- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.981
Canım ya resmen hissetmişsin rüyanda tekrar başınız sağolsun Allah sabır versin.Bende rüya gördüm birkaç gün önce bebeği doğurmuşum ama bebek hasta ve sakat doğmuş üzülüyorum neden böyle oldu testlerde herşey normaldi diye uyanınca oh dedim şükrettim böyle bişey olmadı diye.Anneme anlattım hamileyken olur böyle rüyalar dedi.Ama 2 -3 gün sonra gitti malesef.Görmeyle ilgili keşkelerim çok ama artık geri dönüş yok malesef
merhabalar. ben geldim. randevumuz iyi geçti çok şükür. dr. dikişlerimi almamaya karar verdi. 20 mart için gün verdi , eğer o güne kadar doğum kendiliğinden başlamazsa sezeryan yapacak.o yüzden dikişlerini almayalım sana eziyet etmeyelim sezeryan sırasında dikişini alırım dedi. ama eğer bu arada sancım falan başlarsa hemen hastaneye gitmemi ve dikişlerimi aldırıp normal doğum sürecine bırakacağımızı söyledi.artık allahtan hayırlısı.yani bundan sonra kızımız ne zaman gelmek isterse ozaman gelecek..
safak ne yaptı acaba, onunda dün kontrolü vardı. iyi haberlerle gelir inşallah.
Ne güzel, başardın sayılırSen de Şafak da bize umut olacaksınız ne güzel. Bebeğine ne isim koyacaksın?
inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
bu arada biz hala isim bulamadık kızımıza :26:
var mı önerileriniz?
inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
bu arada biz hala isim bulamadık kızımıza :26:
var mı önerileriniz?
Canım hatırla Güldenaz'ı doktoru neredeyse iki gün doktoru boş yere suni sancı verdi kıza boşu boşuna. Yolda doğurursun demişti. Ama iki üç hafta sonradan doğdu dikişten sonra. Yaren de öyle. Dikiş alınınca hemen doğmaz bence. Bir de pat diye olmuyor zaten. Ya nişanın gelir(pembe ya da kırmızı kan )
ya da suyun. O arada da dikişini alırlar. Bence normal doğumu tercih et. Hatırlatayım dianatal doğum jeli varmış. Bende broşürü var bak ne yazıyor: Doğum süresini kısaltır, annede yırtık oranını azaltır. İlaç içermez, vücut tarafından emilmez. Yan etkisi yokmuş. Biraz pahalı 183 tl yazıyor. Ama sezeryan olursa da üzülme. Ben daha önce sezeryan oldum hiçbir sorun yaşamadım. Anneliğin o anki duygulanımı açısından normal doğum bence iyi.
bu arada yeni hamilelerimize ve hamile haberini beklediğimiz arkadaşlarımıza söylemek istediğim bişey var... benim serklajım önlem olarak yapılmadı acil olarak yapıldı. yani kasılmalar vardı rahimde... açılma başlamıştı kese aşağı doğru sarkıyordu... o sarkmaya hunileşme deniyor... dikişe baskı oluyor böyle durumlarda... doktorlar hiç ümit vermek istemiyor böyle durumlarda... bırakın %85'i bana %50 bile şans vermediler... hep "kaybedebilirsin" dediler... buna rağmen bugünlere gelebilmemiz büyük bir başarı bizim için...
ama koruyucu yani önlem olarak sorunlar başlamadan 13.-14. haftalarda yapılan serklajlarda başarılı olma olasılığnının her zaman çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. o nedenle lütfen kendinizi üzmeyin. canınızı çok sıkmayın... sizin psikolojik durumunuz ve stres durumunuz hem hamile kalmayı hem de gebeliğin durumunu doğrudan etkiliyor ne olur unutmayın.... hepimiz başaracağız...
sairciğim senin de acın çok yeni olduğundan ne kadar zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum ama ne olur bu kadar yıpratma kendini ben eminim bir sonraki bebeğini kucağına alacaksın biz de okuyacağız burada inşallah...
inşallah canım... ben de öyle oluyorum hemen doğmaz diye umuyorum ama dediğim gibi benim kesede sarkma var.. dikiş alınınca o hunileşme öylece duracak mı bilmiyorum... hayırlısı... artık bu hafta gelse de üzülmem zaten erken doğdu diye... 28 haftaya razıydım ben...
dediğin gibi ben de normal doğum istiyorum. doktorum da bi engel yok dedi. ama epiduralli istiyorum ben.. epiduralde bazen ıkınma sorunu oluyormuş o zaman da vakumla bebeği çekiyorlarmış.. bu bana hiç hoş bi fikir gibi gelmedi...
bu jeli de araştırıcam çok saol.. fakat o hastanede böyle bi uygulama yoksa oraya gidip de ben böyle bi jel getirdim kullanmanızı istiyorum desem ters karşılarlar mı acaba? ya da yaygın mı bu jel? oluyor mu her hastanede??
Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum o zaman doktorunun yaptığı mantıklı. Ama öyle bir ihtimal varsa söylerdi doktorun bence. Bir gün de bir gündür.O zaman kasılma sıklığına çok dikkat etmen gerekir. Geçmişte yanlış hatırlamıyorsam Edanın doktoruydu farkedilmezse rahimi parçalar demişti. İstersen için daha rahat etsin diye doktoruna telefonda sor. İsim konusu da gerçekten zor...:44:
bu arada yeni hamilelerimize ve hamile haberini beklediğimiz arkadaşlarımıza söylemek istediğim bişey var... benim serklajım önlem olarak yapılmadı acil olarak yapıldı. yani kasılmalar vardı rahimde... açılma başlamıştı kese aşağı doğru sarkıyordu... o sarkmaya hunileşme deniyor... dikişe baskı oluyor böyle durumlarda... doktorlar hiç ümit vermek istemiyor böyle durumlarda... bırakın %85'i bana %50 bile şans vermediler... hep "kaybedebilirsin" dediler... buna rağmen bugünlere gelebilmemiz büyük bir başarı bizim için...
ama koruyucu yani önlem olarak sorunlar başlamadan 13.-14. haftalarda yapılan serklajlarda başarılı olma olasılığnının her zaman çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. o nedenle lütfen kendinizi üzmeyin. canınızı çok sıkmayın... sizin psikolojik durumunuz ve stres durumunuz hem hamile kalmayı hem de gebeliğin durumunu doğrudan etkiliyor ne olur unutmayın.... hepimiz başaracağız...
sairciğim senin de acın çok yeni olduğundan ne kadar zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum ama ne olur bu kadar yıpratma kendini ben eminim bir sonraki bebeğini kucağına alacaksın biz de okuyacağız burada inşallah...
kızlar doğumumun gerçekleştiği devlet hastanesinden hastanede kaldığım süre içerisinde yapılan tüm testlerin sonucunu aldım..gerçi bakınca ben bişey anlamadım ama ordaki bir doktorla konuştum konuyu,dün aklıma takılan konuyu onunla da konuştum,,yani enfeksiyondan dolayı kese yırtıldı sonra mı rahim açıldı yoksa rahim açıldığı için mi kese patladı diye sordum,siz hastaneye geldiğinizde rahim zaten 3,5 cm açıkmış ve bu nedenle kese patlamış ,sizde yüksek ihtimalle rahim ağzı yetmezliği var dedi,tabi ölçüm vs yapılması lazım dedi..
şu anda kasılmam yok canım 16. haftada serklaj oldum ben o zaman vardı... durdular ilaçlarla o zaman sonra da bişey olmadı. doktorum doğumun dikişler dururken başlamasından korktuğu için almak istiyor olabilir dikişleri... bu arada kasılmalar başladığında dikiş varsa ne olabilir? sorusunu sormuştum yukarıda... cevabını almış oldum :) biraz kaygı verici ama herşeyin hayırlısı...
bu arada inşallah bir kızın olur.. zaten oğlun olduğu için söylüyorum bunu tabi amaaa öyle şeyler yaşıyoruz ki cinsiyetinin hiç önemi olmuyor... sanırım hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz... aman 30'lu haftaları görelim de... aman sağlıkla kucağımıza alalım da diyoruz değil mi???
inanıır mısın ben 24. hafta mıydı 26. hafta mıydı neydi ancak o zaman öğrendim bebeğimin cinsiyetini... hiç sormadım. merak bile etmedim... tam tersii aman içimdeki bana tutunsun da, orada kalsın da cinsiyeti ne olursa olsun dedim... galiba biz isim konusunda da biraz böyle davrandık aman şu haftaya gelsin de... aman doğsun da isim koyarız dedik... bulucaz artık bi isim
Evet canım benim ciddiye almadığım bebek büyüyor,yer açıyor kendine zannettiğim kasık ve bel ağrılarım malesef ki bana vedasının uyarılarıymış.Anlayamadım anlamadım , ama doktora söylemiştim normal demişti geçiştirmişti,akşam doğum yapan bir arkadaşıma sordum telefonda oda benimde oluyordu demişti.Ama benimki farklıymış demekki, nerden bilebilirdimki birdaha hamile kalırsam en ufak bişeyde doğru doktora.Canım ben yanlış sanıyordum bebeğe bakmanın,resmine bakmayı ama psikoloklar doğru buluyorlar acıyla yüzleşmek gerekiyormuş daha çabuk kabul ediliyormuş gerçek.Ama ben yapamadım,doğum esnasında görmemek için kafamı cevirdim şimdi vicdan azabı çekiyorum niye öle yaptım,niye güçsüz davrandım kızıyorum kendime.Ben hastanedeyken götürdüler defnetmeye yalvardım neolur çok derine koyun bişey olmasın yavruma diye.Neyse yine çok kötü oldum.Önümüze bakıcaz artık hayat bu herşey insanlar için
Canım benim önceki hamilelğimde 4 cm açıkla gittim Zeynep Kamil'e. Doktorlar çamaşırını bile giyme doğurursun bugün dediler ama o açığa rağmen tedavi uyguladılar 29. haftamdı. Şükür durdu. Herkeste farklı oluyor. Bu seferkinde ise malesef kanamam ardından suyum patladı. Ama rahim ağzı yetmezliği gibi duruyor. İdrar tahlilinde bir problem var mıymış?
Canım ya resmen hissetmişsin rüyanda tekrar başınız sağolsun Allah sabır versin.Bende rüya gördüm birkaç gün önce bebeği doğurmuşum ama bebek hasta ve sakat doğmuş üzülüyorum neden böyle oldu testlerde herşey normaldi diye uyanınca oh dedim şükrettim böyle bişey olmadı diye.Anneme anlattım hamileyken olur böyle rüyalar dedi.Ama 2 -3 gün sonra gitti malesef.Görmeyle ilgili keşkelerim çok ama artık geri dönüş yok malesef
Gamze, Bermel nasılsınız? Ben, hem buraya bakıyorum, hem bilgisayerda öğrencilere ders notu hazırlıyorum, oğlanın arkadaşı geldi onlara bir şeyler yediriyorum, hem de yemek yapıyorum. Aynı anda ne çok şey yapıyorum artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?