Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba bayanlar Allah herkesın sıfasını versın ınsallaah..bebıslerınızı saglıcakla alın kucaklarınıza ...

rahım agzı uzunlugu normalde kac olmalı :26:

amin canım sende inşallahh..4cm civarı normal diye biliyorum ben..ama geçmiş çok önemli sorunun yoksa dert etme derim..

amin canım sende inşallahh..4cm civarı normal diye biliyorum ben..ama geçmiş çok önemli sorunun yoksa dert etme derim..
tesekkurler canım cvp ıcın
ekım ayında rahım agzımdan bı parca alındı benım kanser oncusu hucre oldugu ıcın..kasım ayındada hamıle kaldım.dr um sureklı olcuuyor 12.haftadan berı 3,60 ortalama...hersey ıyı ama cok ayakta kalma,yurume dıyor..buda bende kusku yaratıyor hanı ıyı ıse nıye bu tedbır dıye... oyusden merak ettım

[
merhabalar herkese nasılsınız
ben hala hastanedeyim.size ümit olmak içinn durumum iyi olunca yazacaktım ama beni merak edenler olmuş.sancılarım durmuyor.prepar 2 keree 42yle verildim.nerdeyse ölücektim.kalbim sırtım ağrıdan duramadım.neyse öyle olunca 30 a indi.rahatım.bebişim iyi.doğuma kadar bırakmıyorlar.

chnb hamileysen korkma ilk zamanlarda yorgunluk düşük yapmaz ben deli gibi iş yapıyordum geziyordum dolmuşta futbol topu gibi olmuştum.tabi sonra direk istirahat.bide öncelerrden rhn vardı,28.haftada doğum yaptı.onun doktoruda rahim kasları sıkı, diğer gebelikk uzun daha sürer demişti.herkes bişi söylüyor.Allah yardımcımız olsun. yeni sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler dilerim

Canım amin... İnşallah bu sefer bebeğin seni bırakmayacak canım benim...

uzunluğu iyi canım ama sen genede dikkat et ozaman ağır kaldırma eğilme ev işi falan yapma fazla drun seni korumaya çalışıyor kuşkulanma dediklerine uy bence...sağlıklı sorunsuz alırsın umarım bebişini kollarına..

bende evde yatıyorum canım nidilat mahvediyo benide ama napalım azcık daha dayancaz hastane daha iyi zaten ben gece rahatsızlandım geçen gün herkes uyuyo kafayı yiycektim neyseki geçti sonradan..sana celestone yaptılarmı ayercim bana yaptırdı rahim ağzım 1.8 e düştü benim..

Canım iyi olmana sevindim. Yazmayınca erken mi doğdu diye endişelendim. Az daha sabretsin delikanlı. Erzurum'da havalar soğuktur. Dursun da baharın sonuna doğru gelsin inşallah.. Doktorun nasıl? Aynı yerdesin değil mi? Merkeze sevk etmedi?

amın canım cok sagol..sanada cok gecmıs olsun Allah yardımcınız olsun

chnb hemşerimmm nasılsın canım?

Canım ara ara bakıyorum buraya. Misafir gelecek diye hazırlık yapyorum. Canım Allah eksik etmesin misafirim çok olur benim. Bir sene oldu buraya geleli. Başta herkes hoş geldinize geldi, sonra 25 haftalık bebek oldu, 4 gün hastanede yattı bebek. O ara geçmiş olsun- hayırlı olsuna geldiler, ardından bebek vefat edince baş sağlığına, 5 ay önce ev aldık hala ev hayırlamaya gelen oluyor. Gerçi iyi oluyor, temizlikti, mama (Edirne tabiriyle) hazırlığıydı biraz kafam da dağılmış oldu.Ara ara bakıyorum merak ediyorum sizleri...

Olsun Eylem geçmişte serklajsız yatarak tamamlayanlar çok oldu. Ben de oğlumu 29. dan sonra yatarak tamamlamıştım. Doktor mucize nasıl doğmamış o kadar açıklıkla demişti. 4 cm açığım vardı Z. Kamil'e gittiğimde. Sen canını sıkma. İnşallah 30'lu haftaları rahat göreceksin canım. Kendini yorma, artık kaçamak da yapma. Ben diğer oğlumda evde eşime ağlamıştım. Evde yatıyorum diye, televizyonda da 7 Numara diye dizi tekrarı vardı. Pikniğe gitmişlerdi. Eşim halimi görünce evdeki canlı çiçekleri salonun ortasına getirdi, yere çiçekli sofra örtüsü serdi, bir şeyler hazırladı ve biz de piknik yazmıştık evde. Ufak mutluluklar yarat kendine...

Öncekilerde İskenderun'da mıydın? Burası yemek yönünden rahat. Kasaba telefon ediyorsun eve pişmiş yemek geliyor, iç hazırlıyorsun fırını arıyorsun, börek geliyor. Biz daha yeni alışmaya başladık fırına gönderiyorum ben de iç. Ama kasap işine henüz alışamadım. Eşim biraz titiz herkesin yaptığını malesef yemiyor. Aslında çok rahat bu konularda. İnşallah bu sefer bebeğini sağ salim alırsın kucağına canım...

Canım nasılsın, serklajdan sonra farklılık var mı?

Evet Sevtun ben de bu doğumumda hastanedeyken kaslmalar olduğunda karnımı okşuyordum geçer sanıyordum. O arada doktor geldi öyle yapma rahimi uyarıyorsun demişti. Hep derler ya bebeğinizle iletişim kurun diye. Nereden bilirdim ki böyle durumlarda geçerli değil bu...

tatlım böyle yapma bebeğini özüyorsun güzel düşün güzel olsun hem bebeğinde etkileniyor üzme onuda bundan sonra ağlamak üzülmek yok bebeğini düşün

yok canım yine vandaydım ilk 1. ay ve 4. ay bir aylık kaldım sonr kaldım iskenderunda sonra terar van geldim evet bizim pidaler tavalar ,içili köfteler humus neler neler biz yemegi yapar fırına veririz bide bizde fırın da pide ceşitleri fazladır özledim yaaa canım da cekti inşallah canım senin sonuç ne zaman belli olucak :18:

SAT'ım 12 Şubat 12 -13 Mart gibi adetim gelmezse belli olur. Doktor 5 gün öncesinde kanda bakarız demişti ama gideyim mi bilmiyorum çünkü görünmeyecek. Sonra gel diyecek. Erkenden gelin güvey olmamak lazım. Ama belki dayanamam giderim. Evet yemekleriniz çok güzel. Gelişmiş bir yemek kültürü var buranın. Lezzetli ayrıca. Alt komşum da Antepli ondan da değişik şeyler öğreniyorum.Sen de yardımcı ayarlamışsın. İyi olmuş canım yormamış olursun kendini...

Ha canım istediğin bir şey olursa kargoyla gönderebilirim bayağı şey öğrendim söylemiyorum canın çekmesin diye...

6 gün kalmış ayy az kalmış tatlım allah gönlüne göre versin ateş ölçebilirmisin?? ateşin yüksek seyrediyorsa inmiyorsa hamilesin demektir bide var mı belirti felan senin diğerleri tedaviylemi oldu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…