Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

anladım canım,umarım bu gebeliğin mutlu sonla kucağında yavrunla sonlanır..evladını Allah sana bağışlasın..darısı bizim başımıza artık..

canım 1000 lerde kese gözükmemesi normal...
az daha sabret inş sağlıcakla gözükecek...

ÇOK SAOLUN ARKADAŞLAR İÇİMİ RAHATLATTINIZ.umarım hepimiz alırız yavrularımızı kucağımıza.

Canım nasılsın? Toplayabildin mi kendini? Testlerini yaptırdın mı?

Tesekkurler canim ben daha iyiyim toparlandim biraz.
Yarin ilk kontrolum var jinekologumda hayirlisi bakalim neler yapcagiz ne tesleri yapcaklar.
Ve simdi dusunuyordum neleri sormam gerek diye.bi liste yapmayi udsunuyorum oraya gidince herseyi unutuyorum..

..ve carsambaca part time ise baslicam..evde oturmak bogmaya basladi artik
ve piskolojik destek alcam yakinda suan sadece mail contagim var piskologumla bu ayin sonunda ilk seyansa baslicaz.aslinda luzum gormuyorum ama herkes tavsiye ediyor cunku bu kez hep icime atiyorum guclu olmaya calisiyorum agliyamiyorum..esimle bile konusmuyorum bu konu hakkinda..

Uzun zamandir sadece okuyorum bu siteyi..cok guzel haberler okuyorum hamile haberleri bekleme haberleri ve tabi bu arada aci haberlerde okuyoruz..mesela sair arkadasimizin hikayersini okudum cok uzuldum.Allah sabir versin..hepimizin acisi ayni Allah cumlemize sabir ve saglik versin.
Sevtuna cok sevindim..insallah 40. haftasinida gorurur.
Ve canim insallah sende guzel haberlerini alirsin ayin 12sinde..Hayirlisi olsun hepimiz icin.

canımçok sağol,ne kadar umut dolu,nekadar pozitifsin,senin gibi olabilsem keşke benim motivam hemen düşüyo,keseyi gördün kalp atışlarınıda duyarsın artıkizşallah.

# crameren
# chnb
# sair
# BerMel
canlarım ben çıkıyorum kendinize iyi bakın

Merhaba Sevtuncum..sende kendine iyi bak canim
Senin haberlerini hep okuyorum ve hamile oldugunu duydugumda inan cook sevindim..cok mutlu oldum
Insallah 40.haftanida gorursun..icini rahat ferah tut..Allahin dedigi olur hamile olman bile cok guzel ve gerisi gelir insallah.
Senin yazilarina hem guluyorum hem umitleniyorum hemde bazen uzuluyorum..cok sabirlisin ve positifsin hep boyle positif kal olurmu..yuce rabbim buyuk sana anneligi tattircak insallah.
Dua ediyorum tum anne olmak isteyen herkese..insallah kabul olur.

artık sormak dahi gelmiyor içimden,çünkü yaşananlar,hikayeler hep aynı,nasıl atlatıcaz bilemiyorum..psikolojik destekten bahsettiğine göre henüz çok yeni ..ben ilk bir hafta psikolojik destek almalısın diyenlere bile kızdım sürekli,ben kendim başedebilirim bu durumla diye ama zaman geçtikçe olayın şoku üzerimden gidince daha bi ağırlaştı yüreğimdeki taş sanki..Allah yardımcımız olsun..

Sair , imkanınız varsa bir tatile çıksanız yada nebiliym başka şehirde yanında rahat edeceğiniz bir akraba yada arkadaş ziyareti belki biraz için açılır canım değişiklik iyi gelir sen böyle yazdıkça kendimi hatırlıyorumm.Çalışmaya başladın mı ? belki işde iyi gelir

eşim çok söylüyorda benim evden çıkasım dahi gelmiyor,dün çıkardı biraz ,herşey o kadar yabancı ve tuhaf geldi ki,insanlar dışarda ,hayat devam ediyor,dört buçuk aydır hastane dışında çıkmıyordum dışarı,şaşkın şaşkın bakındım ööle..

iş mevzusu da belirsiz ,o da yoruyo beni..mali müşavirim ben,özel bi şirkette çalışıyordum,devamlı surette hamileliklerim ve raporlarım vs olunca işten ayrılmak zorunda kaldım,neyse çocuktan sonra kendi büromu açarım dedim kendi kendime,şimdi o da gelmiyo içimden..

Slm Saircim..haklisin hepimizin hikayesi ayni..hepimizin birden fazla kayibimiz var.
Seninki 5 tane yanilmiyorsam..cok buyuk acilar cektigine eminim..
Allah sabir vermis sana..insallah bundan sonrada verir ve positif kalirsin..inancini yitirmessin.

Benim iki melegim var..ilki 2 agustosta oldu 18 haftalikken suyum geldi ve iki gun sonra dogum yaptim Beratimi..enfeksiyon dediler ilk gebelikmis dediler olabilir dediler vucudunun alismasi gerek dediler ve gerekli testlere luzum gormediler..ve istedigin zmaan hamile kalabilirsin dediler..bende hemen ilk reglimden sonra hamile kalmisim..ama malesef buda ayni 18 hatalikken ocagin 14 suyum geldi 5 gun sonra 20 ocakda kizim Melegim dunayya geldi..ama bu kez ne enfeksiyon ne baska bisey vardi..ve hemen artik hamile kalmicaksin ve kontrol etcez iyice dediler..
Yani anlican canim daha benim neyim var neden boyle oluyor hic belli degil..ben kendim rahim agzi yetmemezliginden supeleniyorum doktorlar dogustan rahim bozuklugu olabilir dedi..arastircaklar bakalim.

Ilk melegimde bi ay sonra piskolojik destek aldim ama menmun kalmadim daha kotu oldum hep galiyordum seyanslarda o yuzden biraktim ve zaten de yeniden hamile olmusdum.

Yani anlican canim bende piskolojik destek yanlisi degilim ama herkesin tavsiye ettigine gore vardir bir hikmet..suan guclu gorunuyorum ama belki bi ay sonra belki bi sene cokerim..iyice depresyona girereim diye baslicam bakalim bu ayin sonunda.

Seninkide cok yeni iyice bi toparlan kontrollerine basla sende al istersen ama tabiki istemen sart yoksa faydasi olmazAllah kolaylik versin canim

Canım bende bebekten sonra ilk dışarı çıktığımda başım dönmüştü,insanların gülmesi mutlulukları bile içimi yakmıştı.Düşükten sonra yılbaşı oldu doğum günüm sevgililer günü ben severim özel günleri okadar anlamsız gelmiştiki çünkü ben hep o terihlerde kaç haftalık hamile olurum diye hasap yapmıştım hepsinde onları hatırlayıp içim yandı.Bana kızma ne olur ama yine söyliycem bende bebişimden sonra 1,5 ay çalışmadım şimdi çalışıyorum iyi geliyor zaman herşeyin ilacı gerçekten .Bak ne güzel yazmışsın seni seven anlayışlı bir eşin var maşallah.Ayrıca sen aç büronu ben ilk müşterin olurum :)) bende kendi işimi yapıyorum bir mali müşavirle çalışıyorum ama sen aç sana geçerim hemen.Kızma dedim sana çünkü ben senin zamanlarında herşeye kızıyordum

zaten bu doktorları anlamak mümkün değil,sanki deneme tahtası var karşılarında,ilk gebelikte bakmıyolar hiçbişeye..ben iki düşük yapmışım düşün medipol hastanesinde sema hanım benden ne rahim filmi istedi ne troid hormonuna dair test..eşim soruyo ''doktor hanım benim yaptırmam gereken bi test varmı'' diyo doktor hanım yok diyo ,sende sorun olsa gebelik gerçekleşmez diyo,ama ben sonradan öğreniyorumki kromozom bozukluğu da düşüğe neden olabiliyor ve eşiminde periferik karyotip adı verilen kromozom analizi yaptırması gerekiormuş vs vs ,,,çok zorlu süreçlerden geçtim geçiyorum da ...
sende çok zor günler geçirmişsin.Allah sabır versin canım sana da..bizi bizden başkası anlamaz,birbirimize destek olup güzel günlere kavuşucaz inşallah..

Bermel sana daha önce yazmıştım tekrar geçmiş olsun Allah sabır versin.

Cok haklisin regretecim..ayni seyleri bende yasadim..ozel gunleri bende saydim..dedigin gini o zaman su kadar hamile olurum falan diye.
ama suan hersey anlamsiz..gecen sene evlilik yildonumuzun ilk yilinda diyordum seneye belki ikinci yilinda anne olaraka girerim diye ama gecen hafta buruk gecti ikinci yilimizdi,
Ben ilk kaybimda 3 ay calismadim suan iki ay calismamis olcam ama calismak iyi gelir diye basliyorum zaman daha cabuk gecer acilarimiz unutulmaz ama hafifler belki..
Ve sair kesinlikle ac o buronu kesinlkle iyi gelcek..ve guzel isler basarmis olcaksin.
Herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin

Bermel sana daha önce yazmıştım tekrar geçmiş olsun Allah sabır versin.

Cok sagol canim..Evet yazmistin.
BEn fazla yazici degilim hep okuyorum hergun giriyorum bu siteye
benim dururum daha belirsiz ama bu site cok faydali benim icin..baya bi bilgi edindim
Hepinizden Allah razi olsun.

Sanada Allah kolaylik versin canim insallah hersey gonlunce olur.

Aynen sanki denem tahtasiyiz..ben yurtdisindayim burdada da oyle ilk ve ikinci dusuklerde fazla bisey yapmiyorlar..bana ilk kaybimdan sonra testler falan yapsalardi bu durumda olmazdim belki ama artik hersey cok gec..keskeler belkiler ise yaramiyor bundan sonrasina bakcaz artik
Ve insallah guzel gunlere kavuscaz hepimiz..inancimizi yitirmeyelim..destek olalim birbirimize..

Bermel,umarım çok iyi gelir çalışmak kafan dağılır,inşallah problem tespit edildikten sonrada sağlıkla alırsın kucağına bebeğini.Canım yaz arada bize gelişmeleri güzel haberler alırız senden de inşallahh

canım kızmıyorum ,kızarmıyım hiç..benimle aynı şeyleri yaşamış kişilerin yorumları tavsiyeleri diğer insanların tavsiyeleri ,yorumları gibi incitmiyo aksine yüreklendiriyor..mesela geçmiş olsuna gelenler oluyo,o kadar samimiyetsiz geliyoki mecburen üzülüyomuş gibi yaptıklarını düşünüyorum,belki paranoyakça ama..benim gibi beş kaybı olan yan komşum geldiğinde sarılıp ağlıcaktım nerdeyse,buraya yeni taşınmamıza ve çok samimi olmamama rağmen..

ofis konusunda eşim çok istekli benim biran önce hayata tekrar dönmem için ,kendime gelebilmem için kadıköyde biyer ayarlamış bile,nisan gibi düzenli olarak ofise gitmeye başlıcam,birkaç mükellefim vardı,ben evde yatarken üniversiteden bi arkadaşım vardı ona devretmiştim şimdi geri alıcam..ben istanbuldayım ,neden olmasın :) hem böylece internet dışında da tanışma fırsatımız olur..oturur dertleşir ağlarız uzun uzun :)

KEsinlikle size bildiririm burda..ve insallah guzel haberlerimide...Ve evet calismka iyi gelcek buna eminim.sagol canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…