Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kesinlikle içimize doğuyor bence de ..bende olaydan iki gün önce rüyamda bebeğim doğmuştu ,göğsüme doğru yatırmıştım ,kafası omzumun üzerinde,,ama o kadar gerçek bi rüyaydıki birebir annelik duygusunu o inanılmaz mutluluk ve sevgiyi yaşadım o rüyamda..annem yanımda ve ben anneme ''anne bu nasıl bi duygu,çok seviyorum onu,kimse ona dokunsun ,onu görsün dahi istemiyorum,geri içeri sokasım geliyo,o derece yani '' dedim rüyamda..ve gerçektende kimsecikler göremedi yavrumu,dokunamadı (((((

canım buları sizlerle paylaşmaktan çekinmiyorum ama herkesin zaten acısı var..
bende hatırlatıp üzmek istemiyorum...

benimde etrafımda, akrabalarım da benim gibi sorun yaşayan hiç yok...
bu yüzden pek kimseyle muatap olmuyorum çünkü hem beni anlamıyorlar hemde sohbet edecek birşey bulunmuyor....

çok zor canım rabbim hepimize sabır versin...
inş sağlıcakla doğum yaptığımız günleride konuşacağız....

canım seni üzmek hiç istemezdim(
ne olur sen artık eskilere çok takılma...
kaybettiklerin de senin bir parçandı şimdiki meleğinde...
kayıplara artık birşey yapamazsın...
ama şimdiki bebeğin için elinden geleni yapacaksın...
bu yapacaklarının en başında stresi üzntüyü bir kenara bırak....
üzme meleğini....

hadi hayırlısı canım...
sağlıcakla kucaklarsın inş...

özel sigorta yaptırmakta iyi yapmışsın canım...
hastane masraflarını falan karşılıyorsa muayene parası çok çok önemli değil...
hem dediğin gibi gerekirse uzman dr da bulursun bu dalda uzman çok iyi dr lar da var...
bence prof olasından çok biizm gibi hastaları anlaması tedavi seçeneklerini bilmesi önemli...

sen de üzülme canım sonucunun böyle olacağını bilsek hiç ayağa kalkarmıydık...
kaderleri böyleymiş ve bazı şeylerde vesile olmuş...

Canım bazen insanlar bazı şeyleri rüyalarda hissedebiliyor. Görme konusunda da artık düşünmemeye çalış. Bence psikologların yorumu genelleme. Herkeste farklı sonuçlar doğurabilir...
hamileliğimin ilk ayalarında bir rüya görmüştüm...
bir bebek görüntü olarak 5-6 aylık var gibi yani öyle hareketli cıvıl cıvıl ama 5-6 aylık bebekten çok ufak minik şeker birşey...
o bebek benimmiş evde onunla ilgileniyordum...
rüyadan sonra çok düşündüm acaba ne anlamı var..
en çokta ufak olmasına takmıştım bir anlamı olmalı diye(

bebek iyiyse sorun yoksa az daha beklebekte iyi yapmışsınız canım...
bazı arkadaşlar dikişten sonra baya bekledi ama herkeste öyle olmaya bilir...
eğer dikiş alınmadan doğum başlayacak olsa illa bir belirti verir...
doğum öyle bir anlık olmaz...
bir belirtin falan olursa dr gidersin hemen...
inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
bu arada biz hala isim bulamadık kızımıza :26:
var mı önerileriniz?
canım ben isim ararken bir kaç tane not almıştım onları yazayım...
birde isim arşivi diye bir site var orda çok isim var...
anlamlarıda var bir bak istersen...

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ism
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler özü sözü doğru olanlar
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı
HAFSA : PEYBERRİMİİZN EŞİNİN İSMİ
RAVZA: ağacı bol bahçeli yer
ECRİN: allahın hediyesi
RANA: iyi hoş güzel

canım hagi testleri yapmışlar?

canım bana ööle kaydadeğer bi test yapmamışlar,hastaneye gittiğimde keseden su geldiği için bebeği kurtarmak adına herhangi bi tedavi vs görmedim,keseden su gelmeseymiş acil serklaj yapacaklardı,o da kurtarma ihtimali sadece % 30 bile değil demişlerdi..orda kaldığım iki gece boyunca iki kez kan bi kezde idrar örneği alındı,enfeksiyon takibi içinmiş..

Ceylinirem nasılsın? Seninle aynı gün satımız. Ne zaman yaptıracaksın test? Belirtilerin var mı?

iyiyim canım bir kaç gündür giremedim.sadece kasıklarımda ağrı var adet olcagı zaman baskı olur ya öyle oluyor bide belim ağrıyor bir kaç gün gögüslerim ağırdı geçti bilmiyorum da yokmuş gibi geliyor bana sanki adet belirtisimiş gibi geliyor sen ne yaptın?yaptırdınmı kanda test?

kızım doğsaydı eğer babası ısrarla zeynep olsun diyodu adı bende alternatif başka isimler araştırıyodum devamlı,ama şimdi Allah bana bi kız evlat nasip ederse adını hiç tereddütsüz zeynep koyucam..hastanedeyken o acıları ben çekmeme rağmen koridorda bekleyen eşimi her gördüğümde içim sızlıyodu,onun o çaresizliği gözümün önünden hiç gitmiyor,acımı paylaştığını bakışlarıyla o kadar hissettirdiki...........

kızlar ben kullanıcı adımı değiştiricem,bu kadar mesaj yazıp bu kadar duygularımı açık ifade ediceğimi tahmin etmeden üye olmuştum bu siteye,,ama şimdi bu yazdıklarımı beni tanıyan birilerinin okuması beni rahatsız eder.kullanıcı adım çok deşifre yanii :)) önceki mesajlarımda yeni kullanıcı adımmı gözükücek acaba :)

Canım internetteki bu isimlerin anlamlarını çok iyi araştırmak lazım. Anlamlarıyla ilgili tuhaf yazılar var. Ama hangisi tam doğru bilmem.Daha detaylı araştırmak lazım. Bir kısmı bizde üniversitede okuduğumuz Osmanlıca Türkçe lügat vardı orada var ama hepsi yok çünkü bir kısmı uydurma isim ya da Arapça Farsça değil. Mesela Ecrin'le ilgili şu yazı ilgimi çekmişti:
Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ
(Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir.
Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

O zaman kızıma Ecrin ismini, oğlumada Kerim ismini veririm.. Nasıl fikir?
Düşünce güzel, fakat Kerim Allah’ın isimlerinden olduğu için oğlunuza bu isimi koyamazsınız.
‘Allah’ın kulu’ anlamına gelen Abdülkerimi koyabilirsiniz, ama bu isim sizin tercihiniz olacağını sanmıyorum..

Soyadımız Kerim, bu yüzden kızımıza Ecrin ismini vermek istiyoruz. Bu sizce nasıl bir fikir?
Bu düşünce de güzel, fakat unutmayın ki kızınıza Ecrin Kerim diye değil, Ecrin (ücret) diye sesleneceksiniz.
Kısacası bu fikiri uygulamamanızı tavsiye ediyorum.

Araplar Ecrin’i isim olarak kullanıyorlar mı?
Hayır, Ecrin Araplar için güncel hayatlarında kullandıkları bir kelime.
Biz nasıl ücretten bahsediyorsak, Araplar da ecrinden bahsediyor. Düşünün, Araplar kızlarına Ücret ismini verseler, biz nasıl komik buluruz..
Bizde Ecrin ismiyle böyle komik bir duruma düşüyoruz.

Bir yerde Ecrin’in ‘hurma kurutma yeri’ olduğunu okudum. Bu anlam doğru mu acaba?
Evet, yaygın kullanılmasa da Anadolu’nun bazı kısımlarında Ecrin ‘hurma kurutma yeri’ demektir.

Ecrin ismini koymak günah mı?
Hayır, Ecrin ismini koymak günah değil, ama sevapda değil..
Ecrin’den daha güzel anlamlı bir isim koymak elbette daha doğru olur.

Ecrin’in anlamını Allah’ın hediyesi sanarak bu isimi kızıma verdim.Gerçek anlamını öğrendikten sonra çok üzüldüm. Ne yapmam gerekiyor?
Siz Ecrin ismini iyi niyetinizle koymuşsunuz, kendinizi böyle üzmeye gerek yok, yapılacak birşey yok.
Eğer Ecrin isminden gerçekten çok soğdusanız, kızınızın ismini değiştirebilirsiniz.
Ilerde bir çocuğunuz daha olursa, o’nun ismini daha iyi araştırdıktan sonra koymanızı tavsiye ediyorum.

Ecrin ve Ecre(n) aynı manaya mı gelir?
Evet, Ecrin/Ecren/Ecre ‘ücret, karşılık, bedel’ manasına geliyor.

Keşke bu ay birbirimizi bırakmasak... Hep birlikte ne de güzel olurdu... Ben yaptırmadım test. Şimdi gitsem çıksa bile görünmeyecek. Galiba biraz da ya çıkmazsa diye de korkuyorum.Sevtun'a arkadaş lazım...

beceremedim değiştirmeyi :)

Sair,canım sonuçlarını almışsın doktor sana ne zaman adet görürsün dedi bana 6 hafta demişti 4 haftada oldum bu bir sorun mu bilmiyorum sormayı unuttum.Sen enazından açıklığının yazdığı bazı bilgilerin olduğu sonucunu almışsın.Şimdi siz yazdıkça bakıyorum elimdekilere patoloji raporu ve bebek için yaptırdığım genetik test var sadece elimde enfeksiyon olsa patolojide belli olurmuydu acaba bilgin var mı?

Bermel sanırım sen yurt dışındasın.Benden düşükten sonra rahim filmi istedi çektirdim çok şükür bişey çıkmadı.Acaba hitereskopi daha mı ayrıntılı flimden yoksa aynı işlevi mi görüyor?

regretecim bana da 6 hafta sonra adet olursun,adet bitimi gel hsg çekelim dediler..bak şimdi sen yazınca da benim aklıma geldi,bana da bebeği patolojiye gönderelimmi diye sormuşlardı bende bebeği değil ama eşini gönderin dedim,bende onun sonucunu sormayı unuttum,ama zaten bu kadar erken çıkmaz heralde..
adetinin 4 hafta sonra olmasında sorun yoktur diye düşünüyorum benim önceki düşüklerimde de hep farklı farklı oluyodu hiç tam 40 gün sonra olduğumu hatırlamıyorum..zaten sorun olsaydı rahim filminde çıkardı ,yapışıklık vs..

:) buldum sonradan,zaten onlıne değiştirlmiyomuş,site adminine mail atmak gerekiyomuş,attım bakalım ne zaman döncekler

Son düzenleme:

Değişikliği yaptınmı yoksa yeni bir arkadaşımızmısın :))?

Değişikliği yaptınmı yoksa yeni bir arkadaşımızmısın :))?

Tamam canım anladım olmuş jorjetcim :)) nese onu bidaha gittiğimde sorarım ama dediğin gibi sorun yoktur sanırım.Şimdi benim bildiğim yada bana ozaman öle söylemişlerdi zaten patoloji için bebekten deil plasentadan alıyoruz parçayı dediler herkese böle mi yapıyolar bilmiyorum tabi.Canım patoloji raporuma bakıyorum şuan benimkinin alınması ile testin sonucunun çıkması 5 gün ama bu standart bir süre deildir sanırım fakat doktorun patoloji uzun sürmez dediğini hatırlıyorum. Genetik test sonucunun çıkması 3 haftayı geçmişti.

o zaman benimki de çıkmıştır,çünkü genetik tahlile gitmedi,sadece patolojiye gitti..

benim bile kafam karıştı bu değişiklikle :)

jorjet,canım şimdi sen büyük ihtimalle şöyle istiyorsundur.Hemen regl olayım,hemen flim çekilsin,sonucunu alıym koşa koşa doktora gidiym bana teşhisi koysun rahatlıym.Bana böle oldu ama bende rahatlama olmadı kafamda sorularım azalmadı.Hsg yi çektirdim çeken doktor rahim ağzı yetmezliği bulgusu görünmüyo dedi resmen bozuldum yüzüm bi tuaf oldu çünkü ozaman istiyorum ki bundan oldu densin nedenini öğreniym.Neyse sonra sonuçları aldım yarım saat sonra doktoruma götürdüm o da dediki evet belirgin bir rahim ağzı yetmezliği yok bunu hamileliğinde anlaya biliriz ayrıca bu doktor bana regl olduktan sonra gittiğimde 8 nolu hegar bujisi diye bir aletle ölçüm yapmıştı var gibi görünüyor demişti yani ben hamile kalıcam 12.hafta bitiminde dikilicek başlıycaz beklemeye Allahın izniyle doğuruncaya sağlıkla kucağıma alıncaya kadar bekliycez.Canım benim ilacım sağlıkla bebeğimi kucağıma almak.Neyapayım benim kaderimde bunu yaşamak varmış yaşıycam

saol canım hepiniz için tek tek dua edicem...

aynen ööle canım,bi sabırsızlık durumu var tabi ama benim durumum senin gibi de değil,,sanki kötü bi oyun bu ve ben level atlıyorum bu oyunda..bende önceleri 8.haftada olurdu hep düşükler onu atlattım derken şimdi birde 2.trimister de sorun oldu..yani sonraki gebeliğimde acaba 8.haftayı geçebilirmiyim 12.haftayı görürmüyümki serklaj yaptırabileyim korkusu var..acaba rahimin şekli hala T şeklinde mi hala ? vs vs vs yani anlıyacağın bende çok soru var..zaman gerekiyo cevaplarını bulabilmem için..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…