- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.801
Evet iyi demiş doktor. Ben pek dikkat edemiyorum şimdilik ama dikkat etmek lazım. Ben de yavaş yavaş dinlene dinlene yapmaya çalışıyorum. Sabah görümcemle konuştum. Hemşire. Gelin yaza dedi. Ben de belki bebek olursa gelemeyiz dedim. Öyle ihtimal varsa dikkat et dedi. Bunda diğerinden de önce olma ihtimali yüksek dedi. Aklıma Crameren'in doktoru Ali Fuat Bey'in dediği geldi. Birincisini 34'e taşıdıysan 2. 24.e 3. 'yü 18'e demiş. Ben de ondan korkuyorum açıkçası. Bunda 29. haftada bir şeyler olur diye düşünmüştüm malesef 25. haftada doğmuştu. Bu teoriye göre daha erken olma ihtimali yüksek. Sen de dikkat et canım. Seni takip ediyorum diğer topikten. Buraya da uğra sık sık. Van'da mı oturuyorsun? Orada imkanlar nasıl?
benim de sorunlu canım. Ilki 7. Haftada lekem olmuştu bir hafta sonra düşmüştü. Oğlumda da bu oğlumda da 8. Haftalarda lekelenmem oldu ilaç kullandım iğne, vajinal krem. 7- 8 haftalar malesef problemli. Doktor rahim ağzında yumuşama var demişti bu sonuncuda. Ama ben okula yeni geldiğim için rapor istememiştim. Tabi yaşamayınca bilemiyorsun ki! Ama hamilelik belirtilerim var. Diğeriyle aynı gibi. Psikolojik mi bilmem. Olmazsa da üzülmem çünkü allah'tan hayırlısını diledim. Olmazsa da sonraki aylara artık...inşallah isteyen herkesin olur.
o zaman biraz dikkat etmeye çalış canım...Benim de sorunlu canım. İlki 7. haftada lekem olmuştu bir hafta sonra düşmüştü. Oğlumda da bu oğlumda da 8. haftalarda lekelenmem oldu ilaç kullandım iğne, vajinal krem. 7- 8 haftalar malesef problemli. Doktor rahim ağzında yumuşama var demişti bu sonuncuda. Ama ben okula yeni geldiğim için rapor istememiştim. Tabi yaşamayınca bilemiyorsun ki! Ama hamilelik belirtilerim var. Diğeriyle aynı gibi. Psikolojik mi bilmem. Olmazsa da üzülmem çünkü Allah'tan hayırlısını diledim. Olmazsa da sonraki aylara artık...İnşallah isteyen herkesin olur.
Ben de Hatay'da yaşıyorum. Ama İstanbul'da doğdum büyüdüm. Ömrümün en önemli 15 yılını Edirne'de geçirdim. Hiç farketmemiştim buraya gelene dek meğerse ben artık Edirneli gibi olmuşum. İskenderun çok güzel Benim buradaki doktorum da İskenderunlu. Ben de eşimin işi nedeniyle buradayım. Üniversitede. Ben de lisedeyim. Van eminimki buradan da zordur. İnşallah hayırlısı olur hakkımızda. Ne kadar kalacaksınız orada?sağol canım sık sık bu topiğide uğramaya calışıyorum zaten evde yatıyorum raporluyum ... dr gerek yok diyor serklaja ama ben cok korkuyorum :18: ben sancılı doğum yaptım 26-27 haftalıktı suyum bitmişti bu yüzden de sende rahim ağzı yetmezlik yok diyor van de iş dolayısıyla burdayız ben iskenderunluyum iyi dr.lar burdan hep batıya gidiyolar dr. bulmak zor ne yapıcağımı bilmiyorum aslında ben ankarada iyi bir dr gitmek istiyorum ama hamileyken de korkuyorumtehlikemde gecmedi
canım allahımın takdiri ne yapıcan demi benim ilk oglum 20 haftalıklı ikincisi 18 3 günlüktü allahım bunu acısını göstermesim ne yapıcam ben çok kötü grip oldum ya gözlerim yanıyo bir yerden hapşuruyorum bir yerden bebege zararı olmaz demi ya çok korkmaya başladım başıma ilk defa böyle bir şey geldi ne yapsamda geçse gribim ne olur bi akıl verin kardeşinize:2::2::2::2:
canım allahımın takdiri ne yapıcan demi benim ilk oglum 20 haftalıklı ikincisi 18 3 günlüktü allahım bunu acısını göstermesim ne yapıcam ben çok kötü grip oldum ya gözlerim yanıyo bir yerden hapşuruyorum bir yerden bebege zararı olmaz demi ya çok korkmaya başladım başıma ilk defa böyle bir şey geldi ne yapsamda geçse gribim ne olur bi akıl verin kardeşinize:2::2::2::2:
canım bir gün sende dedigini işşallah yaparsın bak bana ben 2 tane asker yolladım şehit
benim kızımda çin takvimine göre doğru çıkmıştı ama bence tesadüf...
çünkü tutmayanda çok..
canım erkek kız hiç farketemz buna gönülden inanmamız lazım...
rabbim sağlıcakla versinde...
benim eşim kız çocukluklarını çok sever ama yeğenleri evlendiğinde de çok zoruna gitmişti benim kızım olsa ben ne yaparım demişti...
bebeğimizin kız olduğunu öğrendiğimizde de eşimin ilk dediği şey ya kız vermek çok zor olmuştu...
ve gerçekten üzüldüğünüde farkettim...
ama 2 gün sonra doğum yaptım...
doğsaydı da telli duvaklı ayrılsaydık
Benim de sorunlu canım. İlki 7. haftada lekem olmuştu bir hafta sonra düşmüştü. Oğlumda da bu oğlumda da 8. haftalarda lekelenmem oldu ilaç kullandım iğne, vajinal krem. 7- 8 haftalar malesef problemli. Doktor rahim ağzında yumuşama var demişti bu sonuncuda. Ama ben okula yeni geldiğim için rapor istememiştim. Tabi yaşamayınca bilemiyorsun ki! Ama hamilelik belirtilerim var. Diğeriyle aynı gibi. Psikolojik mi bilmem. Olmazsa da üzülmem çünkü Allah'tan hayırlısını diledim. Olmazsa da sonraki aylara artık...İnşallah isteyen herkesin olur.
o zaman biraz dikkat etmeye çalış canım...
hamile gibi her şeyi iptal edemessin ama çok uzun zamn ayakta kalma ve ağır işler yapma...
inş bebişin seninledir canım...
ben de pek dikkat edemiyorum malesef...
hiç ağır iş yapmıyorum ama pek dinlemiyorumda...
aksi gibi bu sıra evde tek bile kalamıyorum her zaman olsa tek başıma günler geçerdi....
şimdi hep bir aksilik çıkıyor...ya dışardayım yada gelen giden oluyor...
hayırlısı bakalım...
Ben de Hatay'da yaşıyorum. Ama İstanbul'da doğdum büyüdüm. Ömrümün en önemli 15 yılını Edirne'de geçirdim. Hiç farketmemiştim buraya gelene dek meğerse ben artık Edirneli gibi olmuşum. İskenderun çok güzel Benim buradaki doktorum da İskenderunlu. Ben de eşimin işi nedeniyle buradayım. Üniversitede. Ben de lisedeyim. Van eminimki buradan da zordur. İnşallah hayırlısı olur hakkımızda. Ne kadar kalacaksınız orada?
canım inan şimdi sana yazıcaktım kalp kalbe karşıymışbence bolbol meyve yee...sıkma portakal iç.. limonlu 1 bardak ıhlamur iç.. bide telemeye calış oda iyi geliyor ama canım hamilelikte grip zor atlatılıyor.. o yüzden bol bol dinlenve kendini sıcak tut..
canım evde var yiyeyim bari greyfurt ve mandelina olsun portakal olsun herhangi bir ilaç kullanıyosanın ilık meyvayı yiyin 4 saat sonra ilacı için doktor arkadaşım demişti zehirleme yapıyomuş haberiniz olsun:2::2::2:
geçmiş olsun canım....
ben hamileyken bir kere hastalamıştım...
korkumdan ıhlamuru bile sadece bir kere içtim...
bol bol limon tükettim birde mandalina yedim...
bana faydası olmuştu...
Canım ben de hapşırıyorum. Kivi çok iyi geliyormuş. Bir de greyfurt, portakal. Ihlamur, zencefil, kuşburnu çayı çok iyi. Ama bitkilerden de korkar oldum artık. Ama portakal greyfurt bildiğimiz şeyler... Sakın hapşırırken de kendini sıkma.
ben develette mühendisim eşimin şirketi var eşim bizi Vana bağlıyor yani burdan ayrılmamız zor ben cok özledim iskendrunu annem sarma dolma ve börek göndermiş oranın yemeklerini cok özledim her şeyini orda yaşamak istiyorum kardeşlerim bütün ailem orda rahat bir şehir ne ben onlara faydam oluyor ne de onların bana annemle ben cok ağlıyoruz gurbetlik cok zor bide burda yaşamak hiç kimsem yok burda eşimin akrabaları var nerden nereye işte annem gel sana bakarım diyor ama nasıl gidicem gidememdeonlar 2 bebeğimde baktılar bunda istemiyorum onlarada yazık zaten annem yaşlı ona kıyamıyorum artık kız tutum o bakıyor haftada 2 gün geliyor kapımı calan yok
kıyamam ben sana yainan herkez iyi gün dostu ondan bak kimseye demedim kimsenin haberi yok anlıcagın karnındaki iyi olsunda kimseler gelmesin boşver en azından ilerde kafana kakış etmezler benim annem 61 yaşında garibim iki adım atsa yoruluyo nefes hefese kalıyo am an yüregi diyorkiş geçen sen yat kızım bebege bir şey olmasın ablamlarım bebekleri var garibim babam rahmetli demişki hamin kızların evlatları var sevtunumun yok kardelini evlendirelimde yavruma tüp bebek yeptırralım demiş babacım vefat etti anacım dedi bende bir aglama varmış babam diye mezarına gittim konuştum buruya gelmeden dedim ah babacım evimizin diregi yıkıldı gitti rabbim kimseyi babasız bırakmasın çok zor babasızlık 56 yaşında kalp krizinden vefat etti demek benim için tüp bebek düşünüyomuş dile kolay 10 sene ah babacım aklıma geldikçe aglıyo bu garip kızın bak dedim 2 hamile kalınca anne babama söyle kızı hamile allahım nasip ederse getiricek torununu dedim ama olmadı ollamadı işşallah bu bebegimi sag saglim dogurusam gününde melekete gidicem dicem bak baba torununu getirdim artın sevtununun boynu büküt degil dicem işşallah
bu arada anne bebegini okşadıgında yani karnını rahimi uyarıyomuş ama kızlar sakın karnınızı okşamaya kalmayın sag saglim dohum olursa canlısını okşarsınız neyse ben çıkıyorum belim agrımaya başladı allahıma emanet olun
işşallah canım bneim işşallah tek temennim o vallahicanım başın sağ olsun sen bol bol dinlen uzan canım olmazsa arkana yaztık koy bu kaftalarda artar ama sen dikkat etmelisin teklikemiz gecmedi biliyorsun bizim bebişlerimiz nazlı inşallah her şey güzel olucak doğumumuzu konuşucaz inşallah bebişlerimşzden konuşucaz inşallah isteyen her kez en kısa zamanda hamile kalır sağlık la bebişlerine kucağına alır allahın izniyle 38. Haftaları görücez
sevtun gözün aydın arada takip ediyorum burayı hamile olduğunu bilmiyodum rabbim bu sefer kucağına almayı nasip etsin stresten uzak dur seni strese sokan insanlardan da acını biraz ertele eşininde dediği gibi zor ama ilk defa hamile kalmışın gibi düşün inşallah herşey yolunda gidecek
canım teşekkür ederim maşşallah kritik ayları geçmişsın o karnındaki sıpaya söyle beklesin 40 hafta kadar yoksa sevtun yetzesi gelir öper nanaklarından işşallah bende gelebilirim o haftalara okadar hayali uzakki banasevtunum geçmiş olsun bende ilk öğrendiğimde çok fena griptim bol ıhlamur limonlu ama içine elma kobuğu,ayva kabuğu,karanfil,kabuk tarçın ve bal koyuyodum..birde ateş çook önemli keseye zarar vermesin diye hep ölçtüm ben 1 kez minoset içtim hatta ılık duş aldım hep terleyip geçti şükür inşallah seninde geçer bol bol su içç ve istirahat et..
Ya kızlar siz böyle ailelerinize hasretsiniz ya içim parçalanıyor benim 1 saat 15dk arası ama genede bazen sorun oluyo..annecim keşke bırakmasaydım bak kısaldı diyor ki komşularım çok ilgilendiler ona rağmen..benim gebeliklerim hep 8-9 haftalarda sonlanıyordu kanamayla bunda 4 ay adet gibi hep kanadım hemde şakır şakır atlattım şükür allah koruyor demekki ..allahım hamişlere bağışlasın bebeklerini isteyenlerede enn hayırlısını kısa zamanda versin inşallah..benim kızım celestone dan beri kendine gelemedi hareketleri çok az ve güçsüz gibi dr söylemişti azalır diye ama hala düzelmedi beklemedeyim bende..
canım teşekkür ederim maşşallah kritik ayları geçmişsın o karnındaki sıpaya söyle beklesin 40 hafta kadar yoksa sevtun yetzesi gelir öper nanaklarından işşallah bende gelebilirim o haftalara okadar hayali uzakki bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?