- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.841
6 gün kalmış ayy az kalmış tatlım allah gönlüne göre versin ateş ölçebilirmisin?? ateşin yüksek seyrediyorsa inmiyorsa hamilesin demektir bide var mı belirti felan senin diğerleri tedaviylemi oldu??
Evet az kaldı. Yok canım ben çabuk hamile kalanlardanım ama sonrasında sorunlar oluyor. İlkini 8 haftalık kaybettim. 2. sinde yine düşük tehlikem oldu. 29. haftada 4cm açılmam oldu, 11 gün hastanede yattım, 35.'e kadar hep yattım. Şükür 38. hafta doğdu şu an 6.5 yaşında. 3. hamileliğimde de başta lekelenmelerim oldu. Hatay'a geldiğimde 8. haftalık hamileydim. Çok yoğun günler yaşadım. 24+3'te kanamam oldu. 24+4 suyum geldi. 2 gün sonra doğum oldu.Oğlum 4 gün yoğun bakımda yaşadı ama malesef kaybettik onu. Artık Hataylı da olduk. Burada bir bebeğim yattıkça hiçbir zaman buradan tamamen kopamayız. Buralara gelirsen tanışmak misafir olarak ağırlamak isterim seni.
çok zor günler geçiriyorsun canım ama çok şükür bebişin hala seninle...[
merhabalar herkese nasılsınız
ben hala hastanedeyim.size ümit olmak içinn durumum iyi olunca yazacaktım ama beni merak edenler olmuş.sancılarım durmuyor.prepar 2 keree 42yle verildim.nerdeyse ölücektim.kalbim sırtım ağrıdan duramadım.neyse öyle olunca 30 a indi.rahatım.bebişim iyi.doğuma kadar bırakmıyorlar.
chnb hamileysen korkma ilk zamanlarda yorgunluk düşük yapmaz ben deli gibi iş yapıyordum geziyordum dolmuşta futbol topu gibi olmuştum.tabi sonra direk istirahat.bide öncelerrden rhn vardı,28.haftada doğum yaptı.onun doktoruda rahim kasları sıkı, diğer gebelikk uzun daha sürer demişti.herkes bişi söylüyor.Allah yardımcımız olsun. yeni sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler dilerim
maşallah 6.5 yaşında allah bağışlasın tabi annemlere geldiğimde mutlaka tanışmak isterim gelirim sen calışıyormusun?? canım yaa sende cok şeyler yaşamışsın kesin tanı koydular mı?? 24.4 günlük bebeğini sancısız mı doğurdun?? bende vana beklerim
bede resmen vanlı oldum benimde kızım burda hiç bilmediğim bir mezarlıkta kiç kimsemiz yok ordacok zor yaa seninde başın sağ olsun canm seni cok iyi anlıyorum önceden kesin burdan giderim diyordum ama şimdi kızımı nasıl bırakırım bizim aile mezarlığımız değil eşiminde değil kimsemiz yok yavrumun yattığı yerde
Evet öğretmenim canım. Aslında rahim filmi ve histeroskopi çektirdim. Ardından bujiyle ölçtü doktorum. Rahimimin geniş olduğunu bir dahakine serklaj yapacağını dedi 12. haftalarda. Geçen ay gittiğimde rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünmediğini söyledi. Şok oldum. Ama ben öyle olduğunu düşünüyorum. Bujiyle de ölçtü normal dedi. Bir de protein S eksikliği var. Şimdi bebe aspirinine başladım. Evet bebeği sancısız doğum yaptım. Akşam 10 gibiydi. Karnımda adet sancısı gibi his oldu. Hemşireye söyledim. Doktoru aradılar. Doktor muayene et dedi herhalde vajinal baktı ve doğum başlamış dedi. Doktor geldi inan on beş dakikada doğum yaptım. Sancım bile yoktu doktor ıkın demese ıkınmayacaktım bile. Amaepikrize baktım 7 cm açıklıkla doğum masasına almışlar. Hemşireye demesem kendi kendime doğuracaktım belkide. Buradaki tecrübelerden ve okuduklarımdan rahim ağzı yetmezliği koydurmada sancısız olması önemli bir ipucuymuş. Benim kanamam da suyumun gelmesi de sancısız oldu. 25. haftalık doğum yaptım 800 gramdı. Senin de bebeğin büyükmüş hafta olarak yoğun bakım filan yok muydu? Sen nasıl bir süreç yaşadın? Suyun yavaş mı geldi? Faketmedin mi? Seni üzmeyecekse biraz anlatır mısın? Buraya geldiğinde mutlaka tanışmak isterim.
canım ben tatile cıkmıştım 15 gün orda cok yoruldum aile ziyaretleri alışveriş cok yordu beni(kayınvalde malum ziyaretleri) vana geldim 2. gün sabah 5:00 gibi az leke geldi karım sertleşti hemen dr gittim saat 7-8 gibi sancım başladı nts ye bağlandım yok sacın dediler ama ben ağrıdan duramıyordum 9-10 gibi ayrıntılı utrasyoda suyum azaldığını söylediler artık ben yerimde duramıyordum hemşire geldi ölçtü rahim acılmış doğum başlamış dedi bide sancın yok deedi yaa o zamaa kadar dr 8-9 gibi baktı serum iğne felaqn verdi ama ben onları kustum tabi sonra doğum hanede eliyle suyumu patlattı hemşire ıkın 3. ıkınmamla yavrum doğduhalen gözümün önende cok kısık sesle ağlıyordu yavrum yüzü gözü hep aklımda 850 gr doğdu meleğim unutamam yavrumu 5 gün yaşadı cok iyi dediler yoğun bakımdaydı 2-3 gün yaşasa yaşar dediler kilosu iyiydi vede hareketliydi kızım bir ande yok yaşamaz dediler ben halen inaamıyorum ne oldu birde ben kendimi keybetmiştim eşimin kucağına vermişler yavrumu eşim hiç bahsettirmiyor anlatmıyor ben daha kötü olurum diye ben göremedim öldüğünde her gün süt verdiğimde görüyordum yavrumu dünyanın en tatlı şeyi anne olmak yavrum ...öyle düyaa tatlı bir şey yokkk
Kızlar iyi geceler biraz girmedim herkes bol bol kaynatmış :).Chnb canım doktorum bana ilk üç ay düşüklerinde çok anormal bir hareket yapılmadığı sürece bebek sağlıklıysa düşmez demişti.Sen aşırıya kaçmamaya çalış canım ne kadar kaldı şimdi hamile olup olmadığını öğrenmemize ? heyacanla bekliyoruz.Kızlar tededüfmü bilmiyorum ama çin takvimi bende tutmuştu, birde rus takvimi varmış kan değişimine göre cinsiyet belirleyen.Ben hamileyken kız olsun istiyordum sonra erkek olduğunu öğrenince onada sevinmiştim.Ama şimdi hamile kalırsam içimden erkek olsun diye geçiyor sanki kaybettiğim oğluşum geri gelecekmiş gibisonra korkuyorum böyle düşündüğüm için hemen Allahım sağlıkla doğsunda ne olursa olsun diyorum.Bitki çayları konusunda bazı çayların tüketilmesini kesinlikle istemiyor doktorlar ama fazla olmamak kaydıyla ıhlamur içilebiliyor diye hatırlıyorum.Sair geçmişi okumaya devam sanırım nasılsın biraaz daha iyimisin?
birde bana tam tanı konmadı henüz,lohusalık döneminden sonra ve tekrar adedt olduktan sonra bitiminde hsg çekilecek,rahim ağzı ölçümleri vs o zaman yapılacak..
ben kendi kendime teşhis koydum burdaki mesajlardan edindiğim bilgilerden yola çıkarak..
bende 18.haftamda kasılma şeklinde rahim elime top gibi geliyodu,sanki bebek dışarı doğru gerinir gibi,haftaya da olan oldu zaten..ama ne nişan geldiğinde ne kese patladığında ne de sonrasında sancım olmadı,kese patladıktan sonra suni sancı vermeseler doğacağı da yoktu,sizce bende rahim ağzı yetmezliği mi var??
Canım bu sorunun cevabını inan doktorlar bile veremiyor. O zaman idrar, kan tahlili yaptılar mı? Enfeksiyon var mıydı? Bunları da bilmek lazım. Ama farzedelim ki rahim ağzı yetmezliği değil, bu tarz öykülerde tedbir amaçlı serklaj yapılabiliyor diye biliyorum.
Sair, geçmişte kaçıncı sayfalardasın? Ne kadar çok şey öğreniyor insan değil mi?
Canım yatarak sigortalar hastanede de muayenedede karşılamaz doktor ücretini.Ama ayakta ve yatarak beraber yaptırırsan doktorun da anlaşması varsa sigorta şirketiyle, karşılar.Yaptırmadan önce iyi detaylı araştırmak lazım gerçi yatarak ve ayakta sağlık sigortaları çok daha pahalı ayrıca hiçbir sağlık sigortası profösör ücreti karşılamıyor bildiğim mesela sen prof a gittin 250 tl diyelim sigorta 180 tl sini karşılıyor sen üstünü ödüyorsun bu çok detaylı yaptırmak istediğin zaman birkaç sigorta şirketinden teklif istersin sana detaylı anlatırlar ama detaylara dikkat et sonra olmadık şeyler çıkıyor.Yatarak ve doğum olan sigortada muayyene ücreti senden ancak hertürlü ameliyat acil müdahaleler serklaj,senin elinde olmayan zorunlu kürtaj vb gibi işlemlerde sigorta karşılar.Limitsiz sağlık sigortasıysa hiç para ödemezsin limitli birşeyse limite kadar ödemez limiti geçerse farkı ödersin.
hoşgeldin canım
evet serklaj ücretleri çok farklı...
her dr la her hastanenin muayene ücreti aynı olmadı gibi oda farklı oluyor...
bende şafak arkadaşın dediğini anlamadım...
üniv hastanesin de dr un özeline gidiyormuş muayene hariç para ödemiyomuş...
ama yeni kanundan dolayı artık dr hastane de ameliyata giremiyomuş...
ya ben mi yanlış anladım...
o zaman ben boşunamı illa ünivde veya devlette çalışan dr arıyorum
birde bana tam tanı konmadı henüz,lohusalık döneminden sonra ve tekrar adedt olduktan sonra bitiminde hsg çekilecek,rahim ağzı ölçümleri vs o zaman yapılacak..
ben kendi kendime teşhis koydum burdaki mesajlardan edindiğim bilgilerden yola çıkarak..
bende 18.haftamda kasılma şeklinde rahim elime top gibi geliyodu,sanki bebek dışarı doğru gerinir gibi,haftaya da olan oldu zaten..ama ne nişan geldiğinde ne kese patladığında ne de sonrasında sancım olmadı,kese patladıktan sonra suni sancı vermeseler doğacağı da yoktu,sizce bende rahim ağzı yetmezliği mi var??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?