- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.781
Saicim bende sabah uyandığımda hep kötü bir rüya sanıyordum elimi karnıma atıyordum o an anlıyordum rüya deil gerçek sonra başlıyordum ağlamaya.Evet şu an çok zor biliyorum ama zamanla azalacak ben önceleri saat başı ağlıyordum ama şimdi içimde bir sızı kaldı özlüyorum bebişimi ozaman konuşuyorum içimden yavrum seni çok seviyorum diyorum hep sevicem diyorum rahatlıyorum biraz bu bana iyi geliyorr.Birde ölümden çok korkardım ben bebeğimi kaybedince korkmamaya başladım.Allah sabrını verecek canım sen kendini sıkma ağlamak isteyince ağla özleyince söyle içine atma yeterki seni ne rahatlatıyorsa onu yap.
Canım sen bu sefer takmamaya çalış bunları bende de ne keşkeler var bir bilsen ama ne yapsam ne düşünsem geri dönüş yok biz kendi adımıza yapmamız gerekenleri yaptık gereğini yapmayan işini ihmal eden doktorlarıda Allah nasıl biliyorsa öle yapsınn.
Canım yatarak sigortalar hastanede de muayenedede karşılamaz doktor ücretini.Ama ayakta ve yatarak beraber yaptırırsan doktorun da anlaşması varsa sigorta şirketiyle, karşılar.Yaptırmadan önce iyi detaylı araştırmak lazım gerçi yatarak ve ayakta sağlık sigortaları çok daha pahalı ayrıca hiçbir sağlık sigortası profösör ücreti karşılamıyor bildiğim mesela sen prof a gittin 250 tl diyelim sigorta 180 tl sini karşılıyor sen üstünü ödüyorsun bu çok detaylı yaptırmak istediğin zaman birkaç sigorta şirketinden teklif istersin sana detaylı anlatırlar ama detaylara dikkat et sonra olmadık şeyler çıkıyor.Yatarak ve doğum olan sigortada muayyene ücreti senden ancak hertürlü ameliyat acil müdahaleler serklaj,senin elinde olmayan zorunlu kürtaj vb gibi işlemlerde sigorta karşılar.Limitsiz sağlık sigortasıysa hiç para ödemezsin limitli birşeyse limite kadar ödemez limiti geçerse farkı ödersin.
bende çıkıyorum ,o kdar ağladımki gözlerim şişti yine,eşim gelince kızıcak ,belki siteye girme bile diyebilir,bellimi olur...gerçi benimle aynı hisleri yaşayan mutlu sonlara ulaşan kişileri okudukça ve ona anlattıkça o da mutlu oluyo ama bazende ağladığımı görünce üzülüyo..
sevtuncum sen de eskiyi hatırlayıp kendini suçlama lütfen,doktorları Allah bildiği gibi yapsın,şimdi sen şuanki hamileliğine konsantre ol ve tüm detayları kaçırmadan tedbirini al,bizlere umut ol..
herkese iyi haftasonları..
nuraycım 35 oldun maşallah canım senin iğneleri nezaman kesiyolar?p.tesi güzel haberlerle gel inşallahh
Kızlar nasılsınız? Bugün yoğundum. Sabah bir kahvaltı programındaydım. Akşam misafir vardı. Arada bir iki kez bakabildim. Dün akşamdan sonra da yoğunmuş burası. Yine serklaj ücreti konuşulmuş. İşlem aynı işlem bu kadar fiyat farkına sağlık bakanlığı bir şey demiyor mu acaba? Astronomik rakamlar yazıyor burada?
Kızlar aklıma şöyle bir soru takıldı. Aleoverayı da yazmış bitkiler arasına. Ben 2. ve 3. gebeliğimde Ender Saraç'ın verdiği bir karışımı (susam yağı, kayısı yağı, aleovera jeli)yapıp çatlak olmasın diye kullanmıştım. Aleovera jeli bulamamış yerine aleovera yağı eklemiştimkarışıma. İçmedim karnıma sürdüm onun da etkisi olmuş mudur acaba? İlk 8. haftalık düşükte de abartılı değil ama adçayı da tüketmiştim.
canım yeşil çay bebegin kalbini engelliyo benim bildigim ben hamile kaldım baharatlardan uzuak durdum çemen nar maydonoz roka tere yeşilliklerden uzak durdum kereviz çok yedim en büyük hatam onu yemekmiş bebege zararı varmış saglıklı beslendim salam sucuk sosiz pastırma çig et yemedim yavrumu okadar güzel besledimki 5 aylık hamileligimde 9 kilo verdim süzü layt içtim bol meyve tükettim greyfurt ve limon hariç mu zyemedim kabız yapıyoda beniızgara yedim köftelere bakarat koymadım bol balık tavuk yedim
ceviz fındık yedim kuru kayısı yedim levaba içinbol su tükettim hep sol tarafıma yattım yavrum saglıklı beslensin diye çünkü sol tarafa yatınca oksijen daha iyi gidiyomuş bebege aferdesiniz hiç levebada ıkınmadım yavruma bir şey olur diye ah helede bir gün kabız oldum dedim rabbim sen yardım et okadar zorlandımki kanamış sen bendeki panigi gör allahım dedim garip eşim başladı kormaya canım korkma bak ordanmı geliyo eminmisin diyincede baktım o korkudan akıl edememişim başka yerden geldigini o korku yetti ban birde kafama bir şey takıldı utanarak söylüyorm bak şidi ahanda böle oldum he temizliginizi nasıl yaptınız ben agdasız yapamam millet diyoki agda bebege zarar veririmiş sizce öylemi :44::44::44::44:ben hayatımda jilet kullanmayı sevmemde agda acıtıyıyoya bebekte etkileniyomuş beni biri görüyosa heemncik cevap alem bu arada hayırlı güzel hafta sonları diliyorum bebekler canım içiceklerin içinden sütü açık çayı al gerisini at bebekim neden dersen çok zararlı onlar yogurt mesela katkı maddesi çok içinde benim teyzemin kızı dedi hemşire sen kendin kiloyla satılan sütler var ondan yogurdu kendin yap dedi bebegi düşürücek etkenlerden biride o helede çig yumurta birde peynir bilindik markaları tüketin ben çok dikkat ediyorum birde keçi sütü iyi diyolar ama ben içmedim içmemde layt süt içiyorum kilo yapmasın diye brokoli ve havuç tüketiyorum ıl bol makarna pilav yemiyorum anca tadımlik oda fazlaya kaçmamak şartıyla
Ah canım ah ben 16 hafta bitene kadar mahfoluyorum. Yemek ne demek mutfağın kapısını sürekli kapalı tutuyorum ve içeri bile bakamıyorum. Kaşarlı tost, ayva, yeşil zeytin, haşlanmış patates dışında hiç bir şey yiyemiyorum. 4 aydan sonra düzenli beslenebiliyorum malesef. Ben de başta kilo veriyorum. İnan vitaminleri bile başta içemiyorum. İçer içmez hepsini çıkarıyorum. Progestanı bile bu yüzden vajinal vermişti doktor bir de iğnesini. Ama maşallah yine de 25. haftada 800 gram doktor ayına göre iyi demişti kilosunu genelde 750 gram gibi oluyormuş o haftada. Ağda konusunda ben de senin gibiyim. Doktora sorsan ayıp olur. Daha önce burada konuşulmuştu pek tavsiye etmiyorlardı sanki.
Akşama misafirim var kızlar. Dün de vardı. Dün bir şeyler yapmıştım. Yanına ek yapacağım. Bebek varsa hareket ediyorum sürekli, şimdiden zararı olur mu varsa acaba?
Akşama misafirim var kızlar. Dün de vardı. Dün bir şeyler yapmıştım. Yanına ek yapacağım. Bebek varsa hareket ediyorum sürekli, şimdiden zararı olur mu varsa acaba?
maşşallahım var 2 gebelik geçirdim çok şükür birşeyden tiskinmedim ama bu bebegim beni maffediyo miden çok bulanıyo sadece bulanıyo ama icrart yok nedenseallahım saglıklı saatli evlatlar nasip etsin bizim gibi kullarına işşallah bak eltim nar yiyodu kanaması oldu bir otcu dedi hamilelere nar yasak düşük olur filan bende dedim yeme bak bebege bir şey olur diye bıraktı dedim bak dedigim oldu iyi yapmışısn dedi ama kimseye yaranılmıyoya banada bir hava bastı sen dedi dedigin için yapmadım kendim istedşgim için yaptım gelde gıcık olma en son da teli degiştirdim kurbanbayramından beri yüzünü görmüyorum istemiyorumda hayatımdan çıkardım inanın okadar mutlu ve rahatımki çünkü artık düşünmem gereken bir varlık var içimde işallah teyzeleri salı günü yavrumun kesesini görürüm allahım bunu bana sag saglim bagışlasın işşallah 40 haftaları görürüm işşallah okadar zorki yolun yarısına gelim yarım kalmak bunda umutluyum iişşallah diktiricem en azından derimki önlemini aldım yarrabbim herzamanki gibi sana sıgındım derim itikadımı hiç kaybetmedim allahıma bin şükür sizlerede dua ediyorum benim gibi yaradan garibi sevindirdi dilerim rabbimden sizin gibi garipleride sevndirsin işşallah allahımız yardımcımız olsun kız bu arada grip olmuşum ben sabahtan beri ahanda böleyim ya:2::2::2::2:
canım bak ben hamileymişim haberim yok bunda ablamı taşıdık 3 metre yollukları sirkeledim kolileri taşıdım cabası anlıcagın okadar yoruldumki belim kopmuştu yaradan istedikten sonra saklıyo anlıcagın atladım zıpladım oglunu taşıdım kucagımda daha çok küçük bir şey yapma istersen ama benim yaptıklarım işleri görseydiniz inanın böyle bakardınız banaallahım karnımdakini esirgesin ya bir şey sorucam siz hamile kalınca akıntınız çok oluyomu bende çok koyu bir akıntı oluyo idrar kan verdim salı belii olucak ama diyorum bebek rahimimi temizlyo ne dersiniz çin takvimine baktım erkek diyo acaba çıkan varmı çok merak ettim şimcik
seni üzenlerle sınır koyman iyi bence. Bulantının olmamasına sevindim. Benim çıkarmaktan boğazımdan kan geliyordu. Ikisinde de öyle oldu. Diyorum ki önceki 8 ay önceydi olursa belki çok zaman geçmediği için bunda bulantım olmaz. çok ağlardım engelli insanlar nasıl iş göremezse bulantım yüzünden mutfağa gidip bir bardak su içemezdim. Anneme derdim, eşime derdim. Dişimi bile boştan fırçalardım. Umarım olunca öyle olmaz...
canım bu tür bitkilerden yapılan yağları sürmekte zarralımıdır bilmem...Kızlar aklıma şöyle bir soru takıldı. Aleoverayı da yazmış bitkiler arasına. Ben 2. ve 3. gebeliğimde Ender Saraç'ın verdiği bir karışımı (susam yağı, kayısı yağı, aleovera jeli)yapıp çatlak olmasın diye kullanmıştım. Aleovera jeli bulamamış yerine aleovera yağı eklemiştimkarışıma. İçmedim karnıma sürdüm onun da etkisi olmuş mudur acaba? İlk 8. haftalık düşükte de abartılı değil ama adçayı da tüketmiştim.
kolay gelsin canım...Akşama misafirim var kızlar. Dün de vardı. Dün bir şeyler yapmıştım. Yanına ek yapacağım. Bebek varsa hareket ediyorum sürekli, şimdiden zararı olur mu varsa acaba?
canım bence öyle kendini yormabide ağır şeyler kaldırma, uzanma arada ayaklarını uzat bence ne olur ne olmaz bir şey kaybetmezsinbir dr hamileymişsin gibi yaşa demişti
Çin takvimine göre bir doktor hastalarını değerlendirmiş. Tutmadığını yazmıştı. Benim de ona göre erkek. Ama hayırlısı olsun. Ben erkek olduğunu duyunca biraz üzülmüştüm. Mevlam yanına alınca kızmıştım kendime. Artık hayırlısı olsun diyorum canım. Eğer hamile olursam hiç üzülmem cinsiyete.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?