Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayy canım benim bende ilk bebeğimde grip olmuştum öksürmekten canım çıkıyodu resmen hatta bebeğim oyüzden düştü diye çok kızmıştım kendime artık az bi kötü hissediyim kendimi hemen bal yiyorum boğazım yumuşasın diye diş meseleside aynı bende 2 tane 20lik çıktı ağrı yok Allahtan ama çok rahatsız ediyolar süt içmeyi ihmal etme ilerde daha çok dişin ağrımasın bebeğin senden alıyo ya vitaminleri ben 6 ayda 5-6 kg civarı almışım iyiki çok almadım yoksa dediğin gibi diyarbakır karpuzuna dönerdim ilk başlarda çok yiyodumda ameliyatan sonra iştahım bir kesildi hiçbişey istemiyo artık canım annem babam eşim zorla yediriyolar beni :))

facebook hesabımı bile dondurdum
geçen bi bakiim dedim bi arkadaşım yazmış '' parmaklarım sosis gibi,karnım karpuz gibi,acaba oğlum nası bişe''
kıskanmak değil bunun adı,siz beni anlarsınız ,hayal kırıklığı,hevesin kursağında kalması,sonrasında herşeyin anlamsız ve boş gelmesi......

iyi geceler kızlar geçmiş birikmiş bayağı okudum geldim..crameren daha erken endişelenme bende beta 8300 civarı görmüştüm,sevtuncum seninde gözün aydın kuzum haftayada pıt pıtları duyarsın inşallahhhh..sair,bermel,regrete,fadik,chnb darısı sizlere hayırlısıyla..nuray naptı acaba bugün dr gidecekti???herkesler iyi umarım ayer,ardatuana,özlem...bizim bugün kasılmalarımız var arada ama genel olarak idare ediyoruz..

Facebook dedinde aklıma geldi ben facebooka hiçbişey yazmadım hamileliğimle ilgili ama özelde söyledim tabi arkadaşlarıma.Üniversiteden bir arkadaşım vardı yazmış bana ana sayfadan Canım bebişin kız mı erkek mi.İyi yapmışsın dondurmakla densiz dolu etraf telefon açmıyoda ordan yazıyo yazıcaktım az daha sinirle büyük haflerle Bebek Erkekti ama kaybettik rahatladın mı densiz diye.İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya bari mesajla sor

walla verilmez canım ya çok pahalı gerçekten işallah istediğin gibi doğru düzgün bi dr bulursun bende bu ay farklı bi dr gitmeyi düşünüyorum benim dr medicalpark ta doğum çok pahalı sakın burayı düşünmeyin diye kendisi söylemişti zaten bakalım gideceğim dr umarım güven verebilir bana ..

aldım mesajını,teşekkür ederim canım,güvenin ve desteğin için,umarım görüşürüz bi gün..[/QUOTE

Rica ederim seni iyi ol istediğin zaman görüşürüz sevgiler

bizim durumumuz hassas şuanda ,ben bundan sonraki hamileliğimde aileler dışında kimseye söylememeyi ve doğup eve gelinceye kadar da hiç bişey almamayı düşünüyorum,,benim bahsettiğim komşum varya o da ilk gebeliklerinde almış bişeyler sonra hepsini vermiş birilerine ,kocası hiçbişey almıcaksın demiş,doğsun ben atletimi çıkarıp yırtıp bez diye vericem hemşireye demiş ve dediğini de yapmış..

Bende aynısını düşündüm valla.Ben bu hamileliğimde önce almadım 4 ayı bitirince aldım 1 hafta sonra gitti bebşim oyuncak bile almıştım ben 0-6 ay iki tane bakıp bakıp ağladım onlara.Benim haftası benle aynı çok yakın bir arkadaşım var ona vermek istedim almadı üzüldü sanırım bana zorla bikaç parça verdim.Gerisinide gözümden çok uzak biryere kaldırdım.En kötüsüde ben bebek günlüğü almıştım gün gün yazıyordum bebşime eşim kaldırmış ama tesadüf elime geçti geçen en son 1 gece önce yazmışım demişimki bebşim bugün biraz ağrım var büyüyorsun demekki ( sonra gözyaşlarıyla veda yazdım 17.haftaya birdaha asla yapmıycam böle şeyler.Bende komşun gibi yapıcam

Sagol canim..insallah
Sanada allah kolaylik versin..insallah sag salim alirsin yavrunu kucagina.

Canim benim ya gunlugunu okudugun gozumun onune geldi inan gozlerim doldu..bir gun oncesiin acilari demek dogum baslanma acilari imis.
Gunluk bende tutmak istedim ama bir turlu kismet olmadi..aslina guzel bisey ama boyle kotu sonuclaninca aci dolu olur.
Bende meleklerime hic bisey almamisdim..ama ablam vermisdi guzel ayakkabi ve yelek turu bisey..onlari sakliyorum hala..ve hastanede dogumdan sonra resim cekti hemsireler kendini hazir hissettiginde bakarsin diye..Beratimin resmine bakmaya cesaret edemeden simdi Melegimin resmide var..ikisinede daha bakamiyorum.esim sakladi resimleri.

Ah canım ah... Ne kadar da benzer şeyler yaşamışız hepimiz... Sağolsun komşularım beni hiç yalnız bırakmadı. Ama damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar Nasrettin Hoca'nın dediği gibi... Biz de Hatay'a taşınalı 4 ay olmuştu bebeğimi kaybettiğimde. Tüm dostluklar o kadar yeniydi ki... Eşimin mesai arkadaşının eşi vardı. O da benden tam bir yıl önce doğumuna bir hafta on gün kala kordon dolanması sonucu bebeğini kaybetmiş. Onunla hep beraber ağladık. Bir de bebeğimi defnederken benim okul arkadaşımın 4 aylık hamile eşi benim hep yanımda oldu. Ona sen durma burada üzülürsün dedim buna rağmen gitmedi. Diğer insanlar da üzülüyordur ama bizi pek anlayamıyordur diye düşünüyorum. Yoksa hepimiz saatlerimizi bu bilgisayarların karşısında niye geçirirdik... O arkadaşın bebeği oldu başlarda acaba gidersem orada ağlayıp onu üzer miyim diye düşündüm ama gittim ve kucağıma alıp sevdim. Hiç ağlmadım. İnşallah bundan sonra hepimiz güzel günler görürüz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…