- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.961
işşalallah bebekim işşallah inan bebegimi dogurdum millet yeme gülme derdinde eşime bile kıardım neden bu kadar sen olsun mişllet olsun rahat oda kızardı ne yapalım herkez oturup senle aglamkmı zorunda dedi dedigin gibi insanın içi acıyo şimdi 3 hamileyim ama canım gidiyo bunada bir şey olur diyeAh canım ah...Ne kadar da benzer şeyler yaşamışız hepimiz... Sağolsun komşularım beni hiç yalnız bırakmadı. Ama damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar Nasrettin Hoca'nın dediği gibi... Biz de Hatay'a taşınalı 4 ay olmuştu bebeğimi kaybettiğimde. Tüm dostluklar o kadar yeniydi ki... Eşimin mesai arkadaşının eşi vardı. O da benden tam bir yıl önce doğumuna bir hafta on gün kala kordon dolanması sonucu bebeğini kaybetmiş. Onunla hep beraber ağladık. Bir de bebeğimi defnederken benim okul arkadaşımın 4 aylık hamile eşi benim hep yanımda oldu. Ona sen durma burada üzülürsün dedim buna rağmen gitmedi. Diğer insanlar da üzülüyordur ama bizi pek anlayamıyordur diye düşünüyorum. Yoksa hepimiz saatlerimizi bu bilgisayarların karşısında niye geçirirdik... O arkadaşın bebeği oldu başlarda acaba gidersem orada ağlayıp onu üzer miyim diye düşündüm ama gittim ve kucağıma alıp sevdim. Hiç ağlmadım. İnşallah bundan sonra hepimiz güzel günler görürüz...
canım benimde ablam aldı günlük oglumun ismini yazdım burak yagız diye sayfalar aldı başını gitti hergün her saniye yazdım yatanın işi olurmu hem yavrumun doktor maceralarını hem tekmelerini en son dogum edicegim gün yazdıgım bir lafı hiç unutamıyorum yavrum canım oglum mercimegim anneni çok korkuttun sakın beni bırakıp gitme annecin sonra sıcaklıgını kokunu özler seni o kadar kişi varki 10 senedir bekleyen bak sag saglim dog söz seni hiç dövmücem sana ciciler alıcam bak baban sana hediye aldı daha onu giydiricem ne olur bak ben senin için herşeyden vazgectim etlerim acıdı yata yata sende anneciginin yüregini gidipte yakmayasın dedim ve şöyle yazdım sonuna rabbimin hediyesi mucizem annem senin için canını verir ne olur anne kalbimi yakmaCanim benim ya gunlugunu okudugun gozumun onune geldi inan gozlerim doldu..bir gun oncesiin acilari demek dogum baslanma acilari imis.
Gunluk bende tutmak istedim ama bir turlu kismet olmadi..aslina guzel bisey ama boyle kotu sonuclaninca aci dolu olur.
Bende meleklerime hic bisey almamisdim..ama ablam vermisdi guzel ayakkabi ve yelek turu bisey..onlari sakliyorum hala..ve hastanede dogumdan sonra resim cekti hemsireler kendini hazir hissettiginde bakarsin diye..Beratimin resmine bakmaya cesaret edemeden simdi Melegimin resmide var..ikisinede daha bakamiyorum.esim sakladi resimleri.
geçenlerde elime geçti sayfa sayfa okudum helede son yazdıgım evin ortasına oturdum başladım tepinmeye allahım bu nasıl bir acı evlat acısı allahım bir daha göstermesin işallah
canım ben kaybettim hiç bir sülalen baş saglıgı diliyemedi neymiş dilleri varmamış insan bir mesaj atar demi telden facedenFacebook dedinde aklıma geldi ben facebooka hiçbişey yazmadım hamileliğimle ilgili ama özelde söyledim tabi arkadaşlarıma.Üniversiteden bir arkadaşım vardı yazmış bana ana sayfadan Canım bebişin kız mı erkek mi.İyi yapmışsın dondurmakla densiz dolu etraf telefon açmıyoda ordan yazıyo yazıcaktım az daha sinirle büyük haflerle Bebek Erkekti ama kaybettik rahatladın mı densiz diye.İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya bari mesajla sor
allah seni ne etmesin hemicanım kızmıyorum ,kızarmıyım hiç..benimle aynı şeyleri yaşamış kişilerin yorumları tavsiyeleri diğer insanların tavsiyeleri ,yorumları gibi incitmiyo aksine yüreklendiriyor..mesela geçmiş olsuna gelenler oluyo,o kadar samimiyetsiz geliyoki mecburen üzülüyomuş gibi yaptıklarını düşünüyorum,belki paranoyakça ama..benim gibi beş kaybı olan yan komşum geldiğinde sarılıp ağlıcaktım nerdeyse,buraya yeni taşınmamıza ve çok samimi olmamama rağmen..
ofis konusunda eşim çok istekli benim biran önce hayata tekrar dönmem için ,kendime gelebilmem için kadıköyde biyer ayarlamış bile,nisan gibi düzenli olarak ofise gitmeye başlıcam,birkaç mükellefim vardı,ben evde yatarken üniversiteden bi arkadaşım vardı ona devretmiştim şimdi geri alıcam..ben istanbuldayım ,neden olmasın :) hem böylece internet dışında da tanışma fırsatımız olur..oturur dertleşir ağlarız uzun uzun :)[/Q
Ağlarız da gülerizde ben espri bile yapıyorum artık bebişimle ilgili diyorumki birdaha hamile olunca bebişim erkek olursa dursun ali, kız olurda dursuniye koycam :)) benle kalsınlar diye sana özelden mesaj atıcam okursuntez zamanda hamiş etsin benimde dayımın çoculkarı durmuyomuş adı yaşar biliyonmu
evet canım haklısın bende bundan öncesinde 9 kilo verdim bundad saglıklı besleniyorum dedi doktor kilon çok ondanda bebegi göremeyiz şidi ben 113 kilo geliyodum kesin bunu okurken aynen şu tepki var suratınızda eminimayy canım benim bende ilk bebeğimde grip olmuştum öksürmekten canım çıkıyodu resmen hatta bebeğim oyüzden düştü diye çok kızmıştım kendime artık az bi kötü hissediyim kendimi hemen bal yiyorum boğazım yumuşasın diye diş meseleside aynı bende 2 tane 20lik çıktı ağrı yok Allahtan ama çok rahatsız ediyolar süt içmeyi ihmal etme ilerde daha çok dişin ağrımasın bebeğin senden alıyo ya vitaminleriben 6 ayda 5-6 kg civarı almışım iyiki çok almadım yoksa dediğin gibi diyarbakır karpuzuna dönerdim ilk başlarda çok yiyodumda ameliyatan sonra iştahım bir kesildi hiçbişey istemiyo artık canım annem babam eşim zorla yediriyolar beni :)) ama 90 geliyorum şu an dedim gene çok dedi az öz yiyorum bebege vitaminleri ama nerde kız bu doktorlara yaranılmıyo yav kadın 23 kiloyu az buldu be demiyo maşşallah azip etmiş vermiş
işşallah bebşim işşallahiyi geceler kızlar geçmiş birikmiş bayağı okudum geldim..crameren daha erken endişelenme bende beta 8300 civarı görmüştüm,sevtuncum seninde gözün aydın kuzum haftayada pıt pıtları duyarsın inşallahhhh..sair,bermel,regrete,fadik,chnb darısı sizlere hayırlısıyla..nuray naptı acaba bugün dr gidecekti???herkesler iyi umarım ayer,ardatuana,özlem...bizim bugün kasılmalarımız var arada ama genel olarak idare ediyoruz..yav bu sıpa neden göstemiyoki kese maşşallah iyi sanki içinde oluşmaya başklamış bir şeyler var ama dedi kız dicektim bir o aleti ver ben bakıyım ah yatmasaydım bakıcektimde neyse bebegin iyi olsun daha bir şey istemiyorum ah onun için nelere katlanıyorum bir bilse panik atak var dişim agrıyo sinir uçlarım açılmış hava girdikçe birşey yedikçe amanın tarif edilemez bir agrı grip olmuşum habira bu moddatım:2::2::2::2:birde iltatp ve kum çıktı yav bu çocuk dogsun inan mucizem diye sevicem mucizemmi güzel laf bak bundan sonra öyle deyim bari
al kız bendende okadar he eşim diyo gene yat yok anam herşey var vallahi televizyondan tuta pc kadar bir seppam vardı üstünde ne isterseniz vardı onu attırdım eşime çünkü çok üzülüyodum artık olursa küçük bebek odasıda yatarım belkim yada yemek odasında hiçte olmadı oda oda gezerim ev benim degilmi canım heryeri gezsek fena olmaz degişiklik demi bakın ne kadar akıllı bacınız var heben çok kötüyüm yaaaa(((
gece olsun istemiyorum,hamileliğim boyunca hep yatak odasında yatmıştım,yatak odasına girmek bile istemiyorum....
herşey kötü bi rüya olsun ,uyanmak istiyorum bu rüyadan,kızım yine benimle olsun istiyorummmm
ay bebekim aynı der bendede var ya bir dahaki gitmeme sorucam kesin yoksa annem diyoki 9 ay boyunca gunu nasıl çekicen kadın halime üzülüyo yawah canım inan çok sevinirim halayı ilk ben başlattım çekmeye hayde gelin arkamdanşimdi halayın başında ben varım elimde mendil sura kimde biri tutsun elimden korkuyorum ne olur birleşelim birlikten kuvvet dogar canlarım sizleri seviyorum
kız delümüsün nesün be hakkediyosun şaplagı sen he al bakıyım önce bir kendine gel bakıyım birbak benim 4356 çıktı seninkinden okadar yüksek yani benimkini bile görenmedi bir haftadır aşınlıyorum hastaneyi git aç göbegini bir umut diyosun yok diyo şimdide gittim kese göründü içinmde oluşumlar maşşallah var dedi ama açıklık oldugundan altan baktırmadım şimdi gelelim bana beni 10 gün sonra gel dedi kız ne nazlı velet çıktı he benimki ah kalp atışlarını görsem içim rahat edicek ama dedim kimyasal gebelik olabilirmi yok dedi içim rahatladı progestoronu 100 verdi sabah 1 akşam 2 iç dedi 200 bırak dedi bende nasip olursa yarın o ilaçlara dönücem çok korkuyorum ya kese göründügü halde kalp atışları görünmezse bu arada gribim ve dişim agrıyo yaw eşime dedim ban bir vursan acaba agrısı gidermi dedim adam güldü yaw bu arada karanfil kurusu koysam dişe bebege zararı olurmu ne dersiniz
Sevtun dişin için doktoruna sor canım,hamileyken gidebilirsin dişçiye ama belki belli bir haftadan sonra öneriyorlardır.Ben hamileyken diş etlerim inanılmaz kanıyordu gittim dr a bana hamilelikte salgılanan bazı hormonların diş eti çekilmesi ve kanamasına neden olduğunu yapılacak çok bir şeyin olmadığını dişlerim yukardan aşağı tararmış gibi fırçalamam gerektiğini,Bazı gargaralar olduğunu ama hamilelikte çok da önermediklerini söyledi.Diş çürüğü gibi durumlarda tedavi yapıyorlarmış.yarasın kerataya hemi yediklerin