Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
işşalallah bebekim işşallah inan bebegimi dogurdum millet yeme gülme derdinde eşime bile kıardım neden bu kadar sen olsun mişllet olsun rahat oda kızardı ne yapalım herkez oturup senle aglamkmı zorunda dedi dedigin gibi insanın içi acıyo şimdi 3 hamileyim ama canım gidiyo bunada bir şey olur diye
canım benimde ablam aldı günlük oglumun ismini yazdım burak yagız diye sayfalar aldı başını gitti hergün her saniye yazdım yatanın işi olurmu hem yavrumun doktor maceralarını hem tekmelerini en son dogum edicegim gün yazdıgım bir lafı hiç unutamıyorum yavrum canım oglum mercimegim anneni çok korkuttun sakın beni bırakıp gitme annecin sonra sıcaklıgını kokunu özler seni o kadar kişi varki 10 senedir bekleyen bak sag saglim dog söz seni hiç dövmücem sana ciciler alıcam bak baban sana hediye aldı daha onu giydiricem ne olur bak ben senin için herşeyden vazgectim etlerim acıdı yata yata sende anneciginin yüregini gidipte yakmayasın dedim ve şöyle yazdım sonuna rabbimin hediyesi mucizem annem senin için canını verir ne olur anne kalbimi yakma
geçenlerde elime geçti sayfa sayfa okudum helede son yazdıgım evin ortasına oturdum başladım tepinmeye allahım bu nasıl bir acı evlat acısı allahım bir daha göstermesin işallaharık yapmayı düşünmüyorum hiç bir şeyde almıcam dogana kadar ama ahtım var dogum yaparsam orda hem çıktıgım kapıdan çıkıcam hemde eve gelince üstümdeki etegş yırtıp içine koyup evime öyle giricem işşallah
canım ben kaybettim hiç bir sülalen baş saglıgı diliyemedi neymiş dilleri varmamış insan bir mesaj atar demi telden facedenöyle dengesizleri vallahi alıcan eşegi suya baglıcan eşşek sudan gelene kadar dövücen tabe eşşek sudan gelebilirse

canımçok sağol,ne kadar umut dolu,nekadar pozitifsin,senin gibi olabilsem keşke benim motivam hemen düşüyo,keseyi gördün kalp atışlarınıda duyarsın artıkizşallah.
ah canım ne umutluyum demi benmi kız bende umutluysam dün doktora gittim eşim beni bıraktı test sonuçlarını almaya kalbim yerinden çıkıcak gibiydi korkudan allahım biliyoya ne selevat getirdim he ben kendimi iyiyim deyince bu illat kıskanıyo yok iyi degilsin ben seni bir yokluyum diyo ne yapayım artık herşey bebegim içn bebekim elimden bir şey gelmiyo
güldürüyosam mutlu edebiliyosam ne mutlu ban üzüntütü at çöpe gitsin
FADİKÇİM canım dün sana alıntı yapıcaktım kusura bakma kardeşim geldi çıkam zorunda kaldım dedim erkenden kalkıyımda yazıyımda arkidişim yanlış anlamasın beni

:2::2::2::2::2:canım hapşurma krizlerindeyim şimdi ne etsemde geçse be işallah saglıklı haberlerini alırız bu arada :2::2::2:günaydın herkeze

Dünyanın en Güzel Anneleri,Anne Adayları ve Aday Adayları :),Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.Hepinizi Çok Seviyorum.Sevgilerr

Dünyanın en Güzel Anneleri,Anne Adayları ve Aday Adayları :),Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.Hepinizi Çok Seviyorum.Sevgilerr

bende seninkini kutluyorum bebekim ben çıkıyorum ezan okundu allahıma emanet olur allahım tez zamanda mucizelerinizi bedeninize yollasın işşallah saglıklı hamilelik geçrimek dilegiyle işşallah

Evet canım benim ciddiye almadığım bebek büyüyor,yer açıyor kendine zannettiğim kasık ve bel ağrılarım malesef ki bana vedasının uyarılarıymış.Anlayamadım anlamadım , ama doktora söylemiştim normal demişti geçiştirmişti,akşam doğum yapan bir arkadaşıma sordum telefonda oda benimde oluyordu demişti.Ama benimki farklıymış demekki, nerden bilebilirdimki birdaha hamile kalırsam en ufak bişeyde doğru doktora.Canım ben yanlış sanıyordum bebeğe bakmanın,resmine bakmayı ama psikoloklar doğru buluyorlar acıyla yüzleşmek gerekiyormuş daha çabuk kabul ediliyormuş gerçek.Ama ben yapamadım,doğum esnasında görmemek için kafamı cevirdim şimdi vicdan azabı çekiyorum niye öle yaptım,niye güçsüz davrandım kızıyorum kendime.Ben hastanedeyken götürdüler defnetmeye yalvardım neolur çok derine koyun bişey olmasın yavruma diye.Neyse yine çok kötü oldum .Önümüze bakıcaz artık hayat bu herşey insanlar için

Bence de bakmak iyi. Ben, bebek yoğun bakımdayken her gün onu ziyarete gidiyordum. 4 gün yaşadı biliyorsunuz. O ilk iki gün iyiydi hatta hemşireler çok dirençli maşallah demişlerdi. Her gördüğümde elleri ayakları kıpır kıpırdı. Ama sonraki iki gün halsizdi, karnı şişmişti. İdrarını kendi yapamıyor dediler. Altına bez koymuşlardı hep ama sürekli açıktı bezi. Zaten 800 gram olduğu için ona göre bez de bulamamıştım. Prematüre bez olduğu halde büyüktü. Son günü gece rüyamda kocaman bir akvaryum gördüm. Büyük balıklar ve yavru balıklar vardı orada. Birileri yavru balıklar can çekişiyor deyir süzgeç gibi bir şeyle almışlardı onları. Balıklar da bir iki çırpınıp ölmüşlerdi. Gece uyandım rüyanın sıkıntısıyla. Ağladım, ağladım... Saat 3 gibiydi.Sabah 7 'de telefon geldi bebek gece 2.30 civarı vefat etti dediler. Definden önce gördüm. Çok güzeldi. Yaşarken son gördüğümdeki haliyle hatırlamıyorum en azından. Ben çok sıkıntı çekmiş midir diye çok üzülüyordum dini yazılarda okuduklarımdan sonra rahatladım. İnşallah meleklerimiz bize şefaatçi olacaklar...

canım maşallah 29 da bitti..
inş az daha dayanacak bebişin...

yok canım ne kusuru...
bende bazen okuyorum tam yazacak sıra bir iş çıkıyor...

şafak pazartesi dr gidecekti ben mi yanlış hatırladım...
hemde doğumda olabilirdi...
inş iyidirler...
allah yardımcıları olsun...

Canım ya resmen hissetmişsin rüyanda tekrar başınız sağolsun Allah sabır versin.Bende rüya gördüm birkaç gün önce bebeği doğurmuşum ama bebek hasta ve sakat doğmuş üzülüyorum neden böyle oldu testlerde herşey normaldi diye uyanınca oh dedim şükrettim böyle bişey olmadı diye.Anneme anlattım hamileyken olur böyle rüyalar dedi.Ama 2 -3 gün sonra gitti malesef.Görmeyle ilgili keşkelerim çok ama artık geri dönüş yok malesef

Fadikcim nasılsın,ben hsg yi çektirdikten sonra tekrar gittim kılıç beye yazmıştım zaten bu gittiğime pek konuşkandı,güleryüzlüydü :).Uzun uzun konuştuk sanırım devam edicem ben ona tabi bebiş yaptığımdaki maddi durumlara göre.Yatma konusunu sordum tekrar bana dediki gerekli olursa süreklide yatabilirsin yada yatmayada bilirsin ozamanki ölçümlerine göre belli olur.Bana sanki hiç ilaç yanlısı deilmiş gibi gelmişti gerekli ilaçları tabiki kullanıcaz dedi rahatladım biraz.İşte böyle canım sen nasılsın ?Benim eşim gelmişti 5 gündür burdaydı ufak ufak atıştık anladımki fazla mesafe iyi deil alışıyosun yanlızlığa sonra buluşunca başlıyosun ufak ufak kapışmaya :)

yaşananlar çok zor rabbim hepimize sabır ve dayanma gücü versin...
yaşadığımız acılar son olur inş...

benim hayatta çok pişmanlıklarım yoktur...
keşkelerede çok takılmam...
ama öyle birşey yaşadımki hayatım boyunca pişmanlığı hiç gitmeyecek...
18 haftalık doğum yaptım ve bende bebeğimi görmedim...
doğumu normal yatakta yaptım o anda başımı kaldırıp bebeğe bakmak ve bakmamak için çok tereddüt yaşadım...
hafif kaldırdığımda sanki top gibi kıvrılmış hiç bir yeri belli olmuyordu(
doğum öncesi çok ağaldım çok üzüldüm ama doğumdan sonra sanki birşey oldu bana...
çok tuaftım gözümden bir damla yaş akmadı...
kürtajdan sonra servise gitmek için tekerlekli sandelyeye aldılar....
ve bir hasta bakıcı götürecekti...
bebeğim de patolojiye gidecekti(
hasta bakıcı bebeği kucağıma koydu hastane bezine sarılmıştı...
öylce servise gitik...o hafif ağırlığını hissediyordum ama cesaretimi toparlayıpta açım bir kere yüzene bakamadım((
bu yüzden kendimi hiç affetmiyeceğim(
bir anne evladını görmek istemez mi(
ama bakamadım işte...
o gün dediğim gibi doğumdan sonra hiç ağlamadım serviste tellefonla eşimle konuştum yine ağlamadım...
kardeşim mesaj attı allah bebeğinize korunun diye bebeğim benimnle değildi ama yine ağlamadım...
gece 12 gibi uyumuşum...
sabah uyandığımda şöyle bir etrafıma baktım...
ne oldu burası neresi dercesine...
evet orası hastaneydi ve elim karnıma giti bebeğim yoktu...
işte ozaman ben benden geçtim hıçkırıklara boğuldum...

sizleride üzdüğüm için özür dileirm canlar...
yazmamak için çok direndim ama çok doluyum...

canım kılıç bey alanında iyi bir dr muş bunu bir çok kişiden duydum...
biliyorsun ben bir kere gitim bana da pek konuşkan gelmedi...
teşisi ilk konuşmalarda koyunca çokta konuşacak birşey kalmadı...
bu yüzden mi bilmem bana çok sıcak gelmedi...
ama ilk görüşmede bu belli olmaz tabiki...
dediğim gibi iyi bir dr sende anlaştın ısınabildiysen neden olmasın...
devam edebilirsin yani...
ama canım cerrahpaşada daha çalışmıyormuş yani bir işlem gerektiğinde özel hastaneye gidiyormuş...
bundan da haberin olsun...

evet canım fazla ayrı kaldımı böyle atışmalar oluyor...
benim eşimin çalışma satleri uzundur birbirimizle çok vakit geçimeyiz...
geçen 4 gün dinlenmek için izin almış evde kalınca bizde atıştık...
arada oluyor böyle şeyler...
rabbim beterinden korusun canım...

canım yemin olsun gözlerim dola dola okudum inan aynı şeyleri bende yasadım aynı beni anlatmışın dogumu yatata yaptım aynı senin gibi yavrumu görmek istedim göremedim cesaretsizdim ondan galibayoksa bir anne bebegini görmek istemezmiyiz demi bebegimi öyle hasta bezine koydular oruya dogum yaptım kordonu altımda sallanıyo oturdum sandalyeye diyorum kürtaj masasına yatırdılar beni ne olur canını acıtmayın ben ona gözüm gibi baktım dedim çok agladım şimdi oldugu gibiyavrum ah yavrum o an yokmu dedim rabbim benim ömrümden ömür al ona ver bu kerez ne olur bu dursun dedimistanbulu bir tarafa koysunlar bebegimi canımı seve seve verridim oglum için keşke diyorum 2 evladımıda görseydim ama korktum görürümde etkisinden kurtulamazım diye şimdi gene hamileyim ama inanın o duyguyu gene yaşarsam allahım affetsin üzülürüm biterim eririrm bu savaşı kazanırmıyım bilemiyorum rabbim bunun ne olur acısını gösterme ne olur ne istersen yaparım inanın çok dua ediyorum yarrabbim sag saglim yavrumu ban bagışla peygamber efendimiz gibi güzel ahlak yusuf peygamber gibi güzel bir yüz nasip et diyorum bu benim son şansım olarak görüryorum fadikçim inan seni çok iyi anlıyorum insanın bir tarafı boş oluyo kürtajı canlı yaptılar bana canım yana yana dedi doktor sıkma canın acıcak sag olsun ellerinden geleni yaptılar ama benim canım acımış acıyıcaga kadar sadece neyi unutmuyorum biliyomusunuz bebegimi bir pet şişenin içine koydular kedi nasıl cigere bakar ya aynı o misal yavrum dedim annecigin karnındaydım ben seni kıyamadım koyamadım hiç bir yerlere sen ise dedim benden gittim benden gittinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

canım allahım bir daha acı göstermesin şimdi buna yanıyorum 2 evladıma hiç görmedim ya görseydim nece olurdu benim halim ya

Fadikcim sen yazmıyosun pek böle duygularını biliyorum ama yaz lütfen içine atma burda yazılan mutluluk,acı,umut yazılarıyla sizin desteğinizle kendime geldim.Benim etrefımda benim haftamda bebek kaybeden yok anlamıyorlardı duygularımı.Size yazdıkça anladım ben abartmıyorum herkes benzer duygular yaşıyor.Canım ya aynı duygular işte bende çok pişmanım neden bakmadım diye vicdanazabı çekiyorum.Kendimi sorguladım çok kere kendimi üzmemek için mi bakmadım niye diye .Ama sonunda şöyle düşündüm ben ona kıyamadım orda biyerinde bişey görsem canı acımışmıdır diye kahrolurdum.Bebeğimi kaybedince kendime üzülmedim hep ona üzüldüm canı acımışmıdır,bişey hissetmişdir,Önceden korkardım ölümden bu olay olunca dedimki minicik yavrum girdi oraya benmi korkucam. Canım biz burda acılarımızı paylaştığımız gibi inşallah gün gelecek mutluluklarımız,sağlıkla doğurdumuz bebeklerimizi de konuşucaz ozaman da üzüntü deil mutluluk ve umut olacağız birbirimize.

canım bir kadın dogum edince melekler yardım edermiş ben dogum edicek 1 saat bebegim benle kaldı kalp atışları vardı dogum ettigimde bacaklarımın arasında can çekişe çekişe can verdi çok yalvardım çok çabaladım ne olur kurtarın canlı diye o yatagın dili olsada konuşsa ayaklarımı tepine tepine bir hal oldum eşim bir taraftan kaynanam bir taraftan doktorlar bir taraftan beni zor zapdettiler okadar acıydıki yavrum dedim can çekişirken canı acımışmıdır ay ben çok kötü oldum kusura bakmayın çıkıyorum yaram depişti rabbim o doktoru nasıl biliyosa öyle etsin işşallah birde size bir şey söylücem ben ben dün doktora gittim kürtaj edene biliyosunuz kadın kürtajda anladı birde dün muayene ediyodu yanındaki doktora dediki bak açıklıgı görüyomusun bende şaştım nasıl doktor hanım dedim oda canım ayen beyan ortada açıklık var dedi bende bir aglama varmış kadın bu dalda uzmanmış dışarı çıktım eşim dediki suratına ne oldu kireç gibi olmuş dedi dedim böyle böyle öyle orda oturdum kalkamadım inanın ama ne laflar ettim doktora aydın kılnıç sigortanın doktoru allah seni nasıl biliyosa öyle yapsın hemi

merhabalar. ben geldim. randevumuz iyi geçti çok şükür. dr. dikişlerimi almamaya karar verdi. 20 mart için gün verdi , eğer o güne kadar doğum kendiliğinden başlamazsa sezeryan yapacak.o yüzden dikişlerini almayalım sana eziyet etmeyelim sezeryan sırasında dikişini alırım dedi. ama eğer bu arada sancım falan başlarsa hemen hastaneye gitmemi ve dikişlerimi aldırıp normal doğum sürecine bırakacağımızı söyledi.artık allahtan hayırlısı.yani bundan sonra kızımız ne zaman gelmek isterse ozaman gelecek..
safak ne yaptı acaba, onunda dün kontrolü vardı. iyi haberlerle gelir inşallah.

canım kılıç bey alanında iyi bir dr muş bunu bir çok kişiden duydum...
biliyorsun ben bir kere gitim bana da pek konuşkan gelmedi...
teşisi ilk konuşmalarda koyunca çokta konuşacak birşey kalmadı...
bu yüzden mi bilmem bana çok sıcak gelmedi...
ama ilk görüşmede bu belli olmaz tabiki...
dediğim gibi iyi bir dr sende anlaştın ısınabildiysen neden olmasın...
devam edebilirsin yani...
ama canım cerrahpaşada daha çalışmıyormuş yani bir işlem gerektiğinde özel hastaneye gidiyormuş...
bundan da haberin olsun...

evet canım fazla ayrı kaldımı böyle atışmalar oluyor...
benim eşimin çalışma satleri uzundur birbirimizle çok vakit geçimeyiz...
geçen 4 gün dinlenmek için izin almış evde kalınca bizde atıştık...
arada oluyor böyle şeyler...
rabbim beterinden korusun canım...
[/B][/QUOTE]

Aynen canım allah beterinden korusun ufak tefek atışmalar tuzu biberi evliliğin :).Fadik canım ben bebeği kaybedince sağlık sig yaptırdım ama kılıç beyin veya hiçbir doktorun muayene ücretini karşılamıyor.Ama tüm cerrahi müdahaleleri karşılıycak Kılıç bey prof olduğu için prof ücretide ödemiyor .Uzman doktor ücreti ödüyor aradaki farkı cebinden ödüyorsun ben şimdi bilemiyorum çünkü kontrol hariç her gitmeme 250 tl vermem doğumdada fark ödemem grekecek.Ozaman geldiğinde verecek gücümüz olursa giderim olmazsa güvenebileceğim başka bir doktor bulurum mecburen.Bir arkadaşım var onda doğum yapan diyorki fazla konuşmaz evet biraz soğuktur ama gerekli yerde en doğru hareketi yapar.Ne biliym işte Allah nasip etsinde ozamanları o zaman bakıcam durumlara

Sevtun çok zor biliyorum ama neolur düşünmemeye çalış geçmişi bebişini düşün.Allahın izniyle bunu alacaksın kucağına.

Canım benim durumum sizden farklıydı biliyorsun dört gün yaşadı. Sizin durumunuzda olsaydım belki ben de bakamazdım sakın buna çok üzülme. Benim pişmanlıklarımda başka başka. Sanki gözümü hırs bürümüş. İlk 4 ay o kadar bulantım vardı ki hayatım zindandı. Okula git, gel uyu, kus, misafir ağırla, kus... Böyle geçti. Bulantılarım bitti ve ben resmen kendim ettim kendim buldum. Sürekli gezdim. Cumadan Nevşehir'e 9 saat bir gün kaldım ve sürekli gezdim orada vadi, yokuş demeden. 9 sat dönüş.Geldiğim gece eşimin öğrencilerinin mezuniyeti vardı koştur koştur oraya gittik. Bir gün sonra apartman komşuları geldi temizlik, hazırlık. Perşenmbe günü ev görmeye gittim. O gece de regaip kandiliydi. İki aile misafirim vardı hoş geldinize... Bir gün önce yine temizlik, hazırlık. Perşembe gecesi sık sık wc ye gittim. Sabah adet kanaması gibi kanamam oldu. Hemen hastaneye. Tedavi. Gerisini biliyorsunuz işte. Bir de kanamam bitince keşke çıkmasaydım hastaneden. O gece suyum geldi. Biliyorsun benim çok sınır bir haftaydı. Bir iki hafta önce olsa benim de bebeğe müdahale edilmeyecekti.24 hafta sınırmış. Ben de onun vicdan azabını hep yaşayacağım. Öncesinde bir öyküm varken neden bu kadar yordum kendimi. Bir de okulda zümreden bir arkadaş var. Ölüm üzerine olaydan bir hafta önce konuşuyoruz. Dedim ki ya Elif Hocam ben hiç hayatımda ölmüş biri görmedim inşallah hiç görmem dedim. Bir hafta on gün sonra bebeğimi gördüm. Sanırım hepimizin pişmanlıkları çok. Ama ne olur kızlar, bebeğini görmeyenler vicdan azabı duymayın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…