Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Omesaj beni de derinden sarsmıştı. O çok güçlü bir kadın. Çok mücadele etti, sürekli sorguladı, mücadele etti, sabretti, isyan etmedi ve kazandı. Benim idollerimden biri oldu... İnşallah biz de onun gibi mutlu sona ulaşırız...

Canım benim kese patladı hastaneye gittik ve tüm müdahalelere rağmen 46 saat kadar ertelendi doğum. İnternette de genelde bu durumda 48 saat içinde doğar yazıyor. KELEBEK'İN kALBİNUR'U MUCİZE GERÇEKTEN.

anladım canım,demekki biz ne dersek diyelim ya da ne yaparsak yapalım bu tamamen Allah ın işi,ol derse oluyor..Yine kader böyleymiş diyoruz isyan etmeden,elden başka bişey gelmiyor..yaşanacakmış bunlar yaşandı,Allah bi daha yaşatmasın kimseye...

şimdi kafamı toparlayıp hastanedeki tüm tahlil vs sonuçlarımı alıcam,özellikle de serviks boyun gayet iyiydi ben ölçüyodum diyen faklat beni hiç alttan muayene etmeyen doktorun elinden tüm dosyamı alıcam,başka doktora gidip bak diicem doktor bu dosyada serviks boyunun ölçüldüğüne ve normal olduğuna dair bi bilgi varmı diicem,eğer yoksa o doktorla uğraşmayı düşünüorum hukuki yollardan..

için içinde ihmal olduğu düşüncesi beni kahreden ,yoksa güzel allahım herşeyin en güzelini verir..neyse içim doldu yine ,ben kaçıyorum arkadaşlar ,herkese iyi geceler..

Sair,rahim ağzı yetmezliğinde doktorların söylediği rahim ağzı sancı ve ağrı olmaksızın açılıyor bebek çok hızlı bir şekilde doğuyor ama geçmişi okurken anladımki sancısı ağrısı olan da olmuş hiç olmayanda hemen doğuran da olmuş uzun sürende.Benim doktorumun söylediği bebek herhangi bir sebepten anne karnında ölürse rahim onu zaten bir şekilde dışarı atmak ister.Ama bebek canlıysa ve doğum eylemi rahimin açılmasıyla başlamışsa enfeksiyon yoksa bu genellikle servikal yetmezliktir.Teşhisin konulmasında bebeğin canlı olması çok önemli ve enfeksiyon olmaması diye anlattı.

canım bende senin gibiydim ah o keşkeler olmasa keşkebenim sadece gittigimde bebegin kesesi aşagıya inmiş dendi rahim 2 cm açılmıştı ben çok üzülmüştüm burda okudukalrımdan bir satır şöyle yazıyodu benim kesem dışarı çıktı doktorlar içeri soktular elleriyle saglıklıca dogurdum dendi bende doktorum sitesine üyeyim merak ettim doktora ayne şunu yazdım benim böyle dogumum oldu rahim 2 cm açıldı kese dışarı çıktı müdahele edilmedigini ve sabah dogum ettigimi yazdım oda aynı şu cevabı vermiş sizde rahim agzı açıklıgı var dogum eylemi başlasa bile biz müdahale ediyoruz öyle çok bebekler kazandık dedi gelin görüşelim dendi doktorlar bilindik doktor tv çıkanlardan biri tüp doktoru televizyonda çok çıkıyo gözlüklü bir bayan küt saçlı belkim denk gelmişinizdir ben o yazıyı okuyunca aklıma şu geldi keşke kesemi içeri sokupta dikselerdei ah o keşkeler yokmu keşkelerama diyorum rabbim sen verdin sen aldın ama diyorum yavrum pisi pisine gittiyse sen benim hakkımı öteki tarafta ver diyorum ne agırıma gitti biliyomusunuz okadr mikroba para yedirdim doktoruma sadece suyumu patlattı birde karnımdan baktı bir kerede bebek geliyo zannettim doktor eşin düştügünü dedi hani ciger gibi dogumdan önce geliyoya helede kürtaj için gittigimde ellerini baglamış canım ben burdayım korma demesi yokmu aklımdan çıkmıyo ne dogumumu yaptırdı ne kürtajımı dedim ben senin yanına koyarmıyım bunu sabah geldi yanıma nasılsın dedi aynen şu cevabı aldı benden nasıl oluyum dogurdum opturuyorum yatakta işte dedim nasıl olsa kolay hamile kalıyorum 7 senede bir dedim kovdum karşımdan birdahada yanaşmadı yanıma neye kızıyorum kendime keşke diyorum kaynımla eşimi bıraksaydımda bir temiz dövselerdi bir de utanmadan hamile kalınca gelsin eşin tedavisine bakalım dedi eşimde başından atmış parayla bakıyodu 3 tarama testini yaptırmaya gittik eşimle beyfandi kayboldu ortadan asisitana kaldı işim allah onu nasıl biliyosa öyle yapsin işşallah

anaaam ne kadar sevindim anlatamam işallah bundan sonrası güzel olur herşey canım benim bundan sonra artık patik atak fln unut yok öle bişey :) kendine ve bebeğine çok dikkat et seviyorum seni

selam kızlar ben enson 807 de bırakmışım siz maşşallh nerelere gelmişsiniz 830a kadar okudum ama yoruldum daha da okurum annamlerdeydim net olmadığı için giremedim aklım hep sizdeydi walla çok özledim ayerin doğumu biraz zor olmuş ama olsun çok sevindim güzldenazdan haberim yok daha oralara gelemedim

fadikciğim hisara gidiyomuşsun sanırım bizim bi komşumuz eşi polis olduğu halde yani ssk geçiyomu tam bilmiyorum ama indirim fln olduğu halde 7 milyara doğum yaptı orda çok aşırı pahalı sen birazcık daha uygun olmasını istiyodun sanırım hisara göre medicalpark daha uygun yani benim dr da gayet iyi daha önce konuşmuştuk biliyosun az çok ..

biz şubatın 25 inde ayrıntılıya gittik miniğim çok yaramaz teyzeleri dr amca siirlendi resmen resmini koymaya çalışıcam beceririrm inş.. o zaman 22 hafta 5 günlüktü 501 gr dı miniğim

ayy pardon ayer demişim yaren dicektim sanırım heyecanladımya azcık kafam karıştı :)

anaaam ne kadar sevindim anlatamam işallah bundan sonrası güzel olur herşey canım benim bundan sonra artık patik atak fln unut yok öle bişey :) kendine ve bebeğine çok dikkat et seviyorum seni

allah razı olsun kardeşim benim işşallah bende sizin gibi 40 haftaları görürüm yaradanımın izniyle tabe panik atagımda var yok arası birşey yavrum herşeyden önemli benim işşallah bu illetide yenicem hem gribim hemde dişim azdı gene ne yapsamda sızısını götürsem ben ya yaradan eni sınıyo herhal panik atak desen bende grip desen cabası birde diş çıktı bakalım sonum nereye gidicek :2::2::2:allahım bundan başka keder acı vermesin işşallah bunada razıyım yavrum benden ayrılmasın daha ne isterim allahım saglılı bir şekilde dogum edip saglıkcakla kucagına almayı nasip etsin kardeşim benimne demişler karpuzda yata yata büyürmüş benimki biraz tombul karpuz diyarbakır karpuzu

Allah evladını sana bağışlasın ,vaktinde zamanında topaç gibi doğar inşallah..

tamam artık hastanede muayene yokta neden ameliyatı falan hastanede yapamıyor onu anlamadım...
sonuçta oda o hastanede çalışıyor...
üff ya bu iiyi olmadı özel hastaneler çok pahalı yaa...

seni merak etmiştik çok şükür iyisiniz canım...
maşallah bebişine...

canım ben hisara devamlı gitmeyeceğim ne kadar pahalı olduğunu bende duymuştum...
orda gitmek istediğim bir dr vardı ona gitmiştim bundan sonrada gerek olursa belki muayeneye giderim ama orda test falan bile yaptıramam...
doğumu zaten hiç hesaba katma...
7 milyar bir doğuma verilir mi....

canım benim de akşamdan azıcık akıntım başlamıştı birde akıntıdan önce göbeğimin altında çok hafif tuaf bir ağrı vardı...
gece özel bir hastaneye giitm sadece üstten usg ile bakıp senin durumun çok ciddi artık hiç ayağa kakma yemeyi bile yatakta ye deyip sadece bir serum verip eve gönderdi...(rabbim onu bildiği gibi yapsın)
benim o akıntı biraz çoğaldı birde sancım başladı sonrada sık sık idrara sıkışıyordum ben serum verildi ondan sanmıştım meyar doğum başlayınca öyle olurmuş...
lavaboya gitiğimde sanki idrar yaparken birşey engel oluyor yani baskı yapıyordu...
iyice baktığımda alttan elime birşey değdi ne olduğunu anlamadım ama keseymiş(
öylese kartal araştırmaya gitik artık özele gitmek istemedim...
ordada kese dışarda rahim tamamen açık deyip hiç müdahale yapmadılar...
hemen hastaneye yatırıp doğumu beklemeye başladılar...
orda yatarken akıntım iyice çoğaldı aktığıyı hissediyordum ama hafif...
bir ara nişanımda geldi...kese ise ondan sonra muyene sırasında patladı..
dediğin gibi çok şiddetli ve çok fazlaydı ortalık hep ıslandı...
başlarda bende kese zaten akıyordu nasıl öyle şiddetli ve çok su geldi diye düşündüm ama genelde kese bir anda patladığında öyle oluyormuş....
sen de ne güzel akıntıyı test te etmişle rbend ebakmadılar...
sadece kan almışlardı hastaneden çıktıktan sonra gidip 1 hafta önce bu hastanede erken doğum yaptığımı ve ogün bana yapılan kan testlerimi dr un istediğini söyledim onlarda sağolsun verdiler...
ama pek işime yarayacak birşey çıkmadı...
hemogram , kan gurubu, PROTROMBİN ZAMANI, APTT.

yani enfeksiyon bakmamışlar...
doğumda ki dr lar bir dahaki hamileliğine muhakkak dikiş attır dediler...
doğumdan sonrada bir profa gittim oda septum ameliyatımdan dolayı rahim ağzı yetmezliği teşisi koydu...
acaba azda olsa yine septum varmı diyede üstüne düştüm ama yok dedi...
ben ameliyattan sonra ofis histereskopide oldum ameliyatın yeterli olduğunu bundan fazla uğraşılırsa rahmin zarar göreceğini söylemişlerdi...

canım geçmişimiz benziyor...yaşadıklarımıza bakılırsa seninde rahim ağzı yetmezliği var...
ama kesinlikle ameliyatından emin olmak için rahim filmi veya histereskopi yaptır...
eğer onlarda birşey çıkmassa teşis kesin olur...
ama çıkarsada hayırlısı olsun en azından sorunu bulup tedavisini olursun...

evet canım geçmişimiz benziyor,sen şuan hamilemisin ya da bekliyomusun,daha önce kaç kaybın var,ne kadarlıktı?
insan kendi durumunda olup mücadeleden vazgeçmemiş ve başarmış kişiler olduğunu görmek istiyorda,merakım ondan..

SERVİKAL YETMEZLİK

SERVİKAL YETMEZLİK (Cervical Yetmezlik)
Servikal yetmezlik (cervical yetmezlik) nedir?
Rahim ağzı bölgesine latince'de cervix (serviks) denir. Servikal (Cervical) kelimesi ise "rahim ağzına ait" anlamında kullanılmaktadır.

Rahim ağzının normalden daha geniş bir açıklıkta olmasına "rahim ağzı yetmezliği" veya "servikal yetmezlik" denir.

Servikal yetmezlik (cervical yetmezlik) rahim ağzının sık olarak karşılaşılan bir problemidir.

Servikal (rahim ağzına bağlı) yetmezlik neden oluşur?
Rahim ağzına bağlı yetmezlikler en sık olarak rahim ağzındaki cerrahi işlemler ve travmalar sonucunda oluşmaktadır. En sık servikal yetmezlik nedenleri arasında:
Histeroskopi gibi rahim ağzını genişleten operasyonlar (operatif histeroskopi en sıklıkla submüköz yani rahim içi myomlar ve endometriyal polipler nedenleri ile yapılmaktadır)
Normal Doğum travmaları: Normal doğumda rahim ağzının yırtılması, forseps veya vakumla yapılan müdahaleli doğumlar, sık olarak yapılan doğumlar,
Kürtaj (özellikle ileri gebelik haftalarında yapılırsa) servikal yetmezliğe sebep olabilmektedir.

Kimler servikal (rahim ağzına bağlı) yetmezlik açısından risk altındadır?
Yukarıda sayılan obstetrik ve jinekolojik operasyonları geçiren bayanlar servikal yetmezlik ve bu yetmezliğe bağlı olarak gelişen gebelik komplikasyonları açısından risk altında bulunurlar.

Daha önceden erken doğum veya suyun erken gelmesi gibi bir obstetrik (gebeliğe ait) sorunlar yaşayan her kadın, gebe kalmadan önce jinekologlarına başvurarak jinekolojik muayene olup rahim ağzı yetmezliği açısından araştırılmalıdır.

Servikal (rahim ağzına bağlı) yetmezlik nasıl tespit edilir?
Rahim ağzı yetmezliği tanısını koymak bir jinekolog için son derece kolaydır. Gebeliğin ve adet döneminin olmadığı bir dönemde rahim ağzı açıklığının 8 mm altında olması normal, 8 mm ve üstünde olması durumunda ise rahim ağzının yetmezliğinden bahsedilir.

Bunun için rahim ağzına uygulanan 8 mm'lik metalik hegar bujisinin kolay bir şekilde geçmesi ile kesin tanı konulabilmektedir. Bir kaç saniye süren ve hastaların hiç bir ağrı sıkıntısı ile karşılaşmadığı bu jinekolojik muayene oldukça önemli ve tanı koydurucudur.

Servikal (cervical) yetmezlik ne tür problemler oluşturur?
Rahim ağzı açıklığın normalden fazla olduğu bu durum kadınlarda;
Erken doğumlar (prematür doğum, preterm eylem),
Tekrarlayan düşüklere (Habituel abortus),
Su kesesinin erken açılmasına (EMR, Erken Membran Rüptürü) problemlerine neden olur.

Ayrıca rahim ağzı yetmezliği (servikal yetmezlik) vajinadan mikroorganizmaların yukarıya taşınması ile iç genital enfeksiyonlara yatkınlığı da arttırır. İç genital enfeksiyonlar arasında en sık olarak görülenler endometrit ve salpenjitlerdir.

Servikal (cervical) yetmezlik tedavisi nasıldır?
Servikal yetmezlik tedavisi genellikle gebe kaldıktan sonra yapılır. "Serklaj (cerclage)" isimli bir yöntemle rahim ağzına dikiş atılır ve bu alan büzülerek daraltılır.

Rahim ağzına dikiş konulması (serklaj- cerclage) operasyonları usül olarak Mc Donald veya Shirodkar operasyonları şeklinde

hem histereskopi ameliyatım sözkonusuyken hem defalarca kürtaj olmuşken ,hem de 12 haftamda dikiş atılmasını gerektiren bi durum varmı diye sormuşken bu kadın neden hiç ihtimal vermedi rahim ağzı yetmezliği olabileceğine ,,onu doçent yapanların ben.....

sana kesinlikle katılıyorum.bir an önce doktorunu değiştirmelisin diye düşünüyorum. yeni bir gebeliğe güvenebileceğin bir doktor ile başla bence ve tüm geçmişini en ince ayrıntısına kadar anlat.birde doktorun doçent veya prof olması değil, dalında uzman olması ve deneyimleri önemli bence.ben özellerde bir dünya para harcayıp iki bebek kaybından sonra bu günlere eğitim ve araştırma hastanesi riskli gebelikelr bölümünde geldim çok şükür.çünkü hergün yüzlerce hasta ile karşılaşıyorlar ve gerçekten her konuda daha deneyimliler bence.

histereskopimi yapan doktorun internet sitesine girip oraya onu bıraktıktan sonra başıma neler geldiğini uzun uzun yazdım detayarıyla,son gittiğim doktorun operasyonun düzgün yapılmamıştır o zaman deyip elinde hiçbir veri olmadan varsayım üzerine konuştuğunu da yazdım..keşke o doktoru hiç bırakmasaydım,o çok iyiydi ama işte onda da ne sgk geçiyo ne özel sağlık sigortası,bi kürtaja patolojide dahil 3200 vermiştik..

canım ben 7 yıllık evliyim...
evliliğimin 3 ilk yılı 3 tane erken düşük yaşadım...
düşüklerimde kalp atışı duyamadık 6-8 haftalık....

daha sonra 3 yılda gebe kalamadım...
bu aşamada genetik araştırma testleri falan yaptırdık birşey çıkmadı...
2 kerede rahim filimi çekildim ama ilaç gitmediği için sonuç alamadık...
bu yüzden tanı amaçlı histereskopi ve laparoskopi ikisini birlikte oldum...
ve bu işlemler sırasında rahimde septum yani perde görülmüş ve temizlenmiş...
1 ay sonrada ameliyat nasıl geçmiş diye ofis histereskopi oldum....

ofisten 3 ay sonra hamile kaldım diğer hamileliklerimden farklı olarak pıhtılaşma olmamasına rağmen kan sulandırıcı iğne kullandım...
ilk haftalarda kanamam oldu ama şükür atlattık ...
hamileliğin ilk 3 ayı devamlı yattım daha sonra dr lar artık tehlikeyi atlattın dediler...
bende yavaş yavaş kalktım ama sık sık dinleniyordum hiç devamlı ayakta kalmıyordum...
4. ay bitiminde yeni bir dr a gittim sadece üstten usg ile muayeneden sonra oda durumumun çok iyi olduğunu artık normal hamileler gibi davranabileceğimi söyledi...
ameliyatımdan bahsettiğimde de eğer ameliyat olmasaymışım erken doğum riskim olurmuş dedi...
sanki ameliyat sonrası riskten hiç haberi yok...yoksa nasıl dr olmuşlar...
rabbim bildiği gibi yapsın onları...
bu muayeneden 2 gün sonrada doğum yaptım
doğum öncesi o gün çok ayakta kalmıştım ve yol yürümüştüm

şuan doğum yapalı 4 ay bitti 3 ay yasağım vardı ben 4 ay korundum...
ve bu ay korunmuyoruz...
bakalım rabbim sağlıcakla nasip etsin inş...

seni çok iyi anlıyorum canım...
ama elden birşey gelmiyor...
rabbim bundan sonra bilgili ve iyi dr larla karşılaşmamızı nasip etsin...

bende duymuştum kalbe zararlı olduğunu preparın ,benim yan komşum kullanmış onu ama 21 sene önce ,çocuğu 21 yaşında şimdi,o da söylerdi hep kalbim ağzımdan çıkıcak gibi oluydu diye ama tıp bu gelişiyodur illaki,yerine yan etkisi daha az olan ilaçlar çıkmıştır,bana basit bi magnezyum verdi,o da akıntım olunca magnezyum yapar akıntı dedi,kes dedi..idrar tahlili yapalım ,turnusolla bakalım ,akıntı neden oluyo acaba diyip araştırmak yok,kafasına göre salladı beni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…