlatmıştı ama benim aklıma bile gelmemişti
ozaman benimde başıma gelecek diye, hatta unutmuştum ben bebeği kaybedince tekrar anlatınca hatırladım Allah işini ciddiye alan vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın.
regrete özel sağlık sigortası ile ilgili bilgilere çok teşekkür ederim canım... ben ankara'da gazi
tıp'ta özel hasta olarak geçirdim tüm bunları. hastanede yattım serklaj oldum vs.. tek kuruş ödemedim. sadece hastası olduğum profesör için hastane veznesine ayda 185 TL muayene ücreti ödüyordum. üstelik hastanede de hocanın hastası olduğum için her türlü işlem çok itinayla ve kolay yapılıyordu. ancak 1 şubat itibariyle tıp fakültelerinde özel hasta uygulaması kaldırıldı. muayenehanesine gidiyoruz artık... bi de bir özel hastane ile anlaşmalı çalışıyor. tıp fakültesinde doğuma da girmiyor artık. o özel hastanede normal doğum ücreti 2 bin 500 TL.
aslında bu saatten sonra para önemli değil de bebek doğunca müdahaleye ihtiyacı olursa diye kaygılanıyorum. tam teşekküllü bir hastane olan gazi tıp bana daha cazip geliyor. çünkü doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastane yeni kurulmuş küçük bir özel hastane.. bi taraftan da bebeğimi kurtaran, bugüne kadar getiren, beni her hafta kontrol eden doktorumun doğumda da olmasını istiyorum elbet... kafam çok karışık bi türlü karar veremiyorum. doktorum da "sen çok zor bir hamilelik geçirdiğin, güle oynaya geçmediği için her türlü kaygıyı taşıman normal. ben sana gel bu özel hastanede doğum yap diyemem" dedi. bir de gazi tıpta doğum yaparsam oradaki ekiple konuşup iyi bir doğum olsun diye elinden geleni yapacağını söyledi... işte böyle..
tabi bu özel sağlık sigortası olayını şimdi için değil kısmet olursa bir sonraki gebeliğim için düşünüyorum. çok uygun geldi bana bu şartlar ve bu fiyat... bi de şunu sormak istiyorum acaba sigorta doktorun özel muayenehanesindeki muayene ücretlerini de ödüyor mu??? bir arkadaşım kendi sigortasının ödediğini söylemişti....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?