- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.861
hemde nasıl canım hemde nasıll,,edanın ikizlerini kaybettiği zamanki mesajlarda nasıl ağladım nasıll,ama meraklanıp baktım onun mesajlarına ,kızlarr sonunda anne oldum yazdığı mesaj varya ,nasıl ağladımm ,Allahım dedim sen büyüksün..
şuanda 90 ıncı sayfalardayım henüz,hepsini okucam ama..
Canım benim kese patladı hastaneye gittik ve tüm müdahalelere rağmen 46 saat kadar ertelendi doğum. İnternette de genelde bu durumda 48 saat içinde doğar yazıyor. KELEBEK'İN kALBİNUR'U MUCİZE GERÇEKTEN.
SAT'ım 12 Şubat. 6 gün var aslında birkaç gün sonra kanda belli olur ama bir iki gün geçince yaptırırım herhalde dayanbilirsem tabi. Bana var gibi geliyor ama belki de psikolojiktir. Çin takvimine göre olduysa erkek görünüyor. Hayırlısı tabii...[/QUO
Aynen hayırlısı olsun canım
birde bana tam tanı konmadı henüz,lohusalık döneminden sonra ve tekrar adedt olduktan sonra bitiminde hsg çekilecek,rahim ağzı ölçümleri vs o zaman yapılacak..
ben kendi kendime teşhis koydum burdaki mesajlardan edindiğim bilgilerden yola çıkarak..
bende 18.haftamda kasılma şeklinde rahim elime top gibi geliyodu,sanki bebek dışarı doğru gerinir gibi,haftaya da olan oldu zaten..ama ne nişan geldiğinde ne kese patladığında ne de sonrasında sancım olmadı,kese patladıktan sonra suni sancı vermeseler doğacağı da yoktu,sizce bende rahim ağzı yetmezliği mi var??
canım ben orda kaldığım gece benden iki gün kan örneği alındı bi kere de idrar verdim ,odaya her gelen hemşireye benden idrar örneği alındı sonuç nedir,idrar yollarında enfeksiyon varmı diye sordum ama cevp alamadım,doktorlara soru sormak ne mümkün devlet hastanesinde..pazar günü oldu kendi doktoruma ulaşamadım,devlete gittim vs vs.. şimdi gidip bütün sonuçlarımı vermelerini istiicem..
ben doğumdan önceki iki gün boyunca su gibi akıntı gelince internetten okumuştum,idrar yollarındaki enfeksiyonun keseyi incelttiğini,,ama benim kendi doktrumda zaten 19 hafta boyunca hiç idrar tahlili istememişti,aaah ahhh şimdiki aklım ve bilgim olsa ben kendim istemezmiydim ,sen nasıl doktorsun bu ihtimalleri nasıl gözardı ediyosun demezmiydim..
Saircim şimdi senin çok yeni olduğu için ondan mı bundan mı gibi milyonlarca soru geçiyordur aklından.Bende bebeğimi kaybedince burda yazılanları okuyunca hep bana neden öle yapmadılar bana niye bunu yapmadılar diye çok düşündüm ama malesef olmuşla ölmüşe çare yok canım.Ben hastaneye gittiğimde bebeğin ayağı gelmiş dedi doktorum zaten çok sancım vardı ama kesinlikle suyum gelmedi ben doktoruma hastaneden çıkarken tek tek sordum neden diye rahim ağzı yetersizliğini biliyordum onuda sordum bana olamaz dedi senin sancın vardı rahim ağzı yetersizliğinde sancı olmaz.Ama olaydan sonra Teksen çamlıbel var ona mail attım olayı tek tek tek detay anlattım bana dediki rahim ağzı yetersizliği olduğunu düşünüyorum.bir arkadaşımın teysesi başka bir şehirde kadın doğumcu telefonla konuştum bence rahim ağzı yetmezliği dedi,kendim bir prof a gittim oda rahim ağzı yetersizliği teşhisi koydu.Yani Allah hepimiz işini bilen vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın ben benim olayında doktorun da ihmali olduğunu düşünüyorum.Şimdi canım bence biraz sabret, adet gördükten sonra gerekli herşeyi yaptır testleri hsg yi sonra bir doktorla kalma birkaç doktordan fikir al zamanla rahatlayacaksın .Ben burda geçmişi okurken ayağı gelmiş bir bebeğin geri itilip rahim ağzının dikilmesini okudum o gün neden dedim neden bana denemediler binde bir bile olda belki dedimm.. Ama şimdi artık önüme bakmaya çalışıyorum neden niçinle yaşanmıyor delirtiyor insanıı
birde bana tam tanı konmadı henüz,lohusalık döneminden sonra ve tekrar adedt olduktan sonra bitiminde hsg çekilecek,rahim ağzı ölçümleri vs o zaman yapılacak..
ben kendi kendime teşhis koydum burdaki mesajlardan edindiğim bilgilerden yola çıkarak..
bende 18.haftamda kasılma şeklinde rahim elime top gibi geliyodu,sanki bebek dışarı doğru gerinir gibi,haftaya da olan oldu zaten..ama ne nişan geldiğinde ne kese patladığında ne de sonrasında sancım olmadı,kese patladıktan sonra suni sancı vermeseler doğacağı da yoktu,sizce bende rahim ağzı yetmezliği mi var??
canım bende senin gibiydim ah o keşkeler olmasa keşkeanladım canım,demekki biz ne dersek diyelim ya da ne yaparsak yapalım bu tamamen Allah ın işi,ol derse oluyor..Yine kader böyleymiş diyoruz isyan etmeden,elden başka bişey gelmiyor..yaşanacakmış bunlar yaşandı,Allah bi daha yaşatmasın kimseye...
şimdi kafamı toparlayıp hastanedeki tüm tahlil vs sonuçlarımı alıcam,özellikle de serviks boyun gayet iyiydi ben ölçüyodum diyen faklat beni hiç alttan muayene etmeyen doktorun elinden tüm dosyamı alıcam,başka doktora gidip bak diicem doktor bu dosyada serviks boyunun ölçüldüğüne ve normal olduğuna dair bi bilgi varmı diicem,eğer yoksa o doktorla uğraşmayı düşünüorum hukuki yollardan..
için içinde ihmal olduğu düşüncesi beni kahreden ,yoksa güzel allahım herşeyin en güzelini verir..neyse içim doldu yine ,ben kaçıyorum arkadaşlar ,herkese iyi geceler..
canım benim arkadaşımınıkide düştü 23 haftalıtı onunda kese iltaplanmış ondan kaybetmiş şimdi hamile kalmayı bekliyo işşallah hayırlısıyla kalırda seviniriz burda işin enteresanı aynı gün dogm yapmışız onunla kk bir arkadaşSAT'ım 12 Şubat. 6 gün var aslında birkaç gün sonra kanda belli olur ama bir iki gün geçince yaptırırım herhalde dayanbilirsem tabi. Bana var gibi geliyor ama belki de psikolojiktir. Çin takvimine göre olduysa erkek görünüyor. Hayırlısı tabii...[/QUO
Saircim şimdi senin çok yeni olduğu için ondan mı bundan mı gibi milyonlarca soru geçiyordur aklından.Bende bebeğimi kaybedince burda yazılanları okuyunca hep bana neden öle yapmadılar bana niye bunu yapmadılar diye çok düşündüm ama malesef olmuşla ölmüşe çare yok canım.Ben hastaneye gittiğimde bebeğin ayağı gelmiş dedi doktorum zaten çok sancım vardı ama kesinlikle suyum gelmedi ben doktoruma hastaneden çıkarken tek tek sordum neden diye rahim ağzı yetersizliğini biliyordum onuda sordum bana olamaz dedi senin sancın vardı rahim ağzı yetersizliğinde sancı olmaz.Ama olaydan sonra Teksen çamlıbel var ona mail attım olayı tek tek tek detay anlattım bana dediki rahim ağzı yetersizliği olduğunu düşünüyorum.bir arkadaşımın teysesi başka bir şehirde kadın doğumcu telefonla konuştum bence rahim ağzı yetmezliği dedi,kendim bir prof a gittim oda rahim ağzı yetersizliği teşhisi koydu.Yani Allah hepimiz işini bilen vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın ben benim olayında doktorun da ihmali olduğunu düşünüyorum.Şimdi canım bence biraz sabret, adet gördükten sonra gerekli herşeyi yaptır testleri hsg yi sonra bir doktorla kalma birkaç doktordan fikir al zamanla rahatlayacaksın .Ben burda geçmişi okurken ayağı gelmiş bir bebeğin geri itilip rahim ağzının dikilmesini okudum o gün neden dedim neden bana denemediler binde bir bile olda belki dedimm.. Ama şimdi artık önüme bakmaya çalışıyorum neden niçinle yaşanmıyor delirtiyor insanıı
amanın erkekmi bende baktım kız erkek dedi iki dogumumada baktım onlarda erkek çıktı allahım işine akıl sır ermez yeterki yavrularımız saglıklı gelsinlerde dünyay bir anne daha ne isterSAT'ım 12 Şubat. 6 gün var aslında birkaç gün sonra kanda belli olur ama bir iki gün geçince yaptırırım herhalde dayanbilirsem tabi. Bana var gibi geliyor ama belki de psikolojiktir. Çin takvimine göre olduysa erkek görünüyor. Hayırlısı tabii...
ah canım ne kanımda nede idrarda bir şey çıkmadı çok şükür ama dogumuma yakın akıntım çogalmıştı nerden bilirdimki rahimin yumuşamaya başladıgını ban öyle dedi doktorumcanım ben orda kaldığım gece benden iki gün kan örneği alındı bi kere de idrar verdim ,odaya her gelen hemşireye benden idrar örneği alındı sonuç nedir,idrar yollarında enfeksiyon varmı diye sordum ama cevp alamadım,doktorlara soru sormak ne mümkün devlet hastanesinde..pazar günü oldu kendi doktoruma ulaşamadım,devlete gittim vs vs.. şimdi gidip bütün sonuçlarımı vermelerini istiicem..
ben doğumdan önceki iki gün boyunca su gibi akıntı gelince internetten okumuştum,idrar yollarındaki enfeksiyonun keseyi incelttiğini,,ama benim kendi doktrumda zaten 19 hafta boyunca hiç idrar tahlili istememişti,aaah ahhh şimdiki aklım ve bilgim olsa ben kendim istemezmiydim ,sen nasıl doktorsun bu ihtimalleri nasıl gözardı ediyosun demezmiydim..
canım ilk bebegim tanımadıgım birinin üstünde yatıyo kaynatam gömdü beni götürmediler okadar yalvarmama göstermediler ve götürmediler benibede resmen vanlı oldum benimde kızım burda hiç bilmediğim bir mezarlıkta kiç kimsemiz yok ordacok zor yaa seninde başın sağ olsun canm seni cok iyi anlıyorum önceden kesin burdan giderim diyordum ama şimdi kızımı nasıl bırakırım bizim aile mezarlığımız değil eşiminde değil kimsemiz yok yavrumun yattığı yerde ikinci yavrum patolojiye gitti halen pişmanım allahım neden verdim diye halen vicdan azabı çekiyorum ben e azından yavrunun mezarı var benim oda yok başına gidebilecegim topragını sevip yavrum diye başında aglayabilecegim kimselerim yok sen çok şanslısın inan buna
allahım sabır versin tekrardan başımız sagolsun canlarımcanım ben tatile cıkmıştım 15 gün orda cok yoruldum aile ziyaretleri alışveriş cok yordu beni(kayınvalde malum ziyaretleri) vana geldim 2. gün sabah 5:00 gibi az leke geldi karım sertleşti hemen dr gittim saat 7-8 gibi sancım başladı nts ye bağlandım yok sacın dediler ama ben ağrıdan duramıyordum 9-10 gibi ayrıntılı utrasyoda suyum azaldığını söylediler artık ben yerimde duramıyordum hemşire geldi ölçtü rahim acılmış doğum başlamış dedi bide sancın yok deedi yaa o zamaa kadar dr 8-9 gibi baktı serum iğne felaqn verdi ama ben onları kustum tabi sonra doğum hanede eliyle suyumu patlattı hemşire ıkın 3. ıkınmamla yavrum doğduhalen gözümün önende cok kısık sesle ağlıyordu yavrum yüzü gözü hep aklımda 850 gr doğdu meleğim unutamam yavrumu 5 gün yaşadı cok iyi dediler yoğun bakımdaydı 2-3 gün yaşasa yaşar dediler kilosu iyiydi vede hareketliydi kızım bir ande yok yaşamaz dediler ben halen inaamıyorum ne oldu birde ben kendimi keybetmiştim eşimin kucağına vermişler yavrumu eşim hiç bahsettirmiyor anlatmıyor ben daha kötü olurum diye ben göremedim öldüğünde her gün süt verdiğimde görüyordum yavrumu dünyanın en tatlı şeyi anne olmak yavrum ...öyle düyaa tatlı bir şey yokkk allahım bir daha acı göstermesin işşallah
canım içimden geldi sizlerle paylaşmak istedim yavrumu ben üzermiyim bu aralar psikolojim bozuk vara yoga aglıyorumtatlım böyle yapma bebeğini özüyorsungüzel düşün güzel olsun hem bebeğinde etkileniyor üzme onuda bundan sonra ağlamak üzülmek yok bebeğini düşün benim bu son şansım diyerek bakıyorum kendime umutluyum alahımın izniyle allahım bundan sonrakilerin acısını göstermesin bu arada ben bugün sonuçlarımı almaya gidicem birde benimkinin kesesini işşallah görürüm bu kerez testlerim çok güzel çıkmışta pck bir deger var yüksek diyo acep nedirki baktım kandaki artış diyo birde böbrek iltiapı diyo nasipsa 3 randevu var bakalım ne gösetricek zaman:44::44::44:ne olur dua edinde altan bakmasın üsten görünsün yavrum
canım kritik ayları atlatmışın maşşallah işşallah sag saglim alırsın bebegini kucagına benim tek korkum dikiş tutmazsa diye birde merak ediyorum siz dikiş oldugu halde hiç yemek iş vs yapan varmı aranızdasöyliyim teyzesi vallahi 32 yi geçse çook rahatlıycam şimdi...1 nisanda geçen yıl kayınvalidem öldü ben hamileydim yatmam lazımdı ama malesef cenaze mevlüt derken yavrum dayanamadı yatmaya çalıştım herkes kapıyı açıp aa gelin yatıyomu dedi..bu sene tam 33 haftalık olucam senesinde kısmetse ala inanamıyorum bebeğime 1 çöp almadık ismi bile yok kızımın daha korkudan..bana hep hayaldi hala öyle ama geçiyor bir şekilde zorda olsa..ben önce 8 dedim sonra 12 sonra 20 hiç bütün saymadım şimdide 32 diyoruz bakalım görebiliriz inşallah..en azından önlemlerimizi aldık diyoruz..serklajın olunca daha rahat olursun hem sen bende oda yok kuzum gönlünü ferah tut..
işşallah canım rabbim tez zamanda sizlerede tatırsın işşallah bu arada ben halen gribim burnum durmuyo hapsuruguda hiç sormayın:2::2::2::2::2::2::2:allahım şifa versin işşallah tez zamanda dün aglıyorum bebegime grip bir şey yapar diye eşim dedi babasının oglu bir şey olmaz ona dedi acep allahmı söyletti kızlar ya ya kızsa kızsa eger bu lafını hatırlatıcam ona babasının kızı diyeCanım amin... İnşallah bu sefer bebeğin seni bırakmayacak canım benim...
canlarım bugün test yaptım sonuç pozitif hamileyim yavrun dursaydı bugün dogumum olucaktı ama olmadı yaradan birini aldı birini verdi allahıma şükürler olsun allahım işşallah isteyen herkeze nasip eder işşallahyarencim canım allahım analı babalı büyütsün işşallah bebem işşallah bende saglıcakla alırım kucagıma yavrumu pazartesi randevu alaıcam bakalım işşallah gidicem herkeze iyi akşamlar diliyorum yaradanım gönlünüzdeki muratları tez zamanda versin işşallah
anaaam ne kadar sevindim anlatamam işallah bundan sonrası güzel olur herşey canım benim bundan sonra artık patik atak fln unut yok öle bişey :) kendine ve bebeğine çok dikkat et seviyorum seni
SAT'ım 12 Şubat. 6 gün var aslında birkaç gün sonra kanda belli olur ama bir iki gün geçince yaptırırım herhalde dayanbilirsem tabi. Bana var gibi geliyor ama belki de psikolojiktir. Çin takvimine göre olduysa erkek görünüyor. Hayırlısı tabii...[/QUO
haklısın geçmişe takılmayıp önüme bakmam gerekiyor ama geçmişte yaşanan ve ihmal olduğunu düşündüğüm en ufak detay bile benim için artık önemli,mesela şuan 12.haftamda dikiş attırmam gerektiğini biliyorum ,doktor buna gerek yok dediğinde başka doktora da bunu teyit ettirmem gerektiğini,doktorlara güvenilmemesi gerektğini,mesela istemeseler dahi gebelik boyunca devamlı idrar tahlili yaptırmam gerektiğini biliyorum..kasılmam olduğunda bunun için sadece magnezyumla yetinmemem gerektiğini,doktora nidilat,prepar gibi ilaçların varlığından haberdar olduğumu belirtmeliyim..son gittiğim doktora prepar diye bi ilaç varmış dedim bana ''preparı sen biliyomusun ,sana onu versem kalbin yerinden çıkar'' dedi,kullanan nasıl kullanmış diicektim de sustum yine..
selam kızlar ben enson 807 de bırakmışım siz maşşallh nerelere gelmişsiniz 830a kadar okudum ama yoruldum daha da okurum annamlerdeydim net olmadığı için giremedim aklım hep sizdeydi walla çok özledim ayerin doğumu biraz zor olmuş ama olsun çok sevindim güzldenazdan haberim yok daha oralara gelemedim
fadikciğim hisara gidiyomuşsun sanırım bizim bi komşumuz eşi polis olduğu halde yani ssk geçiyomu tam bilmiyorum ama indirim fln olduğu halde 7 milyara doğum yaptı orda çok aşırı pahalı sen birazcık daha uygun olmasını istiyodun sanırım hisara göre medicalpark daha uygun yani benim dr da gayet iyi daha önce konuşmuştuk biliyosun az çok ..
biz şubatın 25 inde ayrıntılıya gittik miniğim çok yaramaz teyzeleri dr amca siirlendi resmenresmini koymaya çalışıcam beceririrm inş.. o zaman 22 hafta 5 günlüktü 501 gr dı miniğim
Eki Görüntüle 153703
tamam artık hastanede muayene yokta neden ameliyatı falan hastanede yapamıyor onu anlamadım...fadikçiğim artık tıp fakültelerinde özel hasta uygulaması yokmuş( son iki seferdir hastanede bakmıyor bana doktorum. muayenesinde bakıyor ve geçen hafta da doğumu konuşurken artık tıp fakültesinde doğuma girmediğini özel bir hastanede doğum yaptırdığını söyledi...
sanırım yeni sistem bizi özel hastanelere gitmek zorunda bırakacak şekilde planlanmış(
seni merak etmiştik çok şükür iyisiniz canım...selam kızlar ben enson 807 de bırakmışım siz maşşallh nerelere gelmişsiniz 830a kadar okudum ama yoruldum daha da okurum annamlerdeydim net olmadığı için giremedim aklım hep sizdeydi walla çok özledim ayerin doğumu biraz zor olmuş ama olsun çok sevindim güzldenazdan haberim yok daha oralara gelemedim
fadikciğim hisara gidiyomuşsun sanırım bizim bi komşumuz eşi polis olduğu halde yani ssk geçiyomu tam bilmiyorum ama indirim fln olduğu halde 7 milyara doğum yaptı orda çok aşırı pahalı sen birazcık daha uygun olmasını istiyodun sanırım hisara göre medicalpark daha uygun yani benim dr da gayet iyi daha önce konuşmuştuk biliyosun az çok ..
biz şubatın 25 inde ayrıntılıya gittik miniğim çok yaramaz teyzeleri dr amca siirlendi resmenresmini koymaya çalışıcam beceririrm inş.. o zaman 22 hafta 5 günlüktü 501 gr dı miniğim
Eki Görüntüle 153703
canım benim de akşamdan azıcık akıntım başlamıştı birde akıntıdan önce göbeğimin altında çok hafif tuaf bir ağrı vardı...kızlar merhaba,herkese iyi geceler..benim bilgisayar açık kalmış,geçmiş olsuna gelen arkadaşlar vardı,onlar çıkınca bi solukta okudum son mesajları..
teşekkür ederim regrete biraz daha iyiyim,bana destek olan ve samimiyetine inandığım kişilerle olmak bana iyi geliyor..
benim aklıma takılan bi takım konular var ,sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..biliyorsunuz benim 5 kaybım var ama dört tanesi 8 haftayı geçmiyodu hiç..ilk kez son gebeliğim normal doğum şeklinde ve 19.hafta sonunda oldu..iki gece neredeyse pedi ıslatacak kadar su geliyodu ben buna anlam veremedim tabi,sonra pembe akıntım oldu hemen doktora gittim alttan muayene ile 3.5 cm açılma var dendi,sonra bana gelen akıntının gebelik kesesinden gelip gelmediğini anlamak için test yapıldı ve gebelik kesesinden geldiği söylenip dikiş için geç kalındığı söylendi,eğer normal akıntı olsaymış dikeceklermiş,,doğum sürecini beklediler bir gece hastanede kaldım ertesi gece bi anda suyum patladı,üstümdeki pijamam paçalarıma kadar ıslandı,yatak,yorgan vs..şimdi benim kafama takılan eğer kesede sızma başladıysa kese nasıl bi anda öyle şiddetle patladı? bu normal mi ?
tamam artık hastanede muayene yokta neden ameliyatı falan hastanede yapamıyor onu anlamadım...
sonuçta oda o hastanede çalışıyor...
üff ya bu iiyi olmadı özel hastaneler çok pahalı yaa...
seni merak etmiştik çok şükür iyisiniz canım...
maşallah bebişine...
canım ben hisara devamlı gitmeyeceğim ne kadar pahalı olduğunu bende duymuştum...
orda gitmek istediğim bir dr vardı ona gitmiştim bundan sonrada gerek olursa belki muayeneye giderim ama orda test falan bile yaptıramam...
doğumu zaten hiç hesaba katma...
7 milyar bir doğuma verilir mi....
canım benim de akşamdan azıcık akıntım başlamıştı birde akıntıdan önce göbeğimin altında çok hafif tuaf bir ağrı vardı...
gece özel bir hastaneye giitm sadece üstten usg ile bakıp senin durumun çok ciddi artık hiç ayağa kakma yemeyi bile yatakta ye deyip sadece bir serum verip eve gönderdi...(rabbim onu bildiği gibi yapsın)
benim o akıntı biraz çoğaldı birde sancım başladı sonrada sık sık idrara sıkışıyordum ben serum verildi ondan sanmıştım meyar doğum başlayınca öyle olurmuş...
lavaboya gitiğimde sanki idrar yaparken birşey engel oluyor yani baskı yapıyordu...
iyice baktığımda alttan elime birşey değdi ne olduğunu anlamadım ama keseymiş(
öylese kartal araştırmaya gitik artık özele gitmek istemedim...
ordada kese dışarda rahim tamamen açık deyip hiç müdahale yapmadılar...
hemen hastaneye yatırıp doğumu beklemeye başladılar...
orda yatarken akıntım iyice çoğaldı aktığıyı hissediyordum ama hafif...
bir ara nişanımda geldi...kese ise ondan sonra muyene sırasında patladı..
dediğin gibi çok şiddetli ve çok fazlaydı ortalık hep ıslandı...
başlarda bende kese zaten akıyordu nasıl öyle şiddetli ve çok su geldi diye düşündüm ama genelde kese bir anda patladığında öyle oluyormuş....
sen de ne güzel akıntıyı test te etmişle rbend ebakmadılar...
sadece kan almışlardı hastaneden çıktıktan sonra gidip 1 hafta önce bu hastanede erken doğum yaptığımı ve ogün bana yapılan kan testlerimi dr un istediğini söyledim onlarda sağolsun verdiler...
ama pek işime yarayacak birşey çıkmadı...
hemogram , kan gurubu, PROTROMBİN ZAMANI, APTT.
yani enfeksiyon bakmamışlar...
doğumda ki dr lar bir dahaki hamileliğine muhakkak dikiş attır dediler...
doğumdan sonrada bir profa gittim oda septum ameliyatımdan dolayı rahim ağzı yetmezliği teşisi koydu...
acaba azda olsa yine septum varmı diyede üstüne düştüm ama yok dedi...
ben ameliyattan sonra ofis histereskopide oldum ameliyatın yeterli olduğunu bundan fazla uğraşılırsa rahmin zarar göreceğini söylemişlerdi...
canım geçmişimiz benziyor...yaşadıklarımıza bakılırsa seninde rahim ağzı yetmezliği var...
ama kesinlikle ameliyatından emin olmak için rahim filmi veya histereskopi yaptır...
eğer onlarda birşey çıkmassa teşis kesin olur...
ama çıkarsada hayırlısı olsun en azından sorunu bulup tedavisini olursun...
hem histereskopi ameliyatım sözkonusuyken hem defalarca kürtaj olmuşken ,hem de 12 haftamda dikiş atılmasını gerektiren bi durum varmı diye sormuşken bu kadın neden hiç ihtimal vermedi rahim ağzı yetmezliği olabileceğine ,,onu doçent yapanların ben.....
haklısın geçmişe takılmayıp önüme bakmam gerekiyor ama geçmişte yaşanan ve ihmal olduğunu düşündüğüm en ufak detay bile benim için artık önemli,mesela şuan 12.haftamda dikiş attırmam gerektiğini biliyorum ,doktor buna gerek yok dediğinde başka doktora da bunu teyit ettirmem gerektiğini,doktorlara güvenilmemesi gerektğini,mesela istemeseler dahi gebelik boyunca devamlı idrar tahlili yaptırmam gerektiğini biliyorum..kasılmam olduğunda bunun için sadece magnezyumla yetinmemem gerektiğini,doktora nidilat,prepar gibi ilaçların varlığından haberdar olduğumu belirtmeliyim..son gittiğim doktora prepar diye bi ilaç varmış dedim bana ''preparı sen biliyomusun ,sana onu versem kalbin yerinden çıkar'' dedi,kullanan nasıl kullanmış diicektim de sustum yine..
Sair,Benim gittiğim doktorda prepara karşı artık onun kullanılmaması gerektiğini kalbe çok ciddi zararı olduğunu onun yerine kullanılabilen başka ilaçlar varmış.Ben birdaha gittiğimde isimlerini öğrenir yazarım buraya.Ama tabi şöyle birşey var benimki prepara karşı ama onun yerine başka ilaç kullanılmalı gerekliyse dedi sadece magnezyum demedi.Canım Allaha havele ediyorum senin dr benimkini burdaki tüm arkadaşlarımıza gerekli ilgi ve özeni göstermeyip bebeklerimizi kaybetmemizde katkısı olan tüm doktorlarııııı.Benim hamileliğimde gitttiğim doktorda kadındı bilmiş bilmiş konuşuyordu ama boş konuşuyormuş.
sana kesinlikle katılıyorum.bir an önce doktorunu değiştirmelisin diye düşünüyorum. yeni bir gebeliğe güvenebileceğin bir doktor ile başla bence ve tüm geçmişini en ince ayrıntısına kadar anlat.birde doktorun doçent veya prof olması değil, dalında uzman olması ve deneyimleri önemli bence.ben özellerde bir dünya para harcayıp iki bebek kaybından sonra bu günlere eğitim ve araştırma hastanesi riskli gebelikelr bölümünde geldim çok şükür.çünkü hergün yüzlerce hasta ile karşılaşıyorlar ve gerçekten her konuda daha deneyimliler bence.
evet canım geçmişimiz benziyor,sen şuan hamilemisin ya da bekliyomusun,daha önce kaç kaybın var,ne kadarlıktı?
insan kendi durumunda olup mücadeleden vazgeçmemiş ve başarmış kişiler olduğunu görmek istiyorda,merakım ondan..
seni çok iyi anlıyorum canım...hem histereskopi ameliyatım sözkonusuyken hem defalarca kürtaj olmuşken ,hem de 12 haftamda dikiş atılmasını gerektiren bi durum varmı diye sormuşken bu kadın neden hiç ihtimal vermedi rahim ağzı yetmezliği olabileceğine ,,onu doçent yapanların ben....
Sair,Benim gittiğim doktorda prepara karşı artık onun kullanılmaması gerektiğini kalbe çok ciddi zararı olduğunu onun yerine kullanılabilen başka ilaçlar varmış.Ben birdaha gittiğimde isimlerini öğrenir yazarım buraya.Ama tabi şöyle birşey var benimki prepara karşı ama onun yerine başka ilaç kullanılmalı gerekliyse dedi sadece magnezyum demedi.Canım Allaha havele ediyorum senin dr benimkini burdaki tüm arkadaşlarımıza gerekli ilgi ve özeni göstermeyip bebeklerimizi kaybetmemizde katkısı olan tüm doktorlarııııı.Benim hamileliğimde gitttiğim doktorda kadındı bilmiş bilmiş konuşuyordu ama boş konuşuyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?