Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canlarım herkeze teşekür edrim sagolun iyiki sizin gibi arkadaşlarım var sag olun var olunben o doktoru yaradana havale ettim nasıl biliyosa öyle yapsın bu tarafın öteki tarafıda var demi onunla otarafta görüşücem işşallah

nuraycım 35 oldun maşallah canım senin iğneleri nezaman kesiyolar?p.tesi güzel haberlerle gel inşallahh

hiç bilmiyorum canım. pazartesi günü kontrolüm var o zaman belli olur heralde artık.ama önce coraspini keseceğini söylemişti doktorum. sanırım iğneler daha sonra.

Kızlar nasılsınız? Bugün yoğundum. Sabah bir kahvaltı programındaydım. Akşam misafir vardı. Arada bir iki kez bakabildim. Dün akşamdan sonra da yoğunmuş burası. Yine serklaj ücreti konuşulmuş. İşlem aynı işlem bu kadar fiyat farkına sağlık bakanlığı bir şey demiyor mu acaba? Astronomik rakamlar yazıyor burada?

hoşgeldin canım
evet serklaj ücretleri çok farklı...
her dr la her hastanenin muayene ücreti aynı olmadı gibi oda farklı oluyor...
bende şafak arkadaşın dediğini anlamadım...
üniv hastanesin de dr un özeline gidiyormuş muayene hariç para ödemiyomuş...
ama yeni kanundan dolayı artık dr hastane de ameliyata giremiyomuş...
ya ben mi yanlış anladım...
o zaman ben boşunamı illa ünivde veya devlette çalışan dr arıyorum

Hamilelik Döneminde Bitkisel Çay Tüketimi ve Diğer İçecekler

Bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumdadır.
Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası
hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde
kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor.

Bitkisel çay dendiğinde aklımıza bunların aşırı kullanımında
ciddi sorunlara yol açabileceği hiç gelmiyor, zira bitkileri
her zaman ilaçlardan daha masum görüyoruz.

Gerçekte ise tam tersi geçerli:

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler
özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir.
Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve
miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor
ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene,
kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil),
sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya
lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene,
ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar.
Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları,
örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar
sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini,
gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak
erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri
bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için
kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette
rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız:

Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon,
melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba
bunlara örnek verilebilir.
Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında
erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının
bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle
bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu
gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce
mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir”
düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin
alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu,
taze meyve suları ve süttür.
Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler
tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein
içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim
(fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.

* Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği
katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden
bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

* Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin
beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve
hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır.
Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin
en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.

* Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan
aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de
(gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak
diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden
tümüyle uzak durulmalıdır.

* Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan
kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.

* Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu
bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler
ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.

* Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir.
Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde
kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Kızlar aklıma şöyle bir soru takıldı. Aleoverayı da yazmış bitkiler arasına. Ben 2. ve 3. gebeliğimde Ender Saraç'ın verdiği bir karışımı (susam yağı, kayısı yağı, aleovera jeli)yapıp çatlak olmasın diye kullanmıştım. Aleovera jeli bulamamış yerine aleovera yağı eklemiştimkarışıma. İçmedim karnıma sürdüm onun da etkisi olmuş mudur acaba? İlk 8. haftalık düşükte de abartılı değil ama adçayı da tüketmiştim.

canım yeşil çay bebegin kalbini engelliyo benim bildigim ben hamile kaldım baharatlardan uzuak durdum çemen nar maydonoz roka tere yeşilliklerden uzak durdum kereviz çok yedim en büyük hatam onu yemekmiş bebege zararı varmış saglıklı beslendim salam sucuk sosiz pastırma çig et yemedim yavrumu okadar güzel besledimki 5 aylık hamileligimde 9 kilo verdim süzü layt içtim bol meyve tükettim greyfurt ve limon hariç mu zyemedim kabız yapıyoda beni ızgara yedim köftelere bakarat koymadım bol balık tavuk yedim
ceviz fındık yedim kuru kayısı yedim levaba için bol su tükettim hep sol tarafıma yattım yavrum saglıklı beslensin diye çünkü sol tarafa yatınca oksijen daha iyi gidiyomuş bebege aferdesiniz hiç levebada ıkınmadım yavruma bir şey olur diyeah helede bir gün kabız oldum dedim rabbim sen yardım et okadar zorlandımki kanamış sen bendeki panigi gör allahım dedim garip eşim başladı kormaya canım korkma bak ordanmı geliyo eminmisin diyincede baktım o korkudan akıl edememişim başka yerden geldigini o korku yetti ban birde kafama bir şey takıldı utanarak söylüyorm bak şidi ahanda böle oldum he temizliginizi nasıl yaptınız ben agdasız yapamam millet diyoki agda bebege zarar veririmiş sizce öylemi :44::44::44::44:ben hayatımda jilet kullanmayı sevmemde agda acıtıyıyoya bebekte etkileniyomuş beni biri görüyosa heemncik cevap alembu arada hayırlı güzel hafta sonları diliyorum bebekler canım içiceklerin içinden sütü açık çayı al gerisini at bebekim neden dersen çok zararlı onlar yogurt mesela katkı maddesi çok içinde benim teyzemin kızı dedi hemşire sen kendin kiloyla satılan sütler var ondan yogurdu kendin yap dedi bebegi düşürücek etkenlerden biride o helede çig yumurta birde peynir bilindik markaları tüketin ben çok dikkat ediyorum birde keçi sütü iyi diyolar ama ben içmedim içmemde layt süt içiyorum kilo yapmasın diye brokoli ve havuç tüketiyorum ıl bol makarna pilav yemiyorum anca tadımlik oda fazlaya kaçmamak şartıyla

Son düzenleme:

Ah canım ah ben 16 hafta bitene kadar mahfoluyorum. Yemek ne demek mutfağın kapısını sürekli kapalı tutuyorum ve içeri bile bakamıyorum. Kaşarlı tost, ayva, yeşil zeytin, haşlanmış patates dışında hiç bir şey yiyemiyorum. 4 aydan sonra düzenli beslenebiliyorum malesef. Ben de başta kilo veriyorum. İnan vitaminleri bile başta içemiyorum. İçer içmez hepsini çıkarıyorum. Progestanı bile bu yüzden vajinal vermişti doktor bir de iğnesini. Ama maşallah yine de 25. haftada 800 gram doktor ayına göre iyi demişti kilosunu genelde 750 gram gibi oluyormuş o haftada. Ağda konusunda ben de senin gibiyim. Doktora sorsan ayıp olur. Daha önce burada konuşulmuştu pek tavsiye etmiyorlardı sanki.

maşşallahım var 2 gebelik geçirdim çok şükür birşeyden tiskinmedim ama bu bebegim beni maffediyo miden çok bulanıyo sadece bulanıyo ama icrart yok nedense allahım saglıklı saatli evlatlar nasip etsin bizim gibi kullarına işşallah bak eltim nar yiyodu kanaması oldu bir otcu dedi hamilelere nar yasak düşük olur filan bende dedim yeme bak bebege bir şey olur diye bıraktı dedim bak dedigim oldu iyi yapmışısn dedi ama kimseye yaranılmıyoya banada bir hava bastı sen dedi dedigin için yapmadım kendim istedşgim için yaptım gelde gıcık olma en son da teli degiştirdim kurbanbayramından beri yüzünü görmüyorum istemiyorumda hayatımdan çıkardım inanın okadar mutlu ve rahatımki çünkü artık düşünmem gereken bir varlık var içimdeişallah teyzeleri salı günü yavrumun kesesini görürüm allahım bunu bana sag saglim bagışlasın işşallah 40 haftaları görürüm işşallah okadar zorki yolun yarısına gelim yarım kalmak bunda umutluyum iişşallah diktiricem en azından derimki önlemini aldım yarrabbim herzamanki gibi sana sıgındım derim itikadımı hiç kaybetmedim allahıma bin şükür sizlerede dua ediyorum benim gibi yaradan garibi sevindirdi dilerim rabbimden sizin gibi garipleride sevndirsin işşallahallahımız yardımcımız olsun kız bu arada grip olmuşum ben sabahtan beri ahanda böleyim ya:2::2::2::2:

# KK Pro Üyenurcan35
# gamze81
# mavinilay
# eylem59
# Regrete+
hayırlı güzel bir hafta sonları diliyorum hepinize

Akşama misafirim var kızlar. Dün de vardı. Dün bir şeyler yapmıştım. Yanına ek yapacağım. Bebek varsa hareket ediyorum sürekli, şimdiden zararı olur mu varsa acaba?

Akşama misafirim var kızlar. Dün de vardı. Dün bir şeyler yapmıştım. Yanına ek yapacağım. Bebek varsa hareket ediyorum sürekli, şimdiden zararı olur mu varsa acaba?

canım bence öyle kendini yorma bide ağır şeyler kaldırma, uzanma arada ayaklarını uzat bence ne olur ne olmaz bir şey kaybetmezsinbir dr hamileymişsin gibi yaşa demişti

canım bak ben hamileymişim haberim yok bunda ablamı taşıdık 3 metre yollukları sirkeledim kolileri taşıdım cabası anlıcagın okadar yoruldumki belim kopmuştu yaradan istedikten sonra saklıyo anlıcagın atladım zıpladım oglunu taşıdım kucagımda daha çok küçük bir şey yapma istersen ama benim yaptıklarım işleri görseydiniz inanın böyle bakardınız bana allahım karnımdakini esirgesin ya bir şey sorucam siz hamile kalınca akıntınız çok oluyomu bende çok koyu bir akıntı oluyo idrar kan verdim salı belii olucak ama diyorum bebek rahimimi temizlyo ne dersiniz çin takvimine baktım erkek diyo acaba çıkan varmı çok merak ettim şimcik

Seni üzenlerle sınır koyman iyi bence. Bulantının olmamasına sevindim. Benim çıkarmaktan boğazımdan kan geliyordu. İkisinde de öyle oldu. Diyorum ki önceki 8 ay önceydi olursa belki çok zaman geçmediği için bunda bulantım olmaz. Çok ağlardım engelli insanlar nasıl iş göremezse bulantım yüzünden mutfağa gidip bir bardak su içemezdim. Anneme derdim, eşime derdim. Dişimi bile boştan fırçalardım. Umarım olunca öyle olmaz...

Çin takvimine göre bir doktor hastalarını değerlendirmiş. Tutmadığını yazmıştı. Benim de ona göre erkek. Ama hayırlısı olsun. Ben erkek olduğunu duyunca biraz üzülmüştüm. Mevlam yanına alınca kızmıştım kendime. Artık hayırlısı olsun diyorum canım. Eğer hamile olursam hiç üzülmem cinsiyete.

herşey gönlünce olsun kardeşim benimben çıkıyorum namaz kılmam lazım sizleri önce rabbime sonra kendinize emanet ediyorum allahımın izniyle işşallah bu ay boş çıkmazsında mükafatımı veriri yaradanım inanın birinizin hamile oldugunu duysam sevinicem yılmak yok yola devam bu maçı alıcez başka yolu yok

canım bu tür bitkilerden yapılan yağları sürmekte zarralımıdır bilmem...
ama karın bölgesine mesaj yapmak yanı krem falan sürmekte iyi değilmiş diye duydum...
kasılmaları falan tetikliyormuş...
abartılı değilse ada çayının zararı olmamıştır herhalde...
ama canım bundan sonra bize bütün bitkiler yasak...
boş verelim içmeyelim...
daha dikkatli olalım ki sonradan böyle kafamıza takılmasın...

kolay gelsin canım...
senin hamileliğin ilk haftaları riskli geçmişmiydi canım...
mesala sadece erken doğum riski olan bir hasta ilk 12-13 haftaya kadar normal hamileler gibi yaşayabilir...
çünkü ilk zamnalar problem olmaz...
ama mesala ben 4 hamileliğimdede yaklaşık adetim bir hafta geçsin hemen lekelenmeler başlıyor...
akabinde de kanama...
yani benim ilk zamanlarda riskli ve devamlı yatıyorum...

canım bence öyle kendini yorma bide ağır şeyler kaldırma, uzanma arada ayaklarını uzat bence ne olur ne olmaz bir şey kaybetmezsinbir dr hamileymişsin gibi yaşa demişti

Evet iyi demiş doktor. Ben pek dikkat edemiyorum şimdilik ama dikkat etmek lazım. Ben de yavaş yavaş dinlene dinlene yapmaya çalışıyorum. Sabah görümcemle konuştum. Hemşire. Gelin yaza dedi. Ben de belki bebek olursa gelemeyiz dedim. Öyle ihtimal varsa dikkat et dedi. Bunda diğerinden de önce olma ihtimali yüksek dedi. Aklıma Crameren'in doktoru Ali Fuat Bey'in dediği geldi. Birincisini 34'e taşıdıysan 2. 24.e 3. 'yü 18'e demiş. Ben de ondan korkuyorum açıkçası. Bunda 29. haftada bir şeyler olur diye düşünmüştüm malesef 25. haftada doğmuştu. Bu teoriye göre daha erken olma ihtimali yüksek. Sen de dikkat et canım. Seni takip ediyorum diğer topikten. Buraya da uğra sık sık. Van'da mı oturuyorsun? Orada imkanlar nasıl?

benim kızımda çin takvimine göre doğru çıkmıştı ama bence tesadüf...
çünkü tutmayanda çok..
canım erkek kız hiç farketemz buna gönülden inanmamız lazım...
rabbim sağlıcakla versinde...
benim eşim kız çocukluklarını çok sever ama yeğenleri evlendiğinde de çok zoruna gitmişti benim kızım olsa ben ne yaparım demişti...
bebeğimizin kız olduğunu öğrendiğimizde de eşimin ilk dediği şey ya kız vermek çok zor olmuştu...
ve gerçekten üzüldüğünüde farkettim...
ama 2 gün sonra doğum yaptım...
doğsaydı da telli duvaklı ayrılsaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…