- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.001
Ayh bende ruya gormusdum bir gun once..sanki hepimizin icine doguyor birseylerin olacagini
Bende iste suyumun gelmesinden bir gun once ruyamda rahimimi elimde tasiyorum her hafta tartiyorum ve annemde hep yanimda onsekiz hafaya yaklastigim zaman anneme diyorum anne acimde rahimimi bi bakalim kizmi erkekmi diye..ve fermuar gibi biseyle rahimimi aciyorum ve bir erkek cocugu cok tatli bi sekilde uyuyor..ve annem diyor bi kez opeyim diye bende yok yokk sakin opme mikrop kapar diyorum ve fermuari kapatiyorum...ve o sabah suyum geldi 5 gun sonrada dogumum oldu iste.
canım buları sizlerle paylaşmaktan çekinmiyorum ama herkesin zaten acısı var..Fadikcim sen yazmıyosun pek böle duygularını biliyorum ama yaz lütfen içine atma burda yazılan mutluluk,acı,umut yazılarıyla sizin desteğinizle kendime geldim.Benim etrefımda benim haftamda bebek kaybeden yok anlamıyorlardı duygularımı.Size yazdıkça anladım ben abartmıyorum herkes benzer duygular yaşıyor.Canım ya aynı duygular işte bende çok pişmanım neden bakmadım diye vicdanazabı çekiyorum.Kendimi sorguladım çok kere kendimi üzmemek için mi bakmadım niye diye .Ama sonunda şöyle düşündüm ben ona kıyamadım orda biyerinde bişey görsem canı acımışmıdır diye kahrolurdum.Bebeğimi kaybedince kendime üzülmedim hep ona üzüldüm canı acımışmıdır,bişey hissetmişdir,Önceden korkardım ölümden bu olay olunca dedimki minicik yavrum girdi oraya benmi korkucam. Canım biz burda acılarımızı paylaştığımız gibi inşallah gün gelecek mutluluklarımız,sağlıkla doğurdumuz bebeklerimizi de konuşucaz ozaman da üzüntü deil mutluluk ve umut olacağız birbirimize.
canım seni üzmek hiç istemezdimcanım bir kadın dogum edince melekler yardım edermiş ben dogum edicek 1 saat bebegim benle kaldı kalp atışları vardı dogum ettigimde bacaklarımın arasında can çekişe çekişe can verdi çok yalvardım çok çabaladım ne olur kurtarın canlı diye o yatagın dili olsada konuşsa ayaklarımı tepine tepine bir hal oldum eşim bir taraftan kaynanam bir taraftan doktorlar bir taraftan beni zor zapdettiler okadar acıydıki yavrum dedim can çekişirken canı acımışmıdıray ben çok kötü oldum kusura bakmayın çıkıyorum yaram depişti rabbim o doktoru nasıl biliyosa öyle etsin işşallah birde size bir şey söylücem ben ben dün doktora gittim kürtaj edene biliyosunuz kadın kürtajda anladı birde dün muayene ediyodu yanındaki doktora dediki bak açıklıgı görüyomusun bende şaştım nasıl doktor hanım dedim oda canım ayen beyan ortada açıklık var dedi bende bir aglama varmış kadın bu dalda uzmanmış dışarı çıktım eşim dediki suratına ne oldu kireç gibi olmuş dedi dedim böyle böyle öyle orda oturdum kalkamadım inanın ama ne laflar ettim doktora aydın kılnıç sigortanın doktoru allah seni nasıl biliyosa öyle yapsın hemi
hadi hayırlısı canım...merhabalar. ben geldim. randevumuz iyi geçti çok şükür. dr. dikişlerimi almamaya karar verdi. 20 mart için gün verdi , eğer o güne kadar doğum kendiliğinden başlamazsa sezeryan yapacak.o yüzden dikişlerini almayalım sana eziyet etmeyelim sezeryan sırasında dikişini alırım dedi. ama eğer bu arada sancım falan başlarsa hemen hastaneye gitmemi ve dikişlerimi aldırıp normal doğum sürecine bırakacağımızı söyledi.artık allahtan hayırlısı.yani bundan sonra kızımız ne zaman gelmek isterse ozaman gelecek..
safak ne yaptı acaba, onunda dün kontrolü vardı. iyi haberlerle gelir inşallah.
özel sigorta yaptırmakta iyi yapmışsın canım...Aynen canım allah beterinden korusun ufak tefek atışmalar tuzu biberi evliliğin :).Fadik canım ben bebeği kaybedince sağlık sig yaptırdım ama kılıç beyin veya hiçbir doktorun muayene ücretini karşılamıyor.Ama tüm cerrahi müdahaleleri karşılıycak Kılıç bey prof olduğu için prof ücretide ödemiyor .Uzman doktor ücreti ödüyor aradaki farkı cebinden ödüyorsun ben şimdi bilemiyorum çünkü kontrol hariç her gitmeme 250 tl vermem doğumdada fark ödemem grekecek.Ozaman geldiğinde verecek gücümüz olursa giderim olmazsa güvenebileceğim başka bir doktor bulurum mecburen.Bir arkadaşım var onda doğum yapan diyorki fazla konuşmaz evet biraz soğuktur ama gerekli yerde en doğru hareketi yapar.Ne biliym işte Allah nasip etsinde ozamanları o zaman bakıcam durumlara
sen de üzülme canım sonucunun böyle olacağını bilsek hiç ayağa kalkarmıydık...Canım benim durumum sizden farklıydı biliyorsun dört gün yaşadı. Sizin durumunuzda olsaydım belki ben de bakamazdım sakın buna çok üzülme. Benim pişmanlıklarımda başka başka. Sanki gözümü hırs bürümüş. İlk 4 ay o kadar bulantım vardı ki hayatım zindandı. Okula git, gel uyu, kus, misafir ağırla, kus... Böyle geçti. Bulantılarım bitti ve ben resmen kendim ettim kendim buldum. Sürekli gezdim. Cumadan Nevşehir'e 9 saat bir gün kaldım ve sürekli gezdim orada vadi, yokuş demeden. 9 sat dönüş.Geldiğim gece eşimin öğrencilerinin mezuniyeti vardı koştur koştur oraya gittik. Bir gün sonra apartman komşuları geldi temizlik, hazırlık. Perşenmbe günü ev görmeye gittim. O gece de regaip kandiliydi. İki aile misafirim vardı hoş geldinize... Bir gün önce yine temizlik, hazırlık. Perşembe gecesi sık sık wc ye gittim. Sabah adet kanaması gibi kanamam oldu. Hemen hastaneye. Tedavi. Gerisini biliyorsunuz işte. Bir de kanamam bitince keşke çıkmasaydım hastaneden. O gece suyum geldi. Biliyorsun benim çok sınır bir haftaydı. Bir iki hafta önce olsa benim de bebeğe müdahale edilmeyecekti.24 hafta sınırmış. Ben de onun vicdan azabını hep yaşayacağım. Öncesinde bir öyküm varken neden bu kadar yordum kendimi. Bir de okulda zümreden bir arkadaş var. Ölüm üzerine olaydan bir hafta önce konuşuyoruz. Dedim ki ya Elif Hocam ben hiç hayatımda ölmüş biri görmedim inşallah hiç görmem dedim. Bir hafta on gün sonra bebeğimi gördüm. Sanırım hepimizin pişmanlıkları çok. Ama ne olur kızlar, bebeğini görmeyenler vicdan azabı duymayın ...
hamileliğimin ilk ayalarında bir rüya görmüştüm...Canım bazen insanlar bazı şeyleri rüyalarda hissedebiliyor. Görme konusunda da artık düşünmemeye çalış. Bence psikologların yorumu genelleme. Herkeste farklı sonuçlar doğurabilir...
bebek iyiyse sorun yoksa az daha beklebekte iyi yapmışsınız canım...Kızlar selam... dün girememiştim nete yine bayaa birikmiş :))
dün sabah büyük bir heyecanla gittik hastaneye dikişlerim alınacak diye ve belki doğum başlar diye... doktorum önce bi ultrasonla bakalım dedi. sonra baktı bebeğin durumu stabil iyi görünüyor dedi... biz dün 36+0 olduğumuz için daha 37'ye yeni girdiğimiz için tereddütlüydü sanırım biraz... bikaç gün daha dursun dikişler şimdi alınca hemen doğum olursa keşke bikaç gün bekleseymişiz bebek duracakmış diye üzülmeyelim dedi. nst'ye de bakıp yolladılar... dün bütün gün kaayınvalidemde olduğumuz için giremedim nete...
dikişlerimi perşembe günü alıcak...
nuraycım kontrolün iyi geçmesine sevindim. inşallah 20 mart'a kadar geleyim demez bebiş
şu konuda bilgin var mı canım? dikişler dururken doğum sancıları ve kasılmaları başlarsa ne oluyor acaba??? benim doktorumun dikişleri almak için neden bu kadar acele ettiğini anlayamadım. ama sanırım o geçen hafta suyun azaldığını düşünmüştü... belki de o yüzdendir. bilemiyorum.
kızlar bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı????
canım ben isim ararken bir kaç tane not almıştım onları yazayım...inşallah canım... inşallah başarıcaz... doğum olmadan kaygı da bitmiyor maalesef :18:
bu arada biz hala isim bulamadık kızımıza :26:
var mı önerileriniz?
canım hagi testleri yapmışlar?kızlar doğumumun gerçekleştiği devlet hastanesinden hastanede kaldığım süre içerisinde yapılan tüm testlerin sonucunu aldım..gerçi bakınca ben bişey anlamadım ama ordaki bir doktorla konuştum konuyu,dün aklıma takılan konuyu onunla da konuştum,,yani enfeksiyondan dolayı kese yırtıldı sonra mı rahim açıldı yoksa rahim açıldığı için mi kese patladı diye sordum,siz hastaneye geldiğinizde rahim zaten 3,5 cm açıkmış ve bu nedenle kese patlamış ,sizde yüksek ihtimalle rahim ağzı yetmezliği var dedi,tabi ölçüm vs yapılması lazım dedi..
Ceylinirem nasılsın? Seninle aynı gün satımız. Ne zaman yaptıracaksın test? Belirtilerin var mı?
canım buları sizlerle paylaşmaktan çekinmiyorum ama herkesin zaten acısı var..
bende hatırlatıp üzmek istemiyorum...
benimde etrafımda, akrabalarım da benim gibi sorun yaşayan hiç yok...
bu yüzden pek kimseyle muatap olmuyorum çünkü hem beni anlamıyorlar hemde sohbet edecek birşey bulunmuyor....
çok zor canım rabbim hepimize sabır versin...
inş sağlıcakla doğum yaptığımız günleride konuşacağız....
canım seni üzmek hiç istemezdim(
ne olur sen artık eskilere çok takılma...
kaybettiklerin de senin bir parçandı şimdiki meleğinde...
kayıplara artık birşey yapamazsın...
ama şimdiki bebeğin için elinden geleni yapacaksın...
bu yapacaklarının en başında stresi üzntüyü bir kenara bırak....
üzme meleğini....
hadi hayırlısı canım...
sağlıcakla kucaklarsın inş...
özel sigorta yaptırmakta iyi yapmışsın canım...
hastane masraflarını falan karşılıyorsa muayene parası çok çok önemli değil...
hem dediğin gibi gerekirse uzman dr da bulursun bu dalda uzman çok iyi dr lar da var...
bence prof olasından çok biizm gibi hastaları anlaması tedavi seçeneklerini bilmesi önemli...
sen de üzülme canım sonucunun böyle olacağını bilsek hiç ayağa kalkarmıydık...
kaderleri böyleymiş ve bazı şeylerde vesile olmuş...
hamileliğimin ilk ayalarında bir rüya görmüştüm...
bir bebek görüntü olarak 5-6 aylık var gibi yani öyle hareketli cıvıl cıvıl ama 5-6 aylık bebekten çok ufak minik şeker birşey...
o bebek benimmiş evde onunla ilgileniyordum...
rüyadan sonra çok düşündüm acaba ne anlamı var..
en çokta ufak olmasına takmıştım bir anlamı olmalı diye(
bebek iyiyse sorun yoksa az daha beklebekte iyi yapmışsınız canım...
bazı arkadaşlar dikişten sonra baya bekledi ama herkeste öyle olmaya bilir...
eğer dikiş alınmadan doğum başlayacak olsa illa bir belirti verir...
doğum öyle bir anlık olmaz...
bir belirtin falan olursa dr gidersin hemen...
canım ben isim ararken bir kaç tane not almıştım onları yazayım...
birde isim arşivi diye bir site var orda çok isim var...
anlamlarıda var bir bak istersen...
SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ism
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler özü sözü doğru olanlar
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı
HAFSA : PEYBERRİMİİZN EŞİNİN İSMİ
RAVZA: ağacı bol bahçeli yer
ECRİN: allahın hediyesi
RANA: iyi hoş güzel
canım hagi testleri yapmışlar?
iyiyim canım bir kaç gündür giremedim.sadece kasıklarımda ağrı var adet olcagı zaman baskı olur ya öyle oluyor bide belim ağrıyor bir kaç gün gögüslerim ağırdı geçti bilmiyorum da yokmuş gibi geliyor bana sanki adet belirtisimiş gibi geliyor sen ne yaptın?yaptırdınmı kanda test?
kızlar ben kullanıcı adımı değiştiricem,bu kadar mesaj yazıp bu kadar duygularımı açık ifade ediceğimi tahmin etmeden üye olmuştum bu siteye,,ama şimdi bu yazdıklarımı beni tanıyan birilerinin okuması beni rahatsız eder.kullanıcı adım çok deşifre yanii :)) önceki mesajlarımda yeni kullanıcı adımmı gözükücek acaba :)
kızlar doğumumun gerçekleştiği devlet hastanesinden hastanede kaldığım süre içerisinde yapılan tüm testlerin sonucunu aldım..gerçi bakınca ben bişey anlamadım ama ordaki bir doktorla konuştum konuyu,dün aklıma takılan konuyu onunla da konuştum,,yani enfeksiyondan dolayı kese yırtıldı sonra mı rahim açıldı yoksa rahim açıldığı için mi kese patladı diye sordum,siz hastaneye geldiğinizde rahim zaten 3,5 cm açıkmış ve bu nedenle kese patlamış ,sizde yüksek ihtimalle rahim ağzı yetmezliği var dedi,tabi ölçüm vs yapılması lazım dedi..
Kusura bakam canim seni uzdum yaziklarimla..ama dedigin gibi hayat bu hersey bizim icin..insallah hersey daha iyi olcak.
Yalnismi bilmiyorum ama ben iyikide bakmisim..dogumdan sonrada baktirdilar..ilk once sordular bakmak istermiyim kucagima almak istermiyim diye..bende sadece bakmak istedim..ikisinede baktim..ama tabi zor bi an aglama krizine girdim..aklimdan hic cikmiyor.
Pisman olmamak icin baktim..ama resimlere bakamiyorum..ama onunda zamani gelcek insallah.
Bermel üzülmüyorum ben kusura bakacak bişey yok canım.içimizi döküyoruz burda birbirimize.Nezaman hazır hissedersen o zaman bakarsın bebişlerine zorlama kendini canım.
Bu arada bugun jinekologumda ilk randevum vardi..bildigim seyleri anlatti bana..
haftaya18 martta rahim e bakcaklar (hysteroscopie araciligiyla..ve eger bir sorun yoksa hamile kalirsam ucuncu ayindan sonra serklaj yapilcakmisim..sordum iste rahim agzi yetmezligimi diye ama cvp veremedi onu hamileliginda anlariz dedi..ama simdiki onemli kontrol iste rahimde dogustan bozukluk varmi diye eger oyle birsey varsa baska tedaviler uygulucaklar.
beceremedim değiştirmeyi :)
regretecim bana da 6 hafta sonra adet olursun,adet bitimi gel hsg çekelim dediler..bak şimdi sen yazınca da benim aklıma geldi,bana da bebeği patolojiye gönderelimmi diye sormuşlardı bende bebeği değil ama eşini gönderin dedim,bende onun sonucunu sormayı unuttum,ama zaten bu kadar erken çıkmaz heralde..
adetinin 4 hafta sonra olmasında sorun yoktur diye düşünüyorum benim önceki düşüklerimde de hep farklı farklı oluyodu hiç tam 40 gün sonra olduğumu hatırlamıyorum..zaten sorun olsaydı rahim filminde çıkardı ,yapışıklık vs..
Değişikliği yaptınmı yoksa yeni bir arkadaşımızmısın :))?
regretecim bana da 6 hafta sonra adet olursun,adet bitimi gel hsg çekelim dediler..bak şimdi sen yazınca da benim aklıma geldi,bana da bebeği patolojiye gönderelimmi diye sormuşlardı bende bebeği değil ama eşini gönderin dedim,bende onun sonucunu sormayı unuttum,ama zaten bu kadar erken çıkmaz heralde..
adetinin 4 hafta sonra olmasında sorun yoktur diye düşünüyorum benim önceki düşüklerimde de hep farklı farklı oluyodu hiç tam 40 gün sonra olduğumu hatırlamıyorum..zaten sorun olsaydı rahim filminde çıkardı ,yapışıklık vs..
Değişikliği yaptınmı yoksa yeni bir arkadaşımızmısın :))?
Tamam canım anladım olmuş jorjetcim :)) nese onu bidaha gittiğimde sorarım ama dediğin gibi sorun yoktur sanırım.Şimdi benim bildiğim yada bana ozaman öle söylemişlerdi zaten patoloji için bebekten deil plasentadan alıyoruz parçayı dediler herkese böle mi yapıyolar bilmiyorum tabi.Canım patoloji raporuma bakıyorum şuan benimkinin alınması ile testin sonucunun çıkması 5 gün ama bu standart bir süre deildir sanırım fakat doktorun patoloji uzun sürmez dediğini hatırlıyorum. Genetik test sonucunun çıkması 3 haftayı geçmişti.
safakcım öncelikle doğumunu sağlıkla gerçekleştirip bebişini kucağına almanı dilerim,doğumda da bizlere dua edersin artık..inşallah dediğin gibi benimde sağlıklı hayırlı bir evladım olur..o günlerin hayali bile güzell..
jorjet,canım şimdi sen büyük ihtimalle şöyle istiyorsundur.Hemen regl olayım,hemen flim çekilsin,sonucunu alıym koşa koşa doktora gidiym bana teşhisi koysun rahatlıym.Bana böle oldu ama bende rahatlama olmadı kafamda sorularım azalmadı.Hsg yi çektirdim çeken doktor rahim ağzı yetmezliği bulgusu görünmüyo dedi resmen bozuldum yüzüm bi tuaf oldu çünkü ozaman istiyorum ki bundan oldu densin nedenini öğreniym.Neyse sonra sonuçları aldım yarım saat sonra doktoruma götürdüm o da dediki evet belirgin bir rahim ağzı yetmezliği yok bunu hamileliğinde anlaya biliriz ayrıca bu doktor bana regl olduktan sonra gittiğimde 8 nolu hegar bujisi diye bir aletle ölçüm yapmıştı var gibi görünüyor demişti yani ben hamile kalıcam 12.hafta bitiminde dikilicek başlıycaz beklemeye Allahın izniyle doğuruncaya sağlıkla kucağıma alıncaya kadar bekliycez.Canım benim ilacım sağlıkla bebeğimi kucağıma almak.Neyapayım benim kaderimde bunu yaşamak varmış yaşıycam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?