- 6 Ekim 2008
- 6.786
- 54
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.881
histereskopimi yapan doktorun internet sitesine girip oraya onu bıraktıktan sonra başıma neler geldiğini uzun uzun yazdım detayarıyla,son gittiğim doktorun operasyonun düzgün yapılmamıştır o zaman deyip elinde hiçbir veri olmadan varsayım üzerine konuştuğunu da yazdım..keşke o doktoru hiç bırakmasaydım,o çok iyiydi ama işte onda da ne sgk geçiyo ne özel sağlık sigortası,bi kürtaja patolojide dahil 3200 vermiştik..
canım ben 7 yıllık evliyim...
evliliğimin 3 ilk yılı 3 tane erken düşük yaşadım...
düşüklerimde kalp atışı duyamadık 6-8 haftalık....
daha sonra 3 yılda gebe kalamadım...
bu aşamada genetik araştırma testleri falan yaptırdık birşey çıkmadı...
2 kerede rahim filimi çekildim ama ilaç gitmediği için sonuç alamadık...
bu yüzden tanı amaçlı histereskopi ve laparoskopi ikisini birlikte oldum...
ve bu işlemler sırasında rahimde septum yani perde görülmüş ve temizlenmiş...
1 ay sonrada ameliyat nasıl geçmiş diye ofis histereskopi oldum....
ofisten 3 ay sonra hamile kaldım diğer hamileliklerimden farklı olarak pıhtılaşma olmamasına rağmen kan sulandırıcı iğne kullandım...
ilk haftalarda kanamam oldu ama şükür atlattık ...
hamileliğin ilk 3 ayı devamlı yattım daha sonra dr lar artık tehlikeyi atlattın dediler...
bende yavaş yavaş kalktım ama sık sık dinleniyordum hiç devamlı ayakta kalmıyordum...
4. ay bitiminde yeni bir dr a gittim sadece üstten usg ile muayeneden sonra oda durumumun çok iyi olduğunu artık normal hamileler gibi davranabileceğimi söyledi...
ameliyatımdan bahsettiğimde de eğer ameliyat olmasaymışım erken doğum riskim olurmuş dedi...
sanki ameliyat sonrası riskten hiç haberi yok...yoksa nasıl dr olmuşlar...
rabbim bildiği gibi yapsın onları...
bu muayeneden 2 gün sonrada doğum yaptım
doğum öncesi o gün çok ayakta kalmıştım ve yol yürümüştüm
şuan doğum yapalı 4 ay bitti 3 ay yasağım vardı ben 4 ay korundum...
ve bu ay korunmuyoruz...
bakalım rabbim sağlıcakla nasip etsin inş...
seni çok iyi anlıyorum canım...
ama elden birşey gelmiyor...
rabbim bundan sonra bilgili ve iyi dr larla karşılaşmamızı nasip etsin...
canım yücel bey gebelik takibi yapmıyor...
muyene olarakta erken doğum falan değilde genelde ameliyat gereken konularla ilgileniyor diye biliyorum...
evet fiyat olarakta baya pahalı olduğunu duymuştum...
muyene olarakta erken doğum falan değilde genelde ameliyat gereken konularla ilgileniyor diye biliyorum...
canlarım doktordan yeni geldim keseyi gördü sanki içinde birşeyler oluşmaya başlamış dedi 10 gün sonra gl kalp atışlarını bakalım dedi eger üsten görmezse altan bakıcak ilaç verdi kum döküyomusumilaç ververdi ilaçlaraın ismi amoniksilav bın 1000mg ve monurol verdi ama doktor içebilirsin dedi baktım prosüdürüne hamilelikte bri kullanma yoktur yazıyo bebeg zara verirmi kadın dogumcu biliyo iki kayıbım oldugunu hata yapamz demi allah rızası için bir şey söyleyin eger üsten görmezse altan bakıcak malesef durum bu anlıcagınız ban bir akıl verin ne olur çok ihtiyacım var dedim dış gebelik olabilirmi olamaz dedi içim rahatladı cevaplarınızı bekliyorum merak etmeyin diye kaynımın pc giriyorum allahıma emanet olun
canlarım doktordan yeni geldim keseyi gördü sanki içinde birşeyler oluşmaya başlamış dedi 10 gün sonra gl kalp atışlarını bakalım dedi eger üsten görmezse altan bakıcak ilaç verdi kum döküyomusumilaç ververdi ilaçlaraın ismi amoniksilav bın 1000mg ve monurol verdi ama doktor içebilirsin dedi baktım prosüdürüne hamilelikte bri kullanma yoktur yazıyo bebeg zara verirmi kadın dogumcu biliyo iki kayıbım oldugunu hata yapamz demi allah rızası için bir şey söyleyin eger üsten görmezse altan bakıcak malesef durum bu anlıcagınız ban bir akıl verin ne olur çok ihtiyacım var dedim dış gebelik olabilirmi olamaz dedi içim rahatladı cevaplarınızı bekliyorum merak etmeyin diye kaynımın pc giriyorum allahıma emanet olun
Fadikçiğim Yücel Bey Almina'nın ısrarla önerdiği doktor değil mi? Ameliyatlarının videoya çekiyoe o kadar güveniyor kendine yazmıştı yanlış mı hatırlıyorum. Çok iyi olduğunu yazmıştı Almina?
Sair arkadaşımız rahim ağzı yetmezliğine sebep olan sebeplerden birini histeroskopi yazmış. Korktum şimdi zaten sorunluyum ne olacak şimdi? Bir de bujiyle adetten birkaç gün sonra ölçtü 7.5 lukla normal dedi. Doğumdan 2.5- 3 ay kadar sonra histeroskopiden sonra 8. lik bujiyle ölçtüğünü ve sorun olduğunu sonraki hamilelikte serklaj demişti 12. haftalarda canım. Hamile değilken yapılan ölçüm sonraki hamilelikte rahim ağzı yetmezliği olmayacağını garantiler mi ki? Görüştüğüm doçent bu 3 gebelikte problem olduğuna göre serklaj gerekli gibi dedi ama rahim filmini görmem lazım dedi. Rahim filmi hikayemi biliyorsun. Hastaneye şikayet kutusuna mail atınca gelin alın diye mesaj geldi. Gitmedim daha acaba alıp yarın o doçente yine mi gitsem? Ondan da şöyle çekiniyorum: Normalde hasta bakmadığını ama eşim üniversite olduğu için bana bakacağını söyledi. Kendimi kötü hissediyorum bu yüzden Ücret karşılığı olsaydı daha rahat giderdim sanki...
Fadik hamilelikle ilgili belirtin var mı canım?
Fadikçiğim Yücel Bey Almina'nın ısrarla önerdiği doktor değil mi? Ameliyatlarının videoya çekiyoe o kadar güveniyor kendine yazmıştı yanlış mı hatırlıyorum. Çok iyi olduğunu yazmıştı Almina?
Sair arkadaşımız rahim ağzı yetmezliğine sebep olan sebeplerden birini histeroskopi yazmış. Korktum şimdi zaten sorunluyum ne olacak şimdi? Bir de bujiyle adetten birkaç gün sonra ölçtü 7.5 lukla normal dedi. Doğumdan 2.5- 3 ay kadar sonra histeroskopiden sonra 8. lik bujiyle ölçtüğünü ve sorun olduğunu sonraki hamilelikte serklaj demişti 12. haftalarda canım. Hamile değilken yapılan ölçüm sonraki hamilelikte rahim ağzı yetmezliği olmayacağını garantiler mi ki? Görüştüğüm doçent bu 3 gebelikte problem olduğuna göre serklaj gerekli gibi dedi ama rahim filmini görmem lazım dedi. Rahim filmi hikayemi biliyorsun. Hastaneye şikayet kutusuna mail atınca gelin alın diye mesaj geldi. Gitmedim daha acaba alıp yarın o doçente yine mi gitsem? Ondan da şöyle çekiniyorum: Normalde hasta bakmadığını ama eşim üniversite olduğu için bana bakacağını söyledi. Kendimi kötü hissediyorum bu yüzden Ücret karşılığı olsaydı daha rahat giderdim sanki...
''Gebeliğin ve adet döneminin olmadığı bir dönemde rahim ağzı açıklığının 8 mm altında olması normal, 8 mm ve üstünde olması durumunda ise rahim ağzının yetmezliğinden bahsedilir. '' paylaştığım yazıda böyle diyor..
şimdi benim kafama birde erken membran rüptürü takıldı..anladığım kadarıyla rahim ağzı yetmezliği suların gelmesine ,suların herhangi bir nedenden ötürü (enfeksiyon vs) erken gelmesi de rahimin açılıp doğum eyleminin başlamasına neden oluyor..ikisi de birbirini tetikliyor.acaba benim suyum sızmaya başladığı için mi rahim açıldı yoksa rahim açılmaya başladığı için mi suyum geldi..çünkü acile gitmeden önceki iki gece idrarımı kaçırır gibi su geliyordu ve hastanede yapılan testte suyun gebelik kesesinden geldiği tespit edildi..yok yok ben bu hastaneye tekrar gideyimde dosyamı alıp adam akıllı birilerine sorayım,kafayı yicem yoksa..
Evet canım yazın üzerine yazdım. Adet değildim ölçtüğünde. Benim merak ettiğim normal çıktı ölçüm. Ben şimdi bu ölçüme güvenip bende rahim ağzı yetmezliği yok bebeğimi muhtemelen başka nedenden doğurdum mu demeliyim? Başka nedenler üzerinde mi yoğunlaşmalıyım? Ya da hamileyken vardı yetmezlik, sonradan düzeldi mi demeliyim? Ya da hamileyken tekrar yetmezlik olabilir benim için diye mi düşünmeliyim. Bu ay hamileysem ben ne yapacağım?:44::44::44:
Hamilelik (Gebelik) Belirtileri Nasıl Olur?
Asagida yer alan hamilelik (gebelik) belirtileri listemiz en cok gorulen durumdan aza dogru siralanmistir.
1-Mide bulantısı
2-Baş dönmesi
3-Tansiyon düşmesi
4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık
5-Kasıklarda batma yada sancı, kramp
6-Kirpiklerin karışması
7-Bel ağrısı
8-Akıntı artması
9-Göğüslerde hassasiyet
10-Göğüslerde şişme
11-Göğüs uçlarının acıması
12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması
13-Sık idrara çıkma
14-Uyku hali
15-Halsizlik
16-Ağızda kuruluk
17-Ağızda metal tadı hissetmek
18-Dudakların fosur fosur olması
19-Göz bebeklerinin büyümesi
20-İdrar kokusunda değişme
21-Kokulara aşırı hassasiyet
22-Gazlı olmak
23-Mide yanması
24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi
25-Bel kalınlaşması
26-Adet gecikmesi
27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme
28-Mide kazinmasi-cok acikma
(alıntı)
Fadik sende belirti var mı? Sevtun en yakın hamilelerden biri sensin? Var mıydı öncesinde belirtin?
canım bence seninde serklaja ihtiyacın var gibi gözüküyor,benim daha öncesinde hiç erken doğumum olmamasına rağmen histereskopi operasyonumdan ötürü neredeyse serklaja %100 ihtiyacım var gözüyle bakıyorum..ama korktuğum serklaja rağmen ya enfeksiyondan dolayı suyum erken gelirse ya da edamecrinin ikizlerinde olduğu gibi dikişe rağmen sancım olursa...tüm ihtimalleri araştırıp ,önlemi alıp,psikolojik anlamda da kendimi hazır hissedip yeni bir hamileliğe öyle başlamayı düşünüyorum,,Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Evet Edamecrin ikisini de yaşadı. Serklajsız ilk bebeğini kaybetti. Serklajlı ikizlerini kaybetti. Serklajlı kızını 40. haftada doğurdu. Ben de o ihtimalden korkuyorum bu kadar ısrar edip de serklaj olur da yine bir şey olursa diye... Ama şu da var ki burada başarı öyküleri diğer ihtimalden daha yüksek. Yüzde 85 olumlu oluyor yazıyor nette. Am ben hayatımda genelde o olumsuz olan küçük dilimler içinde birçok defa yer aldım. Korkum ondan canım benim. Bence sen de o kadar aralam arayı 5-6 ay sonra her şeyin netleşince dene bence.
hayırlısı olsun canım biraz dinlen bakalım...evet neredeyse aynı bi çok şey..benim 21 şubatta oldu erken doğum,ama ben en az 1 yıl ara vericem,yaşımda ilerliyo ama naapim birazda mecburiyetten..çalışıyodum ve bu olaylardan ötürü işime uzunca ara vermek zorunda kaldım,biraz işlerime yoğunluk vericem,bu hem maddi hemde psikolojik anlamda iyi gelicek diye umuyorum..sen bi başla ,Allah tez zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip eder inşallah ve sonuna kadar götürürsün..ben bu 1 yıllık arada siteyi takip edicem yine de..senin başarman bana önayak olucak..
evet gebelik takibini o yapmıyor,yanındaki hüsamettin bey yapıyor ama müdahele gerektiren durumlar oldumu kendisi de ilgileniyor..bakalım mail attım sitesine ,geri dönüş yapacaklar mı,aslında gitmeyi de düşünüyorum yanına ama hsg den sonra..
canım eğer maddi açıdan devam edebileceğini düşünüyorsan gidebilirsin....ben şimdi son olayımdan sonra bayaa bi araştırdım,doğuştan rahimi yarım olan bi hastasına abdominal serklaj uygulamış ve düşün yarım rahimle sağlıklı bir doğum yapmış kadın,,o yüzden tekrar ona mı gitsem dedim bende..
geçmiş olsun canım..canlarım doktordan yeni geldim keseyi gördü sanki içinde birşeyler oluşmaya başlamış dedi 10 gün sonra gl kalp atışlarını bakalım dedi eger üsten görmezse altan bakıcak ilaç verdi kum döküyomusumilaç ververdi ilaçlaraın ismi amoniksilav bın 1000mg ve monurol verdi ama doktor içebilirsin dedi baktım prosüdürüne hamilelikte bri kullanma yoktur yazıyo bebeg zara verirmi kadın dogumcu biliyo iki kayıbım oldugunu hata yapamz demi allah rızası için bir şey söyleyin eger üsten görmezse altan bakıcak malesef durum bu anlıcagınız ban bir akıl verin ne olur çok ihtiyacım var dedim dış gebelik olabilirmi olamaz dedi içim rahatladı cevaplarınızı bekliyorum merak etmeyin diye kaynımın pc giriyorum allahıma emanet olun
evet canım alminanın dediği dr...Fadikçiğim Yücel Bey Almina'nın ısrarla önerdiği doktor değil mi? Ameliyatlarının videoya çekiyoe o kadar güveniyor kendine yazmıştı yanlış mı hatırlıyorum. Çok iyi olduğunu yazmıştı Almina?
''Gebeliğin ve adet döneminin olmadığı bir dönemde rahim ağzı açıklığının 8 mm altında olması normal, 8 mm ve üstünde olması durumunda ise rahim ağzının yetmezliğinden bahsedilir. '' paylaştığım yazıda böyle diyor..
şimdi benim kafama birde erken membran rüptürü takıldı..anladığım kadarıyla rahim ağzı yetmezliği suların gelmesine ,suların herhangi bir nedenden ötürü (enfeksiyon vs) erken gelmesi de rahimin açılıp doğum eyleminin başlamasına neden oluyor..ikisi de birbirini tetikliyor.acaba benim suyum sızmaya başladığı için mi rahim açıldı yoksa rahim açılmaya başladığı için mi suyum geldi..çünkü acile gitmeden önceki iki gece idrarımı kaçırır gibi su geliyordu ve hastanede yapılan testte suyun gebelik kesesinden geldiği tespit edildi..yok yok ben bu hastaneye tekrar gideyimde dosyamı alıp adam akıllı birilerine sorayım,kafayı yicem yoksa..
Canım bana da kirpiklerin karışması tuhaf geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?