Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım bazen insanlar bazı şeyleri rüyalarda hissedebiliyor. Görme konusunda da artık düşünmemeye çalış. Bence psikologların yorumu genelleme. Herkeste farklı sonuçlar doğurabilir...

Ne güzel, başardın sayılır Sen de Şafak da bize umut olacaksınız ne güzel. Bebeğine ne isim koyacaksın?

Kızlar selam... dün girememiştim nete yine bayaa birikmiş :))

dün sabah büyük bir heyecanla gittik hastaneye dikişlerim alınacak diye ve belki doğum başlar diye... doktorum önce bi ultrasonla bakalım dedi. sonra baktı bebeğin durumu stabil iyi görünüyor dedi... biz dün 36+0 olduğumuz için daha 37'ye yeni girdiğimiz için tereddütlüydü sanırım biraz... bikaç gün daha dursun dikişler şimdi alınca hemen doğum olursa keşke bikaç gün bekleseymişiz bebek duracakmış diye üzülmeyelim dedi. nst'ye de bakıp yolladılar... dün bütün gün kaayınvalidemde olduğumuz için giremedim nete...

dikişlerimi perşembe günü alıcak...

nuraycım kontrolün iyi geçmesine sevindim. inşallah 20 mart'a kadar geleyim demez bebiş
şu konuda bilgin var mı canım? dikişler dururken doğum sancıları ve kasılmaları başlarsa ne oluyor acaba??? benim doktorumun dikişleri almak için neden bu kadar acele ettiğini anlayamadım. ama sanırım o geçen hafta suyun azaldığını düşünmüştü... belki de o yüzdendir. bilemiyorum.

kızlar bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı????

Ne güzel, başardın sayılır Sen de Şafak da bize umut olacaksınız ne güzel. Bebeğine ne isim koyacaksın?

inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
bu arada biz hala isim bulamadık kızımıza :26:
var mı önerileriniz?

inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
var mı önerileriniz?

Canım hatırla Güldenaz'ı doktoru neredeyse iki gün doktoru boş yere suni sancı verdi kıza boşu boşuna. Yolda doğurursun demişti. Ama iki üç hafta sonradan doğdu dikişten sonra. Yaren de öyle. Dikiş alınınca hemen doğmaz bence. Bir de pat diye olmuyor zaten. Ya nişanın gelir(pembe ya da kırmızı kan )
ya da suyun. O arada da dikişini alırlar. Bence normal doğumu tercih et. Hatırlatayım dianatal doğum jeli varmış. Bende broşürü var bak ne yazıyor: Doğum süresini kısaltır, annede yırtık oranını azaltır. İlaç içermez, vücut tarafından emilmez. Yan etkisi yokmuş. Biraz pahalı 183 tl yazıyor. Ama sezeryan olursa da üzülme. Ben daha önce sezeryan oldum hiçbir sorun yaşamadım. Anneliğin o anki duygulanımı açısından normal doğum bence iyi.

bu arada yeni hamilelerimize ve hamile haberini beklediğimiz arkadaşlarımıza söylemek istediğim bişey var... benim serklajım önlem olarak yapılmadı acil olarak yapıldı. yani kasılmalar vardı rahimde... açılma başlamıştı kese aşağı doğru sarkıyordu... o sarkmaya hunileşme deniyor... dikişe baskı oluyor böyle durumlarda... doktorlar hiç ümit vermek istemiyor böyle durumlarda... bırakın %85'i bana %50 bile şans vermediler... hep "kaybedebilirsin" dediler... buna rağmen bugünlere gelebilmemiz büyük bir başarı bizim için...

ama koruyucu yani önlem olarak sorunlar başlamadan 13.-14. haftalarda yapılan serklajlarda başarılı olma olasılığnının her zaman çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. o nedenle lütfen kendinizi üzmeyin. canınızı çok sıkmayın... sizin psikolojik durumunuz ve stres durumunuz hem hamile kalmayı hem de gebeliğin durumunu doğrudan etkiliyor ne olur unutmayın.... hepimiz başaracağız...

sairciğim senin de acın çok yeni olduğundan ne kadar zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum ama ne olur bu kadar yıpratma kendini ben eminim bir sonraki bebeğini kucağına alacaksın biz de okuyacağız burada inşallah...

var mı önerileriniz?

Canım bu son moda ve Kuranda geçen internette dolaşan isimlerle ilgili değişik yazılar dolaşıyor. Yazılan anlamları dışında tuhaf hatta çirkin anlamlar yazıyor gerçek anlamları için. Bu yüzden iyi araştır ya da daha klasik bir isim olabilir. Ben kızım olursa şu an değiştirmezsem fikrimi Şevval ya da Rüveyda diye düşünüyorum.

inşallah canım... ben de öyle oluyorum hemen doğmaz diye umuyorum ama dediğim gibi benim kesede sarkma var.. dikiş alınınca o hunileşme öylece duracak mı bilmiyorum... hayırlısı... artık bu hafta gelse de üzülmem zaten erken doğdu diye... 28 haftaya razıydım ben...

dediğin gibi ben de normal doğum istiyorum. doktorum da bi engel yok dedi. ama epiduralli istiyorum ben.. epiduralde bazen ıkınma sorunu oluyormuş o zaman da vakumla bebeği çekiyorlarmış.. bu bana hiç hoş bi fikir gibi gelmedi...

bu jeli de araştırıcam çok saol.. fakat o hastanede böyle bi uygulama yoksa oraya gidip de ben böyle bi jel getirdim kullanmanızı istiyorum desem ters karşılarlar mı acaba? ya da yaygın mı bu jel? oluyor mu her hastanede??

Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum o zaman doktorunun yaptığı mantıklı. Ama öyle bir ihtimal varsa söylerdi doktorun bence. Bir gün de bir gündür.O zaman kasılma sıklığına çok dikkat etmen gerekir. Geçmişte yanlış hatırlamıyorsam Edanın doktoruydu farkedilmezse rahimi parçalar demişti. İstersen için daha rahat etsin diye doktoruna telefonda sor. İsim konusu da gerçekten zor...:44:

Bak ne yazıyor: Bu jeli doğumunuz esnasında kullanmak istediğinizi doktorunuza veya ebenize bildirmelisiniz. Eczanelerden temin ediliyormuş. Dianatal doğum jeli, kadın doğum uzmanı ya da ebe tarafından doğumun başlangıcında yapılan ilk vajinal muayene anından itibaren ya da kese yırtılıp annenin suyu tahliyee olduğunda vajina içine uygulanır. Konfor için özel bir aplikatör kullanılır.

şu anda kasılmam yok canım 16. haftada serklaj oldum ben o zaman vardı... durdular ilaçlarla o zaman sonra da bişey olmadı. doktorum doğumun dikişler dururken başlamasından korktuğu için almak istiyor olabilir dikişleri... bu arada kasılmalar başladığında dikiş varsa ne olabilir? sorusunu sormuştum yukarıda... cevabını almış oldum :) biraz kaygı verici ama herşeyin hayırlısı...

bu arada inşallah bir kızın olur.. zaten oğlun olduğu için söylüyorum bunu tabi amaaa öyle şeyler yaşıyoruz ki cinsiyetinin hiç önemi olmuyor... sanırım hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz... aman 30'lu haftaları görelim de... aman sağlıkla kucağımıza alalım da diyoruz değil mi???

inanıır mısın ben 24. hafta mıydı 26. hafta mıydı neydi ancak o zaman öğrendim bebeğimin cinsiyetini... hiç sormadım. merak bile etmedim... tam tersii aman içimdeki bana tutunsun da, orada kalsın da cinsiyeti ne olursa olsun dedim... galiba biz isim konusunda da biraz böyle davrandık aman şu haftaya gelsin de... aman doğsun da isim koyarız dedik... bulucaz artık bi isim

safakcım öncelikle doğumunu sağlıkla gerçekleştirip bebişini kucağına almanı dilerim,doğumda da bizlere dua edersin artık..inşallah dediğin gibi benimde sağlıklı hayırlı bir evladım olur..o günlerin hayali bile güzell..

kızlar doğumumun gerçekleştiği devlet hastanesinden hastanede kaldığım süre içerisinde yapılan tüm testlerin sonucunu aldım..gerçi bakınca ben bişey anlamadım ama ordaki bir doktorla konuştum konuyu,dün aklıma takılan konuyu onunla da konuştum,,yani enfeksiyondan dolayı kese yırtıldı sonra mı rahim açıldı yoksa rahim açıldığı için mi kese patladı diye sordum,siz hastaneye geldiğinizde rahim zaten 3,5 cm açıkmış ve bu nedenle kese patlamış ,sizde yüksek ihtimalle rahim ağzı yetmezliği var dedi,tabi ölçüm vs yapılması lazım dedi..

Canım benim önceki hamilelğimde 4 cm açıkla gittim Zeynep Kamil'e. Doktorlar çamaşırını bile giyme doğurursun bugün dediler ama o açığa rağmen tedavi uyguladılar 29. haftamdı. Şükür durdu. Herkeste farklı oluyor. Bu seferkinde ise malesef kanamam ardından suyum patladı. Ama rahim ağzı yetmezliği gibi duruyor. İdrar tahlilinde bir problem var mıymış?

Hayırlısı canım dediğin gibi kız erkek farketmez. Benim bunda 12. haftada doktora gittiğimde çok hareket ediyordu ultrasonda. Eşime dedimki bu da mı erkek acaba çok hareketli dedim. Doktor gülümsedi büyük ihtimalle dedi. Ben üzüldüm. Kız olsaydı keşke dedim. Ama pişmanlıklarım arasında malesef bu da var. Kız istememin sebeplerinden biri de kızlar erken doğunca daha dirençli oluyormuş bir prof demişti televizyonda(Teksen Çamlıbel). Biz erken doğumlarda kız ise bebek seviniriz demişti. İnşallah senin ve Nuray'ın doğumu kolay olur canım...

Gamze, Bermel nasılsınız? Ben, hem buraya bakıyorum, hem bilgisayerda öğrencilere ders notu hazırlıyorum, oğlanın arkadaşı geldi onlara bir şeyler yediriyorum, hem de yemek yapıyorum. Aynı anda ne çok şey yapıyorum artık...

Kusura bakam canim seni uzdum yaziklarimla..ama dedigin gibi hayat bu hersey bizim icin..insallah hersey daha iyi olcak.
Yalnismi bilmiyorum ama ben iyikide bakmisim..dogumdan sonrada baktirdilar..ilk once sordular bakmak istermiyim kucagima almak istermiyim diye..bende sadece bakmak istedim..ikisinede baktim..ama tabi zor bi an aglama krizine girdim..aklimdan hic cikmiyor.
Pisman olmamak icin baktim..ama resimlere bakamiyorum..ama onunda zamani gelcek insallah.

Bu arada bugun jinekologumda ilk randevum vardi..bildigim seyleri anlatti bana..
haftaya18 martta rahim e bakcaklar (hysteroscopie araciligiyla..ve eger bir sorun yoksa hamile kalirsam ucuncu ayindan sonra serklaj yapilcakmisim..sordum iste rahim agzi yetmezligimi diye ama cvp veremedi onu hamileliginda anlariz dedi..ama simdiki onemli kontrol iste rahimde dogustan bozukluk varmi diye eger oyle birsey varsa baska tedaviler uygulucaklar.

canım işte bende artık bir dahakine yine şansa bırakmak istemiyorum,şöyle yapsaydık böyle olurdu demek istemiyorum,,sorunun ne olduğunu yaşayarak tecrübe edinmek yerine şimdi araştırarak bulmak istiyorum,,bana da rahim ağzı yetmezliği gibi geldi..
idrr tahlilimi özellikle sordum bana verdiği yanıt '' bu tahlil zaten keseden su gelmeye başladıktan sonra yapıldığı için evet enfeksiyon varmış keseyi o inceltmiş diyemeyiz ,öncesinde yapılan bi idrar tahlili olmalıydı dedi...bu tahlil sadece kese açıldıktan sonra enfeksiyon takibi içinmiş,yani bebeğin bana zarar vermeye başladığı anda doğumu başlatmak içinmiş..

Ayh bende ruya gormusdum bir gun once..sanki hepimizin icine doguyor birseylerin olacagini
Bende iste suyumun gelmesinden bir gun once ruyamda rahimimi elimde tasiyorum her hafta tartiyorum ve annemde hep yanimda onsekiz hafaya yaklastigim zaman anneme diyorum anne acimde rahimimi bi bakalim kizmi erkekmi diye..ve fermuar gibi biseyle rahimimi aciyorum ve bir erkek cocugu cok tatli bi sekilde uyuyor..ve annem diyor bi kez opeyim diye bende yok yokk sakin opme mikrop kapar diyorum ve fermuari kapatiyorum...ve o sabah suyum geldi 5 gun sonrada dogumum oldu iste.

Tesekkurler canim iyiyim..bende yemege kalkcam ama bir turlu birakamiyorum okuyorum.
sen masallah herseyle birden ilgileniyorsun.
Kolay gelsin sana.

Bana aksam yine girerim simdi cikiyorum..hayirli aksamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…